Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.351.636
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema

Ne razumijem kako to misliš "nemoze pasta nikad bit ok tu,moze bit losija i bolja ali nijedna ok"?

Možda je moj izbor riječi mogao biti drugačiji pa sam mogao napisati da je pasta na skyu dovoljna (dakle najniža prolazna ocjena) čak i za visoke napone - u smislu da je prijenos topline sa die-a na ihs zadovoljavajući do te mjere da se cpu ne pregrijava pod "meh" zračnim hlađenjem, što se ne može reći za kaby. To ne znači da nema beneficija od boljeg TIMa/delida(+ reseala - nitko nije preporučio direktno montiranje hladnjaka na die), ali u osjetno manjoj mjeri nego na kabyu.

16 godina
odjavljen
ranko091 kaže...

znači bilo bi najbolje delidat i ostavit wafer bez ičega. onda si siguran.

Ne baš kad je riječ o lga socketu, PCB je tanak i previše bi se savio.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
9 godina
Tonči kaže...

.. kako će lem, a kako pasta reagirati na -90°C i +90°C promjene kod, primjerice, overclockanja tekućim dušikom. Ono što znam fizike i elektronike, lem je gora opcija...

nemam pojma,ali ćita sam ćlanak koji govori da lem stvarno puca tj te mikropukotine nastaju u par ciklusa pod tekućim dušikom. ustvari me ne zamara to,nego me zamara šta su ovo navodno procesori primarno za sobnu temp a ne za subzero.

_mark0_69 kaže...

Ne razumijem kako to misliš "nemoze pasta nikad bit ok tu,moze bit losija i bolja ali nijedna ok"?

..

oćito je dovoljna i ova loša za stock sve , ali ovo su procesori koji su namjenjeni klokanju a i intel kaže da žele da duže traju a sigurno neće trajat duže na 20+ stupnjeva nego je potrebno, pa ono ko tu koga j....
direktno montiranje hladnjaka na die ima isti problem ko pasta između cpu i ihs, pre velik termalni otpor po površini ,tj prenosi istu kolićinu topline ali na 20 stupnjeva više.

nijedna normalna pasta ne može bit ok radi otpora te paste,tj za prenit 90W sa 200mm2 se previše mora dignut temperatura na die-u .pa onda bez obzira koji hladnjak imaš ,previše si limitiran tim termalnim otporom die>ihs ,dok u sistemu koji je iti malo smisleno napravljen si limitiran otporom hladnjak>zrak.

13 godina
neaktivan

Naravno pričamo o klokanim procevima sa dignutim naponom i u konačnici se slažemo: ja ne tvrdim da je pasta na skyu odlična, pa čak ni dobra (zato i napisah "ok" odnosno "dovoljna"), ali je i dalje osjetno bolja od paste na kabyu. Čak štoviše, mislim da 7x00k proc koji nije delidan ne može radit na 1.5V bez udaranju u termalni limit ni pod custom h2o čak ni na stock taktu.

17 godina
odjavljen
ranko091 kaže...
Tonči kaže...

Postoji velika vjerojatnost da je lem krući i lošiji za velike temperaturne razlike od paste. Slabo se fizički bavim tim stvarima, ali dabar_solta_V2 bi mogao znati kako će lem, a kako pasta reagirati na -90°C i +90°C promjene kod, primjerice, overclockanja tekućim dušikom. Ono što znam fizike i elektronike, lem je gora opcija...

znači bilo bi najbolje delidat i ostavit wafer bez ičega. onda si siguran.

Ne, jer ti IHS povećava površinu rasapa topline.

dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...

.. kako će lem, a kako pasta reagirati na -90°C i +90°C promjene kod, primjerice, overclockanja tekućim dušikom. Ono što znam fizike i elektronike, lem je gora opcija...

nemam pojma,ali ćita sam ćlanak koji govori da lem stvarno puca tj te mikropukotine nastaju u par ciklusa pod tekućim dušikom. ustvari me ne zamara to,nego me zamara šta su ovo navodno procesori primarno za sobnu temp a ne za subzero.

_mark0_69 kaže...

..

oćito je dovoljna i ova loša za stock sve , ali ovo su procesori koji su namjenjeni klokanju a i intel kaže da žele da duže traju a sigurno neće trajat duže na 20+ stupnjeva nego je potrebno, pa ono ko tu koga j....
direktno montiranje hladnjaka na die ima isti problem ko pasta između cpu i ihs, pre velik termalni otpor po površini ,tj prenosi istu kolićinu topline ali na 20 stupnjeva više.

nijedna normalna pasta ne može bit ok radi otpora te paste,tj za prenit 90W sa 200mm2 se previše mora dignut temperatura na die-u .pa onda bez obzira koji hladnjak imaš ,previše si limitiran tim termalnim otporom die>ihs ,dok u sistemu koji je iti malo smisleno napravljen si limitiran otporom hladnjak>zrak.

Mislim da je Intelova fora u tome da im ova pasta dulje ostaje stabilna i zadržava ista svojstva. Znaju da će overclockerima bit sranje ako je lem, jer i Intelu je to marketing, a zamisli da Intel ostane bez marketinga zato što je zalemio što nije trtebao? Ovo su sad već veliki čipovi čak i na LCC-u s 12 jezgara. HCC je 14, 16 i 18, dakle čak i na očekivano niskim taktovima poput 1,7-1,9 GHz na 18-coreu, to je sva sila topline koju treba odvesti nekud, a dugo trajati. Dugo trajanje s tom temperaturom... hmm, većina high-performance pasti će propasti brzo i traže zamjene, a lem je blok jer je delid nemoguć do jako opasan. Dakle, ostaje im odabrati dugotrajnu pastu koju će overclockeri lako zamijeniti, a ovi ostali će biti zadovoljni jer im se neće nakon godinu dvije procesor početi grijati kao lud zbog propale paste.

Nope.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Postoji velika vjerojatnost da je lem krući i lošiji za velike temperaturne razlike od paste. Slabo se fizički bavim tim stvarima, ali dabar_solta_V2 bi mogao znati kako će lem, a kako pasta reagirati na -90°C i +90°C promjene kod, primjerice, overclockanja tekućim dušikom. Ono što znam fizike i elektronike, lem je gora opcija...

Sigurno im je u Intelu to jaaaako bitan faktor, tekuci dusik....

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Podcjenjuješ moć marketinga: prodaju gura marketing overclockera, ne run-of-the-mill ekipa. HEDT platforma ne cilja korporacije i OEM-e koje će ionako kupiti 100.000 komada. Overclock rekord na Computexu i sl. deset puta je važniji od bilo kakve paste u stock verziji.

Nope.
17 godina
Tonči kaže...

to nema apsolutno nikakvog logičkog smisla. ihs je isto komad metala kao i hladnjak. samo na goli wafer imaš wafer->pasta->hladnjak, dok sa ihs imaš wafer->pasta->ihs->pasta->hladnjak. znači još jedan ektra sloj. da je taj ihs napravljen od dijamanta rekao bih ok. a ovako dokle god ima slična ili lošija svojstva od glavnog hladnjaka, ne vidim razloga uopće imat ihs osim da netko nestručan ne odvali wafer i uništi procesor.

17 godina
odjavljen
ranko091 kaže...
Tonči kaže...

to nema apsolutno nikakvog logičkog smisla. ihs je isto komad metala kao i hladnjak. samo na goli wafer imaš wafer->pasta->hladnjak, dok sa ihs imaš wafer->pasta->ihs->pasta->hladnjak. znači još jedan ektra sloj. da je taj ihs napravljen od dijamanta rekao bih ok. a ovako dokle god ima slična ili lošija svojstva od glavnog hladnjaka, ne vidim razloga uopće imat ihs osim da netko nestručan ne odvali wafer i uništi procesor.

Pa IHS je tu i za zaštitu, ali griješiš - itekako ima smisla. IHS služi tome da poboljša rasap topline kad hladnjak ima lošije performanse direktno s čipom (češće). Možda ćemo u budućnosti dobiti i parne kompore, s obzirom da smo krenuli preko 160W...

Nope.
10 godina
protjeran
Tonči kaže...

Podcjenjuješ moć marketinga: prodaju gura marketing overclockera, ne run-of-the-mill ekipa. HEDT platforma ne cilja korporacije i OEM-e koje će ionako kupiti 100.000 komada. Overclock rekord na Computexu i sl. deset puta je važniji od bilo kakve paste u stock verziji.

Da, prodaju moze gurat OC potencijal, ali to sta je netko izvukao pod dusikom iz proca 90 posto populacije ne znaci nista jer su to nerealne situacije za stalnu upotrebu i taktove na kojima mozes koristiti proc. 

17 godina
Tonči kaže...

Pa IHS je tu i za zaštitu, ali griješiš - itekako ima smisla. IHS služi tome da poboljša rasap topline kad hladnjak ima lošije performanse direktno s čipom (češće). Možda ćemo u budućnosti dobiti i parne kompore, s obzirom da smo krenuli preko 160W...

neznam šta da ti kažem do pred nedavno se sjećam taj ihs je bio nepostojeći, i dan danas po laptopima ih nema. i sve radi uredno. i eto samo jednom u životu sam slomio wafer zbog nekompatibilnosti hladnjaka i matične.

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Da, prodaju moze gurat OC potencijal, ali to sta je netko izvukao pod dusikom iz proca 90 posto populacije ne znaci nista jer su to nerealne situacije za stalnu upotrebu i taktove na kojima mozes koristiti proc. 

Da, da, ali to ne ide tako. :) 

Nope.
17 godina
Tonči kaže...

Ima i tu istine - koliko marketing formira javno mnijenje i stvara umjetno stečenu "potrebu". Evo lijepog primjera (nebitno što je matična kompanija u g*vnima, princip je preuzet izvana): 
Jamnica 17 puta više plaća reklame nego koncesije za crpljenje vode.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Pogledajte koliko je novca utučeno za jedan xoc event na computexu, spomenimo samo 280l tekućeg helija, iz toga je sve jasno.

18 godina
CPU chat tema

Ima negdje nekakvo PR-ovsko objašnjenje Intela kako to odjednom 10-core CPU ipak može koštati 1.000 a ne 1.700$ ? :)

(nešto na tragu one genijalštine kako su "K" procesori super ali ih ipak ne bi trebalo oc-ati).

10 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ti kad ga lupiš potres nastane 

Pricas enormne gluposti, sta nekom probisvjetu koji dođe na forum trazit konfu znaci jel faking der8auer klokao proc na dusiku na 6GHz? kaj je najbolje takvi pojma o tim stvarima ni nemaju nit uopce znaju tko je sta i koko klokao i sta se kolko uopce kloka. Brkas stvari previse, nije vecina trzista forum ekipa, vec ovi random pasivci koji u dobrom djelu ni ne dolaze na forum vec dođu u ducan i traze slozenu konfu za svoje potrebe, a ovi koji i doguraju do foruma uopce ni ne prate te stvari.

A i taj koji kupuje i razumije se u sta kupuje, opet njemu taj tvoj "dušik marketing" nista u zivotu ne znaci niti predstavlja, jer zna da to u svom kompu i normalnom radu nemoze ocekivat i zna koje su razlike u klokanju pod dusikom i pod zrakom ili vodom.

A kaj se dusika tice garantiram da 95 posto ekipe koja je na forumu i nisu ovce i imaju znanja uopce nebi znali ni instalirat pot i ostale stvari namjestit i baratat dusikom sve i da im za đabe sve intel u paketu sa procesorom posalje 

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 21:41 (Lucidius).
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Pricas enormne gluposti, sta nekom probisvjetu koji dođe na forum trazit konfu znaci jel faking der8auer klokao proc na dusiku na 6GHz? kaj je najbolje takvi pojma o tim stvarima ni nemaju nit uopce znaju tko je sta i koko klokao i sta se kolko uopce kloka. Brkas stvari previse, nije vecina trzista forum ekipa, vec ovi random pasivci koji u dobrom djelu ni ne dolaze na forum vec dođu u ducan i traze slozenu konfu za svoje potrebe, a ovi koji i doguraju do foruma uopce ni ne prate te stvari.

A i taj koji kupuje i razumije se u sta kupuje, opet njemu taj tvoj "dušik marketing" nista u zivotu ne znaci niti predstavlja, jer zna da to u svom kompu i normalnom radu nemoze ocekivat i zna koje su razlike u klokanju pod dusikom i pod zrakom ili vodom.

A kaj se dusika tice garantiram da 95 posto ekipe koja je na forumu i nisu ovce i imaju znanja uopce nebi znali ni instalirat pot i ostale stvari namjestit i baratat dusikom sve i da im za đabe sve intel u paketu sa procesorom posalje 

koristeci tvoj zargon, ne laprdaj gluposti

marketing je mocan alat i svi koji su na vrhu su tamo zbog marketinga a ne zato sto imaju bolji proizvod ili uslugu od nekog drugog, treceg

pasivci o kojima pricas su upravo ti koji je doc u ducan i vidjet rool up sa reklamom, "OMG DER8AUER INTEL WORLD RECORD MAX OC SKILLZZZ" i rec ja hocu taj proc jer je to "RULZ"

a i oni koji se kuze u stvari istu su podlozni marketingu jer beskonacno ponavljanje jedno te iste stvari radi cuda u podsvjesti i reagiras kao trenirana cimpanza kad dodes u ducan i vidis sareni artikl, a uvjeren si da je upravo to sto kupujes najbolje, najoptimalnije, najrazumnije jer znas, jer si istrazivao, jer si se savjetovao i onda kupis 7700K i brijes kak si faca 

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Pricas enormne gluposti, sta nekom probisvjetu koji dođe na forum...

"Forum, forum, forum, forum..." - zaboga Lucidiuse, ne žive svi na forumu.

Meni je jasno da s toliko puno složenih i3 i i5 konfiguracija znaš puno o tom segmentu i tu ti se neće nitko petljati, ali dozvoli da ljudi koji tvoju petnaestogodišnju plaću zarade u tjedan dana, rade svoj posao i ulažu gdje žele. Ako marketinški direktori svjetskih kompanija smatraju da je overclockanje tekućim dušikom sjajna reklama, mislim da zaslužuju da prije kritika koje ćeš im uputiti, ipak imenom, prezimenom i uspjesima na tržištu pokažeš glupanima kako se radi posao. 

Mi na Bug forumu znamo da nikakav marketing nema efekt, nego zapravo TI ostvaruješ svu njihovu prodaju mid-range mašina s i7-7700K, ali svijetu to nema tko objaviti, tako da gospoda žive u neznanju i bacaju lovu na derBauera...

P.S. Kako kaže kolega gore, ti si jedna od žrtava marketinga. Kupio si 7700K, iako ti taj procesor uopće ne treba, a pogotovo ne s obzirom na prethodni. 

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 22:25 (Tonči).
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Prvo, pretpostavka ti je nedokazana da lem negativno utjece na ekstremni OC.

Drugo, ekstremni/pro clockeri bez problema uklanjaju zalemljeni ihs.

Trece, lemljeni procesori se od davnina (dolaska hrvata na ove prostore) hlade tekucim dusikom.

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Trece, lemljeni procesori se od davnina (dolaska hrvata na ove prostore) hlade tekucim dusikom.

1. Zato se zove pretpostavka, a ne činjenica, iako ono što znam o tome ukazuje da će širenje i skupljanje materijala stvoriti pukotine. Ne znam iz prakse, ali veća je šansa.

2. To je čista laž. Postoji velika opasnost od pucanja.

3. Ništa što sam napisao ne ukazuje na suprotno.

Nope.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

1. Zato se zove pretpostavka, a ne činjenica, iako ono što znam o tome ukazuje da će širenje i skupljanje materijala stvoriti pukotine. Ne znam iz prakse, ali veća je šansa.

3. Al ukazuje na to da bi pretpostavka iz tocke 1. mogla biti pogresna.

2. O cemu pricamo? Za potrebe marketinga intel nista ne kosta iskrcat 100 komada nekom svom clockeru pa nek radi sta oce, ili napravit malu seriju bez ihs-a ili s pastom ispod ihs-a. Titalni non-issue...

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...

3. Al ukazuje na to da bi pretpostavka iz tocke 1. mogla biti pogresna.

2. O cemu pricamo? Za potrebe marketinga intel nista ne kosta iskrcat 100 komada nekom svom clockeru pa nek radi sta oce, ili napravit malu seriju bez ihs-a ili s pastom ispod ihs-a. Titalni non-issue...

Kako sam već rekao sve, neću se ponavljati. Znanje o materijalima mi je limitirano na razinu ovoga http://overclocking.guide/the-truth-about-cpu-soldering/

Dovoljno je tuđe prakse, ali više me ne zanima. Vjerujem da, kao što i autor teksta kaže, Intel ima više razloga od cijene:

"

Stop hating on Intel. Intel has some of the best engineers in the world when it comes to metallurgy. They know exactly what they are doing and the reason for conventional thermal paste in recent desktop CPUs is not as simple as it seems.

Micro cracks in solder preforms can damage the CPU permanently after a certain amount of thermal cycles and time. Conventional thermal paste doesn’t perform as good as the solder preform but it should have a longer durability– especially for small size DIE CPUs.

"

Inače kad netko kaže "mala serija" i "non issue", krši sve moguće zakone logike masovne industrijske proizvodnje. "Mala serija" i "non-issue" su k'o partizan i ustaša. Ne vole se. (jesmo uspješno godwinali raspravu?)

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 22:54 (Tonči).
10 godina
protjeran
Timo kaže... 

koristeci tvoj zargon, ne laprdaj gluposti

marketing je mocan alat i svi koji su na vrhu su tamo zbog marketinga a ne zato sto imaju bolji proizvod ili uslugu od nekog drugog, treceg

pasivci o kojima pricas su upravo ti koji je doc u ducan i vidjet rool up sa reklamom, "OMG DER8AUER INTEL WORLD RECORD MAX OC SKILLZZZ" i rec ja hocu taj proc jer je to "RULZ"

a i oni koji se kuze u stvari istu su podlozni marketingu jer beskonacno ponavljanje jedno te iste stvari radi cuda u podsvjesti i reagiras kao trenirana cimpanza kad dodes u ducan i vidis sareni artikl, a uvjeren si da je upravo to sto kupujes najbolje, najoptimalnije, najrazumnije jer znas, jer si istrazivao, jer si se savjetovao i onda kupis 7700K i brijes kak si faca 

Marketing o kojem mi pricamo je jedno, a ove ludosti koje vi meljete da ce ekipa kupovat procesore zato jer su imali rekorde pod dusikom su gluposti. Uostalom takve reklame i gluposti nigdje po nijednom ducanu nisu okacene bas iz tog razloga jer nikome nista ne predstavljaju. A ti koji se po tebi razumiju i imaju takve neke krive skretnice kad vide reklamu se nemoze nikako rec da se kuze, jer taj ko se kuzi drzi do pravila broj 1. a to je da se ne oslanja na reklame vec na svoje znanje i istrazivanje testova i recenzija.

Da mi je bas vidjeti koliko ce se ljudi navuci na SkyX platformu i hvalit se da ga je kupio jer se moze pod dusikom klokat na 6GHz, a i prije su se procesori klokali sa dusikom tako da jos nijednom nisam cuo da je neko zbog toga isao na određenu platformu 

Kakvih gluposti sve mozes procitat, boze sacuvaj 

Tonči kaže... 

"Forum, forum, forum, forum..." - zaboga Lucidiuse, ne žive svi na forumu.

Meni je jasno da s toliko puno složenih i3 i i5 konfiguracija znaš puno o tom segmentu i tu ti se neće nitko petljati, ali dozvoli da ljudi koji tvoju petnaestogodišnju plaću zarade u tjedan dana, rade svoj posao i ulažu gdje žele. Ako marketinški direktori svjetskih kompanija smatraju da je overclockanje tekućim dušikom sjajna reklama, mislim da zaslužuju da prije kritika koje ćeš im uputiti, ipak imenom, prezimenom i uspjesima na tržištu pokažeš glupanima kako se radi posao. 

Mi na Bug forumu znamo da nikakav marketing nema efekt, nego zapravo TI ostvaruješ svu njihovu prodaju mid-range mašina s i7-7700K, ali svijetu to nema tko objaviti, tako da gospoda žive u neznanju i bacaju lovu na derBauera...

P.S. Kako kaže kolega gore, ti si jedna od žrtava marketinga. Kupio si 7700K, iako ti taj procesor uopće ne treba, a pogotovo ne s obzirom na prethodni. 

Pa narvno da znam, ja sam radio i servisirao komponente i razumijem se u svaku temu na temelju komponenata, dok ti i takvi robovi svojih firmi koji se kitite tuđim perjem i kojima je firma dala lovu za komponente a nisu ju sami platili mozete samo birat po cjeniku jer ionako neznate sta kupujete (tj vama je skuplje bolje) sta u dosta slucajeva nije.

Ja sam kupio proc jer znam sta sam dobio sa njime i osjetim to tamo gdje trebam, i dobio novu garanciju, a staru platformu da sam malo duze cekao da prodam dobio bi upola manje nego prije 3 mjeseca

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 23:02 (Lucidius).
17 godina
odjavljen

Prvo, još čekam da javno prozoveš direktora marketinga Asusa i budaletini kažeš da nema pojma i da im posao ne valja jer nikog ne zanimaju njihovi tekući dušici. Osim Intel da im radi marketing za najbrže procesore. Drugo, meni je firma kupila mobitel od dvjestotinjak eura i laptop srednje poslovne klase i to je to. Ipak se malo duže bavim nekim stvarima kojima se moja firma uopće ne bavi. 

Što god ti napisao neće promijeniti činjenicu da si popušio Intelovu reklamu. Nije to ništa sramota Lucidiuse, to je i smisao reklame - da ti proda nešto i da misliš da to trebaš i dobro si prošao. 

Nope.
10 godina
protjeran
CPU chat tema

Koliko vidim u svim gejming testovima je 7700k gaming king, a posto se ja izricito time bavim kad sam na kompu sasvim mi je opravdana investicija 

I fx 8350 drzi rekord kao proc sa najvisim taktom pa im prodaja nije bila nesto extra, ni tu nisam cuo "hocu taj proc jer drzi svjetski rekord za najvisi takt" prilikom savjetovanja sa kupcima, eto i 7700k je pod dusikom najklokaniji intelov proc pa ga nekako ekipa ovdje na BUG-u nevoli previse.

Neznam, izgleda da cu stvarno morat zvat u ASUS i rec da poprave stanje sa tim reklamiranjem dusika 

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 23:15 (Lucidius).
9 godina
ranko091 kaže...
...

ne,stvar je jednostavna -lem odlićno provodi toplinu s ćipa na ihs s obzirom na malu površinu ćipa(pasta ne!), tim omogućuje tebi da na sad ogromnu površinu ihsa možeš koristit pastu koja lošije provodi toplinu bez da te limitira ko kad je pasta na samom ćipu.

poanta ihsa je da tebi da površinu na kojoj će loša pasta bit ok. nije bitno šta je ihs dodatni sloj kad je zalemljen jer je lem odlićne provodljivosti.kad je pasta ispod ihsa onda je problem taj ekstra sloj jer ihs tad ne služi nićemu(osim zaštite).

glup sam za objasnit pa ću provat ovako, ihs u kombinaciji s lemom je ko servo za površinu ćipa,omogućuje ti da s lošom pastom ćip male površine "spojiš" s hladnjakom.a pasta i ihs je jednostavno totalna glupost bez obzira šta pišu i ko piše.

17 godina
Lucidius kaže...

Koliko vidim u svim gejming testovima je 7700k gaming king, a posto se ja izricito time bavim kad sam na kompu sasvim mi je opravdana 

Tvoj procesor je "king for one day" jer duge devetke kucaju na vrata. Četverojezgreni i7 postaju donja srednja klasa kad vidimo kojom se brzinom razmnožavaju jezgrice po procesorima.Mile nam majke ako bi ti primjetio na kojem procesoru igraš da ti netko ubaci R5 1500 ili i5 7600 umjesto tvog kinga,a da to ne znaš.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 23:49 (dery).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Količina jezgri napreduje rapidno ali ja se igram fenomenalno na samo dvije 

16 godina
dery kaže...
Lucidius kaže...

Tvoj procesor je "king for one day" jer duge devetke kucaju na vrata. Četverojezgreni i7 postaju donja srednja klasa kad vidimo kojom se brzinom razmnožavaju jezgrice po procesorima.

Pa intel je napokon skontao da je bolje pocupati igpu i nabacati jezgri a svemu tome mozemo zahvaliti amd-u i njihovim ryzenima.A opet ova srednja klasa dere guzove amd-u u gejmingu jer mu je to i namjena.

10 godina
protjeran
dery kaže...
Lucidius kaže...

Koliko vidim u svim gejming testovima je 7700k gaming king, a posto se ja izricito time bavim kad sam na kompu sasvim mi je opravdana 

Tvoj procesor je "king for one day" jer duge devetke kucaju na vrata. Četverojezgreni i7 postaju donja srednja klasa kad vidimo kojom se brzinom razmnožavaju jezgrice po procesorima.

Naravno, ljudi vec cekaju u redu da kupuju devetke po 6000+ kn za gejming sa 8, 10 ili vise jezgri jer to igre iskoristavaju 

I dalje je sve u taktu, 7700k je na 5GHz, ovaj SkyX bez lema nebude na vise od 4.4GHz isao na svim jezgrama tako da za gejming opet ispada slabiji jer mu visak jezgri nece biti dovoljan da opravda dosta vecu brzinu kod Kaby-a

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice