Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.338.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
10 godina
Tonči kaže...

Eto nemože bolje... Neka stave zajedno R5 2500U/R7 2700U sa RX 540 ili RX 560M a za jače kartice (RX 570M i 580M) mislim da nikako ne bi išlo osim šta bi možda ona opcija u nekim DX12 igrama (Ashes of Singularity npr) mogla nešto pomoć ali nisam igra odavno ništa ni pratio situaciju s DX12 pa neznam točno, ali bilo bi zanimljivo uparit Vegu M sa nekim jačim polarisom :D

hh
14 godina
protjeran
Stigla mbo😎ceka se cpu😑..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina

Pa kakva ti je t oploča od cigle Stjepko ?? Jel se može na tom clockat uopće ? 

13 godina

Stjepanj moga si probati zabiti neki "stari" intel cpu unutra da ne bude . Hahaha!

Sritno s novim buildom, i želimo domaći mini review, da ne zaboraviš!

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 19:47 (metallic).
14 godina
protjeran
A vidjet cemo, nisam trenutno zainteresiran za davanje masnih para za plocu zbog mozda 100mhz vise ako bi se uopce dalo izvuci, der8uder je dao preporuku za doticnu a izgled ploce mi nikad nije nista predstavljalo ali da imam para na bacanje svakako da bi uzeo neku ljepsu/bolju(tx war_tft na videu) visoki naponi mi nisu strani no u meduvremenu sam doznao da prva asrock neide prek 1.4v sto mi nimako ne odgovara pa sam zamjenio za ovu msi, vrm cemo extra ohladiti ako treba samo nek dode cpu da vidim kakav primjerak me zapao😎bas se veselim tom overklokanju i mirisu paljevine na novoj plastici😁lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
Nemoj derbaueru previse virovat..
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Stigla mbo😎ceka se cpu😑..lp

Cestitam, imas najruzniju plocu na forumu 

17 godina
Glavas_ZG kaže...
191x7 kaže...

Imam nedoumicu. AMD Ryzen 5 1600 ili Intel i5 8400.

i5 8400

Dobro zboriš a ni ne znaš da se taj sa boljom ploćom može nagurat na 5ghz preko bclk-a 

kradem mine iz minskog polja
16 godina
protjeran
dery kaže...

Dobro zboriš a ni ne znaš da se taj sa boljom ploćom može nagurat na 5ghz preko bclk-a 

Ne moze. 

17 godina

ko zna možda i bude mogo klik

ali kažu da intel forsira zakrpu kako bi to spriječili, naravno jer ko bi onda kupio ove sa kitom

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 22:18 (dery).
16 godina
protjeran
dery kaže...

ko zna možda i bude mogo klik

ali kažu da intel forsira zakrpu kako bi to spriječili, naravno jer ko bi onda kupio ove sa kitom

Ne, ne moze. Bclk ide do 102-103mhz, dakle 2-3% ga mozes clockat. To linkano su od davno opovrgnute nebuloze..

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ne, ne moze. Bclk ide do 102-103mhz

Stvarno? I to su limitirali?

Nope.
10 godina
odjavljen
dery kaže...
Glavas_ZG kaže...
191x7 kaže...

Imam nedoumicu. AMD Ryzen 5 1600 ili Intel i5 8400.

i5 8400

Zašto bi netko klokao cpu kojem to nije potrebno, ako nekome fali K onda će si ga pokušat i kupit, no nije se još rodio onaj koji si je to novcem uspio priuštit ...

17 godina
CPU chat tema

Pakao će se smrznuti. AMD će radi integriranu grafiku za Intel u 8 H-generaciji. Ako misle propast, ovo nije pravi način.

https://arstechnica.com/gadgets/2017/11/intel-will-ship-processors-with-integrated-amd-graphics-and-memory/

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
9 godina
protjeran
CPU chat tema

Do sklylake ukljucujuci njega se moglo raditi blc oc, a ovo sto se sad pojavljajuje neke info na tu temu  su nebuloze u svrhu laganja ovog napacenog naroda 

14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Do sklylake ukljucujuci njega se moglo raditi blc oc, a ovo sto se sad pojavljajuje neke info na tu temu  su nebuloze u svrhu laganja ovog napacenog naroda 

Znaci iste nebloze kao pojeftinjenje ryzena i da ce ryzen 2 i jos njih ne znam kolko sa sigurnoscu ici na postojece b350 i x370 chipsetove?

