ROFLCOPTER
Naxeem cini mi se da ipak malo pretjerujes ....

Jer ovo je 1. puta da me carine,do sada sam uzimao sto se tice inozemstva,Xbox 360,gitare za sve i svasta,dosta vecih paketa,vriejdnosti preko 1000 kn bilo i prije,procesora itd,i nikada problema,sada je definitivno velicina paketa odigrala svoju ulogu
I šta se sada žališ? Od 20 puta šti si za*ebo carinu, zamisli jednom će ti naplatiti. Užas.. Samo ti ne shvaćaš da si još dobro prošao jer imaš skraćeni carinski postupak gdje ne predaješ carinsku deklaraciju, ne treba uvoznik, a to sve inače košta. Pretpostavljam da nemaš špeditersku tvrtku niti si upoznat s tarifiranjem. Btw, ne pokazuj račun jer tada će ti carinska osnovica biti upravo takva kakav je račun, a oni uvijek mogu procijeniti manje.

Covjek se nesmije za*ebavat?
Jer ovo je 1. puta da me carine,do sada sam uzimao sto se tice inozemstva,Xbox 360,gitare za sve i svasta,dosta vecih paketa,vriejdnosti preko 1000 kn bilo i prije,procesora itd,i nikada problema,sada je definitivno velicina paketa odigrala svoju ulogu
I šta se sada žališ? Od 20 puta šti si za*ebo carinu, zamisli jednom će ti naplatiti. Užas.. Samo ti ne shvaćaš da si još dobro prošao jer imaš skraćeni carinski postupak gdje ne predaješ carinsku deklaraciju, ne treba uvoznik, a to sve inače košta. Pretpostavljam da nemaš špeditersku tvrtku niti si upoznat s tarifiranjem. Btw, ne pokazuj račun jer tada će ti carinska osnovica biti upravo takva kakav je račun, a oni uvijek mogu procijeniti manje.
Znaci,tvoj je savjet da dodem na carinu i kazem da nisam nista platio da mi je to prijatelj free poslao?

Covjek se nesmije za*ebavat?
Smije, ali ovo je čisti spam koji nema veze s temom.
Znaci,tvoj je savjet da dodem na carinu i kazem da nisam nista platio da mi je to prijatelj free poslao?
Naravno. Oni će reći ne ide to tako i lupiti iznos carine. Ako je iznos doista previsok pokazati ćeš im na netu koliko košta novo i žaliti se na iznos. Ukoliko je manje nego što bi doista trebalo, onda ćeš platiti. Davno sam bio u tim vodama, ali to odprilike ide ovako; 1% carinskih pristojbi, carina na proizvod po carinskoj tarifi RH + pdv na iznos. Potraži ako ima na netu carinska tarifa i pogledaj u koju glavu i tarifni broj to 'dobro' spada, i tamo će pisati kolika je carina i ima li je uopće na taj proizvod.
eh ljudi... jos se malo morate strpit i vise necete imat probleme s carinom (hint:Schengen_Area)
eh ljudi... jos se malo morate strpit i vise necete imat probleme s carinom (hint:Schengen_Area)
Cant wait
S obzirom da će nam za EU trebati ~5 godina, a da se u SA ne ulazi ispod idućih 5, meni se to čini kao puno. No, vrijeme je relativno, kaže Einstein...
Samo mali update,jos nisam bio na carini jer nemogu nikako vremena iskopati,ali sam nazvao i kazali su mi da me uopce nisu carinili nego da samo zele vidjeti racune i osobne podatke,kada sam rekao da paket vrijedi 155 eura gospoda Mirjana je rekla da me nece cariniti,nekuzim te fore,ali super!GO CARINA!
Samo mali update,jos nisam bio na carini jer nemogu nikako vremena iskopati,ali sam nazvao i kazali su mi da me uopce nisu carinili nego da samo zele vidjeti racune i osobne podatke,kada sam rekao da paket vrijedi 155 eura gospoda Mirjana je rekla da me nece cariniti,nekuzim te fore,ali super!GO CARINA!
Gospodja Mirjana zeli vidit di si ti to kupio da moze i ona sebi kupit jedan :)
Teta voli svirati onda =)
Sad kad joj je šef u zatvoru, pogubila se. Nebi ti carinila ni 1555555 eura iako mora već na 160kn.
Teta voli svirati onda =)
Puhat u frulicu :)
Sad kad joj je šef u zatvoru, pogubila se. Nebi ti carinila ni 1555555 eura iako mora već na 160kn.
:D
braco donit ćeš račun,
te će ga barba s onim
digitronom šta ima osnovne
funkcije, te euriće pribacit u kune
udrit 23%, ako ne i više..
pa ćeš vidit, bez para ne idi
Update,digao paket prekojucer,300 kn udarili carine,jos teta bila ocajna i 15 min po internetu trazila cijene GH world toura,neznam zasto posto sam joj dao racun itd...uglavnom carinili me posteno........
There's no such thing as a free lunch, m8...
Meni je bas cudno kako mi nikad nisu carinili stvari koje sam kupovao sa Ebay-a,valjda se boje da im nebi dosao mahat sa značkom! 
Stvarno ne kuzim tu carinu nikako...
Dobro,moj paket je imao 15 kila i jedva je stao iza u autu...ali kada sam narucivao procesore i te manje stvari isto velikih vrijednosti,nikada problema....
Dobro,moj paket je imao 15 kila i jedva je stao iza u autu...ali kada sam narucivao procesore i te manje stvari isto velikih vrijednosti,nikada problema....
Mislim da je to bilo presudno...
Update,digao paket prekojucer,300 kn udarili carine,jos teta bila ocajna i 15 min po internetu trazila cijene GH world toura,neznam zasto posto sam joj dao racun itd...uglavnom carinili me posteno........
Da je pronasla cijenu toga proizvoda i da je ta cijena u trgovini veca od ove tvoje onda bi ti ljepo stavilia vecu carinu nego ovu koju si platio...
Meni je tako 3x bilo, pokazao joj na ebayu gdje sam kupio, nije mi nista udarala, cak ni PDV iako je trebala na neke proizvode... Rekla mi je hvala sto sam bio pristojan...
Meni je tako 3x bilo, pokazao joj na ebayu gdje sam kupio, nije mi nista udarala, cak ni PDV iako je trebala na neke proizvode... Rekla mi je hvala sto sam bio pristojan...
Da, posaljes racun od paypala i link gdje si kupio. Nemas sto sakrivat (osim ako imas :))
Nemas sto sakrivat (osim ako imas :))
Mudra rečenica. 
Nemas sto sakrivat (osim ako imas :))
Mudra rečenica. 
Sve je moguce.
PS.
Naravno kod nas nije tako ovo je samo izraz subjektivnog stava i ne odražava stanje u generalnom smislu, NOT :)