Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.338.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen CPU
ansha kaže...

To sta tebi nema nikakve logike je posve nebitno, ja sam ga platio tocno 2920kn, sa pdv-om naravno i u hr ducanu.

Aha znači prodao ti ga frend trgovac sa 0% marže. Možemo dalje.

My pleasure darlin
16 godina
ansha kaže...
XXX kaže...

Koliko ja vidim po nabavi i7 5820K je 3600 kn a 1700 2800 kn...ne kužim zakaj bi netko dao 800 kn više za dvije jezgre manje 

Ja ti kazem koliko je kosta davno, kad sam ga uzeo..

Druze morao sam :

:D

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
16 godina

Tablice i benchevi kazu drugačije :)

16 godina
protjeran
Jim Raynor kaže...

Nisam pratio cijene prije 2 godine ali čisto sumnjam da je taj procesor ikad koštao 800kn manje nego danas, to nema nikakve logike. Pomiri se da je danas tvoj proc nebitan - preskup i inferioran, na mrtvoj platformi.

To da, sad nema smisla uzimat 5820K, al isto tako je Ryzen nebitan nekom ko ima 5820K.

Sta se mrtve platforme tice, na X99 za dvije godine ubodem 22 jezgrenog xeona i rugam se s bilo kojim ryzenom za potrebe rendera..

16 godina
protjeran
Jim Raynor kaže...
ansha kaže...

To sta tebi nema nikakve logike je posve nebitno, ja sam ga platio tocno 2920kn, sa pdv-om naravno i u hr ducanu.

Aha znači prodao ti ga frend trgovac sa 0% marže. Možemo dalje.

Vidim da se ne mozes pomirit s cinjenicama, slazem se da mozemo dalje..

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Eto, bitno da smo se razumjeli, nema smisla uzima i7 sa šest jezgri za 500 kn više. Mislim da je vrijeme da pokloniš taj komp nekome 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 10:54 (XXX).
16 godina
protjeran
XXX kaže...

Eto, bitno da smo se razumjeli, nema smisla uzima i7 sa šest jezgri za 500 kn više.

Nema, ko sta ni 8-core Ryzen nema smisla osim za rendering..

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

To smo utvrdili odavno, u stvari ryzen jediuni ima smisla za rendering po trenutnoj ponudi...nema konkurenciju nikakvu 

16 godina
AMD Ryzen CPU

Breakin njuz:

Mozda ste falili video.

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

ha ha ha ha ha ha ha ha ha 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 11:00 (XXX).
16 godina
XXX kaže...

ha ha ha ha ha ha ha ha ha 

Ako misliš na mene, zadnji AMD kojeg sam ja imao u stroju je Athlon 64 x2 :)

Sutra da Intel izbaci nešto što jede Ryzen za iste pare ili jeftinije, hell yeah, moze sine.

9 godina
AMD Ryzen CPU

Ryzen je dobar za sve :)

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Moral bu spustiti cijene osim ak na svijetu nema nekoliko stotina milijuna fanoboyeva...zna očekujem previše 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 11:09 (XXX).
16 godina
AMD Ryzen CPU

Ali evo for the balance of the Force :

Comments?

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Evo jedno racunalo, za povremeno igranje

18 godina
odjavljen

Na koliko je držao memoriju u testovima? Jer upravo je memorija na 3600 mhza omogućila bržu komunikaciju između jezgri.

12 godina

Ryzen je super, ali netko tko ima sličnog ili čak malo lošijeg Intela prelazak baš i nije isplativ.

X370 matične su preskupe i vani, kamoli u HR. Doduše, super je kaj se može clockati na B350, iako solidne B350 koštaju dobrih 1000kn.

DDR4 je u odnosu na prije pola godine poskupio za dobrih 40-50%. Na žalost Intelov XMP baš i ne funkcionira na Ryzenu, tako da je poželjna kupnja kompatibilnih novih RAMa koji se tek isčekuju. Da nema ovog problema s RAMima i da je cijena DDR4 manja, možda bi prelazak bio manje mukotrpan. G.skill Flarex 2x8gb 2400Mhz košta 130 eura u CU, a idući jači model 3200mhz dobrih 201 euro i nadam se da će se to ispraviti jer nije normalno. Mislim da nije potrebno pričati kakve se memorije kupe za te pare za Z170/270.

Zaključno, 3600Mhz DDR4 za Ryzen je super, vau, ali kada izađe očekujte cijenu od 250 eura za 16GB kit pa si ti misli. 2666Mhz će vjerojatno biti best buy.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 11:20 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen
Maksimus kaže...

Evo jedno racunalo, za povremeno igranje

8 giga rama i to jos najsporijeg na svijetu?

U Italiji bi te ubili zbog toga...

Freak Show Inc.
16 godina
XXX kaže...

Na koliko je držao memoriju u testovima? Jer upravo je memorija na 3600 mhza omogućila bržu komunikaciju između jezgri.

@ 2333 kao i Linus, i kao i svi ostali u većini bencheva, a nitko ne računa naravno na peglanje uefi-biosa, ms kad izbaci scheduler bug fix u OSu, i kad meme prorade punim plućima na ploči.

To će bit show program za gledat.

16 godina
The_Fichek kaže...

Zaključno, 3600Mhz DDR4 za Ryzen je super, vau, ali kada izađe očekujte cijenu od 250 eura za 16GB kit pa si ti misli. 2666Mhz će vjerojatno biti best buy.

Da 2666 mhz 100-150€ bas je ono best buy

16 godina
The_Fichek kaže...

Ryzen je super, ali netko tko ima sličnog ili čak malo lošijeg Intela prelazak baš i nije isplativ.

X370 matične su preskupe i vani, kamoli u HR. Doduše, super je kaj se može clockati na B350, iako solidne B350 koštaju dobrih 1000kn.

DDR4 je u odnosu na prije pola godine poskupio za dobrih 40-50%. Na žalost Intelov XMP baš i ne funkcionira na Ryzenu, tako da je poželjna kupnja kompatibilnih novih RAMa koji se tek isčekuju. Da nema ovog problema s RAMima i da je cijena DDR4 manja, možda bi prelazak bio manje mukotrpan. G.skill Flarex 2x8gb 2400Mhz košta 130 eura u CU, a idući jači model 3200mhz dobrih 201 euro i nadam se da će se to ispraviti jer nije normalno. Mislim da nije potrebno pričati kakve se memorije kupe za te pare za Z170/270.

Pa naravno da nije isplativ, ako se priča isključivo o igrama i multimediji, netu, gledajući konfe u opisima 80% ekipe u ovom topicu, ako ne i više netreba novi komp za sad.

Što je reklo nekoliko forumaša, slaganje konfe postaje zabavno opet.

Ali razlika u cijeni jačeg rama za ryzen ploču će se mozda topiti prema trenutnim cijenama intel procova  i ploča nasuprot amd-a istih ili boljih performansi kada slazes cijeli stroj ili kupujes samo plocu/proc kombo.

Opet sad gdje kupuješ vani ili kod nas, poštarina, pdv, garancija, puno je faktora trenutno u priči.

16 godina
protjeran
Colossus7 kaže...
XXX kaže...

@ 2333 kao i Linus, i kao i svi ostali u većini bencheva, a nitko ne računa naravno na peglanje uefi-biosa, ms kad izbaci scheduler bug fix u OSu, i kad meme prorade punim plućima na ploči.

Kakav scheduler bug fix kad su iz samog amd-a rekli da scheduler radi kako treba?

16 godina
ansha kaže...
Colossus7 kaže...
XXX kaže...

Kakav scheduler bug fix kad su iz samog amd-a rekli da scheduler radi kako treba?

14 godina
protjeran
Ovo s ramima mijenja cijelu sliku, jos jedino ostaje da ponude overklokerske ploce po 800-900kn kao intel s z cipsetima i intel propada u 3 dana..😎lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
Stjepanj kaže...
Ovo s ramima mijenja cijelu sliku, jos jedino ostaje da ponude overklokerske ploce po 800-900kn kao intel s z cipsetima i intel propada u 3 dana..😎lp

Aha mozes sanjati o tome ali za nekih godinu dana da ce im biti te cijene.

14 godina
protjeran
I ram na 3600mhz kosta masno...koliko god cijena procesora bila odlicna oderu te na ploci i ramima!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
protjeran
Colossus7 kaže...
ansha kaže...
Colossus7 kaže...

Evo amd-ov response vezano za scheduler, nemoj pliz odgovarat videima, to mi je neozbiljno i nepregledno..

16 godina
AMD Ryzen CPU

To je uvjek bio problem kod amd-a

9 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Da li je iko testirao ijedan procesor sa single channel memorijom?Svi pričaju kako je memorija bitna, a niko nije uporedio single channel i dual channel performanse.Izgleda kako će kupci r3 i r5 procesora imati dosta problema s obzirom da su to ljudi koji kupuju 2133 - 2400 MHz ram (A320 će vjerovatno biti ograničen kao H110 i H170) koji još koriste u single channel-u.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice