Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.345.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen CPU
Samo javite mjesto i vrijeme😎🐷
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
Stjepanj kaže...
Samo javite mjesto i vrijeme😎🐷

Tko organizira hladnjaču, ti sam ili? 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2017 16:41 (Valentin17).
14 godina
protjeran
Imam ja suhog leda, pa koliko ide ide...💪
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Sam rekel da je tu ekipa, svi svijesno/podvjesno obožavaju AMD i gade se sami sebi jer ispod haube imaju precijenjena govanca 

14 godina
AMD Ryzen CPU

Što je ovo? Na trenutak mi se učinilo da sam u Battlefield temi.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
15 godina
XXX kaže...

gade se sami sebi jer ispod haube imaju precijenjena govanca 

Nemoj tako.  

CyberDemonVZ kaže...

Što je ovo? Na trenutak mi se učinilo da sam u Battlefield temi.

Mi smo sada u điru, tko zna dokle budemo došli. 

ps. vidim da sam se raspisao, moram se malo primiriti da ne bi bilo. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2017 17:10 (Valentin17).
12 godina
AMD Ryzen CPU

op op, vidim da je veselo ovdje... sve dok rajzenovci ne popizde i ne pobacaju nas vun iz teme

onda ćemo prisilno u šoping da se možemo opet prijaviti u temu

12 godina
XXX kaže...

Sam rekel da je tu ekipa, svi svijesno/podvjesno obožavaju AMD i gade se sami sebi jer ispod haube imaju precijenjena govanca 

To što je kome precijenjeno a što nije nije stvar za raspravu. Ja se konkretno nisam nikada usrećio s AMD procesorima a ni ovi Ryzen mi ne ulijevaju neko povjerenje (barem ne još jer su kako vidim puni problema).

To što ti nazivaš govancem nešto što si ne možeš priuštiti je već tvoj problem.

Tu polovicu procesora što dižeš u nebesa ja nebih niti pogledao osim možda za komp ispod televizije.

Kod AMD-a još uvijek poštujem jedino grafičke kartice a procesori se očito još moraju dobrano polirati.

Ovo što je AMD napravio s Ryzenom smatram revolucijom i svakako je dobro za cjelokupno tržište što su intelu natrljali nos.

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 7:01 (nicky.sl).
18 godina
odjavljen

Fino si se upecao, dobru udicu bacam 

10 godina
protjeran
dark_wizz kaže...
Tonči kaže...

A tema je smiješna, chat. Bila bi bolja uz neke ćevape i pivo, al' ne mo'š sve... vjerojatno smo geografski distribuirani. Osim što možemo kod Stjepanj organizirati party tako da pržimo kobase na njegovom G4560 na 7GHz. Struju će platit Friday , on je gastarbajter. 

Imamo šogi i ja ranč u B(ij)elom Brdu (maltene u Kopačkom Ritu) pa da se sastanemo ko ljudi i zalijemo za tog Rajzena dok i ja nisam otišo u gasterbajtere. Znaš ono tipa Kulen Dejs samo Rajzen Dejs i bez fiša, s više pečenke. A Stjepku ćemo organizirat prijevoz proca hladnjačom

Da zalijemo za tog Ryzena prvo ga treba netko kupit  

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Pa AMD je za sirotinju a sirotinja ne baca 3000 kn samo za procesor kako bi igrala igrice . Čekaju se oni po soma, to bu išlo malo više 

11 godina
AMD Ryzen CPU

Da završimo oftopik, ansha je glas razuma, rambox voli flomastere, a tonči ima najbolji prijedlog da se chat room nastavi uživo. Za one koji vole proletit do TL;DR sectiona.  

12 godina
XXX kaže...

Ajd hvališ tog polovnjaka već cijelih mjesec dana.

18 godina
odjavljen
Chico12 kaže...
XXX kaže...

Ajd hvališ tog polovnjaka već cijelih mjesec dana.

Zaslužio je 

14 godina
XXX kaže...

Pa AMD je za sirotinju a sirotinja ne baca 3000 kn samo za procesor kako bi igrala igrice . Čekaju se oni po soma, to bu išlo malo više 

Prava sirotinja nema ni za struju... Ovo nadprdavanje oko novih procesora je daleko od sirotinje (pa sve da se radi i o FM socketu)...

Nisam ja ništa prčko.
15 godina
XXX kaže...

Pa npr. ja nemam nikakve namjere vaditi van i7 dok god je Ryzen u problemima, nisam u velikoj žurbi i mogu čekati bez problema.

Dok riješe probleme, možda i cijena padne i super, već sam rekao, nadogradnja ide u vruće dane ljeta.

Ploča je odabrana Gigabyte Aurus AX370 Gaming 5, procesor je 1700 model, a RAM budem vidio koji bude, vjerojatno G Skill Trident Z

za početak 2X8 GB na 3200 MHz, a kasnije kad se cijena smiri još toliko sigurno.

18 godina
odjavljen

Onda će mo zaliti na ljeto, ipak će ga netko kupiti  he he, nije sve tak crno 

15 godina
XXX kaže...

Onda će mo zaliti na ljeto, ipak će ga netko kupiti  he he, nije sve tak crno 

Kako sam rekao bio, quad i7 4790k se muči sa zahtjevnijim 3D modelima, predugo mi to sve traje,

16 GB RAMa mi je premalo, znači i tu je vrijeme za nadogradnju, a u DDR3 više ne bih ulagao,

Z ploča mi je otišla u klinac i sada se "vozim" na H modelu i opet treba zamjena, a htio bi imati

mogućnosti ugradnje M2 SSDa, eto sve se pomalo sabire i nadogradnja bude došla pravo dobro.

i7 budem prodao ako budem mogao dobiti koliko toliko pristojnu cijenu, ako ne, poklonit ću ga sestri,

njoj će za Excel proračune dobro doći, kao i dodatna memorija.

Procesor je plan pribaviti sastrane za manje novce, čovjek mi kaže čak da ga trenutno niti nema na raspolaganju,

nadam se da budem imao više sreće u ljeto, vidim da i u dućanima cijena kod nas lagano pada, odlično.

Igre odigram tu i tamo, broj FPSa mi nije bitan uopće, s te strane sam isto miran.

Jedino što me može odbiti od nadogradnje su ti problemi, odnosno ako ne riješe iste jer stvarno mi se ne da

računalo sastavljati pa za brzo opet rastavljati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2017 18:08 (Valentin17).
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Do ljeta se nitko više nebu ni sjetio problema, isto kao što se sad netko tko kupuje RX 480 ne obzire na trolere koji su upozoravali na masovno spaljivanje ploča  Imaš već certificirani RAM za ryzene i jedini je problem dobavljivost ploča jer se n isu nadali ovakvoj potražnji...do ljeta se i cijene stabiliziraju i kome zbilja treba 8/16 procesor sigurno nebu fulao.

17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
XXX kaže...

To što je kome precijenjeno a što nije nije stvar za raspravu. Ja se konkretno nisam nikada usrećio s AMD procesorima a ni ovi Ryzen mi ne ulijevaju neko đovjetenje (barem ne još jer su kako vidim puni problema).

Tu polovicu procesora što dižeš u nebesa ja nebih niti pogledao osim možda za komp ispod televizije.

Kod AMD-a još uvijek poštujem jedino grafičke kartice a procesori se očito još moraju dobrano polirati.

Ovo što je AMD napravio s Ryzenom smatram revolucijom i svakako je dobro za cjelokupno tržište što su intelu natrljali nos.

Budimo iskreni, nema to veze s time tko si što može priuštiti. Jednostavno, Intelovi procesori su mala govanca i precijenjeni su. Maleni su, 14nm je zaista maleno, a govanca su jer nisu bitno napredovali godinama, s time da su čak i nazadovali (5960X je bolji od 6900K, 6950X je skupo taktom platio 2 jezgre...). I koštaju previše. 1100 eura za 8-core i 1700 eura za 10-core je - previše.

Ryzen je super. Jako hladan procesor, otprilike jednako brz za 30-50% cijene. Ne može bit loše nikako. RX480 je odličan, Vege će bit sigurno dobre. Zašto ne? Jer je jeftinije? Pa od kada je mjerilo cijena? 

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
16 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

To što je kome precijenjeno a što nije nije stvar za raspravu. Ja se konkretno nisam nikada usrećio s AMD procesorima a ni ovi Ryzen mi ne ulijevaju neko đovjetenje (barem ne još jer su kako vidim puni problema).

Pasko approves!

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
18 godina
odjavljen
Tonči kaže...
 Budimo iskreni, nema to veze s time tko si što može priuštiti.Jednostavno, Intelovi procesori su mala govanca i precijenjeni su. Maleni su, 14nm je zaista maleno, a govanca su jer nisu bitno napredovali godinama, s time da su čak i nazadovali (5960X je bolji od 6900K, 6950X je skupo taktom platio 2 jezgre...). I koštaju previše. 1100 eura za 8-core i 1700 eura za 10-core je - previše.

Ryzen je super. Jako hladan procesor, otprilike jednako brz za 30-50% cijene. Ne može bit loše nikako. RX480 je odličan, Vege će bit sigurno dobre. Zašto ne? Jer je jeftinije? Pa od kada je mjerilo cijena? 

Smeta im kaj uzdižem G4560 a ne žele vidjeti da je taj polovnjak po cijeni četvrtnjaka  i to je bit svega. Isto je tak ryzen je 1/2 cijene ovog kojeg si mogu prištiti, i nije im krivo financirat uspješne firme svojim radom, ali zato draže dlaku u jajetu ovom duplo jeftinijem 

Aj da i ja malo pobojam 

12 godina

Ne smeta mene što ti uzdižeš to "govance" već mene nervira ne samo tvoje nego i još nekih omalovažavanje i otvoreno vrijeđanje vlasnika Intel procesora.

Smeta me i ponašanje moderatora

ništa mi se neda
12 godina
protjeran

Definitivno sam ocekivao vise od nove serije intela no ocigledno da i dalje prodaju maglu u tackama 6800 bez pravog hladjenja nemos uzet da imas 5 posto bolje preformase od procesora starog 2.5 godine sami su sebe pokopali samo se nadam da ce korisnici ryzena bit zadovoljni s buducim igrama da ce razvalit pa mozda i ovi gmazovi izbace nesto jebacki po normalnoj cjeni jer cjena 6900 i 6950x je doslovce preseravanje 

Bero
17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Ne smeta mene što ti uzdižeš to "govance" već mene nervira ne samo tvoje nego i još nekih omalovažavanje i otvoreno vrijeđanje vlasnika Intel procesora.

INTELLIVESMATTERS!!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Ja sam sam sebe prijavio administratorima

Freak Show Inc.
14 godina
Friday kaže...
nicky.sl kaže...

Ja sam sam sebe prijavio administratorima

I ja sam te prijavio.

"Ne pije alkohol i ima Intela" je naslov izvješĆa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2017 22:39 (DarthMarkus).
14 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Zadivili bi se koliko je "ignoriraj autora" odlicna stvar, jedan klik i nema vise bojica, iskakanja pentiuma iz pastete i slicnog.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2017 23:00 (war3_tft).
18 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Lol, pa ne shvaćaš me valjda doslovno u "vrijeđanju", pa i sam imam nekoliko intela po doma g4560, i3, i5. Ako vrijeđam vlasnike intela onda vrijeđam i sebe samo kaj se ne vriđam jer se ne poistovječujem sa komadom silicija. Sve je bilo u opuštenom i šaljivom tonu i ako je moja "oštrija " zajebancija shavčena pogrešno, ispričavam se tebi i ostalima. Nije mi namjera vrijeđati nikoga.

I fakat , ali fakat ne kužim zakaj vam smeta promocija jeftinog pentiuma koji donosi puno toga dobroga borbi PC sa konzolama...od početka vas nekoliko ga nemožete smisliti. Te je privješak za ključeve, te je jedva dobar za ispod televizora i sl. Mislim kužim zakaj, samo ako to napišem opet bu se netko uvrijedio. Čemu to guranje PCa u elitizam?

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2017 23:19 (XXX).
15 godina
neaktivan

Svi su navikli na "najbolje" i svi su startali u prvim redovima kad je počinjala trka. Ne pita se niži sloj na čemu se oni igraju, a kamoli na čemu su oni počinjali. Na starim kantama gdje je pinball bio vrhunac dok su ostali derali po fifama i managerima. Sjećam se kako mi je tony hawk dvojka štekao dozlaboga, a najdraža mi igra bila (a i ostala!). Hoću reći da je danas to malo prešlo u pretjerivanje i narcisizam, a da ne kažem kako sve više ljudi za svoje mišljenje misli da je jedino ispravno, bez ostavljanja mogućnosti konstruktivnim kritikama, a ne daj bože stavovima drugih. Malo više tolerancije nikome ne bi škodilo.

A što se dotičnog pentiuma tiče, on i dalje nalazi svoju ciljanu publiku. A bilo kakvo izrugivanje vlasnika istih je obični snobizam ili nerazumijevanje da takvim korisnicima nešto jače nije ni potrebno. Zar svi moraju biti na ultra postavkama?

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2017 23:52 (deflagrated).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice