Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.520.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen CPU
metallic kaže...

To je to, nasli smo bit teme zahvaljujuci uvidu nekolicine kolega i naravno Tonči-ja.

Samo nastavite postati i umjereno spamati i offtopicariti i uskoro cemo po broju poruka prestici puno starijih tema kao i legendarnu "Koji BENQ monitor kupiti?". ;)

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
13 godina
neaktivan

ali Benq ima najbolje 144hz monitore 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
AMD Ryzen CPU

Rambox je kao Bore Lee ove teme - U kandžama jezgri i Čuvaj se manjka stazica, uskoro 

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
16 godina
AMD Ryzen CPU

Ma neznam sta da vam kazem ali ovaj moj i3 je vise nego dovoljan za bilo sta mislim na laptop.Nebi uzeo amd-a vise da mi je sve djaba za citav zivot.Da imam amd sa ovakvim temperaturama mislim da bi se davno mogao pozdraviti snjim

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.4.2017 23:23 (dreadmoore).
15 godina
neaktivan
18 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Ma neznam sta da vam kazem ali ovaj moj i3 je vise nego dovoljan za bilo sta mislim na laptop.Nebi uzeo amd-a vise da mi je sve djaba za citav zivot.Da imam amd sa ovakvim temperaturama mislim da bi se davno mogao pozdraviti snjim

Tebi ne treba tava za peč jaja.

15 godina
neaktivan
Timo...svaka cast na rezimeu
16 godina

Ma klokao mu grafičku pa su za to takve temperature a igrao sam wow skoro 3h sa pristojnih 40-70 fps-a a kad sam u raidu bude nekih 25-40 fps

14 godina
dreadmoore kaže...

17 godina
Tonči kaže...

Ne vidim razlog. Tema je već dugo vremena i socijalni hub, forum romanum. :) Zašto to ubiti? Ryzen spaja ljude, pomirio je rambox  i nicky.sl za što su znanstvenici smatrali da je nemoguće, da bi izazvalo nuklearnu fisiju.

Ovo mi je najbolja tema na ovom forumu.

Kupio sam 6700 zbog jezgri prije malo vise od pola godine da si mogu vrtjet virtualke, bez da dobim napadaje dok radim nesto drugo uz to i sad bi najradije r7 1700 uzeo. Kad se ispeglaju musice kroz 2-3 mjeseca i stabilizira ponuda samo proslijedim bratu intela, on se nece bunit.

Linux, Arch Linux.
18 godina
AMD Ryzen CPU

Pitanjce... hoće li bit zaheb ako uzmem za matičnu MSI X370 Gaming Pro Carbon sa ryzenom 1700x - ove memorije?
Uzeo bih sve u jednom dućanu, a treba mi barem 64GB rama. Koliko vidim to je Tested Speed2400MHz
Tested Latency15-15-15-35-2N, a vjerojatno bi bila bolja ova (?) kad kažete da je ryzen osjetljiv na brzinu rama, no naravno nemaju, iako vole trpati u cjenike 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
AMD Ryzen CPU

Dosta velika razlika na gtx 1060,na jačem gpu bi bila još veca 

16 godina
protjeran
Wayto XD kaže...

Dosta velika razlika na gtx 1060,na jačem gpu bi bila još veca 

Tu nesto gadno ne valja kad su tako slabi gpu usage-i...

16 godina
odjavljen
Ovo je pretuzno razmisljanje...
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
18 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Ma klokao mu grafičku pa su za to takve temperature a igrao sam wow skoro 3h sa pristojnih 40-70 fps-a a kad sam u raidu bude nekih 25-40 fps

Svejedno kaj si radio, temperatrure su pretužne. Taj komp ti je drlog.

17 godina

Zašto su, jebemu, "stazice"!? Little lanes? Topić? Gaćice? Igrice?!

Hey, it’s George… I’ve got nothing to say...
18 godina
AMD Ryzen CPU

Odličan video koji ide u srž problema Nvidia vs AMD, dx11 vs dx12/Vulkan, driver scheduler vs hw scheduler, zašto Nvidijin driver više iskorištava/opterećuje cpu,  Kao u školskim knjigama pri dnu stranice *Za one koji žele znati više :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2017 10:56 (hrvooje).
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Dobar video za Picajzlu, koji stalno tvrdi kako AMD ima CPU overhead problema a u stavri ovisi od naslova do naslova i ima ga i nvidia...evo fino prikazano kako nvida grafe iste snage puno jače napregnu CPU za isti FPS. Generaliziranje je majka svih zajeba.

17 godina
AMD Ryzen CPU

Ovo je sa 2400mhz ram uz bok i7 u igrama.Aj vidit čemo šta će bit kad popeglaju.https://videocardz.com/67852/first-full-review-of-amd-ryzen-5-1600-is-here

kradem mine iz minskog polja
18 godina
AMD Ryzen CPU

A kako će sad testirati R5: s kojom pločom, kojim BIOS-om, kojim proizvođačem DDR4, kojim latencijama, kojom brzinom memorije, da li s AMD ili Nvidia karticom, koje igre s kojim zakrpama, kojim dijelom igre, da li sa zakrpom Windowsa, da li sa dx11 ili 12 ... Trebao bi neki ISO-7700 Ryzen standard biti propisan za testiranje tako da možemo uspoređivati

16 godina
protjeran
dery kaže...

Ovo je sa 2400mhz ram uz bok i7 u igrama.Aj vidit čemo šta će bit kad popeglaju.https://videocardz.com/67852/first-full-review-of-amd-ryzen-5-1600-is-here

Tamo di su rezultati isti sa razlicitim procesorima je GPU bottleneck i nebitno je jel memorija na 2133 ili 4000mhz...

16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ekipa triba mi sanity check.

Vec sam uzeo Gigabyte x370 gaming k7(ova odluka je trajala bar 2 tjedna)

I sad sam u prilici kupiti F4-3200C14D-16GFX (AMD Flare X) za cca 1200 kuna.

Isplati li se to? 

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Zašto ne, nije puno skuplje od najjeftinijeg ddr4 16gb. Di se može uzeti tako jeftino?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
neaktivan

Preko firme PDV off

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Asrockove ploce sa novim BIOS-om vec podrzavaju XMP i memoriju na 3200MHz, znaci kliknes samo na XMP i to je to 

16 godina
neaktivan

Nije stvar overclocka, posto je pdv off sto uzeti, ima li smisla davati cca 50% vise novaca za max 10-15% bolje perfomanse u nekim specijanim situacijama

F4-3200C14D-16GFX za 1200 kn

F4-3600C17D-16GTZR za 1300 kn i cekati da bios pocne podrzavati ovu brzinu

f4-3200c16d-16gvk za 762 kn (dual rank) i cekati da se bios popravi

HX430C15PB3K2/16 za 950 kn (single rank hynix) i cekati da se bios popravi

Stvar je u tome sto u trgovini u kojoj mogu kupovati nema Samsung IC single rank memorije na 3000mhz koju bi uzeo bez razmisljanja.

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Pa idi na 3600MHz ako mozes, ako nista bar ces ju moc na 3200MHz stavit, a 3600MHz otom potom, ali imat ces mogucnost u rezervi.

Kolko vidim po netu i na Asusu 3200MHz postignes u par klikova, nisam provjeravao za Gigabyte ali mislim da i s anjima slicna prica. MSI ploce vec neko vrijeme imaju A-XMP tehnologiju i podrzavaju module vecih brzina...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.4.2017 16:06 (Lucidius).
16 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Pa idi na 3600MHz ako mozes, ako nista bar ces ju moc na 3200MHz stavit, a 3600MHz otom potom, ali imat ces mogucnost u rezervi.

Pa moci ce i 3200 cl14 sigurno clockat na 3600 cl17...

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Da al samo je 100kn razlike pa se ne isplati uzimat 3200 pored 3600.

16 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Da al samo je 100kn razlike pa se ne isplati uzimat 3200 pored 3600.

Znaci bolje dat 100kn vise za isti drek?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice