Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.346.954
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Friday kaže...
ranko091 kaže...

par SS.

Zasto ti je virtualizacija disejblana? BTW - koji je to jezik kad umjesto "virtualization" pise "virtualisation"?

nemam pojma. iskreno. da nisi spomenuo ne bih nikada to vidio. pošalji mikrosoftu mail . možda je stvarno greška. koristim normalne win 10 pro engleske. origigi.

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Možda je instaliran en-gb umjesto en-us win?

17 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Možda je instaliran en-gb umjesto en-us win?

A mozda ranko jednostavno kod kuce ima nekog starog ofucanog celerona i ovo je napravio u fotosopu jer zeli da ga rambox cijeni?

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

Moram priznati da ta mogućnost zvuči vjerovatnije.

15 godina
neaktivan
Friday kaže...
ranko091 kaže...

par SS.

Zasto ti je virtualizacija disejblana? BTW - koji je to jezik kad umjesto "virtualization" pise "virtualisation"?

British English...

12 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Decki slabo sam na forumu a inace pratim novosti i komentare kakva se situacija s ryzenom malo gledam na yt intel i7 7700 koji je jeftiniji od r1700 bolji je u nekim igrama bar 20 posto oce to bit do optimizacije jer ako je tako i7 5820k je i dalje zvjerka koju nema potrebe mjenjati jos neko vrijeme jer automatski cjelu platformu moram mjenjat 
Zanima me jos s obzirom kako vrijeme ide sve vise igara koristi vise od 4 jezgre max 6 ako se ne varam 

Bero
16 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Nije max 6, koriste igre i po 16 jezgri..

14 godina
protjeran
ansha kaže...

Da, ali u kojoj mjeri koristi te jezgre i koliko je to optimizirano sve skupa. Zato trenutno i7 7700k jos uvijek i stoji na vrhu zar ne?

17 godina
deflagrated kaže...
Friday kaže...
ranko091 kaže...

par SS.

British English...

verzija sa ms-ove stranice Win10_1607_EnglishInternational_x64.iso...

17 godina
Bero_ng95 kaže...

Decki slabo sam na forumu a inace pratim novosti i komentare kakva se situacija s ryzenom malo gledam na yt intel i7 7700 koji je jeftiniji od r1700 bolji je u nekim igrama bar 20 posto oce to bit do optimizacije jer ako je tako i7 5820k je i dalje zvjerka koju nema potrebe mjenjati jos neko vrijeme jer automatski cjelu platformu moram mjenjat 
Zanima me jos s obzirom kako vrijeme ide sve vise igara koristi vise od 4 jezgre max 6 ako se ne varam 

i7 5820k? To imaš? Koliko sam ja upućen, ako ti je pitanje zbog gaminga, s tim unlockanim procesorom od 12 threadova i quadchannel memorijom nemoraš ništa novog tražiti (osim updejtanja grafike ili ssd-ova) još ohoho vremena. Osim ako se nebaviš igranjem kojem se pravila sastoje od blejanja u fraps i fps counter screenšatanja i postanja tu na forum uz upite dali je to bottleneck za 3 grafe u SLi.

ranko091 kaže...

par SS.

ranko, koju memoriju si uzeo?(ok vidio da si updejtao my pc) Nisi temperature postao? Jesi li pokušao undervoltati proc? Da znam s čime nema problema i nedoumica. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.3.2017 19:10 (overhaul).
17 godina
overhaul kaže...

ranko, koju memoriju si uzeo? Nisi temperature postao? Jesi li pokušao undervoltati proc? Da znam s čime nema problema i nedoumica. 

piše ti pod mojpc g.skillove. a temperature i dosta toga testiranja nema smilsla radit jer senzori još nisu točni. još ne mogu dignut memoriju na xmp profil. tako da dok ne popeglaju biose i software, pola toga neće bit točno.

trenutne temp su 44, 67. iako ovih 44 kad stavim prst na hladnjak je hladan. tako da nemora niti to biti točno.

16 godina
protjeran
war3_tft kaže...
ansha kaže...

Da, ali u kojoj mjeri koristi te jezgre i koliko je to optimizirano sve skupa. Zato trenutno i7 7700k jos uvijek i stoji na vrhu zar ne?

Ne stoji na vrhu...

13 godina
neaktivan

Oduzmi 20°C i to ti je temp.

17 godina
_mark0_69 kaže...

da u sobi mi je 20 stupnjeva, oduzmi 20, i šta procesor radi na 4 stupnja... malo vjerovatno.

10 godina
protjeran

Stavis ga u zid, dolazis doma taman ga upalis, udes doma upaljen i amen :p

17 godina
ranko091 kaže...
_mark0_69 kaže...

da u sobi mi je 20 stupnjeva, oduzmi 20, i šta procesor radi na 4 stupnja... malo vjerovatno.

Kao ona krema što te pomlađuje za 10 godina. Dijete od 8 godina se namazalo i nestalo. Otišlo na -2

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
15 godina
ranko091 kaže...
_mark0_69 kaže...

To očitavaš u BIOS-u ili u nekom softwareu?
Ako je BIOS onda je vjerovatno već tih 20 stupnjeva oduzeto

robimarko@gmail.com
14 godina
protjeran
ansha kaže...
war3_tft kaže...
ansha kaže...

Ne stoji na vrhu...

Pa kak ne? Koji god kanal je vrtio benchmarke 7700k je u vecini igara na vrhu, u nekima debelo na vrhu.

13 godina
neaktivan

Napisao si 44 i 67...

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Na 3.4GHz Ryzen 1700 gura 2130 bodova Z-CPU-a? Na 100MHz sabirnice? Stvarno?! To nisu baš dobre vijesti za Intel...

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
17 godina
Tonči kaže...

Na 3.4GHz Ryzen 1700 gura 2130 bodova Z-CPU-a? Na 100MHz sabirnice? Stvarno?! To nisu baš dobre vijesti za Intel...

nije na 3.4 kad radi single. sad sam gledao drži ga na 3.85ghz.

17 godina
odjavljen

3.85GHz je i dalje manje od 4.2GHz Intela 6900K koji ima 2030. :)

16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Samo cpu-z je best case scenarij za Ryzena, nigdje ni blizu ne dere 6950X osim u cpu-z. Ni single nije nigdje drugdje na toj razini u odnosu na intela.

17 godina
Tonči kaže...

Ma fučkaš ti Intel žutanjak, to je samo turbo skupo govno na kvadrat i kraj priče.

Za cjenu tog žutog Intel smrada, pa eto složiš kompletan Ryzen komp za 4K video zidanje i žbukanje.

Može to i još malo jeftinije, ne kužim kaj če mu u takvom kompu napajanje od 750W fučkaj ga sad.Pa nije to Buldozer CPU bilo na defoltu ili klokanje, pa još i RX 480 grafa=za taj komp dosta je i kvalitetno napajanje od 500W.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.3.2017 22:17 (rambox).
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Samo cpu-z je best case scenarij za Ryzena, nigdje ni blizu ne dere 6950X osim u cpu-z. Ni single nije nigdje drugdje na toj razini u odnosu na intela.

Pa, bilo bi čudno da u multiju dere CPU s 25% više jezgara... Ali, jedna jezgra je jedna jezgra. Tu su Ryzen 1800X i 6900K usporedivi proizvodi. 

http://valid.x86.fr/az3ulw

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.3.2017 22:56 (Tonči).
11 godina
AMD Ryzen CPU

Nisam nikad mislio da će jedna tema na bug forumu bit ovolko smješna. Friday ubija s komentarima, rambox hrani trola, a svi okolo samo pale vatru. Bolje od zadnje South Park sezone hebote. 

Nego da se vratimo temi. Uzeo bi ovog 1600 bez razmišljanja da ne moram mjenjat i matičnu i rame. Neka, ova i5ica i dalje nije bottleneck. 

12 godina
Magibagi kaže...

Nego da se vratimo temi. Uzeo bi ovog 1600 bez razmišljanja da ne moram mjenjat i matičnu i rame. Neka, ova i5ica i dalje nije bottleneck. 

pa ti rajzeni i nisu namijenjeni takvima poput tebe ili mene baš sad i baš ovu seriju, nego onima koji imaju i5 iz prve serije i već neko vrijeme gledaju što će novo uzeti

za nas će biti neki rajzeni iz treće generacije ili neki intel dvije-tri godine udaljen

poanta je da ćeš zbog rajzena vrlo vjerojatno imati puno bolju situaciju kad se za dvije-tri godine budeš odlučio na upgrade jer bi zbog međusobnog natjecanja cijene trebale niže, a napredak po seriji veći nego što je dosad bilo

11 godina

Jasno mi je to da, samo sam komentiro da bi čak i uzeo sada odma da ne moram mjenjat platformu. Meni je jedini "viable" upgrade 4790k i još 8GB rama, ali ni to mi ne treba. Vjerojatno kad krenem renderat više u vegasu uzmem.

12 godina
Magibagi kaže...

Jasno mi je to da, samo sam komentiro da bi čak i uzeo sada odma da ne moram mjenjat platformu. Meni je jedini "viable" upgrade 4790k i još 8GB rama, ali ni to mi ne treba. Vjerojatno kad krenem renderat više u vegasu uzmem.

mmm, to sam i ja razmišljao za relativno jeftini upgrade na ovu svoju h97 - prodati svoj i5 i uzeti polovni 4790k

makar ploča nije za klokanje, omogućava maksimalni turbo na svim jezgrama jednako, tako da bi umjesto 4×3,7 dobio 4×4,5 ghz + ht, što je pošteni napredak u perfomansama i bez dodatnih 300-400mhz koje bi mi donijela mogućnost klokanja

no, o tom potom kad mi i5 ne bude dovoljan, što zasad jest

16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Pa, bilo bi čudno da u multiju dere CPU s 25% više jezgara... Ali, jedna jezgra je jedna jezgra. Tu su Ryzen 1800X i 6900K usporedivi proizvodi. 

http://valid.x86.fr/az3ulw

Eno u geekbenchu pusi gadno ryzen iz nekog razloga, i multi i single dosta losi...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice