Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.343.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
CPU chat tema

Da i ja doprinesem temi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 18:05 (ivanzu).
16 godina
CPU chat tema

Da ovo je odlicno za hlađenje a vjerujem da ima i bolje od ovog https://www.ekwb.com/custom-loop-configurator/step9

9 godina
protjeran
Re: CPU chat tema

pa da postanem i ja uvaženi gospodin preko noći, bar u lucijevim očima 

nego jel mogu dobiti odgovor na pitanje ili nemam na to pravo jer imam r5?

14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Sad ću i ja k'o Luci - nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino....i te fore.

i5 je za čandalu Intel klase.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 18:23 (Viator).
14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ne kužim ovu djecu sa 8700k koja se kurče, pa meni su ti procesori uvijek bili mainstream što i jesu zapravo kao i cijela ta platforma. LGA 2066 je high end platforma i kupuju je ljudi koji imaju novaca.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 18:19 (Shockwave).
10 godina
protjeran
lav1000 kaže...

pitanje za uvaženu gospodu, gdje se kupi to čudo, koliko vidim kod nas nigdje nema, bar nema za trenutnu isporuku?

Sad ce tebe čika Luci i da nauči nesto usput pa da ne postavljas pitanja na koja je lako naci odgovor 

Postoji jedan zgodna trazilica u koju upises sta god pozelis i izbaci ti ducane gdje imas za kupiti i cijene po kojima se prodaje... uglavnom upises u google trazilicu "nabava.net" i kliknes odmah na prvu pretragu na vrhu, zatim kada si usao imas na vrhu stranice trazilicu u koju upises sta te zanima i kliknes desno od toga "traži", i onda se desi magija i vidis sve sta trebas.

Eto, za ovaj puta cu ti jos ja pokazati primjer, a za ubuduce ima da to naucis napamet KLIK (dostupan ti je u HG spotu i Instaru)

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 18:23 (Lucidius).
10 godina
protjeran
Shockwave kaže...

Ne kužim ovu djecu sa 8700k koja se kurče, pa meni su ti procesori uvijek bili mainstream što i jesu zapravo kao i cijela ta platforma. LGA 2066 je high end platforma i kupuju je ljudi koji imaju novaca.

Za gejming je ta platforma nizerazredna kocija pored najnovijih bolida iz mainstreama 

Ti si izgleda prosjak jer nisi ni naveo svoj PC kao niti dokazao da posjedujes ista.

14 godina
neaktivan
CPU chat tema

I sad čitam na nekoj recenziji: If, given the rapid rise in NVMe storage, you had hoped Intel might increase the amount of PCIe lanes on its mainstream processors, you're out of luck. All Coffee Lake processors feature just 16 PCIe 3.0 lanes. Kao što sam prije rekao, ovo je čisti mainstream, djeci je možda high end, kao što su u automobilima raznorazne alfe i opeli za kurčenje, a ne vrijede više od 2000 eura. Odrasli, gospoda, ljudi koji imaju dobar posao kupuju lga 2066, ili prevedeno u automobile BMW, AUDI itd.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
17 godina
Gorstak79 kaže...

bogat coek ce kupit mainstream

Bogataš kupuje najskuplje jer je to uglavnom i najbolje.  Mozak tako rezonira, svrstava se roba po cijeni. Ako misliš na spoj bogataša i pc-a, nema toga to ne postoji njih to ne zanima, oni rade uživo ono šta mi vrtimo na pc-u. 

kradem mine iz minskog polja
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
lav1000 kaže...

pitanje za uvaženu gospodu, gdje se kupi to čudo, koliko vidim kod nas nigdje nema, bar nema za trenutnu isporuku?

Sad ce tebe čika Luci i da nauči nesto usput pa da ne postavljas pitanja na koja je lako naci odgovor 

Luci nemoj biti seronja mulasti, frend je kupovao 8700K - trazio ga je valjda 2 tjedna. Svi ga kao imaju a onda mu naknadno kazu "e trebao bi stici za 2-3 tjedna". Znaci trenutni status artikla nema veze sa stvarnosti.

Freak Show Inc.
8 godina
protjeran
CPU chat tema

ja sam mislio da bmw voze samo nekulturni mafijasi, a konfekciju tipa renol i fiat normalni, prisebni, obiteljski ljudi...ferarija kupuje onaj tko se zeli dokazati i postati netko, dok onaj tko vec jest netko kupi bentleya...

8 godina
protjeran
dery kaže...
Gorstak79 kaže...

bogat coek ce kupit mainstream

Bogataš kupuje najskuplje jer je to uglavnom i najbolje.  Mozak tako rezonira, svrstava se roba po cijeni. Ako misliš na spoj bogataša i pc-a, nema toga to ne postoji njih to ne zanima, oni rade uživo ono šta mi vrtimo na pc-u. 

