Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.345.723
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen CPU
picajzla0707 kaže...
Magibagi kaže...

Jasno mi je to da, samo sam komentiro da bi čak i uzeo sada odma da ne moram mjenjat platformu. Meni je jedini "viable" upgrade 4790k i još 8GB rama, ali ni to mi ne treba. Vjerojatno kad krenem renderat više u vegasu uzmem.

mmm, to sam i ja razmišljao za relativno jeftini upgrade na ovu svoju h97 - prodati svoj i5 i uzeti polovni 4790k

makar ploča nije za klokanje, omogućava maksimalni turbo na svim jezgrama jednako, tako da bi umjesto 4×3,7 dobio 4×4,5 ghz + ht, što je pošteni napredak u perfomansama i bez dodatnih 300-400mhz koje bi mi donijela mogućnost klokanja

no, o tom potom kad mi i5 ne bude dovoljan, što zasad jest

Ne bi toliko dobio, da imas Z97 plocu mozda bi ga drzao na 4,6 ili ako je ludo dobar primjerak na 4,7ghz. 

12 godina
ansha kaže...

Ne bi toliko dobio, da imas Z97 plocu mozda bi ga drzao na 4,6 ili ako je ludo dobar primjerak na 4,7ghz. 

eto, dakle puno sam i rekao, pogotovo što radije žrtvujem nešto perfomansi za što tišu i hladniju kantu pa sigurno ne bi išao na obaranje rekorda niti da imam mogućnost ocanja

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Eno u geekbenchu pusi gadno ryzen iz nekog razloga, i multi i single dosta losi...

Ostali testovi? Sve to može biti uvjetovano problemima optimizacije...

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Eno u geekbenchu pusi gadno ryzen iz nekog razloga, i multi i single dosta losi...

Ostali testovi? Sve to može biti uvjetovano problemima optimizacije...

Samo geekbench se sastoji od veceg broja testova razlicitog tipa, i za single i multi, moze se vidjet detaljne rezultate, bas cu pogledat gdje ryzen najvise gubi.

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Napisah u geekbench temi al predpostavljam da je obrisano jer je rečeno da će biti brisano sve osim rezultata. Anyway, geekbench preferira takt cpua i rama, što se vidi iz usporedbe i5 i i7. Bulldozer ima relativno nizak score jer su mu oba takta niska, još ako se uzme u obzir da ryzen puno više ovisi o taktu memorije, imaš dvostruki gubitak u tom testu ako koristiš sporu memoriju.

12 godina
_mark0_69 kaže...

Napisah u geekbench temi al predpostavljam da je obrisano jer je rečeno da će biti brisano sve osim rezultata. Anyway, geekbench preferira takt cpua i rama, što se vidi iz usporedbe i5 i i7. Bulldozer ima relativno nizak score jer su mu oba takta niska, još ako se uzme u obzir da ryzen puno više ovisi o taktu memorije, imaš dvostruki gubitak u tom testu ako koristiš sporu memoriju.

U pravu si obrisao sam sve postove koji ne sadrže rezultat kako sam i najavio u prvom postu, čisto radi preglednosti, ništa osobno 

ništa mi se neda
12 godina
AMD Ryzen CPU

Tito isti si Rambox, samo što si ti intel fanboy. Ugrubo, tu ste 50%50.

Vrati molim te svoj procesor na 3.9 ghz i onda opali geekbench.

I brzinu memorije snizi, naravno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2017 11:56 (Chico12).
12 godina
Chico12 kaže...

Ma kakvi nije on ka Rambox štaviše nije ni blizu jer ja ga vidim kao nekog tko voli "vadit mast" bilo kome tko se lako zapjeni.

ništa mi se neda
12 godina
nicky.sl kaže...

Ma kakvi nije on ka Rambox štaviše nije ni blizu jer ja ga vidim kao nekog tko voli "vadit mast" bilo kome tko se lako zapjeni.

Probably.

14 godina
nicky.sl kaže...
Chico12 kaže...

Da, zato ovaj forum bez Anshe ne bi bio zanimljiv.

Baš kad neko krene sa preseravanjem, ovaj ga sreže u sekundi. Nekad zatrola, ali drži svoj stav i ne popušta. Da ga vidim uživo platio bih mu dva piva iz druge gajbe.

11 godina

Je je, dost razuman tićbra.

14 godina
Magibagi kaže...

Je je, dost razuman tićbra.

Harkoo4

Offtopic, skužajte.

11 godina

Nisam se nado da će iko skontat. Dost dobar odgovor. 

Što se tiče rajzena, vjerojatno ću frendu složit rajzen konfu jer uskoro bi uzimo novo sve pa ćemo vidit 1600 u akciji iz prve ruke. Samo treba dočekat release i dok se ne unormali situacija s matičnim pločama. 

13 godina
Friday kaže...

Kad budes imao para kupovat ces Intela. Samo polako...

yes, ovo je stvarno vrijedno 2000+kn

https://img.purch.com/o/aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS83LzIvNjQ2OTU4L29yaWdpbmFsL1oyNzAtZGVsaWQtVElNLWludGVsLmpwZw==

uzivaj u osusenom umaku sefa kuhinje koji ti servira intel

14 godina
AMD Ryzen CPU

Magibagi

Dost dobar taktički potez.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2017 14:11 (DarthMarkus).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ansha je formidable opponent u raspravama jer ne valja gluposti ni kad nema pojma, oprezan je i pila s preciznošću i sl. 

Zato je zaslužio pivo. Drugi bi dobili lager. :)

Jedina mana je što ne boja tekst... tu je loš dosta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2017 14:26 (Tonči).
13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Sto ga Tonci trola od jutros, prvo iz GTX 10X0 teme pa ovdje sad 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
AMD Ryzen CPU

I ne citira svoje postove, ne koristi univerzalno Č, ne posta jedne te iste glupe meme, ne napada ljude da trolaju zato što nisu pročitali 2 stranicu na temi...

Ček, imam neki deja vu i Petka pred očima

16 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Kupim komplimente, nesto ne valja, sta se dogadja s ovim forumom? ;)

11 godina

Svi stariji su nostalgični za drugom Titom, a mi malo mlađi ne volimo fanboyizam. Čudan splet okolnosti šta ćeš. 

12 godina
ansha kaže...

evo ti jedna palčina dolje, čisto radi stabilnosti foruma 

14 godina
picajzla0707 kaže...
ansha kaže...

evo ti jedna palčina dolje, čisto radi stabilnosti foruma 

Da se ne umisli .

Inače, od moje ujne dida (u Dalm. Zagori) je spucao triskicu ujaku pred oltarom. Kao nju je poljubio iz ljubavi, a njemu isto iz ljubavi dao upozorenje.

Ovo je i Anši isto.

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Pa meni si uvjek bio nekako fora... Valjda taj stav, arogantan ali opet susretljiv i nježan

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
17 godina
odjavljen
skank666 kaže...
ansha kaže...

Pa meni si uvjek bio nekako fora... Valjda taj stav, arogantan ali opet susretljiv i nježan

Ti ih voliš nježne?

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ti ih voliš nježne?

...ali sa stavom.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
14 godina
skank666 kaže...
Tonči kaže...

Ti ih voliš nježne?

...ali sa stavom.

Ovo je jedan od dost smješnijih dana na forumu. Čekamo još Ramba da nam oboja dan.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

A tema je smiješna, chat. Bila bi bolja uz neke ćevape i pivo, al' ne mo'š sve... vjerojatno smo geografski distribuirani. Osim što možemo kod Stjepanj organizirati party tako da pržimo kobase na njegovom G4560 na 7GHz. Struju će platit Friday , on je gastarbajter. 

15 godina
AMD Ryzen CPU

Pa nismo mi ovdje da raspravljamo o Ryzenu, već da se malo podružimo i ispričamo.

ps. vidim da ima tu nekih jako dobrih prijedloga.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
Tonči kaže...

A tema je smiješna, chat. Bila bi bolja uz neke ćevape i pivo, al' ne mo'š sve... vjerojatno smo geografski distribuirani. Osim što možemo kod Stjepanj organizirati party tako da pržimo kobase na njegovom G4560 na 7GHz. Struju će platit Friday , on je gastarbajter. 

Imamo šogi i ja ranč u B(ij)elom Brdu (maltene u Kopačkom Ritu) pa da se sastanemo ko ljudi i zalijemo za tog Rajzena dok i ja nisam otišo u gasterbajtere. Znaš ono tipa Kulen Dejs samo Rajzen Dejs i bez fiša, s više pečenke. A Stjepku ćemo organizirat prijevoz proca hladnjačom

Lumia 520, 640, 830, 930, 950
15 godina
dark_wizz kaže...
A Stjepku ćemo organizirat prijevoz proca hladnjačom

On će biti unutra i ganjati čim veći OC za to vrijeme.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice