Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.337.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: CPU chat tema
Stjepanj kaže...
Ja sam 16k probao jos dok taj anandtech nije ni znao brojati do 16, naravno neki su se ovdje s time rugali...kao sto rekoh ode prica na drugu stranu!lp

Pih, ja sam još 80 i neke igrao na 48K 

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
12 godina
CPU chat tema

.

ništa mi se neda
10 godina
protjeran
Tonči kaže...
 naporan si s GTA5, jednom od dvije igre u njih 308249 koje koriste CPU toliko. Imaš gore cijeli niz igara i razlike

Pa kaj nisi ti tvrdio dok si branio Ryzen kako je veci dio danas takvih igara koje trebaju puno jezgri, sada je obrnuto? 

14 godina
protjeran
Jos malo pa cu morat skinuti celeron 400 s kljuceva, a glupi intel izmislja toplu vodu s i9 i amd s riperom za kucna desktop racunala?...😐lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
CPU chat tema

Što više čitam o tom ryzenu sve više i više mi se sviđa. Fakat su se potrudili i napravili jako dobar procesor onako sve zaokruženo jako dobro, u svemu vrlo dobar u nečemu odličan,a pravih mana nema(jedino da je clock malo veći ali nemreš sve). A ovaj threadripper je čudovište od procesora pa to treba zakonom zabranit koliko je dobar.

16 godina
odjavljen
mislioc kaže...

Što više čitam o tom ryzenu sve više i više mi se sviđa. Fakat su se potrudili i napravili jako dobar procesor onako sve zaokruženo jako dobro, u svemu vrlo dobar u nečemu odličan,a pravih mana nema(jedino da je clock malo veći ali nemreš sve). A ovaj threadripper je čudovište od procesora pa to treba zakonom zabranit koliko je dobar.

A ništa morat ćeš onda mijenjati avatar

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
Jakovp kaže...
mislioc kaže...

A ništa morat ćeš onda mijenjati avatar

Da samo avatar moram ploču cpu i ram mijenjat ali šta se mora nije teško.

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Hellblade

Novi naslov, kupi jako dobre ocjene, evo i performansi.

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/hellblade-senua-s-sacrifice-test-gpu-cpu

13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Bice ove vreline udarile u glavu ljudima opet a najavljuje se pakao naredna dva dana...

Mislioc popusio par crvenih zbog trolanja i hejtanja AMD-a sad nosi njihovu sliku na profilu....

Treba ugasiti forum na 48h da se narod malo odmori

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...

Bice ove vreline udarile u glavu ljudima opet a najavljuje se pakao naredna dva dana...

Mislioc popusio par crvenih zbog trolanja i hejtanja AMD-a sad nosi njihovu sliku na profilu....

Treba ugasiti forum na 48h da se narod malo odmori

UEFA će se pozabavit Tončijevim kartoniranjem u pismu koje sam im poslao sam naveo da sam mislio da je Mateo Beusan oko sokolovo ali ovaj je jači. Pa mislim da imam više crvenih ove sezone od Pepe-a iz Real Madrida.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 17:38 (mislioc).
17 godina
CPU chat tema

Eto vam 4/8 želja za i3 8300, ali ipak to je 4/4 CPU i jasno nema klokanja potpuno očekivano od Intel škrtih pokvarenih smradova.

Ovaj drugi i3 8350K i to je 4/4 CPU, a K oznaku za klokanje to če Intel dobro debelo naplatit.

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/quad_core_i3_8350k_and_8100_cpus_leak/1

14 godina

S obzorim na sadašnje cijene i3 3750K i i5 7600K ovaj i3 8350K će gotovo sigurno bit prespuk i ne isplativ jer kontam da neće bit ispod 1500kn. Početni i3 8300 ako bude do oko 1000kn onda dobro, inače ni on neće uspjet. i3 8300 na 4.0Ghz će bit odličan quad core i brži CPU od R3 1200 (kojeg računam kao 3.8 - 3.9Ghz) ali ako bude skuplji za više od 200 - 250kn onda je opet ne isplativ jer tu već nije daleko R5 1400. Ista stvar za K model i3. To je samo brži i5 7600K, i to tko zna kakav će IPC napredak bit ako ga i bude. On ako je skuplji od 1500kn, onda nema smisla jer je tu blizu R5 1600.

13 godina
rambox kaže...

Eto vam 4/8 želja za i3 8300, ali ipak to je 4/4 CPU i jasno nema klokanja potpuno očekivano od Intel škrtih pokvarenih smradova.

Ovaj drugi i3 8350K i to je 4/4 CPU, a K oznaku za klokanje to če Intel dobro debelo naplatit.

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/quad_core_i3_8350k_and_8100_cpus_leak/1

12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Jeste stvarno mislili da ce manje od godinu dana kasnije i7 postat i3? Prije ce biti i5 4c/8t

Battlelog: D3lBoy-00
10 godina
CPU chat tema

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/i7-8th-gen-cannon-lake/250951.aspx imate vamo već moju temu sta se tice 8th intel procesora   samo je admini moraju preimenovat šta još čekan 

hh
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Tonči kaže...
 naporan si s GTA5, jednom od dvije igre u njih 308249 koje koriste CPU toliko. Imaš gore cijeli niz igara i razlike

Pa kaj nisi ti tvrdio dok si branio Ryzen kako je veci dio danas takvih igara koje trebaju puno jezgri, sada je obrnuto? 

Zapravo sam potvrdio anshine rezultate u kojima 40-45% igara koristi više od 4 jezgre, što nema baš veze s time da Stjepanj uopće nije vidio da se moj graf ne odnosi na Pentium, nego Ryzen vs 7700K, kao što ni ja nisam vidio da se njegov komentar uopće ne odnosi na moj komentar, nego na Pentium vs 7700K. Obojica smo ispali slijepci koji se svađaju u prazno.

Nope.
12 godina
Sto mislite koliko bi amd profitirao da su oduvijek igre bili za njih optimizirane. Bili intel bio underdog i dali bi imali puno ranije jace procove nego sad?
12 godina
neaktivan

Imaš li kakav dokaz da su igre bile optimizirane za Intel?

12 godina
Bravo,dobro pitanje. Cini mi se da dosta introa u igrama spominje intel ili nvidia. Mozda je to cisto radi preporucene konfiguracije.

Mozda sam jednostavno vise njih upamtio. Volio bi to istrazit svakako. Jel vec netko radio analizu? Malo mi je internet sturoko toga ili netrazim dobro.
13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Pa ono, sigurno nema nekakav tocan broj... Ali koliko sam vidio i ja kroz te introe i kroz opcije, nvidia hairworks, physx and such su sheme... 

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
14 godina
D3lBoy kaže...

Pa to je sigurno tako, a sve da i Intel nije "pogurao" gdje treba pogurati, sigurno je da je Intelova arhitektura posljednjih godina imala primat prilikom programiranja igara. Ako ništo drugo onda radi tržišne dominacije, što i nije zapravo samo po sebi čudno. Ako ti 4 od 5 gaming kompova ima Intel a 1 AMD, onda ti je sigurno primarno da radi dobro na Intelu a AMD kako radi, radi. Ova godina je napokon označila prekretnicu jer Ryzen vraća stvari u balans, i u interesu im je da sada radi optimizirano i za Ryzen arhitekturu.

14 godina
protjeran
CPU chat tema

Mislim da je stvar zapravo vrlo jednostavna, igre koriste većinom 1-4 jezgre pa ta situacija pogoduje Intelu koji ima nešto bolji ipc + brže taktove.

16 godina
protjeran
itomic009 kaže...
D3lBoy kaže...

Pa to je sigurno tako

Neka si ti nama dokazao 

14 godina
ansha kaže...

Neka si ti nama dokazao 

Tebi nemam šta dokazivati, komentiram samo.

9 godina
neaktivan
ansha kaže...

Core i3 8300 je cini se sve sigurnije 4/4 procesor na fiksnih 4ghz i ici ce za cca. 150$! 

Ako je istina, ovo je vrhunska stvar za nas korisnike, svaka cast amd-u sta su zdrmali intel. Samo mi je zao sta bi intel sad mogao njih dobro zdrmat...

edit na 4/4

kad ova generacija izade, mi koji imamo i5 skylake, stavljamo "i3 inside" naljepnice na kuciste 

12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Stvarno ne znam kad sam zadnji puta vidio Intel reklamu kada sam ulazio u igru, tamo negdje 2010. Nvidia ima da, no oni nemaju nikakve veze sa Intelom.

A na Intelu su igre ugl. bolje radile jer je u zadnjih preko 10 godina imao bolji IPC i per core performance. 

13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Jel vi stvarno ocekujete da cete dobiti 4/4 i3 od intela za 150 baksa?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
X3M kaže...

edit na 4/4

kad ova generacija izade, mi koji imamo i5 skylake, stavljamo "i3 inside" naljepnice na kuciste 

Ovako nekako

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
12 godina
chaselol kaže...

jel netko stvarno, osim ramboxa" očekivao da će amd ovako razvaliti intela?

vremena se mijenjaju, intel glavinja i ništa nije nemoguće, dosta toga ovisi i o gubitku tržišta koje se dogodilo u međuvremenu i koliko to intelu zvoni na uzbunu

odjel menadžmenta koji analizira takve situacije može izračunati da će im dampinške cijene značiti na duže staze daleko više od trenutnog smanjenja ili čak gubitka profita

9 godina
neaktivan
chaselol kaže...

ma koga vise boli taki za intel, neka rade sta hoce 

dok god AMD bude bio dovoljno dobra opcija, kao sto je sada, intel me ne zanima

ionako ce ih oboje u buducnosti pojest ARM 

valjda cu dozivjet test ARM procesora sa nekom Titan XYZ na 32K rezoluciji 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice