Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.522.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AMD Ryzen CPU

16 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen CPU
Lucidius kaže...

Brate mili sad kad dođe Sky-X na 4.7GHz sa sest, osam i vise jezgri ima da se Ryzen naguta prasine posteno. A netreba dugo ni za osmu generaciju na mainstream segmentu, to ce se klokat jos bolje od Kaby-a, znaci oko 5.1-5.2GHz se moze stabilno ocekivat, i jos ako daju 6 jezgri proc u tom segmentu (i mogucnost da ide na z270 ploce kako su kruzile price) bit ce pjevanja 

Tvoj post bi imao smisla da amd i intel jednako koštaju, ali dobro znaš kolike su razlike u cijeni. Sve performanse treba gledati s obzirom na cijenu, a tu intel debelo puši. Iskreno ne vidim razlog zašto bi itko kupovao intel, ali dobro, svakome njegovo :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
Lucidius kaže...

A ja isto tuljan idem po AMD temi nudit okrsaje kad znam da su ljudi jedva skupili za proc a grafa tak tak , u i7 temu kad dođeš nemres nac nikog bez najmanje gtx 1070 

I onda velite da AMD nije za sirotinju...

ovo govori više o tebi i nemoj plemenitog tuljana uspoređivat sa sobom, nije to zaslužia

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ajde da ponovim jos jednom, svatko tko ima love i redovito mijenja komponente, trazi najbolje i zadrzava se u high end i entuzijast razredu ne pita puno za cijenu, ono sta je bolje to se kupuje.

Jebote ljudi samo na izgled konfe po mjeri, ekstenzije za kablove, ventove i kucista trose po 2500kn, sta ti je onda dat za proc duplo toliko... 

EDIT:

Sad bas gledam racunicu, ovaj komp pod "Moj PC" u ducanu da kupujes novo po komponentama izađe 18000kn, i sta sad tebi na 18000kn znaci jedan proc koji kosta 3000 ili 5000kn, apsolutno nista, kupit ces bolji jer mozes.

Ispravak 16500kn, nisam racunao da su pale cijene 1080ki...

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2017 21:31 (Lucidius).
16 godina
Lucidius kaže...

A ja isto tuljan idem po AMD temi nudit okrsaje kad znam da su ljudi jedva skupili za proc a grafa tak tak , u i7 temu kad dođeš nemres nac nikog bez najmanje gtx 1070 

Prije bi rekao da si na ignore listi 

18 godina
AMD Ryzen CPU

Luci.....sad si ga zasr'o !

16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

:D

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

16 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...
Lucidius kaže...

soz double, forum je podivljo sa nekim errorom  :O

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Podrzavam 

18 godina
Lucidius kaže...
mozda imaju dvije igre gdje je Ryzen bolji, ostalo je piši propalo.

I onda proizvodač igre izda patch i fps se poveća za 31%.

Lucidius kaže...

pa da vidimo kome ide kruna na glavu 

I imaš 13 fps-a više i život ponovo ima smisla :)

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
14 godina
protjeran
hrvooje kaže...

331%

16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Podrzavam 

A znamo, ali sine doći će vrijeme kada ćeš razmišljati ovako.

18 godina
war3_tft kaže...
hrvooje kaže...

331%

At the High preset (which is the setting that AMD used in its performance data for the press release), we see a 31% jump in performance when running at the higher memory speed

https://www.pcper.com/reviews/Processors/Ashes-Singularity-Gets-Ryzen-Performance-Update

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
10 godina
protjeran
Colossus7 kaže...
Lucidius kaže...

Podrzavam 

Ja zarađujem svoju lovu i nema mi tko sta reci kako cu je ja trositi, to sta tebi svatko ima pravo soliti pamet je stvar tvog osobnog stava i slabog karaktera.

Inace, nasao sam forumasa koji bi mogao samnom u bitku, Zwer54 ako zelis da istestiramo par in-game benchmarka u gejmingu i sve snimimo pa zaljepimo ovdje linkove javi se pa da dogovorimo detalje.

Poanta je cisto da vidimo kakvo je pravo stanje u gejmingu i kolike su razlike između procesora, također memoriju klokaj sto vise da potvrdimo sumnje oko tih prica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2017 22:06 (Lucidius).
16 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
Lucidius kaže...
mozda imaju dvije igre gdje je Ryzen bolji, ostalo je piši propalo.

Lucidius kaže...

pa da vidimo kome ide kruna na glavu 

I imaš 13 fps-a više i život ponovo ima smisla :)

E ja sad malo stanem i razmišljam...  silne reviewse i bencheve i te brojke..ono 100+ fpsa na pentium procu od 450 kn, ostalo dalje uopće netreba pričati..

I rokne me fleš kad smo ko djeca ja i frendovi ganjali kockaste igre sa 16 boja koja se vrti na yugoton kazeti..i bilo je dobro bilo je magično, a danas čovječe, evo ratuje se na sve strane, intel i amd beru pare,  ekipa kupuje mašine koje su prije nekoliko godina pogotovo za te pare bile u sferi znanstvene fantastike, ali skoro nigdje nitko ništa, čak i ova starija ekipa tech bencheri na svim tim silnim kanalima, da bar u jednom videu kaze (mozda Tech deals lik trudi se covjek njubarama slozit budget pc konfe za sitne pare) ma sve je to topla voda i porez na neku bolest u glavi, pa danas vani na ebayu kod njih pa skoro i kod nas nadjes stroj iz baje za smeće praktički, malo ulozis u grafičku sve leti preko 60 fpsa i to debelo.

Odkad je 30+ fpsa navrh konstantnih 60 fpsa na ultra-high details u triple A naslovima postalo nešto nebitno i nešto totalno nebitno?

Ljudi treba se liječit pod hitno. dijagnoza je vrlo zajebana. 

Aj zivjeli. 

10 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Sad bas gledam racunicu, ovaj komp pod "Moj PC" u ducanu da kupujes novo po komponentama izađe 18000kn, i sta sad tebi na 18000kn znaci jedan proc koji kosta 3000 ili 5000kn, apsolutno nista, kupit ces bolji jer mozes.

Ispravak 16500kn, nisam racunao da su pale cijene 1080ki...

Mjenjaj se sa Tončijem, on za svoj traži 15 000.

Tamo dobiješ 5960x umjesto tog pišljivog quad corea kojeg imaš.

Cijenite više pitku vodu.
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Pa taj 5960x je kao Ryzen u gejmingu, sta ce mi to. Neznam, kao da sjedis na usima i ne citas sta pisem koje su moje potrebe i kakav stil procesora je najbolji za gejming.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2017 22:08 (Lucidius).
14 godina
protjeran
hrvooje kaže...

At the High preset (which is the setting that AMD used in its performance data for the press release), we see a 31% jump in performance when running at the higher memory speed

https://www.pcper.com/reviews/Processors/Ashes-Singularity-Gets-Ryzen-Performance-Update

Dobro to je vec vise puta postano i jedan jedini je slucaj gdje se tako nesto dogodilo, ja se vec ponadao da sam nesto propustio...

10 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Pa taj 5960x je kao Ryzen u gejmingu, sta ce mi to. Neznam, kao da sjedis na usima i ne citas sta pisem koje su moje potrebe i kakav stil procesora je najbolji za gejming.

Zasto se predomišljaš toliko mnogo ?

Cijenite više pitku vodu.
16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
Colossus7 kaže...
Lucidius kaže...

Podrzavam 

Ja zarađujem svoju lovu i nema mi tko sta reci kako cu je ja trositi, to sta tebi svatko ima pravo soliti pamet je stvar tvog osobnog stava i slabog karaktera.

Inace, nasao sam forumasa koji bi mogao samnom u bitku, Zwer54 ako zelis da istestiramo par in-game benchmarka u gejmingu i sve snimimo pa zaljepimo ovdje linkove javi se pa da dogovorimo detalje.

Poanta je cisto da vidimo kakvo je pravo stanje u gejmingu, također memoriju klokaj sto vise da potvrdimo sumnje oko tih prica.

Omašio si ceo fudbal sa poantom.

Razlika je u tome što dolazimo iz drugačijih vremena i generacija, kako sa aspekta strojeva-gaminga tako do pravog zivota i životnih iskustava. 

Razlika je u tome što sam ja bio kao ti, vjerovatno još veći gaming freak,  a ti ćeš tek postati možda kao neki od nas kad uhvatiš koju godinu i malo srebra u kosi.

Ja kad sam zarađivao sebi za prve konzole, kompove , igrice , strojčine za svoje vrijeme , i visio 24-7 na klanskim ratovima ti tad mozda nisi ni postojao, ili si dudao čokolino mami u krilu.

Doći ćeš jednog lijepog dana do realizacije da je to sve nebitna pizdarija, nasmijat se sam sebi, i poželjeti opalit sebi koju vaspitnu iza uha, i dat si savjet kako da pametnije i konstruktivnije trošiš vrijeme i pare koje imaš u životu.

A sad dosta filozofije, reko sam i previše, bit će roka me neka nostalgija i filozofija kada vidim u šta se ova računalna i gaming scena pretvorila.

Znam samo da će i mnogi se ovdje sloziti, koji su odrastali uz ovu industriju, ono što ti zoveš budget smećem, prije 7-10-15 godina dali bi ljevo jaje da su imali takav stroj.  

Elitizam je porez na glupost gdje profitira samo ekipa poput Intela i Nvidije, u 90% slučajeva pri kupovini neke komponente.

pozz

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ti znas koliko ja imam godina? ja te uvjeravam da nemam ja bas tako malo godina kako ti mislis, a i taj stav si stekao zasto? zato jer imam dobar komp... smijesno

Sada kad bih ti rekao da je ovo oko kompova meni onak, zajebancija iz dosade a da samo na treninge i pripremu te prehranu, provode i ostale stavri trosim debelo vise i to na mjesecnoj bazi, nego sta me kosta novi proc malo bi okrenuo plocu. Uostalom kada me vec prozivas i radis neki moj imiđ kao nekog strebera koji ne izlazi i igra igrice u klanovima, mogu ti rec da odigram, oko 2-3 sata na dan i to u kasnim satima, ja preko dana uopce i nisam na kompu ili samo dođem na brzinu provjerit neke ostale stvari i mejlove.

Tvoj je problem sta ne radis za dobru placu pa sada svatko tko si moze nesto bolje priustiti je slinavac za tebe i netko ko misli samo na komp se grdo varas. Garantiram da ovdje ekipa koja ima najskuplje masine uglavnom provodi najmanje vremena na kompu, ja od kad sam kupio novu platformu prvih 12 dana nisam uopce ni ejdnu igru upalio, odvrtio sma prvi dan bencheve i to je to, ostale dane me puklo d anisam uopce imao volje za komp.

Meni je ovo onak, zanimacija i sporedni hobi, trosit na hardver, estetski dotjerivat komp i kupovat nove komponente "svako malo"

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2017 22:26 (Lucidius).
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ja sam satari konj i igram se još od spectruma 64 i arkadnih automata po cirkusima i birtijama, pa svejedno nikada od tada do nadanas nisam zabrijao na skupe komponente, Lastane da li sam normalan? Časna pionirska . Jednostavno, u životu je uvijek i još uvijek ima pametnijih stvari za bacati novce 

16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Evo za laku noć.

edit: već je netko stavio nvm, promašilo me.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2017 22:30 (Colossus7).
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Naravno ako nemozes ispratit hardver i ostale stavri u zivotu koje trebas, to je debilana da sve trosis na komp, ali ako imas dovoljno za sve i uz to ti tehnologija i komponente stvaraju neki gust, zasto ne... Ja usprkos novim komponentama, svake godine se provodim po moru, prođem par destinacija po europi, treniram, trosim na suplemente i brdo love na kvalitetnu hranu itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2017 22:31 (Lucidius).
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Znači u principu bacaš pare po cijele dane  Bu ostalo kaj iza tebe tvojim potomcima? Neka građevina ili barem obiteljska grobnica 

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Pa miran sam po stambenom pitanju, imam sve sta mi treba...

16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Naravno ako nemozes ispratit hardver i ostale stavri u zivotu koje trebas, to je debilana da sve trosis na komp, ali ako imas dovoljno za sve i uz to ti tehnologija i komponente stvaraju neki gust, zasto ne... Ja usprkos novim komponentama, svake godine se provodim po moru, prođem par destinacija po europi, treniram, trosim na suplemente i brdo love na kvalitetnu hranu itd.

Jel ovako sine?  :)

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

To su debosi.

Mogu ti rec da sam u ozbiljnijem krugu ljudi i bavim se poslom gdje se cijeni snaga i fizicka spremnost, uglavnom sta manje pricam to bolje, manite se spamanja, i pisite nesto korisno za temu ;)

14 godina
protjeran

Obicno ljudi koji imaju sve to sto si ti naveo nemaju potrebu hvaliti se o tome potpunim strancima na forumu i traziti neko priznanje i respekt. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice