ljudi na na koliko je najbolje postaviti Brightness i Contrast na monitoru ? meni je jedno i drugo 50-50 ali nije to baš .. nikako da pogodim ono pravo ? kako je najbolje da se to namisti
Brightness ?
Contrast ?
ljudi na na koliko je najbolje postaviti Brightness i Contrast na monitoru ? meni je jedno i drugo 50-50 ali nije to baš .. nikako da pogodim ono pravo ? kako je najbolje da se to namisti
Brightness ?
Contrast ?
Mislim da to zavisi od onog sto ti zelis da vidis i sto ti se svidja.
Ali moj slucaj je taj da na TN monitoru nikako ne mogu dobiti zadovoljavajuci prikaz u vecini sadrzaja, nego uvijek saltam i trazim odredjen setting za odredjen prikaz.
Sta ces, losi TN monitori... :)
Teško je reći, rer to ovisi od monitora do monitora, i o osobnim ukusima. Ali ako ti što vrijedi:
Brightness 43
Contrast 70
Pa to ti najviše ovisi o osobnim preferencama.
Kod mene je:
brightness 97%
contrast 95%
Monitor je malo stariji.
Postoji i software za podešavanje istog.
Brightness: 88
Contrast: 50
Ovisi o tome kako ti odgovara očima, nije isto svakome.
Brightness 50
Contrast 100
Budući da imam TN monitor, ovo mi nudi najvjerniji prikaz boja.
Brightness 80
Contrast 90
Meni nekako najvise pase ..
Moze li mi ko reci kako da otklonim kvar na Samsung SyncMaster 720N monitoru u vezi brightnessa.pojavljuje mi se ta opcija na sred monitora i ne mogu da je skinem.nekad ode na 2 min ali se brzo vrati.kad ga nema dugmad na monitoru reaguju,ali dok ga ima nista ne reaguje i nece nikako da se skloni.Zbog toga ne mogu nist da radim na kompjuteru i zato mi mnogo smeta.Molim sve koji znaju nesto o ovome da mi ostave poruku ovde.Hitno mi je!Fala vam unapred...
Imam apsolutno isti problem i neznam kako ga riješit, pa bila bih zahvalna kad bi se netko javio i otkrio tajnu riješavanja ovog glupog brightnessa
Moze li mi ko reci kako da otklonim kvar na Samsung SyncMaster 720N monitoru u vezi brightnessa.pojavljuje mi se ta opcija na sred monitora i ne mogu da je skinem.nekad ode na 2 min ali se brzo vrati.kad ga nema dugmad na monitoru reaguju,ali dok ga ima nista ne reaguje i nece nikako da se skloni.Zbog toga ne mogu nist da radim na kompjuteru i zato mi mnogo smeta.Molim sve koji znaju nesto o ovome da mi ostave poruku ovde.Hitno mi je!Fala vam unapred...
Evo, ovo sam našao na netu:
alii kao što je već spomenuti pojavljivanje BRIGHTNES i AUTO ADJUSTMENT, ta greška se javlja iz raznih razloga, na primer i kod mene se stvarao isti problem, prvi put su mi se pojavljivala i i jedno i drugo pa je sam shetao kroz meni, i nikako nisam mogao da ga zaustavim, i kao najgore to se desilo tek kad je bio star pet meseci, i posle nošenja na servis utvrdilo se da je u podnožju gde dugmići stoje skupljala neka tečnost i da je ona stvorila spoj, jelte bogati jer je monitor brisan sa nekim hemijama za moderne površine, gde su mi u servisu rekli da se taj monitor nebriše sa takvim stvarima nego se naj jednostavniji način i nećete verovati briše fatom natopljena sa malo vode ne da curi nego veoma malo natopljena fata da bi skinuli neke fleke koje nemozete skinuti magičnom krpom, jer se redovno briše magičnom krpom, posle te popravke drugi put je počelo da mi se pojavljuje samo AUTO ADJUSTMENT, kad sam opet odneo na servis ja se pozalio jer sada nisam ničim brisao osim onoga shto su mi oni rekli, ali sada je došlo do spoja jer prljavshtina lako ulazi. Sve u svemu sada shljaka
e hvala ti za ovo...
jel oboje imate samsung sync master 720n monitore?????
Ja da, ali mene sada zanima može li se brightness izbrisat / sklonit bez odnošenja na popravak ili servis
hm ne zelim ni ja davati pare a garancija mi je isteklaa.otvoris monitor,ocistic dugmice i tu platformu ispod njih i valjda to isto i oni rade...
Jesi li pokusala ono sa dugmicima..Jel uspelo???
Ma upirem sve redom, ali ne reagiraju uopće...
Mislila sam rastavit ekran, ali strah me da ne zeznem još više 
Brightness 70
Contrast 80
Gore od ovoga ne moze biti,zato razvali...:D
S veseljem te obavještavam da sam ja svoj brightness uspjela riješit i to vjerovao ili ne ČAČKALICOM.
Naime, samo sam pokraj tipke "manu" zabila čečkalicu i problem je riješen, jest da ružno izgleda, ali to me i nije briga.
Eto, pa pokušaj !!!!
hahaha...dobro je,drago mi je...bar ti vise ne smeta...:D
A sa leve ili desne strane menija si stavila cackalicu???