po zadnjem popisu stanovnistva Hrvatske od 4.284.889 stanovnika ateista ima 163.375 odn samo 3,81 % dok teista raznih vjera ima preko 4 milijuna krscana 3.914.900, muslimana 62.977, protestanata 14.653 itd., da ne duljimo.
Trebao bi znati da taj popis stanovništva nije pravo mjerilo broja ateista u Hrvatskoj. A i drugi faktori su tu u igri.
po ovoj temi bi covjek rekao da je odnos teist vs ateist upravo suprotan.
Zašto? Nit presjek članova Bugovog foruma odgovara presjeku stanovništva Hrvatske, nit su teisti baš voljni raspravljati o svojoj vjeri - zato jer im se ne da da propovijedaju, a vlastite stavove teško brane.
ne znam koliko je vas bilo kad u bolnicama, fakultetima, znanstvenim ustanovama gdje primarijusi, prof.dr.sc.mr znanstvenici po sobama imaju krizeve i druga vjerska obiljezja.
je li toliki broj ultravisokoobrazovanih vjernika retardiran, umobolan, schizophrenican pa vjeruju u boga ili su mentalno zdravi ?!
kako mentalno zdrav covjek i jos znanstvenik smije vjerovati u boga, kako to ide jedno sa drugim ?
Indoktrinacija? Indoktrinacija. INDOKTRINACIJA. Ček, ček - mislim da smo to već nekoliko puta prošli.
A radiš i tu grešku što sve teiste stavljaš u isti koš. Nije svejedno je li netko kulturološki katolik ili je tolko ufuran u svoju religiju da ide pred bolnicu protestirat s transparentom protiv pobačaja/prava na izbor.
vjerujte mi da niti jedan od znanstvenika vjernika nece doci ovdje niti na bilo kojem portalu, forumu, raspravljati o religiji, svojoj vjeri, jer je to besmisleno iz (ovdje) nametnute pozicije materijalistickog poimanja svijeta.
Ako se ne bave informatikom ili ne čitaj Bug, zašto bi došli ovamo?
Što se tiče materijalističkog poimanja svijeta - nije to nametnuta pozicija. To je stvarna pozicija. Imao si par mjeseci vremena da to pobiješ ako se ne slažeš s tim.
na ovoj temi citam omalovazavanja, vrijedjanja teista kao da su sugavi i bolesni, i to stalno implicira jedna te ista grupica ateista ?!
Vrijeđaj i ti njih. Naravno, ako te ti stvarno vrijeđaju, a ne da pod vrijeđanjem doživljaš puko iznošenje istine. Naime, teško je ne primijetiti da se neki jako vrijeđaju već i na samo proispitivanje njihove vjere!
To što si se ti na nešto uvrijedio ne znači da te je netko vrijeđao.
dokaz postojanja boga po materijalisticko utvrdjenim empirijskim znanstvenim cinjenicama NEMA, i ne znam hoce li ga ikada biti.
Nema, a trebalo bi ih biti. Tako da ih nema možda zato jer teistički bogovi ne postoje? Hm...
ima bezbroj krcanskih vjerovanja koja evoluiraju,
U kom smjeru evoluiraju? Sve više i više se udaljavaju od Biblije i sve više i više uvažavaju znanost!
i vjerujem da ce se jednog dana promijeniti i biblija, kuran te ostale vjerske knjige kao realno zaostalo gradivo, na razini znanstvenih spoznaja 15-og stoljeca.
Toliko religijskih apologeta, apologeta Biblije i Kurana, a ti vjeruješ da će se Biblija i Kuran, riječi božje, mijenjati! Zašto? Onda to više ne bi bile Biblija i Kuran! Koja bi poanta bila toga? Umjesto toga onda jednostavno mogu učiti znanost i proučavati filozofiju i etiku - što će im onda Biblija i Kuran?

SkorvY