Jok, bogat coek je bogat upravo zato sto uvijek odvagne koliko kost gust. Nikad bogatas nece dignut kredu za stan od 20 godina, nego maks 7, jer ne zeli banci dati vise svojih para nego sto je potriba...on nece uzeti najjeceg xeona, nego i5 i prodat ce ga ne kad izace nova serija procova, nego onda kad doticnom i5 bude prijetio gadan pad vrijednosti...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 18:43 (Gorstak79).
9 godina
protjeran
CPU chat tema

danas oko podne ukucao u google i7 8700k cijena i nije mi izbacilo za nijedan na nabavi.net

izbacivalo je za 8600k i 8400 ali nije za 8700k, pa sam zato pitao

ispričavam se na smetnji uvaženi gospodine lucidus

13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Kako je ovo bilo pristojno mjesto kad nije bilo ovog spamera, nije na forumu ni dva dana vec ima zuti karton, sve proziva, vrijedja, ponasa se k'o hajvance i to je sve ok?

Covjek je zasr'o pola foruma i to se tolerise? Daj neki lock teme, ovo je smijurija na sta lici 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 18:43 (chaselol).
15 godina
Gorstak79 kaže...

ja sam mislio da bmw voze samo nekulturni mafijasi, a konfekciju tipa renol i fiat normalni, prisebni, obiteljski ljudi...ferarija kupuje onaj tko se zeli dokazati i postati netko, dok onaj tko vec jest netko kupi bentleya...

Ne znam, ja posjedujem i vozim Fabiju.... no ajd barem nije Dacia kao tamo neki izdajice

Ali ozbiljno, malo skromnosti zaista ne odmaže, pogotovo kad je e-penis u pitanju

Battlelog: [G] pijana_carapa
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Pa je, virtualna zabava je za sirotinju brz obzira na kako skupom stroju. Život je pre karatak da bi ga trošio na virtualni svijet ako imaš dovoljno novaca za stvarni život. Npr. uzmeš dobar kabrio ili harley pa kreneš na rute 66 ako nemaš nikaj pametnije/zabavnije za raditi u životu. Igranje je bijeg od životnog sivila ali si dalje dio tog sivila i sirotinja. Tek toliko da kao rob ne poludiš 

17 godina
CPU chat tema

Pitanje za ova dva šta daju td . Ajd recite vi meni da li bi ikad više sjeli za kompjuter da vam sad na račun kapne stotinjak milijuna dolara?

ja bi sve polupa i mobitel i televizor i pc i odletio privatnim mlažnjakom u tri pm sa po dvije kokine na svakom koljenu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 18:51 (dery).
10 godina
protjeran
Friday kaže... 

Luci nemoj biti seronja mulasti, frend je kupovao 8700K - trazio ga je valjda 2 tjedna. Svi ga kao imaju a onda mu naknadno kazu "e trebao bi stici za 2-3 tjedna". Znaci trenutni status artikla nema veze sa stvarnosti.

Nemoj ti brbljat gluposti, kako sam ja odma kupio 8700k u HG spotu, kao i jos troje ljudi nakon mene?? nisam ja kriv sta kupujete u ducanima gdje prvo cekas robu da stigne od dobavljaca, a jos gore ni ne citate sta pise o dostupnosti na samoj stranici proizvoda.

U ADM.hr si također mogao isti dan preuzeti 8700k za 3150kn, imali su dvije ture i odmah se sve prodalo. 

Jedan kolega mi radi u jednom od informatickih ducana i zna tocno kakva je situacija...

Od nasih ducana, ADM.hr ima ugovor sa Microline-om i oni dobivaju procesore sigurno i kad pise da ih ima, imaju ih, uz to HG spot i Instar koji mislim uzimaju od stranih dobavljaca pa im je cesto uvijek dostupan, ali je potraznja velika i ljudi rade rezervacije pa sve sta dođe odma se i proda uglavnom.

Recimo Uzi shop nece imati 8700k i 8600k sve do prosinca jer im je dobavljac tako javio i d anije u mogucnosti ranije doci do procesora. 

Također nasi ostali ducani su svi kod dobavljaca na listi cekanja i svi imaju rezervacije za poveci broj tih procesora, ali potraznja je prevelika i jednostavno isporuke kasne i nezna se tocno koliko ce potrajati da se trziste napuni sa tim procesorima, neka predviđanja su do nove godine.

Dotle, svatko tko misli kupit neki 8700k i 8600k ADM.hr, HG spot i Instar su sigurne opcije ali da budes siguiran da ces dobiti proc je najbolje napraviti rezervaciju.

14 godina
CPU chat tema

Ova tema na forumu gdje je baza korisnika identična onoj od Tomshardware-a ili WCCFT ne bih trebala postojati, možda prije 5 godina bih ličila na nešto, Ima intel tema i ryzen tema pa neka se tamo raspravlja o dotičnim proizvodima.

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Je, ti bolje znas nego frend kojem je prakticki 10 firmi zaprimilo narudzbu jer ga "imaju na stanju" da bi mu rekli nakon dan-dva-tri kako ipak nemaju i da se mora strpiti (kao, stici ce za 3-4 tjedna) 

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Friday kaže...

Je, ti bolje znas nego frend kojem je prakticki 10 firmi zaprimilo narudzbu jer ga "imaju na stanju" da bi mu rekli nakon dan-dva-tri kako ipak nemaju i da se mora strpiti (kao, stici ce za 3-4 tjedna) 

Naravno da znam jer sam kupovao i znam osobno ljude koji su jos pored mene kupovali, ako hoces podjelim ti brojeve telefona pa pitaj ljude ako ja neznam...

Jos mi nisi rekao gdje si kupovao?

Eto ti ovdje i onaj Viator, covjek u srijedu navece rekao da ce kupiti 8700k, danas mu je u rukama, o cemu ti pricas...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 18:59 (Lucidius).
8 godina
protjeran
Granzon kaže...
Gorstak79 kaže...

Ne znam, ja posjedujem i vozim Fabiju.... no ajd barem nije Dacia kao tamo neki izdajice

Ali ozbiljno, malo skromnosti zaista ne odmaže, pogotovo kad je e-penis u pitanju

da me nisi pobrkao s nekim? Moj stroj je jeftikaner, ja ponekad jedem palentu za rucak jer nemam za meso...ali prije desetak godina dok sam radio dva posla sam imao najjaci stroj u gradu...trenutno imam samo dugove i ni kune u novcaniku...trenutni stroj ne mogu prodat za 4 tkn na njusci, tako da je moj e-penis jako malen...

15 godina
Gorstak79 kaže...

da me nisi pobrkao s nekim? Moj stroj je jeftikaner, ja ponekad jedem palentu za rucak jer nemam za meso...ali prije desetak godina dok sam radio dva posla sam imao najjaci stroj u gradu...trenutno imam samo dugove i ni kune u novcaniku...trenutni stroj ne mogu prodat za 4 tkn na njusci, tako da je moj e-penis jako malen...

Ne brini, nisam na tebe mislio:  jedini izdajica ovdje koji ima/imao? Daciu je onaj Irski prebjeglica ali je trenutno fiksiran na Lucija pa nema vremena za zafrkanciju

A ni moj e-penis nije što je nekad bio, ne toliko zbog financijske situacije koliko zbog činjenice da mi nije potrebno ništa jače

Battlelog: [G] pijana_carapa
12 godina
odjavljen
Friday kaže...

...

Lucidius kaže...
...

Instar trenutno nema ni keks od 8700k. Meni rekli da će biti kroz 5-7 radnih dana. Reko dobro... Malo ih opro jer im stoji "na skladištu" i dostavlja se u "roku od 48 sati". Da, i to mi diže živce kod ove kave, ko da su išli u Brazil po nju pješke, sa dva stojadina...  Daj reci di šta kako kolko, a ne držat nas idiotima.

Tako da, Luci, Friday s razlogom pita. Ti si uzeo u zadnji tren, ovo što je "ostalo" nije ostalo nego se čeka.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
protjeran
CPU chat tema

Instar jos otprije znam da treba cekat dok mu roba stigne od dobavljaca, isto kao i Uzi shop nekoliko dana, u HG spot i ADM.hr kad pise da ima onda ima, dođes i kupis.

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Instar jos otprije znam da treba cekat dok mu roba stigne od dobavljaca, isto kao i Uzi shop nekoliko dana, u HG spot i ADM.hr kad pise da ima onda ima, dođes i kupis.

Evo poslao sam upit HGspotu, kladim se da će bit ista pjesma ko i u Instara.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Evo poslao sam upit HGspotu, kladim se da će bit ista pjesma ko i u Instara.

Sad ti nece ni odgovorit, a do sutra moze nekoliko ljudi ubacit taj proc u kosaricu...

Evo pa i Viator je uzeo proc ovaj tjedan, u srijedu navece je javio da ce ga kupit, danas mu je u rukama....

12 godina
odjavljen
CPU chat tema

Evo i ja ga ubacio, pa ćemo vidjet. Ponavljam, garant je ista pjesma ko drugdje: nemaju ga na lageru, ali će biti kroz par dana.

17 godina
CPU chat tema

Nemojte ljudi bit blesavi kao neki pa uzeti 8700k pokraj 1200kn jeftinijeg 8600k, ništa ne dobivate sa ovim ista je stvar.Ne vrijedi to tih novaca.

14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ispravka - bio sam u trgovini u utorak u poslijepodnevnim satima,te uplatio predujam na licu mjesta.Srijeda nikako nije mogla biti obzirom da je bio Dia de Los Muertos.

A sad treba to sve sastaviti....ako stignem večeras.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice