Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.343.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: CPU chat tema

na tv-u crko mi monitor ima nekih par mjeseci zasto

12 godina
dreadmoore kaže...

došlo mu vrime

MISCREATED
17 godina
dreadmoore kaže...

pa cemu gtx 1070 i i7 6700k ?

16 godina

zasto cemu, sta bih trebao da koristi po tvom misljenju 

9 godina
protjeran
CPU chat tema

quad SLI 1080Ti samo tu dolazi u obzir, šteta bottleneckanog moćnog CPU-a 

12 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
eywa33 kaže...
....

Da su na kavi odlučili napokon stavljat lem, to bi bio san. 5ghz bi bila norma i za zračna osrednja hlađenja. Ovako, trebaš imat ipak nešto jače. 

nebi , jedino bi profitirala ekipa sa boljim hlađenjima... ovi na osrednjim/malim hladnjacima bi samo imali par stupnjeva manje temperature na istom maks oc kloku ali taj maks oc klok bi i dalje bia isti tj limitiran malim tdpom malog hladnjaka.

Dobro, možda neće osrednji zračnjaci izdržat. Zaletio sam se... Ali eto uzmi bilo koji dual tower zračnjak, koštaju oko 500-600kn i imaju dovoljni kapacitet za ohladit dupli tdp jednog 8700k (95w stock).

Patrick_cro kaže...

Cinjenica je da su stari cpu imali pun klinac headroma za oc, dok ovi novi nemaju nista, mozda je to tebi ok da mozes oc samo 300-400mhz ali to se bas i ne moze zvati oc. Zamisli da mozes ovim novima dici takt za barem 25% ali normalno da to nece jerkao prvo  stede na lemu i sa svakim novim cpu ako hoces izvuci dodatni mhz moras raditi delid, ista politika i sa dodatnim pci line gdje moras kupiti onaj key da bi otkljucao pun potencijal ploce i procesora. Najbolje da sve pocinju zakljucavati na plocama i da recimo ako zelis vise od 16gb rama moras kupiti key da otkljucas samo da oni izvuku dodatnu dobit. 

Činjenica je da većina korisnika ne zna klokat i ne želi. Imaš ih i ovdje po forumu sa hw-om od 3k eura, a ne znaju klokat. Što se mene tiče, da su nabili 5ghz stock, zaboli me đon što neću moć ni mhz više izvuć. Gledam performanse, ne OC potencijal. Evo ti Pascal... kloka se 90% sam, ti moš izvuć još nešto, ali ne toliko da ćeš primjetit u igrama recimo. Sad bi svi trebali plakat jer 1080ti ne mogu kloknit za 400mhz, jer boost 3.0 to radi sam... A tebi ostaje izvuć još 50-100mhz?! Baš su š**ci. 

Što se tiče TIM-a, tu smo na istoj frekvenciji. Gade mi se zbog toga. To je čisti idiotizam. Pa platit ću 5$ više kolko dođe lem, nije bed... To mi ide na živac. Ali opet, gledam sirove performanse koje su na kavi odlične, bez obzira na trube od temperature. Imam vodenjaka 280mm i znam da ću oladit tu pećicu pa me boli đon. Da se razumijemo, AMDu skidam kapu na poslu sa Ryzenom. Dali su nam jezgre, dobar tdp, dobar IPC, ali truba takt. Intel je odgovorio isto sa par jezgri, osrednjim tdp-om, odličnom IPC-om, vrhunskim taktom, ali trubu od temperatura... 

Dakle, imamo izbor:

1. i7 8700k - brutalne ST i MT performanse u odnosu na 6c/12t procove od AMD-a; veći tdp; majoneza>visoke temp

2. r5 1600/x - odličan IPC ali slabije ST i MT performanse radi lošijeg takta, manji tdp, lem>hladniji

3. r7 1700/x - isto ko gore samo dodatne 2c/4t ali još uvijek loše ST i MT performanse s obzirom na broj jezgri, radi manjeg takta

Prema potrebama, svatko ima mogućnost donijeti (više-manje) razumnu odluku. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
dreadmoore kaže...

zasto cemu, sta bih trebao da koristi po tvom misljenju 

pa onak bez monitora si jako dugo ocito a koristi tv za pc gaming.

Vjerojatno si grafu kupio prije samog monitora za gaming.

Po meni si trebao uzeti monitor da mozes iskoristit to kako treba ili 1440p@60hza , moze ta gtxica i 4k 60hz. Monitora vec imas super od 2500 kn pa na dalje.

A kad si vec ostao na FHD onda trebas vise HZ-a.

Realno tebi grafa niti blizu nije iskoristena.

16 godina
CPU chat tema

Ha znam da nije znas kako ti je kad se naviknes na veci display tipa evo tv primjer sve ispod 32" mi je malo.Iskreno  trazim si neki monitor oko 30" ali bez uspjeha mislim na novce koje bi izdvojio za njega lako je ga naci kad imas par tisuca kuna u rukama pljusnes i to je to.Mada imam i na umu mjenjati svakako tv mozda u 4K neki ali opet tu sam zakinut sto se tice Hz u slucaju kad bi samnjio rezzu na 1440p ili 1080p.Sto se tice na kreditnu karticu mogu i tim nacinom ali izbjegavam to maksimalno.Idealno bi mi bilo kad bi nasao neki 30" monitor ili 32" 2560x1440 sa 120 ili 144hz.Sve ispod necu ni da gledam radije cu ostati onda na ovome.

17 godina
odjavljen

TV ikad ne izgledaju dobro s računalima jer neka procesiranja nećeš moći ugasiti.

Nope.
8 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Ha znam da nije znas kako ti je kad se naviknes na veci display tipa evo tv primjer sve ispod 32" mi je malo.Iskreno  trazim si neki monitor oko 30" ali bez uspjeha mislim na novce koje bi izdvojio za njega lako je ga naci kad imas par tisuca kuna u rukama pljusnes i to je to.Mada imam i na umu mjenjati svakako tv mozda u 4K neki ali opet tu sam zakinut sto se tice Hz u slucaju kad bi samnjio rezzu na 1440p ili 1080p.Sto se tice na kreditnu karticu mogu i tim nacinom ali izbjegavam to maksimalno.Idealno bi mi bilo kad bi nasao neki 30" monitor ili 32" 2560x1440 sa 120 ili 144hz.Sve ispod necu ni da gledam radije cu ostati onda na ovome.

jednostavna pretraga (za mene)

samo da je dat para

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 15:54 (Gorstak79).
17 godina
CPU chat tema

Luci slab si jer nemaš ovako nešto  ovoovo ovoovo. Bez takvog nečeg ne vrijedi se hvalit. Ovako spadaš u nižu klasu.

kradem mine iz minskog polja
9 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Cinjenica je da su stari cpu imali pun klinac headroma za oc, dok ovi novi nemaju nista, mozda je to tebi ok da mozes oc samo 300-400mhz ali to se bas i ne moze zvati oc. Zamisli da mozes ovim novima dici takt za barem 25% ali normalno da to nece jerkao prvo  stede na lemu i sa svakim novim cpu ako hoces izvuci dodatni mhz moras raditi delid, ista politika i sa dodatnim pci line gdje moras kupiti onaj key da bi otkljucao pun potencijal ploce i procesora. Najbolje da sve pocinju zakljucavati na plocama i da recimo ako zelis vise od 16gb rama moras kupiti key da otkljucas samo da oni izvuku dodatnu dobit. 

stovise, danas vec sa plocom dobijes "feature" koji je ukljucen out of the box da napravi OC na sve jezgre na max turbo boost

u firmi su uzeli 8700k sa Asus plocom, i sama ploca preko M.C.E opcije gura sve jezgre na 4.7GHz bez problema, jedina losa pojava je sto napon nije fiksan nego plese od 1.2XX do 1.3XX non stop

tako da samim rucnim OC-om, prakticki dobijes 300Mhz vise ako hoces imat 5GHz na svim jezgrama, koji opet u igrama ti ne donose nista sto vec nemas sa 4.7GHz bez da se trudis

8 godina
protjeran
dery kaže...

Luci slab si jer nemaš ovako nešto  ovoovo ovoovo. Bez takvog nečeg ne vrijedi se hvalit. Ovako spadaš u nižu klasu.

pitanje 

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3537001/8400-build.html

i link s prvog odgovora:

https://pcpartpicker.com/list/ds34HN

Ko da sam ja sastavljao, perfektna makina

17 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...

Ko da sam ja sastavljao, perfektna makina

Ma ja, ti vazda nesto dobro sastavljas...

Freak Show Inc.
10 godina
odjavljen
dery kaže...

Luci mi liči na nekog tko stalno kupuje novog Golfa i onda forsira da svi moraju znati da on to ima uključujući i one koji imaju ferarije i mercedese ...

14 godina
CPU chat tema

Kompleks nize vrijednosti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 17:17 (ivanzu).
8 godina
protjeran
CPU chat tema

koliko ja vidim, covjek se razumije u tematiku, kupuje ono u sto vjeruje svim srcem, podastire dokaze za to sto prica, a ne kupuje smece, nego zvijeri od komponenti...hell, i ja bih se kurcio s tim...a vi ga podjebavate ne bi li se doticni napizdio i zaradio karton i ban...ne znam bas tko ima kompleks nize vrijednosti...

18 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Ja od kad sam na 50" TV-u ne mogu si više zamisliti igranje na monitoru, niti monitor više koristim za igranje. PC mi je postao konzola i brijem da bu to i ostao.

10 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
dery kaže...

Luci mi liči na nekog tko stalno kupuje novog Golfa i onda forsira da svi moraju znati da on to ima uključujući i one koji imaju ferarije i mercedese ...

Pa ovo je ferrari za svoju namjenu...

14 godina
Gorstak79 kaže...

koliko ja vidim, covjek se razumije u tematiku, kupuje ono u sto vjeruje svim srcem, podastire dokaze za to sto prica, a ne kupuje smece, nego zvijeri od komponenti...hell, i ja bih se kurcio s tim...a vi ga podjebavate ne bi li se doticni napizdio i zaradio karton i ban...ne znam bas tko ima kompleks nize vrijednosti...

Banove je dobio sa razlogom,  vjerovatno zato sto je puno doprinosio temi.

16 godina
XXX kaže...
.

Ja od kad sam na 50" TV-u ne mogu si više zamisliti igranje na monitoru, niti monitor više koristim za igranje. PC mi je postao konzola i brijem da bu to i ostao.

Onda znas sigurno kako je evo recimo kad sam na poslu pa ponesem laptop pa sam nekih 7 dana bez pc-a i kad gledam u onaj mali monitor hoce mi se smuciti 

10 godina
protjeran
Viator kaže...

Part 2.

Idem do elektromaterijala po pancir osigurac pa odvrtim par testova..

Puni se klub sa 8700k premium gospodom, dok sa druge strane jos jedan ryzen otisao na pocinak.

Edit:

Pozovi stjepanja da ti pomogne osmislit kako grafu ugradit na novu plocu, cujem da je ta giga zajebana 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 17:41 (Lucidius).
16 godina
protjeran
Lucidius kaže...
Viator kaže...

Part 2.

Idem do elektromaterijala po pancir osigurac pa odvrtim par testova..

Puni se klub sa 8700k premium gospodom, dok sa druge strane jos jedan ryzen otisao na pocinak.

Edit:

Pozovi stjepanja da ti pomogne osmislit kako grafu ugradit na novu plocu, cujem da je ta giga zajebana 

Nemoj mi rec da smo tolko propali u hr da je ekipa sa mainstream procesoricima postala premium gospoda?

Premium gospodin si kad ti fitinzi na custom loop-u kostaju ko tvoj komp ;-)

9 godina
protjeran
CPU chat tema

pitanje za uvaženu gospodu, gdje se kupi to čudo, koliko vidim kod nas nigdje nema, bar nema za trenutnu isporuku?

16 godina
lav1000 kaže...

pitanje za uvaženu gospodu, gdje se kupi to čudo, koliko vidim kod nas nigdje nema, bar nema za trenutnu isporuku?

Sta ce ti imas r5 1600

16 godina
ansha kaže...

Nemoj mi rec da smo tolko propali u hr da je ekipa sa mainstream procesoricima postala premium gospoda?

Nego Ansha jesi uspio odvrtit onaj test sa LinX 

14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ha,u najavi je ekwb sa pozlacenim blokom za proc,ili sto bi Luci rekao "Tako je samo zlato za kralja!" 

Uzeo sam u Instar informatici,u utorak platio pola iznosa kao predujam a danas stigao.

8 godina
protjeran
CPU chat tema

siromasan coek ce kupit rabljeno, poslovan coek ce kupit jeftino, bogat coek ce kupit mainstream, a budaletina najskuplje...

14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Huh..dobro da sam u mainstream kategoriji...

10 godina
protjeran
ansha kaže...

Jbg za pojmove nasih foruma smo itekako premium.

Ostalo stoji, sta ces sirotinja....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice