Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.350.012
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: CPU chat tema
ivanzu kaže...

Debelo overvoltan na 1.43 samo za ovaj test, daj da vidim delidatora .

Eto pa gledaj 

14 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Debelo overvoltan na 1.43 samo za ovaj test, daj da vidim delidatora .

Na kojem je to taktu?

16 godina
odjavljen
CPU chat tema

Iso miki samo na ovom forumu će se naći likovi koji će uspoređivati ultra SFF cooler visok 44 mm (i to još jeftini kinez, i sam ograničenim rpm) sa AIO vodenim Ovakvo dno nisam očekivao. BTW ovo je temp kad procesor dobiva vruć zrak od grafičke.

Na bilo kom normalnom cooleru moj proc ne bi išao preko 55, da je ne znam kako clockan.

Najbolje se ni ne truditi...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 8:37 (Jakovp).
14 godina
protjeran
CPU chat tema

Ima onih koji bi samo i puhali u cpu protiv toga nemozes..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Al sta je najbolje da coffee drzis na prosjecnim ryzen taktovima 3.7-3.9ghz ne moras niti stavit cooler neg samo pustis da case fanovi pusu preko njega. 

17 godina
war3_tft kaže...
Stjepanj kaže...

Al sta je najbolje da coffee drzis na prosjecnim ryzen taktovima 3.7-3.9ghz ne moras niti stavit cooler neg samo pustis da case fanovi pusu preko njega. 

I ona bi na CB imao manji rezultat ne samo na multi, nego i na single  totalna dominacija

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
14 godina
protjeran
hrvooje kaže...

I ona bi na CB imao manji rezultat ne samo na multi, nego i na single

U kojem si ti fanbojevskom filmu gdje ryzen ima bolji single od kave na istom taktu. 

16 godina
protjeran
war3_tft kaže...
hrvooje kaže...

U kojem si ti fanbojevskom filmu gdje ryzen ima bolji single od kave na istom taktu. 

Njegov avatar je njegova stvarna fotka  

Bit na amd-u je stetno za dusu i tijelo kao i bit na meth-u..

12 godina
CPU chat tema

Ja kao poznati i osvjedočeni ljubitelj Intelovih procesora jednostavno se moram osvrnuti na ove nove procesore zvane "jezero kave".

Dakle utvrdili smo da su napravili dobar posao sa non K primjercima koji su snažni i nadasve dobri prvenstveno za gaming, relativno ih je lako ohladiti ali ovaj i7 8700k je po mom skromnom mišljenju čisto SRANJE i triba ga izbjegavat u širokom luku. 

Temperature od skoro 80c na stoku su kriminal i to vodenim hlađenjem a da ne pričam o 90c+ kad ga se klokne a šta će nekome K procesor ako ga ne misli klokat. Kriminal žešći je to što nisu zalemljeni. 

Sviđa mi se što su u taj tržišni segment ubacili 6 jezgri a to možemo zahvaliti prvenstveno AMD-u koji je napravio solidan posao sa Ryzenima koji su općenito dobri procesori, jedino ih gaming malo j*be u odnosu na Intel ali daleko od toga da se na njima ne može ugodno igrati. 

Sve u svemu kad sve zbrojim i oduzmem Ryzen shvaćam kao serverski procesor i to nije za mene a jezero kave je po mom mišljenju izbačeno na tržište što bi rekli navrat nanos i čini mi se da nisu još spremni za proizvodnju. Intel se previše požurio s njima. 

Ja u širokom luku zaobilazim kupovinu aktualnih procesora i čekam bolje dane ili u prijevodu sljedeće generacije procesora.

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 10:03 (nicky.sl).
16 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Znaci tebi je isto noctua od 1kg bakra i taj cooler od Jakova koji ima 340g vjerojatno skupa sa coolerom? Intel se grije ko govno i to je opce poznato. Zadnji koji je bio zalemljen je Sandy a ostalo sve banana ispod ihs

Zadnji su broadwell-e...

16 godina

I5 8400 se ionako trenutno neisplati em ga nema po najavljenoj cijeni (u DE se moze kupiti za 230e) em nema jeftinih ploca tako da je ryzen 5 1600 trenutno bolja opcija kad dodu jeftine ploce i proc bude 180 do 190e onda ce bit bolja opcija al imam osjecaj da ce onda AMD spustit cijene jel ce izlaziti refresh platforme. Neki vec imaju 1600x za 199e.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 10:24 (CroVandal).
15 godina
CPU chat tema

Kako ne, 1585kn kod nas. Mislim da je to u redu cijena.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
14 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Ja kao poznati i osvjedočeni ljubitelj Intelovih procesora jednostavno se moram osvrnuti na ove nove procesore zvane "jezero kave".

Dakle utvrdili smo da su napravili dobar posao sa non K primjercima koji su snažni i nadasve dobri prvenstveno za gaming, relativno ih je lako ohladiti ali ovaj i7 8700k je po mom skromnom mišljenju čisto SRANJE i triba ga izbjegavat u širokom luku. 

Temperature od skoro 80c na stoku su kriminal i to vodenim hlađenjem a da ne pričam o 90c+ kad ga se klokne a šta će nekome K procesor ako ga ne misli klokat. Kriminal žešći je to što nisu zalemljeni. 

Sviđa mi se što su u taj tržišni segment ubacili 6 jezgri a to možemo zahvaliti prvenstveno AMD-u koji je napravio solidan posao sa Ryzenima koji su općenito dobri procesori, jedino ih gaming malo j*be u odnosu na Intel ali daleko od toga da se na njima ne može ugodno igrati. 

Kako 80c na stocku kad covjek pokazao 5.0 GHz 80 stupnjeva i to u prime95 koji ionako nije prikaz "real life" scenarija, ako se samo igras npr temperature su kud i kamo nize. Osim toga nije da ga moras drzat na tih 5.0Ghz, stavis fino napon na 1.3v i trazis takt koji mozes drzat, naci ces se negdje izmedu 4.8-5.0 i opet sustizes ryzen 7 u pro alatima ako je to ono za sto ga koristis, gaming ne treba uopce spominjati jer i na stocku je on druga dimenzija naspram ryzena. Sa ostalim se slazem, iako meni je nekako favorit 8600k, u prosjeku se bolje kloka, potrebni su mu manji naponi i hladniji je od 8700k, u gamingu si princ, ako si neki wannabe streamer opet nemas problema, a cak i ako trebas slozit video u adobe premiere pro to brze odradis od kloknutog ryzena 7. 

CroVandal kaže...

I5 8400 se ionako trenutno neisplati em ga nema po najavljenoj cijeni (u DE se moze kupiti za 230e) em nema jeftinih ploca tako da je ryzen 5 1600 trenutno bolja opcija kad dodu jeftine ploce i proc bude 180 do 190e onda ce bit bolja opcija al imam osjecaj da ce onda AMD spustit cijene jel ce izlaziti refresh platforme. Neki vec imaju 1600x za 199e.

Khm , khm2. Na mindfactoriju te combo i5 8400 + msi z370-a pro ispadne 293 eura, a ryzen 1600 + popularna asrock ab350 pro 4 286 eura, znaci cak i sa Z plocom te ispadne prakticki isto, a sad malo "ryzen logike" -> kasnije komotno stavis neki jaci procesor gore posto je ploca jako dobra. 

16 godina
DiRT kaže...

Kako ne, 1585kn kod nas. Mislim da je to u redu cijena.

Ako ga ima na stanju je ok cijena al opet moras dat za plocu vise love na kojoj non k procesori nece profitirat i to je najveca glupost trebali su odmah izdat i budget ploce pa bi izbor bio jasan. 

Da al na Mindfactory pise Ohne lifertermin ergo mozes narucit al neznaju kad ce bit na stanju.  Jedini koji su u DE odmah dostupni za dostavu kostaju 230e.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 10:48 (CroVandal).
17 godina
war3_tft kaže...
hrvooje kaže...

Pa vidim da ste krenuli s bajkama pa reko na nastavim u istom tonu. Kao da sam došao u goste braći Grimm 

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
14 godina
protjeran

Ha cuj sve je pocelo bajkom da intel moras delidat. 

16 godina
hrvooje kaže...
war3_tft kaže...
Stjepanj kaže...

I ona bi na CB imao manji rezultat ne samo na multi, nego i na single  totalna dominacija

Potvrudjujem ono sto je rekao war3_tft a hrvoju malo nove edukacije a za ostale da se vidi kako se ove grijalice ponasaju od intela na taktovima sa ryzen procesorima

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

In other news...

Poceo prije par dana igrati CS:GO i kopam nesto sinoc po opcijama. Jedna od opcija se zove otprilike "multicore rendering". Stavim mis iznad toga i izbaci se tooltip i kaze da se GASENJEM ove opcije moze dobiti veci framerate ali sa smanjenim detaljima. Koji qurac, pa to sve nesto naopako?

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...

In other news...

Poceo prije par dana igrati CS:GO i kopam nesto sinoc po opcijama. Jedna od opcija se zove otprilike "multicore rendering". Stavim mis iznad toga i izbaci se tooltip i kaze da se GASENJEM ove opcije moze dobiti veci framerate ali sa smanjenim detaljima. Koji qurac, pa to sve nesto naopako?

-kad 'ne znaš čitati' (ono što je pisac time želio reći..).

-naravno, ako isključiš rendering, manji task, manje detalja, više fpsa, logično, zar ne? :)) (ne isključuju se jezgre, nego task)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Ili kupis binan cpu da se mozes sepurit po forumu poput napuhane kokosi, ili oces reci da cijeli svijet laze o temperaturama?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen
ihush kaže...
Friday kaže...

In other news...

-kad 'ne znaš čitati' (ono što je pisac time želio reći..).

-naravno, ako isključiš rendering, manji task, manje detalja, više fpsa, logično, zar ne? :)) (ne isključuju se jezgre, nego task)

Ma naglasak je na multicore. Navodno se gasenjem te opcije sve prebacuje na jednu jezgru. Nisam htio kliknuti da nesto ne pokidam, znas kakvi su ti konjpjuteri danas...

Freak Show Inc.
9 godina
protjeran
CPU chat tema

čitajući zadnjih 20ak stranica ove teme čovjek bi rekao da su ovdje sve odreda sve shareholderi intela sa udjelom +100M $ i da su sad preko noći zaradili milione, pa ovdje dijele radost i veselje, a ono većina trolova iz podruma trošne kućice svršava na gain od 10 fps-a koje sad intel ima u odnosu na ryzen...

jbt gdje su moderatori ili bolje psihijatri da malo ovo raščiste...

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
war3_tft kaže...

Ili kupis binan cpu da se mozes sepurit po forumu poput napuhane kokosi, ili oces reci da cijeli svijet laze o temperaturama?

Nije to bas tako, ti imas zalemljen ihs pa opet nemas sanse vrtit prime na 1.3V+ sa vodenim...

17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

čitajući zadnjih 20ak stranica ove teme čovjek bi rekao da su ovdje sve odreda sve shareholderi intela sa udjelom +100M $ i da su sad preko noći zaradili milione, pa ovdje dijele radost i veselje, a ono većina trolova iz podruma trošne kućice svršava na gain od 10 fps-a koje sad intel ima u odnosu na ryzen...

Di si lave, ljubi te deda...

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran

Ne laze citav svijet, nego se stavljaju neki nepotrebni klokovi 5.1-5.2 i naponi 1.4v i onda se po tome donose zakljucci. U stvarnosti neces po cijele dane vrtit aidu i prime, a 4.8-5.0ghz gdje su naponi nizi a time i temp cisto dovoljno za taj cpu da dominira u mainsreamu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 12:26 (war3_tft).
17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

Ali ih je zanimljivo citati. Svako vrijeme ima svoje trolove

14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Evo iz stale sam izvukao video gdje se vidi da je gain 

od 10 fps-a. 

P.S. Cak ne moras proci tecaj da izaberes ram i onda jos cekat rezultate 7 od 39. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 12:10 (war3_tft).
9 godina
protjeran

jbg sa ryzenom tečaj odabira RAM-a, sa i7 tečaj undervoltanja, isti k samo drugo pakovanje...

btw. imam isti ram koji sam imao sa i7 i zamisli čuda radi jednako 

14 godina
protjeran

Na svakoj platformi se moras igrati naponima kod overkloka tako da mi uopce nije jasan taj dio komentara. 

Pitanje na kojoj frekvenciji/latenciji. 

EDIT: Ako si ubacio stari ddr4 ram znaci da si imao 6700k? Cemu promjena s konja na magarca?

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.10.2017 12:22 (war3_tft).
17 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

nego reci ti meni koliko si miliona inkasirao old launcha coffe-ija? jel ti kurčić narasao koji mm, pa si sad prešao 2 incha u gaćama?

pitam čisto da shvatim čemu tolika euforija oko launcha coffe lake-a...

Sinak, ajd ti odi na forum.hr ili na index pa se sa sebi jednakima dopisuj...

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice