Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.344.170
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
DarthMarkus kaže...

Mislio sam na gaming peticu. Ploču. 

Ček nisam te sad ni ja skontao ? Jel ideš opet na giginu ploču ?

Failure to communicate.

Idem na asrock extreme 4. Jednostavno je best buy. Ima odličan vrm, digi power... Gaming 5 je skuplja 500tinjak kn, a osim RGB điđabiđa ne vidim razloga da je uzmem pored asrockice.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran

nemoj ti sad tu neke kanukse vaditi,  gleda se samo GTA V, i nisu snimali mobitelom, sve im pada u vodu, namješteno 

10 godina
protjeran
hrvooje kaže...

Svašta ti proizvođači kažu. Jednom je jedan od tih proizvođača rekao da se K procesori ne bi trebali klokat. I tko ih je poslušao, nitko! Što su forumaši učinili: uzeli bolje hlađenje :)

https://www.extremetech.com/computing/248908-intel-responds-i7-overheating-issue-cluelessly-suggests-stop-overclocking

Izgleda da je #degradirati novi forumski buzzword

Ne samo da ce proc degradirat na 1.4v+ nego moze i vremenom unistiti proc, na PCEkspetu je jedan forumas reklamirao 2 procesora, oba je drzao oko 2 godine na 1.45v i cijedio ih do kraja dok mu nisu krepali, naravno reklamacije su prosle jer nisu imali vidljiva fizicka ostecenja.

14 godina
protjeran

Bas citam na mobu temu i posto nema bloka na m vearziji procitam ovaj post sa se malo nasmijem, ta recenzija sa gtx 1070 nema smisla posto je kartica bn, iako se u cpu intensive naslovima cak i tu vidi dobra razlika.

Evo covjek napravio jos jedan video

iako opet losa recenzijama sa igrama tipa doom i ow koje svaki cpu dobro vrti i overclock rezultatima opet samo na par igara.

Najsmijesniji dio je gdje usporedujes ryzen 1400 sa 2600k koji je science fiction za tog ryzena...

Vec sad je vani, a skoro i kod nas, cijena z370+8400 jednaka kao b350+ryzen 1600 tako da ryzen 1600 vec sad polako postaje proslost. Cijelo vrijeme sam ljudima preporucivao taj ryzen 1600, ali sad definitivno vise nema smisla jer se za iste novce dobije bolja kombinacija, kad dodu h i b ploce to ce onda tek bit potop.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 1:13 (war3_tft).
17 godina
Lucidius kaže...

Plus sta je on zescu kramu od ploce uzeo u obzir i onda dize u nebo razliku od 300kn na kompletnom kombou... tu plocicu od mATX formata bez pola featura i ulaza i zahrdalom zvucnom na sebi kupuje samo najtvrdokornija K plus ekipa 

odkad ti uzimas k-plus suplemente postao si smiješan. daj ak vec uzimas top hardver bar uzmi posten ginko. ili se nema? oprosti ak je tak. .

nego kaj se tice fanboyizma nema toga kod mene.. samo best buy.. hvala na preporuci.. mislim da sam pola pola kaj se tice r1600 ili i5 8400. bumo vidli...

(G)jokaCRO ingame
10 godina
protjeran
red_bull kaže...

odkad ti uzimas k-plus suplemente postao si smiješan. daj ak vec uzimas top hardver bar uzmi posten ginko. ili se nema? oprosti ak je tak. .

ne uzimam suplemente jedemo samo sirovo meso... 

EDIT:

Samo kupi nes, idemo na jetra to pretezanje ocu necu, sad bi ovo sad bi ono....

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 6:46 (Lucidius).
17 godina
war3_tft kaže...

kad dodu h i b ploce to ce onda tek bit potop.

Ovo ponavljaš već nekoliko puta ... kada dođu :) Podjeća me na scenu iz 'Vojničine' kad je ajatolah rockandrolla prijetio Eastwoodu da će nagrebat kada dođe Šveđanin. Swede, swede swede!!

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 7:18 (hrvooje).
17 godina
CPU chat tema

klasični paper launch

(G)jokaCRO ingame
13 godina

Mislim da je to ipak do naseg trzista...

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
metallic kaže...

Mislim da je to ipak do naseg trzista...

Nije tržište u pitanju već mentalitet

MISCREATED
9 godina
protjeran

reci svojim fanboy potrčkalima da kupe taj 8700k, smiješni su ovdje sa svojim pričicama i bajkicama, a nemaju ni C od Coffe-ija

to je isto da ja odem na forum Ferrarija i tamo laprdam da je Lamborghini bog i batina, njihov Ferrari smeće, a ja zapravo sirotinja vozam kompakt od 20k eura, ali sve znam o Ferrari/Lamborghini tematici 

ti si uzeo 8700k i slavodobitnički se pohvalio, pa ajde bar kakva takva podloga za laprdanje

17 godina
war3_tft kaže...

Cijelo vrijeme sam ljudima preporucivao taj ryzen 1600, ali sad definitivno vise nema smisla jer se za iste novce dobije bolja kombinacija, kad dodu h i b ploce to ce onda tek bit potop.

Za 1080p gaming? Mislim da bi tim ljudima trebao vratit pare u najmanju ruku. Ali ne ozbiljno hbte led pa po testovima se moglo vidjeti da Ryzen nema sto trazit na nizim rezama jer ne moze postici visoki takt..

All round cpu okey a opet se vise isplatilo za 1080p gaming uzeti polovni i7 3770k.

8 godina
protjeran
lav1000 kaže...

reci svojim fanboy potrčkalima da kupe taj 8700k, smiješni su ovdje sa svojim pričicama i bajkicama, a nemaju ni C od Coffe-ija

to je isto da ja odem na forum Ferrarija i tamo laprdam da je Lamborghini bog i batina, njihov Ferrari smeće, a ja zapravo sirotinja vozam kompakt od 20k eura, ali sve znam o Ferrari/Lamborghini tematici 

ti si uzeo 8700k i slavodobitnički se pohvalio, pa ajde bar kakva takva podloga za laprdanje

Pa po tome i ti sereš jer pričaš o procesoru kojeg nemaš.

12 godina
lav1000 kaže...

Ako ćeš već uspoređivat s autima onda budi realan, Ryzen je radni stroj oliti kamion dok je i7 8700k trkaća mašina

MISCREATED
8 godina
protjeran
toxic kaže...

Za 1080p gaming? Mislim da bi tim ljudima trebao vratit pare u najmanju ruku. Ali ne ozbiljno hbte led pa po testovima se moglo vidjeti da Ryzen nema sto trazit na nizim rezama jer ne moze postici visoki takt..

All round cpu okey a opet se vise isplatilo za 1080p gaming uzeti polovni i7 3770k.

Neki se igraju na toj rezi u 60fps.

A koji to naslov ryzen 1600 ne može izgurat ?

Realno, ako se za iste pare može složit i5 8400 kombo i ryzen 1600 kombo, a gaming je prioritet, svakako ići na i5 8400, no to ne znači da će neko mijenjat postojećeg ryzena 1600 za i5 8400 a ima 60fps monitor.

9 godina
protjeran
honor8 kaže...
lav1000 kaže...

Pa po tome i ti sereš jer pričaš o procesoru kojeg nemaš.

nađi mi post gdje ja pišem o nekim karakteristikama 8700k općenito coffelake-a.... popij si coffe, dobro dođe ujutro za smirenje i koncentraciju 

nicky.sl kaže...
lav1000 kaže...

Ako ćeš već uspoređivat s autima onda budi realan, Ryzen je radni stroj oliti kamion dok je i7 8700k trkaća mašina

pa i nisam sebe gurao neki premium razred... 

12 godina

Nema tu premium razred, kamion je ponekad bolji od trkaće mašine. 

Moj susjed je kamionom kuću napravio a njegov s Nissanom 370z u njega žica za gorivo

MISCREATED
9 godina
protjeran

ma shvatio sam poantu, uglavnom sam htio naglasiti da se ne petljam tamo gdje ne pripadam, i da mi nije jasno većina ovdje koja slavi izlazak coffelakea kao da imaju 100M $ udjela u intelu, a novom procesoru nisu ni primirisali...

pa jbt bila bi epska sprdnja da sad 8700k nije najjači gaming proc, a sad o cijeni i ostalim karakteristikama možemo raspravljati.

Što se mene tiče, čekamo odgovor iz suprotnog tabora, intel je na bačenu rukavicu izazova od AMD-a s ryzenom odgovorio dobro, neka se svakih  6 mjeseci ovako AMD i intel krenu pobijati sa novim lauchevima i svi mi ćemo profitirati....

13 godina
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...
Gorstak79 kaže...

errr, ja radije ne bih asrockicu...bilo amd bilo nevidija, imao sam ih 6 i sve su imale coil whine...

coil whine na maticnoj 

Iako je najčešći na PSU-u i grafi, coil whine se tehnički može pojavljivat na svim komponentama koje imaju kondezatore - vele stručnjaci. Možda kiwi_91 može objasnit. Znam da je uvijek voljan .

Vidim da se u međuvremenu odmakla rasprava od coil whine-a, ali evo samo da se kratko referiram na nju.

Specifično "coil whine", kao što i sam naziv kaže, najčešće potječe od zavojnica, a mislim da kondenzatori u pravilu ne proizvode takve zvukove. Postoji teorijsko objašnjenje da SMD varijante mogu uzrokovati rezonanciju u određenim uvjetima, ali nekako mi je vjerojatnije da, ako kondenzatori jesu "krivi" za zvukove, da je to onda uglavnom iz razloga jer su neispravni te tada kao takvi utječu na zavojnice čime nastaje popularno "cvrćanje".

Ovdje isto ima jednostavnije objašnjenje postojanja zvukova kondenzatora i zavojnica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 9:36 (kiwi_91).
12 godina
lav1000 kaže...

ma shvatio sam poantu, uglavnom sam htio naglasiti da se ne petljam tamo gdje ne pripadam, i da mi nije jasno većina ovdje koja slavi izlazak coffelakea kao da imaju 100M $ udjela u intelu, a novom procesoru nisu ni primirisali...

pa jbt bila bi epska sprdnja da sad 8700k nije najjači gaming proc, a sad o cijeni i ostalim karakteristikama možemo raspravljati.

Što se mene tiče, čekamo odgovor iz suprotnog tabora, intel je na bačenu rukavicu izazova od AMD-a s ryzenom odgovorio dobro, neka se svakih  6 mjeseci ovako AMD i intel krenu pobijati sa novim lauchevima i svi mi ćemo profitirati....

Slažem se da je dobro da "guraju" jedni druge jer to je dobro za nas krajnje korisnike ali i dalje smatram da je kava izbačena preuranjeno u panici i da nije do kraja izbrušena. 

Ne mogu mu svariti mizeran klok i vručinu na kojoj bez pretjerivanja možeš kavu skuhati. 

Nemojte mi sad počet stock ovo stock ono zato što pričam o i7 8700 K a taj K se kupuje da bi ga se klokalo.

MISCREATED
9 godina
protjeran

očito je voda došla do grla, i nisu imali izbora nego krenuti s launchem, jbg kraj godine je, vjerovatno su financije zadnjih par mjeseci patile i morao je biti launch da se ostvare zadani ciljevi.

dobra stvar tih temperatura kod 8700k, trebala bi porasti potražnja AIO vodenih hlađenja, samim time bi trebala i kroz neki period početi padati cijena nakon booma kad ih razgrabe entuzijasti sa 8700k...

a možda će i tu proizvođači hlađenja morati dati dodatne napore da poboljšaju sisteme sisteme, u konačnici bi na tom polju halđenja trebali kupci profitirati...

12 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Ne mogu mu svariti mizeran klok i vručinu na kojoj bez pretjerivanja možeš kavu skuhati. 

Nemojte mi sad počet stock ovo stock ono zato što pričam o i7 8700 K a taj K se kupuje da bi ga se klokalo.

Mizeran klok? pa lol. 4.7ghz je sve samo ne mizerno. A evo sasvim je izvjesno da će svaki primjerak ići na 5ghz. Jest, trebat će ohladiti sa nekim AIO minimalno... ali, ide na 5ghz. mizeran klok? NE. Vruć? Da, izgleda da se ne srami vioskih temperatura, ali ništa što jedan dobar AIO neće moći oladit.

ajde nicky, priznaj da se grizeš jer ti je proc postao povijest otkako je došla kava 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
Lucidius kaže...
Friday kaže...

Ja cu kupit threadrippera - samo da odrzim ravnotezu.

Al treba i dat nesto kredita ovima koji kupuju tu smijuruju od Ryzena pored daleko naprednijih i modernijih perjanica iz intela, ipak odrzavaju tu neku koliku toliku konkurentnost na trzistu pa mi koji uzimamo intel na kraju bolje prolazimo sa jacim i jeftinijim procesorima za sebe 

#JesuisRyzen

Pratim ovu temu već duže vremena i nisam dosad komentirao ali moram te upitati :

S kim se ti svađaš vamo?

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
9 godina
protjeran

daj bože da postane standard da kučišta dolaze sa ugrađenim 360mm AIO po cijeni od nekih 150-200eura komplet i ja odmah prelazim kod vas entuzijasta...

12 godina
eywa33 kaže...
nicky.sl kaže...

Mizeran klok? pa lol. 4.7ghz je sve samo ne mizerno. A evo sasvim je izvjesno da će svaki primjerak ići na 5ghz. Jest, trebat će ohladiti sa nekim AIO minimalno... ali, ide na 5ghz. mizeran klok? NE. Vruć? Da, izgleda da se ne srami vioskih temperatura, ali ništa što jedan dobar AIO neće moći oladit.

ajde nicky, priznaj da se grizeš jer ti je proc postao povijest otkako je došla kava 

Bio je on povijest i kad sam ga kupovao ali onako dobru priliku nisam smio propustiti. Prije ravno godinu dana dao sam 3000 kn za njega. Jeftinije me izišao nego da sam uzeo i7 6700k ili 7700k.

Ako proc ne može barem 1GHz preko max turbo bosta to je po mom mizeran klok isto tako je i ovaj moj i7 6850k nikakav kloker (za 24/7 ga držim na 4.2 GHz a plafon mu je 4.5 GHz uz suludi napon od 1.5). Sve u svemu razočarali su me a možda i zato što mi je mjerilo za sve legendarni i7 2600k.

MISCREATED
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Bilo je ono Kandalf kuciste prije za kupiti... Ne znam koliko je kostalo

Freak Show Inc.
12 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Bio je on povijest i kad sam ga kupovao ali onako dobru priliku nisam smio propustiti. Prije ravno godinu dana dao sam 3000 kn za njega. Jeftinije me izišao nego da sam uzeo i7 6700k ili 7700k.

Ako proc ne može barem 1GHz preko max turbo bosta to je po mom mizeran klok isto tako je i ovaj moj i7 6850k nikakav kloker (za 24/7 ga držim na 4.2 GHz a plafon mu je 4.5 GHz uz suludi napon od 1.5). Sve u svemu razočarali su me a možda i zato što mi je mjerilo za sve legendarni i7 2600k.

Pa očekivanja su ti nerealna ono, totalno. Ti bi da odjednom 6/12 procovi idu na 5.7ghz, a do tada je 5ghz bio rezerviran samo 4/8?

Da su na kavi odlučili napokon stavljat lem, to bi bio san. 5ghz bi bila norma i za zračna osrednja hlađenja. Ovako, trebaš imat ipak nešto jače. 

12 godina
eywa33 kaže...
nicky.sl kaže...

Pa očekivanja su ti nerealna ono, totalno. Ti bi da odjednom 6/12 procovi idu na 5.7ghz, a do tada je 5ghz bio rezerviran samo 4/8?

Da su na kavi odlučili napokon stavljat lem, to bi bio san. 5ghz bi bila norma i za zračna osrednja hlađenja. Ovako, trebaš imat ipak nešto jače. 

Čuj imam ja i Xeon x5675 koji uredno kuca na 900MHz više od bost takta a. 

Koji k***c su stavili to K kad priko turbo bosta može još 300MHz pa stari Sandy bez K su na Z pločama išli 400MHz preko max turbo bosta.

MISCREATED
16 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Moj zato ide sa 3.3-3.5ghz na stabilnih 4.8ghz (isto previsok napon za 24/7). Al razlog za nizak osnovni takt je sta mora stat u 140W tdp-a.

8700K je na stocku puno blize svom maksimumu pa se zato cini losim clockerom.

14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Micek, ovo je cpu chat tema tako da ne vidim di je problem kad se prica o bilo kojem procesoru, znaci po tvome netko prvo treba kupiti procesor da bi o njemu pricao?

Sto se mene tice ja sam slozio konfiguraciju prije godinu dana i za moje potrebe je skroz dovoljna, druga stvar je ta sto ce slijedeci upgrade (logicno) biti kartica prije svega, a posto i dalje zelim imati freesync moram pricekati neku normalnu kupnju iz AMD-a.

Zanimljivo je kako nisi komentirao kad je "ryzen armada" pocela pisati hvalospjeve o TR-u, hvaliti ga i sprdati se sa konkurencijom, a to sto toliko jezgara u cijelom zivotu nisu skupili nije tad bilo bitno, dvostruki standardi sve u 16, a kad ne pomazu niti oni onda na povrsinu izbija ogranicenost i nekultura. Tuzno micek, tuzno...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice