A hbg prosli dani dobrog oc, sada je to 300-400mhz i mozes biti sretan. Ispod 1ghz ne smatram neki oc, a mislim da se to nazalost nece vise ponoviti sa novim procesorima
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Eto, moj proc je stock 3.0, ide na 4.0 bez problema, jedino što je problem veliki napon i zagrijavanje, tako da je 24/7 već godinama na 3.6GHz, 1.35V.
A ovog Intela... Kakvi glupani. Umjesto da su spustili takt na kavi na nekih 4.0 boost, tako da se lipo može kloknut za čitav gigahertz da bi zadrti klokeri bili sretni... Oni su obavili 70% posla umjesto nas, i tako umanjili užitak za punih 70%... E moj intele, gdje će ti duša...i gdje ti je pamet?!
Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
klokanje je za (drago mode on) hipertrofične žohare kojima je drugi najveći gušt u životu zalijevanje tuđe tipkovnice coca-colom (drago mode off)...meni bi bilo draze da radi na 3.2 ghz out of the box, sto je dovoljno za sve zivo, osim testova tipa super pi, ali da je proc mocniji, tipa bar 300 GFlopsa...jedino sto cete dobiti sa vise od 3.2 ghz je zagrijavanje...
Dragi moj, molim te izostavi me iz tih svojih pederskih fora "micek" i sl. nismo si tako dobri...
nije moj posao praćenje foruma 0-24h tako da mi je promaklo to što navododiš hvalospjeve o TR, ako je imalo slično kao drobljenje tebe i ostalih "entuzijasta" onda su i oni za promatranje...
ovo je realna snaga mog proca, 25.5 Gflopsa ...i7-ice vec dugi niz godina rade preko 100
A koji je to procesor pa je tako los
pise ti u dnu slicice, g4560...taj i3 je isto sirotinja :D
A ovog Intela... Kakvi glupani. Umjesto da su spustili takt na kavi na nekih 4.0 boost, tako da se lipo može kloknut za čitav gigahertz da bi zadrti klokeri bili sretni... Oni su obavili 70% posla umjesto nas, i tako umanjili užitak za punih 70%... E moj intele, gdje će ti duša...i gdje ti je pamet?!
Cinjenica je da su stari cpu imali pun klinac headroma za oc, dok ovi novi nemaju nista, mozda je to tebi ok da mozes oc samo 300-400mhz ali to se bas i ne moze zvati oc. Zamisli da mozes ovim novima dici takt za barem 25% ali normalno da to nece jerkao prvo stede na lemu i sa svakim novim cpu ako hoces izvuci dodatni mhz moras raditi delid, ista politika i sa dodatnim pci line gdje moras kupiti onaj key da bi otkljucao pun potencijal ploce i procesora. Najbolje da sve pocinju zakljucavati na plocama i da recimo ako zelis vise od 16gb rama moras kupiti key da otkljucas samo da oni izvuku dodatnu dobit.
pise ti u dnu slicice, g4560...taj i3 je isto sirotinja :D
ali usporedba i3 4030u i g4560 meni je osobno smjesna jer ovaj procesor je na laptopu i 1,9ghz mu je klok kako je moguce da ima bolje rezultate nego taj tvoj
jednostavno, mocniji je, iako je mobilac...
pusa Micek
Eto i od ovog
eto, to su vec dva pristojna primjerka...
Bogami linx osim sta je 6-7°C topliji od najgoreg prime-a, srusio mi je nakon par sekundi overclock koji je par mjeseci bio 100% stabilan. To je kad sam stavio 1024mb u testu...
Eto kad bi jos netko od amdovaca uradio bilo bi ljepo vidjeti njihove rezultate
Eto kad bi jos netko od amdovaca uradio bilo bi ljepo vidjeti njihove rezultate
Oni imaju osakaceni avx/avx2 koji ni blizu ne zagrijava ko na intelu. Al zanima me koliko gflopsa ce dobit...
lynx je pisan za intelove cpu tako da ga ni ne mozes pokrenuti na ryzenu
meni je 1024 mb test prosao
Lol, nema nikakve logike da ga ne mozes pokrenut...
http://www.npackd.org/p/org.xtremesystems.LinX/0.6.5 ovdje pise da imaju podrsku
Evo neki bench s time da ovdje Ryzen 1700 ima na mac osu puuno bolji rezultat..
ne znam o cem ovisi no potrazite na stranici:
uglavnom:
r7 1700 na 4.0ghz - http://browser.geekbench.com/v4/cpu/2558757
i7 8700k na 5.2ghz - http://browser.geekbench.com/v4/cpu/4561902
Znam gdje ga ima i ne moze se pokrenuti, a ta podrska je jos iz 2016 god, tako da nemaju podrsku za ryzena
Evo jedan malo jaci test
cek na cem se ti igras 22" monitoru ili FHD Tv-u?
Da su na kavi odlučili napokon stavljat lem, to bi bio san. 5ghz bi bila norma i za zračna osrednja hlađenja. Ovako, trebaš imat ipak nešto jače.
nebi , jedino bi profitirala ekipa sa boljim hlađenjima... ovi na osrednjim/malim hladnjacima bi samo imali par stupnjeva manje temperature na istom maks oc kloku ali taj maks oc klok bi i dalje bia isti tj limitiran malim tdpom malog hladnjaka.