16 godina
Ma sad ce ryzen2 izlaziti sa igpu sto je naravno u prvim vjestima I bilo u naumu kad je ryzen izlazio
9 godina
protjeran
CPU chat tema

Pokazite nonK kabylake klokan preko blc pa onda laprdajte do mile volje... ne racunam 103Mhz i sl. pizdarije... 

Kolike su nebuloze poneftinjenje ryzena sami prosudite eno ih ljudi narucuju nove za 1200- 1300kn r5 1600...

16 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Pokazite nonK kabylake klokan preko blc pa onda laprdajte do mile volje... ne racunam 103Mhz i sl. pizdarije... 

Kolike su nebuloze poneftinjenje ryzena sami prosudite eno ih ljudi narucuju nove za 1200- 1300kn r5 1600...

8400 se ne moze clockat, al isto tako se ne moze kupit novi r5 1600 ni blizu za 1300kn a kamoli 1200....

18 godina
odjavljen
Moglo se do jučer.

15 godina
ansha kaže...

8400 se ne moze clockat, al isto tako se ne moze kupit novi r5 1600 ni blizu za 1300kn a kamoli 1200....

Moglo se jučer:

Origin (Battlefield): Dead_Body_cRo
16 godina

Mozes I danas samo ako ne placas porez za 1200kn kupiti r5 1600 a ako placas njeftinije sto mozes proci je 1571kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 10:07 (dreadmoore).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Uz ovoj popust sa porezom i dostavom je ljude u HR koštao ispod 1300 kn, barem tako tvrde oni koji su ga naručili.

očekujem pad cijena, AMD ima prek 80% ispravnih proceva po waferu, barem su takve bile informacije. Zatu i idu 8/16 procevi pod ove jeftinije jer im se valjda ne isplati "zaključavati" jezgre. Jednostavno divota za kupce. po ovim cijenama čak i izvrsni i jeftini i5 8400 ispada skup 

Samo tako dalje 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 10:13 (XXX).
16 godina
CPU chat tema

Ja govorim za hrvatsko trziste a za evropsko meni je jos jeftinije ukoliko ne placam porez a na kraju krajeva zasto bi ga placao ako ne zivim u toj drzavi.

9 godina
protjeran
CPU chat tema

Ok bila je short-term offer ali je bila...r5 za 170eura... sto ne znaci da ih vise nece biti... dalje cekam kabylake ili coffelake nonk klokan preko blc

Ajmo fanboyevi cekam...

Jbt imamo intelfanboya sa amd freesyncom , to treba uvrstiti u  uđbenike kao novu definiciju oksimorona, da prilagodimo novim modernim generacijama skolsko gradivo 

14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Pokazi ti da ce ryzen 2 ici na b350/x370 pa onda laprdaj jos vise nego sto inace laprdas. Cek sad cemo akciju koja je trajala par dana odmah nazvati pojeftinjenjem? Sta rec... 

EDIT: Pa naravno da imam freesync kad kupujem ono sto mi je najisplativije/najbolje za ono cemu je namjenjeno, freesync radi cijene, a intel iz razloga sto AMD jos nije izbacio nista za 144hz, jako je to jednostavno, ali ne ocekujem od tebe da razumijes. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 10:23 (war3_tft).
13 godina

Bilo bi dobro uskoro viditi Ryzen+, za potvrdu pravog puta, na istim plocama naravno!

coffe,coffe,coffe.....
18 godina
war3_tft kaže...
lav1000 kaže...

Pokazi ti da ce ryzen 2 ici na b350/x370 pa onda laprdaj jos vise nego sto inace laprdas. Cek sad cemo akciju koja je trajala par dana odmah nazvati pojeftinjenjem? Sta rec... 

Ko da citam komentare na indexu a ne bug forum.

https://www.bug.hr/forum/topic/sluzbene-obavijesti-pravila/upute-kvalitetno-diskutiranje-forumu-m_dipl/111149.aspx

Fokusiraj se na dio:

Za kraj, korisno je navesti osnovne greške u argumentaciji koje se manje pažljivim forumašima znaju potkrasti:

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
protjeran
metallic kaže...

Bilo bi dobro uskoro viditi Ryzen+, za potvrdu pravog puta, na istim plocama naravno!

Ne govorim za Ryzen+, nego za ryzen 2 i dlje, ima onih sta su se obradovali kako ce na starim chipsetovima vrtit ryzen 4.

nixass Ja jos uvijek cekam neku pametnu od tebe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 10:27 (war3_tft).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice