Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.338.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Ryzen CPU

Zar ove ploče nisu ok za te pare?

https://www.nabava.net/search.php?q=ryzen+b350

ASRock AB350 Pro4

GA-AB350M-GAMING_3

ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming K4

ASUS Prime B350M-A

sve su oko 800-950kn

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Sve skupa nije za kućnog korisnika/gamera . G4560 za 470 kn, dobra ploča za 600 i deri  Kaj se rama tiče uvjek je nepredvidiv po cijenama, sad je super skup. Npr. prije godinu dana kupovao sa drugu ploćicu DDR 3 1600 mhza 8 GB za 240 kn. Sad sam plaćao DDR 4 2400 8 GB 480 kn i to sam još dobro prošao. 

16 godina
Re: AMD Ryzen CPU
ansha kaže...

Evo amd-ov response vezano za scheduler, nemoj pliz odgovarat videima, to mi je neozbiljno i nepregledno..

Moram pročitati šta piše, ali zašto onda Microsoft laze da radi na ispravljanju problema,  a od 4 videa neki su po 3-5 minuta dugi, i objasne više nego što bi mogao tebi tipkati u wall of text.

16 godina
protjeran
Colossus7 kaže...
ansha kaže...

Evo amd-ov response vezano za scheduler, nemoj pliz odgovarat videima, to mi je neozbiljno i nepregledno..

Moram pročitati šta piše, ali zašto onda Microsoft laze da radi na ispravljanju problema,  a od 4 videa neki su po 3-5 minuta dugi, i objasne više nego što bi mogao tebi tipkati u wall of text.

Trebalo bi mi 15-20 minuta da prevrtim te videe, a ti na mom linku u pola minute mozes sve vidjet... 

We have investigated reports alleging incorrect thread scheduling on the AMD Ryzen™ processor. Based on our findings, AMD believes that the Windows® 10 thread scheduler is operating properly for “Zen,” and we do not presently believe there is an issue with the scheduler adversely utilizing the logical and physical configurations of the architecture.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 11:47 (ansha).
16 godina
Jim Raynor kaže...
Colossus7 kaže...

Da se razumijemo nisam fanboy niti jedne firme ali...I love the smell of Intel-Nvidia stock plummet in the morning :) 

Sljedeća mantra tih papagaja će biti kako je brzi DDR4 preskup pa je bolja kominacija Intela i 2133 Mhz DDR4.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 11:48 (Colossus7).
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

No, nema buga, treba super brza memorija kako bi ubrzala komunikaciju između jezgri...onak laički gledano iz kuta kupca.

16 godina
protjeran
XXX kaže...

No, nema buga, treba super brza memorija kako bi ubrzala komunikaciju između jezgri...onak laički gledano iz kuta kupca.

Jebga, ipak je to dodatni trosak kod Ryzena, nije tolki problem kod 8-corea, al kod quada koji je budget procesor bi to mogao biti gadan problem..

9 godina
ako 4core zen bude drugi die , onda neće bit brzina memorije toliko bitna jer će sve jezgre bit na istom l3.
16 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
ako 4core zen bude drugi die , onda neće bit brzina memorije toliko bitna jer će sve jezgre bit na istom l3.

Vec je receno da je 4core 2+2 a 6core 3+3 konfiguracija, problem bi mogao bit jos izrazeniji, a otpada ideja slaganja konfiguracije sa jeftinom plocom i memorijom.

12 godina

Colossus7

Ovako kucaj: https://www.nabava.net/search.php?q=b350+am4

Gigabyte GA B350 Gaming 3 mi izgleda kao best buy jer u odnosu na MSI Tomahawk i Asus Prime nudi ALC1120, a ne prastari 8-kanalni Realtek. Sve 3 imaju  RTL8111H LAN, ako se ne varam (na Gigi ne piše točno). Asus i Giga imaju 1 CPU fan, 2 system, a MSI 4 system. Giga i MSI imaju još 1 pump header, s time da Giga navodi da taj može biti i kao system fan. Sve imaju RGB headere. Za OC meni MSI izgleda najozbiljnije, zatim Giga pa Asus. Malo mi je iritantno kaj Asus i Giga nemaju još 3 rupe za šarafe s desna, ali je to je vjerojatno radi RGB osvjetljenja s te strane kojeg nema kod MSI.

ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming K4 isto izgleda dobro, ali sumnjam da će se toliko kupovati kao ove 3.

Naravno da će microATX biti jeftinije, kome to odgovara.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 12:00 (The_Fichek).
18 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

Jebga, ipak je to dodatni trosak kod Ryzena, nije tolki problem kod 8-corea, al kod quada koji je budget procesor bi to mogao biti gadan problem..

Pa i ne s obzirom da quada paltiš 1500 kn pa ni nemaš tak valika očekivanja, lakše oprostiš ak neš ne radi na 100%.

16 godina
DaShip kaže...

Da li je iko testirao ijedan procesor sa single channel memorijom?Svi pričaju kako je memorija bitna, a niko nije uporedio single channel i dual channel performanse.Izgleda kako će kupci r3 i r5 procesora imati dosta problema s obzirom da su to ljudi koji kupuju 2133 - 2400 MHz ram (A320 će vjerovatno biti ograničen kao H110 i H170) koji još koriste u single channel-u.

Nema ti takvih na forumu a pogotovo ne u ovoj temi jer koliko znam samo 4-5 forumasa ima ryzena koji se ni ne cuju niti pisu niti pokzuju svoje testove pa vecinu testova moram traziti na youtube kanalu, jedini test koji koriste je cpu-z benchmark.Bug team je radio neke testove ocito je bilo neko razocarenje pa su i oni odustali od svega toga.Mozda se varam vec 20 dana ima kako je izasao ryzen ali nijedan forumas nije se usudio izbaciti onako sve te testove.Eto mozda ipak treba cekati 15.04 kad stjepko uradi benchove sa r5 modelom.

14 godina
ansha kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Vec je receno da je 4core 2+2 a 6core 3+3 konfiguracija, problem bi mogao bit jos izrazeniji, a otpada ideja slaganja konfiguracije sa jeftinom plocom i memorijom.

Pa da... Morat će "olabavit" cijene 4c/4t... Da se ne ponovi i3 2xxx bolji od FX 4xxx.

Nisam ja ništa prčko.
9 godina
neaktivan

Nisam mislio samo na vlasnike sa buga.

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Razlika između najprodavanijeg (ne najboljeg) kita za intel K mainsteam i 3200c14/3600c16 kita za ryzen je čitavih 200kn. Tko daje 3000kn za proc sigurno neće žalit za još 200kn da bi dobio bolje performanse. Jedino su ryzen ploče koje mogu vrtit memoriju tako visoko (za sad) osjetno skuplje.

16 godina
AMD Ryzen CPU

Onako naglas razmisljma i gledam ove cijene ti ram-ova znaci nekad u 9-10 mjesecu prosle godine su bili jako prihvatljive ali u trenutku izlaska ryzena doslovno su skocile cijene preko 30-40%.Sto vi mislite jel to neka teorija zavjere odnosno monopol intela da zastiti svoje proizvode oda naglog pada cijena tako da automatski odvrate buduce kupce od ryzena i amd-ovog proizvoda.Jer eto kako stvari stoje da bi imao iste ili bolje preformanse u gaming-u moras kupovati ultra giga mega jebacki ram sa visokim taktovima.  

13 godina
neaktivan

Počeli su trpat ddr4 u sve živo pa je "nestašica" za koju se očekuje da će trajati do početka 2018. Nema smisla da intel gura cijene ddra4 prema gore kad su i njima platforme na ddr4.

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Bila bi fora da upare Ryzen sa HBM 2 memorijom, brijem da bi onda letilo sve u nebo.

16 godina
The_Fichek kaže...

Colossus7

Ovako kucaj: https://www.nabava.net/search.php?q=b350+am4

Gigabyte GA B350 Gaming 3 mi izgleda kao best buy jer u odnosu na MSI Tomahawk i Asus Prime nudi ALC1120, a ne prastari 8-kanalni Realtek. Sve 3 imaju  RTL8111H LAN, ako se ne varam (na Gigi ne piše točno). Asus i Giga imaju 1 CPU fan, 2 system, a MSI 4 system. Giga i MSI imaju još 1 pump header, s time da Giga navodi da taj može biti i kao system fan. Sve imaju RGB headere. Za OC meni MSI izgleda najozbiljnije, zatim Giga pa Asus. Malo mi je iritantno kaj Asus i Giga nemaju još 3 rupe za šarafe s desna, ali je to je vjerojatno radi RGB osvjetljenja s te strane kojeg nema kod MSI.

ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming K4 isto izgleda dobro, ali sumnjam da će se toliko kupovati kao ove 3.

Naravno da će microATX biti jeftinije, kome to odgovara.

:) 

Ma znam ja kucat nego sam htio filtrirat da se vide te 3-4 ploče, jer više manje svi dućani imaju ponudu te 3-4 iste ploče.

I da ta MSI se isto nadje za cca 900kn.

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Znaci 20 dana nakon pustanja Ryzena, proc na 3.9ghz parira procu na 5ghz 

Suma sumarum, intel uzmes, moras delid da bi imao 5ghz i RIP garancija odma :D

Sta ce tek biti na ljeto kad ga je stigao/prestigao sad...

Kao sto sam rekao, jedini Intelov isplativ cpu danas je Pentium G4560 sve ostalo je neisplativa kupovina.

Sta radi bios update ehhh :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Gaming 5 bi trebala bit oko 1550-1600kn gaming 7 je 1800

Tesko, kod nas manje od 1700, malo mi je to too much za ploču, neki maksimum mi je 1500 kn koliko dode Carbon koja mi se svida

9 godina
ansha kaže...
...

Vec je receno da je 4core 2+2 ......

link please nemogu nać

17 godina
XXX kaže...

Bila bi fora da upare Ryzen sa HBM 2 memorijom, brijem da bi onda letilo sve u nebo.

Nema tu nikakve fore, samo previsoka cijena jer danas u obzir dolazi samo HBM2 memorija.Morat češ pričekat da pojeftini HBM2, pa tek onda moš očekivat AMD APU sa HBM2 memorijom.

Kaj se tiče budučeg PS5, u njega očekivano sjeda okvirno friški HBM2+8 Core Zen.Konzole su hardweraj po naruđbi, pa tu moš svašta iskombinirat ali moraš pazit da to na kraju ne bude preskup APU proizvod.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Fora je kaj ti misliš da si me sad inforiral sa nekaj novim...ne živimo svi ispod kamena, ne moraš se toliko truditi 

9 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Koja je svrha ovih "ryzen certified" ram kitova?Zar se ne može koristiti "obični" ram?

12 godina

Može, ali većina ne ide preko 2133 ili 2400Mhz, što je za 2017. loše. Nadalje, Intelov XMP na DDR4 ruši praktički sve Ryzene pa se čeka A-XMP. Problem je što ih vrlo malo ide na npr. 3000Mhz, čak i oni koji su tako certificirani. Drugi problem je cijena jer su ti certificirani AMD RAMi skuplji, a cijena DDR4 je ionako preskupa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 14:20 (The_Fichek).
17 godina
XXX kaže...

Fora je kaj ti misliš da si me sad inforiral sa nekaj novim...ne živimo svi ispod kamena, ne moraš se toliko truditi 

Je ali ti nisi sam na forumu, uostalom moraš imat u vidu da forum čita puno neregistriranih/usputnih čitača.Večina ljudi je slabo upučena, i poprilično se iznenade kad saznaju da iza HBM standarda stoji AMD.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Gledam malo kod Intela... 7700K čak ni s 4266 memorijom ne može uhvatiti memory bandwidth koji ima 5820K s četverokanalnom.. Jeftinije je ići na X99 platformu i 6-core uz 2800/3200 RAM, nego 4266 RAM da dobiješ propusnost koja opet nije kao ova sa sporijom memorijom. Još su latencije C14 na sporijoj, a C19 na ovoj bržoj. 

P.S. Inače, 7700K ipak ima samo 16 PCI-E na procesoru, a PCH nudi 24. PCH mijenja bridge arhitekturu tj. radi posao koji je nekad radio southbridge. Dakle, nije sve CPU thingy, kao što nije ni na Ryzenu, ali Ryzen nudi 24, a X370 chipset samo 8. To znači da ćemo možda dobiti chipsete koji nude više, što ne mora biti loše rješenje i bit će svakako bolje od Intelovog.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 14:39 (Tonči).
17 godina
odjavljen
DaShip kaže...

Koja je svrha ovih "ryzen certified" ram kitova?Zar se ne može koristiti "obični" ram?

Može; podesiš sve ručno i radi, ali većini je lakše stisnuti XMP i voila!

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
17 godina
AMD Ryzen CPU

jedno pitanje:

ako ram ima xmp, kolika je razlika ovaj a-xmp šta je msi izbacia

jel to kompatibilno ili ipak sve na ruke?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice