Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.337.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema

A ne, tamo ipak želim FX 8320, platio ga 1050 kn, igrao se tri godine i prodao ga za 700...ili još bolje GTX 7700, kupio polovnu za 1500 kn, igrao se godinu dana i prodao za 1500. Ne čekaj, ipak bi RX 470. Platio ju 1500 kn, igrao se tri mjeseca pa ju mjenjao 1:1 za skoro novu GTX 1060 6gb kojih sad nema ispod 2500 kn.

Ne mogu se ni sam odlučiti, ma stavi G4560 nek ide kvragu  

14 godina
protjeran

Gle lijepo si ti sve to sredio nema se tu šta reći, al da si bolesno dosadan s tim pentiumom jesi. Svi mi znamo šta taj cpu može i šta ne moze, a oni koji ne znaju su sigurno uhvatili jedan od tvojih 100 postova u zadnjih par mjeseci koji uvijek pokazuju isto, cijena je super, bn počinje već sa jednom rx 470 i onome kome ne smetaju dropovi u fps-u za 60 Hz monitore je odličan. 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Onda su dosadni "oni" sa konstantno novim testovima. Ovo kaj sam linkao je objavljeno danas i prvenstveno se odnosi na R3. Nije da trolam sa nekim starim izdanjima. 

CPU chat tema, nije akademska stručna rasprava. Puno više spama vidim po specifičnim temama. Budi slobodan poticati temu raspravom koja tebe zanima. Meni kad je nešto dosadno onda to ni ne komentiram, samo pređem preko toga .

14 godina
war3_tft kaže...

Gle lijepo si ti sve to sredio nema se tu šta reći, al da si bolesno dosadan s tim pentiumom jesi. Svi mi znamo šta taj cpu može i šta ne moze, a oni koji ne znaju su sigurno uhvatili jedan od tvojih 100 postova u zadnjih par mjeseci koji uvijek pokazuju isto, cijena je super, bn počinje već sa jednom rx 470 i onome kome ne smetaju dropovi u fps-u za 60 Hz monitore je odličan. 

Nije 100 nego jedno 1100 

XXX kaže...

Onda su dosadni "oni" sa konstantno novim testovima. Ovo kaj sam linkao je objavljeno danas i prvenstveno se odnosi na R3. Nije da trolam sa nekim starim izdanjima. 

CPU chat tema, nije akademska stručna rasprava. Puno više spama vidim po specifičnim temama. Budi slobodan poticati temu raspravom koja tebe zanima. Meni kad je nešto dosadno onda to ni ne komentiram, samo pređem preko toga .

Definitivno ništa od onog što si nabrojao nego samo Intel Pentium G4560. Čudio bi se da nemaš negdje istetovirano G4560 !! Ako nemaš skupimo keš na forumu i častimo nek ti istetoviraju !! 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ne tetoviram se ali evo zamjenio profilnu sliku, dođeš na isto 

14 godina
protjeran

Šta vrijedi da je test o nekom drugom procesoru kad ti opet izvadiš dio o g4560, mislim i ja sam blesav, da je tema soljenje janjetine ti bi opet izvukao g4560. Da u 3 od 5 postova u pet različitih tema ne spominješ taj pentium dalo bi se preći preko toga, al ovako je to već fizički nemoguće...

13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Potpisujem 

Realno, g4560 se popisao po faci svim vlasnicima skupih i5 procesora, dobro i dalje drma trziste (1080p gaming 60hz) i sad kad nekome ne odgovara to(vec naveden razlog iznad) odma ide hejt i djetinjasto prozivanje.

Nas mentalitet = potato

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Sad bi ti dao 100 lajkova, mislim da te volim 

13 godina
CPU chat tema

Ovdje su neki u Pentium G4560 sekti, oblace se kao KKK samo sto je umjesto onog simbola kriza stoji logo u kojem pise G4560;2C/4T;3.8GHz/1080p-60Hz/~500kn. Djeluju na podrucju cijele RH i pale krizeve sa simbolima i3/i5/i7/Ryzen 3/Ryzen 5/Ryzen 7 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 22:50 (ibme74).
14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Potpisujem 

Realno, g4560 se popisao po faci svim vlasnicima skupih i5 procesora, dobro i dalje drma trziste (1080p gaming 60hz) i sad kad nekome ne odgovara to(vec naveden razlog iznad) odma ide hejt i djetinjasto prozivanje.

Nas mentalitet = potato

Uspoređivati g4560 i neki jači i5 je smiješno, sa i5 nisi ograničen sa 60Hz, niti sa mid range karticama, o dropovima u fps-u da niti ne pričamo. Ne bi inače ovako nešto iskomentirao, al ovaj put budem radi onih "pametnih" komentara o otvaranju 72 taba, YouTubea, streama, 12 programa i 3 igre odjednom kad treba branit ryzen, jebes takav procesor kad se ne možeš tabat i otvorit neki browser bez da ugasiš igru...

Taj pentium je odlična stvar i sva sreća da postoji, ali sa pretjerivanjem i spamanjem on neće odjednom postati bolji nego šta je. 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

I molim Vas u buduće koristite nadimak privjesak bez pisanja punog naziva procesora, jer se udomaćio 

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Uspoređivati g4560 i neki jači i5 je smiješno, sa i5 nisi ograničen sa 60Hz, niti sa mid range karticama, o dropovima u fps-u da niti ne pričamo. Ne bi inače ovako nešto iskomentirao, al ovaj put budem radi onih "pametnih" komentara o otvaranju 72 taba, YouTubea, streama, 12 programa i 3 igre odjednom kad treba branit ryzen, jebes takav procesor kad se ne možeš tabat i otvorit neki browser bez da ugasiš igru...

Ofkors da ih ne mozes staviti u kontekst poredjenja jer taj pentium odradi 95% 1080p gaminga kao i 3 puta skuplje i5 (npr taj tvoj)

Sto se tice jace grafe, na njega si isto ogranicen do tipa 1070/980ti za bilo sta jace tipa 1080+ trebao bi tu doci jaci kalkulator al dobro.

Ja sam ga probao, sve osim gaminga pentac se gusi brzo ali koga briga ako ti furaju igre dobro?

To sto sam ja specijalac koji pokrene 36335 aplikacije i hocu da mi se vrte odjednom ne znaci da sam jedini takav korisnik, ja nikad ne bi pogledao 4c/4t cpu ako za tu lovu ubodem 6c/12t, ja da sam na tvom mjestu prodao bih taj i5 dok jos pojedinci vjeruju kako je 4c/4t odlicna stvar i presao na konkurenciju koja nudi 50% vise snage + HT 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ofkors da ih ne mozes staviti u kontekst poredjenja jer taj pentium odradi 95% 1080p gaminga kao i 3 puta skuplje i5 (npr taj tvoj)

Sto se tice jace grafe, na njega si isto ogranicen do tipa 1070/980ti za bilo sta jace tipa 1080+ trebao bi tu doci jaci kalkulator al dobro.

Ja sam ga probao, sve osim gaminga pentac se gusi brzo ali koga briga ako ti furaju igre dobro?

To sto sam ja specijalac koji pokrene 36335 aplikacije i hocu da mi se vrte odjednom ne znaci da sam jedini takav korisnik, ja nikad ne bi pogledao 4c/4t cpu ako za tu lovu ubodem 6c/12t, ja da sam na tvom mjestu prodao bih taj i5 dok jos pojedinci vjeruju kako je 4c/4t odlicna stvar i presao na konkurenciju koja nudi 50% vise snage + HT 

Odradi možda 85% i to do 60Hz, na 144Hz je priča nebo i zemlja. Na ovaj moj cpu možeš stavit i gtx 1080, stvar će bit slična kao g4560+ gtx 1060 gdje će bn i dropovi postojati, al ne u toj mjeri da se to dvoje ne može upariti. Da je to samo i jedna gtx 1070, opet je to poštena  klasa iznad i jedna skroz druga stvar.

Meni je primarna stvar gaming i prelaziti na jedan ryzen 1600 koji daje čak nešto slabije rezultate, doduše zanemarivo slabije, nema nikakvog smisla. One "future proof" fore su meni osobno smiješne, ja želim sad imat rezultate i svaki dan imati koristi od njih, a ne tamo za nekih 2-3 godine. Ako se sutra odlučim za upgrade nabavim neki polovni i7 6700k i po pitanju gaminga dobijem cpu koji je bolji od svega sto konkurencija nudi, s druge strane mogu pričekati kavu il ryzen+ (ako izađe u prvoj polovici iduće godine) pa vidjeti što je isplativije i koliko je to bolji upgrade od relativno jeftine solucije koja je prelazak na polovni i7 6700k.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 0:13 (war3_tft).
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Najveći problem su te razlike, iznimna superiornost koju najjači intelov mali cpu ima kad se hladi s 500 eura vode.

Nope.
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Najveći problem su te razlike, iznimna superiornost koju najjači intelov mali cpu ima kad se hladi s 500 eura vode.

Jel to bez AA ili je sve testirano na ultri s 4 ili nedaj boze 8xAA?to nabijanje detalja je isti k.... kao i nabijanje rezolucije gdje cpu postaje skoro pa nevazan dakle ist k.... kao taj 7700k na 555ghz vs g4560 na 0.5ghz...

Prosjecnog hrvatskog "gamera" sigurno takve postavke ne zanimaju pogotovo ne s grafickom od 5000kn koju nema

A sad pogledajte na Anandtechu kad se detalji smanje na prosjecnu razinu s normalnom grafickom:

crveno+7700k,+plavo+g4560 crveno+7700k,+plavo+g4560

Kao sto vidite kad se "malo" smanje detalji 7700k(STOCK) odlazi u nebo vs g4560(citaj i svi ostali),

i kao sto vidite na 4k je isti kao i g4560 no onda imate usrani fps kao na konzolama(sva sreca ovdje je gpu 5xjaci nego u najjacoj konzoli/gtx1060), dakle poanta price je da vam i Tonci maze oci kao ti recezenti po bespucima interneta svojim ultra nabrijanim i skupocijenim hw koji gura svaku igru na 1000fps-a bez obzira na cpu jer on eto na njegovu srecu moze dici detalje na 32xAA s Super ultra detaljima i tako prezentirati da razlike izmedu govneta i janjetine nema! Ja sam taj cpu koristio s gtx960 i 970 i mogu samo reci da je to yebena katastrofa kao u gore ss iz anandtecha samo smanjite framerate na jos cca 50% s tonom microstutteringa jer je cpu vjecito na 100%!

edit.

evo i s rx480, katastrofalne brojke za g4560

jel dosta tih sranja od testova s megalomanskim hw i detaljima?!

gtx1060/rx480/rx580 s g4560? po toj prici ispada da je cpu prakticki stigao gpu a znamo da to s 5% napretka vs 50% gpu nije moguce ili postalo odjednom realnost s usranim dx11/12 ili se desilo nesto za sta JA neznam, ili sam u necemu potpuno pogrijesio! Eto my 2 cents!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 1:47 (Stjepanj).
13 godina

Sad ce ti ovi iz G4560 sekte spalit ispred kuce kriz s natpisom "Stjepanj i7"

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 2:37 (ibme74).
16 godina
ibme74 kaže...

Sad ce ti ovi iz G4560 sekte spalit ispred kuce kriz s natpisom "Stjepanj i7"

nemamo vremena, igramo, za razliku od ovih mjeraca fps-ova ,meni bome dosta (zasad) 80-90 fpsa u bf1 ,bf4 , quake champions

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 3:43 (loky4i4).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

Jel to bez AA ili je sve testirano na ultri s 4 ili nedaj boze 8xAA?to nabijanje detalja je isti k.... kao i nabijanje rezolucije gdje cpu postaje skoro pa nevazan dakle ist k.... kao taj 7700k na 555ghz vs g4560 na 0.5ghz...

Prosjecnog hrvatskog "gamera" sigurno takve postavke ne zanimaju pogotovo ne s grafickom od 5000kn koju nema

A sad pogledajte na Anandtechu kad se detalji smanje na prosjecnu razinu s normalnom grafickom:

Kao sto vidite kad se "malo" smanje detalji 7700k(STOCK) odlazi u nebo vs g4560(citaj i svi ostali),

i kao sto vidite na 4k je isti kao i g4560 no onda imate usrani fps kao na konzolama(sva sreca ovdje je gpu 5xjaci nego u najjacoj konzoli/gtx1060), dakle poanta price je da vam i Tonci maze oci kao ti recezenti po bespucima interneta svojim ultra nabrijanim i skupocijenim hw koji gura svaku igru na 1000fps-a bez obzira na cpu jer on eto na njegovu srecu moze dici detalje na 32xAA s Super ultra detaljima i tako prezentirati da razlike izmedu govneta i janjetine nema! Ja sam taj cpu koristio s gtx960 i 970 i mogu samo reci da je to yebena katastrofa kao u gore ss iz anandtecha samo smanjite framerate na jos cca 50% s tonom microstutteringa jer je cpu vjecito na 100%!

edit.

evo i s rx480, katastrofalne brojke za g4560  jel dosta tih sranja od testova s megalomanskim hw i detaljima?!

gtx1060/rx480/rx580 s g4560? po toj prici ispada da je cpu prakticki stigao gpu a znamo da to s 5% napretka vs 50% gpu nije moguce ili postalo odjednom realnost s usranim dx11/12 ili se desilo nesto za sta JA neznam, ili sam u necemu potpuno pogrijesio! Eto my 2 cents!lp

1. ne znaš slova? Pa piše ti koje su igre i koja rezolucija.

2. razlike ne bi bilo da je GPU usko grlo

3. naporan si s GTA5, jednom od dvije igre u njih 308249 koje koriste CPU toliko. Imaš gore cijeli niz igara i razlike.

Nauči već jednom da detalji nemaju puno veze s procesorom. 

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 8:34 (Tonči).
14 godina
protjeran
Nemaj ja sta od tebe nauciti u ovom slucaju ja sam doma to sve mjerio na stotinama cpu-a i gpu-a...sve isto kao na anandech stranici koja je za Tebe bog i batina...lp
10 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

edit.

evo i s rx480, katastrofalne brojke za g4560  jel dosta tih sranja od testova s megalomanskim hw i detaljima?!

ČOVJEK OBJASNIO !!!

The Show Must Go On
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Nemaj ja sta od tebe nauciti u ovom slucaju ja sam doma to sve mjerio na stotinama cpu-a i gpu-a...sve isto kao na anandech stranici koja je za Tebe bog i batina...lp

Ta svoja mjerenja mozes macku o rep okacit, nisi ti sposoban izvrsit smislena mjerenja a da ne kazem jos i interpretirat zabiljezeno. Bez uvrede, to su cinjenice.

14 godina
protjeran

Javlja se covjek koji je do nedavno bio 7g na dual core-u...lol!eod nemam se ja sta uvrijediti, previse sam ja toga ovdje dokazao, forum bez mene i jos nekolicine bi bio pustos..😎lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 12:22 (Stjepanj).
14 godina
protjeran
CPU chat tema

Mozda tonci i nekolicina smatra da AA nisu detalji...onda stvarno isprike😐iako vec znam da ce prica krenuti u nekom drugom pravcu..lp

17 godina
ansha kaže...

Core i3 8300 je cini se sve sigurnije 4/8 procesor na fiksnih 4ghz i ici ce za cca. 150$! 

Ako je istina, ovo je vrhunska stvar za nas korisnike, svaka cast amd-u sta su zdrmali intel. Samo mi je zao sta bi intel sad mogao njih dobro zdrmat...

Nije intel amd pa će to uradit, ako se dogodi onda svi šta su pljuvali po ryzenu neka mu dignu spomenik.

kradem mine iz minskog polja
16 godina
protjeran
dery kaže...
ansha kaže...

Core i3 8300 je cini se sve sigurnije 4/8 procesor na fiksnih 4ghz i ici ce za cca. 150$! 

Ako je istina, ovo je vrhunska stvar za nas korisnike, svaka cast amd-u sta su zdrmali intel. Samo mi je zao sta bi intel sad mogao njih dobro zdrmat...

Nije intel amd pa će to uradit, ako se dogodi onda svi šta su pljuvali po ryzenu neka mu dignu spomenik.

Samo ce napravit ono sta treba za maksimalno zaradit..

17 godina
ansha kaže...

Samo ce napravit ono sta treba za maksimalno zaradit..

znači poduplat cijenu 

kradem mine iz minskog polja
14 godina
protjeran
Sad bi bilo dobro da dode neki treci gpu igrac...lp
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
ja sam doma to sve mjerio na stotinama cpu-a i gpu-a...

Možeš li nekako dokazati to? Moram priznati da su stotine CPU-a i GPU-a i meni impresivna brojka. Nisam ukupno imao u rukama toliko, a s računalima sam već preko 25 godina. Mora da te znaju svi dobavljači u regiji?

Uspoređuješ krivi CPU gore i odgovaraš mi na komentar Ryzena 1700 i i7-7700K pričom o Pentiumu? Jesi li zbunjen jutros?

Jedna za tebe, s ljubavlju s Anandtecha; ti si 16K čovjek pa je tebi ovo ok:

Nope.
14 godina
protjeran
Ja sam 16k probao jos dok taj anandtech nije ni znao brojati do 16, naravno neki su se ovdje s time rugali...kao sto rekoh ode prica na drugu stranu!lp
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Ja sam 16k probao jos dok taj anandtech nije ni znao brojati do 16, naravno neki su se ovdje s time rugali...kao sto rekoh ode prica na drugu stranu!lp

Ti si zapravo jači nego je Anand Shimpi ikad bio! 

Nope.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice