Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jednostavno, ako ides na toliko jezgri znaci da ti treba sveukupna snaga procesora, ici sa 4 jezgre na 6 u gamingu nema smisla, pogotovo jer ces ih upariti tipa sa grafom tipa 1060/1070 gdje neces imati razliku izmedju 4 jezgre i 6 jezgri, jednostavno je tako.
Ja od ove zadnje generacije ne bih gledao nista drugo osim entry i3 sa 4 kore i i7 8700k, ovaj mid ground mi i nema smisla
KOja je poanta linkati igre gdje su skroz jednaki tj. gdje su svi procesori podjednaki. Na žalost nisu sve igre dobro optimizirane poput Dooma, Sniper elitea i sl. Ryzen ubija u Civilizaciji, to sam izostavio kao mućko đubre.
Pa vidis da novi i5 imaju jednake ili bolje performanse od 7700k, na koju foru taj procesor ne bi isao sa 1080 (ti)??
I opet kako nema smisla taj mid range kad za manje novce nego prije dobijes top gaming cpu?
A koji je smiso gledati igre gdje su jednaki tj. GPU bound naslove ili DX 12/Vulkan naslove gdje parktički nema razlike? I kaj ti to znači sve igre...misliš da su ovdje obradili sve igre? Nisu obradili hrpu poznatih a di će sve.
O kakvom ti slabijem cpu pricas? Pa imas testova na sve strane, npr ovaj koji se trenutno komentira gdje se vidi koliko je 8400 brzi i bolji za siru publiku, za sve one u rasponu od 60-144hz, a uz to i veliku vecinu koja se ne upusta u klokanje. Znas da je netko stjeran u kut kad izvlaci "argumente" kako mozes kupiti samo skuplje ploce za 8400 a situacija je bas suprotna, jesu najavljene tj jel cinjenica da dolaze jeftine H i B ploce uskoro? Je, tako da molim lijepo. Nema tu previse rasprave, 8400 pobjeduje u performansama, cijeni i jednostavnosti koju pruza pug n play, win-win-win. 
Upravo to, min fps je negdje i bolji kod ryzena, dolaskom nove generacije ryzena sigurno ce dici nesto takt kao i memoriju sto bi u konacnici trebalo dosta dici cijelokupne perfomasne dok se intel vec 5 generacija oslanja na cisto dizanje takta!lp
Kao gorstak kad izvali da njegov "usvirani" hdd nije nista sporiji od ssd-a. Pa da se jebeno ubijes...
Izvini, bez SSD-a se moze, bolje utrpati lovu u bolju grafulju ili neko vodeno hladjenje nego ssd 
Svi su se razmazili SSD-om pa se ufurali 
- SSD i HDD su toliko različiti da je ovo gore besmisleno. Nemam uopće HDD u računalima već barem 4 godine.
Kako ne nestabilniji je AMD-ov.
Meni pričaš koji sam zadovoljan sa 500 kn pentiumom 
Po meni skupe i jake kartice nemaju nikavog smisla na 1080p rezi pa tako ni potreba jakim gaming CPU-om. Jaka kartica na 1440p a najjajča za 4k i cpu je tu sporedan. Kužim neke jubito strimere koji od toga žive, profi esports igrače pa im treba 144hz monitor i sl. kao i onu manjinu koju je našla veliki gušt u takvim monitorima za osobnu zabavu. Za sve ostale, ova kompletna rasprava, CPU marketnig i sve oko njega je tek radi forumaške zabave ili kupovanja iz objesti kada je gaming u pitanju
IMO
Kaj se žutoga tiče to sam gore objasnio, ali izgleda da se ne kužimo. Slobodno postaj rezultate gdje je Ryzen 1600 bolji, koliko sam vidio bolji je u civilizaciji, u ostalima je podjednaka a dobrom dijelu lošiji kada je minimalni fps u pitanju. Da li je bitno 60 hz igračima koji čće od ta dva odabrati? Ne, osim za par izuzetaka poput ARMA i drugim izvedenicama na tom shebanom engineo gdje Intel radi osjetno bolje.
Nije ista cijena ni blizu, 8400 bi trebao biti jeftiniji cca 100kn, H ploce 200-300kn i ram 100-150kn.
Nemam potrebe pisati postotke, vidi se po testovima koliko je nadmocan.
Intel se vec pitaj boga koliko generacija izvlaci samo i iskljucivo na dizanje takta, no nece ni to vjecito trajati...
Znam par njih koji su se profesionalno bavili gaming i neke koji se i sad bave i cak ni tamo nije velika zastupljenost 144hz monitora, sve ovisi šta igraš i koliko si možeš priuštiti. Druga stvar je šta na vekikim turnirima samo poneses samo svoju periferiju a komp te već čeka tamo.
Ovo sta si rekao bi imalo smisla kad bi samo "pro igraci" koristili 144hz monitore, al posto nije tako i posto ljudi takve monitore kupuju radi fluidnosti i uzitka igranja sto im pruzaju, isto kao sto oni sa drugacijim ukusom imaju uzitak na 4k, ovo je samo jos jedno u nizu neuspjelih izvlacenja i opravdanja.
Ovo sta si rekao bi imalo smisla kad bi samo "pro 3d dizajneri" koristili 3D alate , al posto nije tako i posto ljudi takve 3D alate kupuju radi zanimanja i uzitka sto im pruza, isto kao sto oni sa drugacijim ukusom imaju uzitak na igranje, ovo je samo jos jedno u nizu neuspjelih izvlacenja i opravdanja.
Intel se vec pitaj boga koliko generacija izvlaci samo i iskljucivo na dizanje takta, no nece ni to vjecito trajati...
To me podsjeca na scenarij sa R9 serijom grafickih kartica od AMD-a :)
Samo su dizali i rebrandirali te su dosli su do kraja i onda izdali novu arhitekturu - Vegu koju su zasrali (grijanje,cijena i dostupnost).
Kog ti pokusavas zavarati ovdje? Normalna b350 ploca da nije zesce smece dode 700-800kn, ako sada H ploce krecu sa cijenom od 350kn nove H ploce ne bi trebale biti skuplje od 500kn, a koliko sam gledao 1600 ima msrp 209$, a 8400 187$.
Ovo sta si rekao bi imalo smisla kad bi samo "pro 3d dizajneri" koristili 3D alate , al posto nije tako i posto ljudi takve 3D alate kupuju radi zanimanja i uzitka sto im pruza, isto kao sto oni sa drugacijim ukusom imaju uzitak na igranje, ovo je samo jos jedno u nizu neuspjelih izvlacenja i opravdanja.
jos da broj "hobi 3d dizajnera" nije drasticnio manji onome korisnika 144hz monitora imalo bi smisla. 
Dajte shvatite da je ryzen još jedan pokušaj hvatanja konkurencije sa kompletno novom arhitekturom koja jedva dostiže taj famozni intel koji je kakti zastarjela tehnologija a ovaj jadnik od amd se utapa i jedva ga hvata u nekim gamerima nebitnim scenarijima.
I sad netko dode na BUG informaticki forum da vidi sto mu je najisplativije,krene citati i vidi?
I sad netko dode na BUG informaticki forum da vidi sto mu je najisplativije,krene citati i vidi?
8400
Sto bi znacio cpu cache L1 error?
8400
ova tema bi se trebala nazvati CPU Infinite loop :)
99,99% ljudi koristi 60Hz monitore, na njima sa adekvatnom grafickom ni i7 970 iz 2010 nece ici ispod 60 FPS
to sto 8400 ili 8700k rade 1000000 FPS na 60Hz ne znaci apsolutno nista jer je isti drek kao i i7 970 na 60 FPS, pa prema tome za igranje nisu nista bolji od bilo kojeg procesora koji ne ide ispod 60 FPS
samim time su svi procesori iznad onog najjeftinijeg koji omogucava min 60FPS overkill govanca za 60Hz gaming u bilo kojoj rezoluciji
ajd drvite i dalje cija je pisa veca bolja brza i skuplja
Ma pise u hw info nakon bencha u prime. U prime je sve passed sve uredu nikakvi errori.