Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.333.719
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: CPU chat tema
XXX kaže...

Šteta. Da poskupe bilo bi idealno 

Pa što, svejedno bi ga ja opet kupio 

ništa mi se neda
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Nisam ni sumnjao 

15 godina
Slušate li vi sebe?
12 godina
dax-lax kaže...
Slušate li vi sebe?

Ne čujem se, naravno da se ne čujem . Kad pišem poruke šutim pa stoga čujem samo "klik-klik" sa tipkalice ali sebe ne čujem 

ništa mi se neda
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Jedini koji mogu zaliti sto su uzeli intela uoci izlaska ryzena su eventualno likovi koji renderiraju. A takvih je sigurno malo jer su znali da se nesto sprema. Mi ostali koji imamo nove i7 - apsolutno ne! Da zalimo za vise jezgri koje svakako ne bismo iskoristili?

Evo, ja imam 6700K. Sta bi bolje bilo za mene da sam umjesto svog i7 uzeo ryzena (koji nije ni postojao kad sam ovog uzimao BTW)? Jel bi mi Diablo, Path Of Exile, Rust ili Visual Studio radili bolje? 

Dajte ljudi prekinite sa sranjima, ako vas rajca gledanje task managera ili kockica na cinebenchu - to je OK. Ali nemojte se praviti da izvan toga imate ikakve koristi od tih jezgri. Imao bi npr mrsmith jer zivi od renderiranja, vi ostali lajbeki - ne.

A famozna glupost zvana "upgrade path" je kao laksativ. Userem se svaki puta kad netko to spomene. Ispada u najmanju ruku da ako kupis intel platformu da moras svake 2 godine mijenjati maticnu, memoriju, SSD, grafu, ventilatore, stol, stolicu i laminat u sobi gdje ti je stroj. 

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 11:26 (Friday).
17 godina
Friday kaže...

Mi ostali koji imamo nove i7 - apsolutno ne? 

Ne vidim uopće odakle potreba za opravdavanjem :) 

Kad kad mi mali dođe iz garaže i kaže 'tata, nisam ništa pokidao!' E onda znam da je problem.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Pa moraš se opravdavati kad kod K-plus 4/8 proc košta 1250 kn  Normalno da buš onda pisao da su jabuke iz kauflanda boljeg okusa 

17 godina
odjavljen
hrvooje kaže...
Friday kaže...

Mi ostali koji imamo nove i7 - apsolutno ne? 

Ne vidim uopće odakle potreba za opravdavanjem :) 

Kad kad mi mali dođe iz garaže i kaže 'tata, nisam ništa pokidao!' E onda znam da je problem.

Ma nije opravdanje, bas naprotiv. Iskreno, razmisljam sloziti esxi stroj i ryzen mi se cini idealan za tu namjenu (ako srede kompatibilnost). Ali cinjenica je da ne bih imao apsolutno nikakav gain u zivotu da ovaj i7 zamjenim sa bilo kojim ryzenom. 

Freak Show Inc.
12 godina
XXX kaže...

Pa moraš se opravdavati kad kod K-plus 4/8 proc košta 1250 kn  Normalno da buš onda pisao da su jabuke iz kauflanda boljeg okusa 

Kolika je razlika u snazi K-plus 4/8 procesora i intelovog 4/8 procesora u snazi tolika je i u cijeni a pravi odgovor iz Intela tek očekujemo

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 11:33 (nicky.sl).
9 godina
neaktivan
Friday kaže...

A famozna glupost zvana "upgrade path" je kao laksativ. Userem se svaki puta kad netko to spomene. Ispada u najmanju ruku da ako kupis intel platformu da moras svake 2 godine mijenjati maticnu

Ajde da je neko i to napokon rekao, ne razumijem ko to mijenja procesor svake 2-3 godine osim onih koji kupuju low end hardver (oni koji svake godine kupuju sigurno ne žale za novcem).Oni koji pređu sa Zen 1 na Zen 3 su u lošoj situaciji jer će do tada isteći garancija na matičnoj ploči a poslije toga je neizvjesno da li će krepati ili ne (u tom slučaju je isto kao da si kupio Intelovca).Također oni koji pređu sa zen 1 na zen 3 će morati kopati po internetu za ploče koje su na 5-7 godina staroj platformi, gdje ćeš naći novu ploču?

XXX kaže...

Jesi li upravo uporedio r5 1400 i i7 7700?To dvoje se ne može porediti (vjerovatno ni sa istim radnim taktom).

17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Radim kao senior developer u irskoj. Upravo sam slozio novi quad core firewall sa 8 giga rama kod kuce. Ako mi se jabuke svidjaju - ja ih kupim. Nije bas da se opterecujem cijenama... 

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Friday kaže...

A famozna glupost zvana "upgrade path" je kao laksativ. Userem se svaki puta kad netko to spomene. Ispada u najmanju ruku da ako kupis intel platformu da moras svake 2 godine mijenjati maticnu, memoriju, SSD, grafu, ventilatore, stol, stolicu i laminat u sobi gdje ti je stroj

Prije ce biti 6 mjeseci 

Laminat i i7 u sobi?
Pfff kakva sirotinja, nema se za parket ali se ima za iskesirati za kalkulator koji je aktuelan par godina, dok parket kad se dobro uradi bude po 20 godina i vise 

Sramota, razocaran sam Frajdej

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
odjavljen
DaShip kaže...
XXX kaže...

Jesi li upravo uporedio r5 1400 i i7 7700?To dvoje se ne može porediti (vjerovatno ni sa istim radnim taktom).

Ha ha a 1250 kn i 2700 kn je usporedivo?? Pa za 1250 kn jedva uzmeš njajjeftiniji zaključani i5. Sa ryzenom dobiješ i moguću nadogradnju na 8/16. I ja sam trenutno na šugavom Intelu i ja bum vjerovatno prešao na i5 jer mi je isplativije samo prodat g4560 ali da kupujem od nule Ryzen je ajme majko dobrih ponuda 

18 godina
Friday kaže...
XXX kaže...

Radim kao senior developer u irskoj. Upravo sam slozio novi quad core firewall sa 8 giga rama kod kuce. Ako mi se jabuke svidjaju - ja ih kupim. Nije bas da se opterecujem cijenama... 

e kak je u irskoj? jel mi mozes nac posao i smjestaj?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
Friday kaže...
 Ali cinjenica je da ne bih imao apsolutno nikakav gain u zivotu da ovaj i7 zamjenim sa bilo kojim ryzenom. 

Ma kako ne ?? Pa garant bi ti porasla kvaliteta života !!

17 godina
odjavljen
nixass kaže...
Friday kaže...
XXX kaže...

e kak je u irskoj? jel mi mozes nac posao i smjestaj?

Seronjo 

Freak Show Inc.
9 godina
neaktivan

Šta ti vrijedi SMT kad svejedno ima identične performanse kao i5 u dosta stvari   Pitanje - koliko će ljudi prijeći sa r5 1400 na r7 1700?

12 godina
DaShip kaže...

Šta ti vrijedi SMT kad svejedno ima identične performanse kao i5 u dosta stvari   Pitanje - koliko će ljudi prijeći sa r5 1400 na r7 1700?

Da su imali za R7 valjda bi ga odmah kupili. 

To nadograđivanje postojeće platforme s nešto jačim CPU-om mi se nikad nije sviđalo. Ja kad prelazim prelazim na barem 50% jaču platformu.

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 11:52 (nicky.sl).
18 godina
odjavljen
DaShip kaže...

A u dosta stvari donosi prednost, i to na stock frekvenciji , pogledaj gdje ode na 4.0  u odnosu na i5 7400 

https://www.techspot.com/review/1386-amd-ryzen-5-1400/page2.html

Prešel bu na 8/16 onaj tko to poželi, bez potrebe prelaska na novi socket 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 11:56 (XXX).
9 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
DaShip kaže...

To nadograđivanje postojeće platforme s nešto jačim CPU-om mi se nikad nije sviđalo. Ja kad prelazim prelazim na barem 50% jaču platformu.

Slažem se s prvom rečenicom, koliko će ljudi prijeći sa low/medium end-a na high end?Ja sigurno ne bih stavljao nov procesor na 3-4 godine staru ploču, a koji namjeravam koristiti jos 4-5 godina (s obzirom na današnji "kvalitet" sumnjam da će sve ploče raditi 7-8 godina).

XXX kaže...
DaShip kaže...

A u dosta stvari donosi prednost, i to na stock frekvenciji , pogledaj gdje ode na 4.0  u odnosu na i5 7400 

https://www.techspot.com/review/1386-amd-ryzen-5-1400/page2.html

Prešel bu na 8/16 onaj tko to poželi, bez potrebe prelaska na novi socket 

Ne vjerujem tom sajtu kao prije, batali cinebench, u svemu ostalom na toj stranici je otprilike na nivou i5 7400 (osim u 7 zip-u), i i5 i r5 imaju svoje primjene, nipošto iste.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 12:04 (DaShip).
13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
DaShip kaže...

Glupo pitanje, sto ne bi presli ako im treba sirove CPU snage, sa 4 jezgre na 8 jezgri uz istu plocu i jos ne moras raditi delid i ostale zajebancije, preskupo vodeno hladjenje da ne bi spalio kucu sa intelomu  

Sa 4 jezgre na 8 jezgri = 100%

Sa 4 jezgre na 6 jezgri = 50%

Znaci prelazak za 100% bezbolno 

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Da, samo puknes prstima i to je to...

Freak Show Inc.
9 godina
neaktivan

Ima onih koji će prelaziti, ali takvi sigurno nisu u većini.Usput ko sili korisnike i7ica da overclockaju na 5 GHz?I na stock clocku gazi mnoge ryzene u primjenama koje zahtijevaju brzinu a ne jezgra ;)

12 godina
chaselol kaže...
nicky.sl kaže...
DaShip kaže...

Glupo pitanje, sto ne bi presli ako im treba sirove CPU snage, sa 4 jezgre na 8 jezgri uz istu plocu i jos ne moras raditi delid i ostale zajebancije, preskupo vodeno hladjenje da ne bi spalio kucu sa intelomu  

Sa 4 jezgre na 8 jezgri = 100%

Sa 4 jezgre na 6 jezgri = 50%

Nisam pričao o broju jezgri nego o snazi procesora

ništa mi se neda
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

A za cijenu jednog i5 7500 dobiješ Ryzen 1600, koje su to tek razlike u p.m.  4/4 vs 6/12 na 3.9 

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_1600_review,10.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_1600_review,12.html

K-plus proizvod 

13 godina
neaktivan
Friday kaže...

Izvadis cpu, stavis drugi i to je to.

Dok na drugoj strani, izvadis cpu, izvadis plocu, ram, graficku i sve zive konekcije.
Onda kupis novu plocu, novo hladjenje pa eventualno delid i onda se igras sa miljom dolara i tek onda ga stavljas u plocu i spajas sve ostalo.

Ne znam, ovo prvo mi zvuci bezbolno i dosta jednostavnije.

@nicky presao si sa jakog 2600k na 6850k tu nema 50% razlike u snazi, vec u jezgrama

@XXX taj R5 1600 je perverzija od procesora koji dere i5 gdje god stigne, a ni obicne i7 4c/8t mu ne mogu nista kad se koriste sve jezgre, kratko i jasno

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 12:14 (chaselol).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

I jeftinije  

chaselol jasno je to meni, ne pišem to zbog sebe nego zbog Intel huligana 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 12:17 (XXX).
12 godina
chaselol kaže...
Friday kaže...

Dok na drugoj strani, izvadis cpu, izvadis plocu, ram, graficku i sve zive konekcije.
Onda kupis novu plocu, novo hladjenje pa eventualno delid i onda se igras sa miljom dolara i tek onda ga stavljas u plocu i spajas sve ostalo.

@nicky presao si sa jakog 2600k na 6850k tu nema 50% razlike u snazi, vec u jezgrama

@XXX taj R5 1600 je perverzija od procesora koji dere i5 gdje god stigne, a ni obicne i7 4c/8t mu ne mogu nista kad se koriste sve jezgre, kratko i jasno

Logično, jezgre daju snagu ali kažem ti ne govorim o broju jezgri nego o snazi koju one isporučuju.

ništa mi se neda
9 godina
neaktivan
XXX kaže...

A za cijenu jednog i5 7500 dobiješ Ryzen 1600, koje su to tek razlike u p.m.  4/4 vs 6/12 na 3.9 

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_1600_review,10.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_1600_review,12.html

K-plus proizvod 

Reci mi gdje se r5 1600 prodaje po cijeni i5 7500 da ga odmah kupim.

chaselol kaže...
Friday kaže...

Mnogo je to posla, izgleda da danas svi delidaju procesore, overclockaju, koriste najbrži ram, multitaskaju, rendaju, streamaju i igraju po 5 igara odjednom 

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Friday kaže...

A mozda se usput i porezes na rub kucista, pa onda moars na hitnu. Usput te mozda udari auto pa pogines, djeca ti ostanu nezbrinuta, zena se pocne fucati okolo za pare, u prici se pojavi heroin...

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice