Evo pitanje ovim stovateljima jahve (primjetite da uvijek imena bogova te samu rijec bog pisem malim slovom)
Da li ubojstvo nije u redu jer bog kaze da nije u redu ili nije u redu zato sto nije u redu?
Dobro promislite, a ja cu da ti objasnjenja za oba odgovora dolje.
Ok, u slucaju da ubojstvo nije u redu zato sto bog kaze da nije u redu, onda je moral obvezan, te nemamo slobodnu volju.
U slucaju da ubojstvo nije u redu zato sto nije u redu, onda je moral neovisan od boga (moze postojati i bez postojanja boga).
Ali, ako uzmemo boga kao tocnu stvar (sto nekolicina vas tvrdi te argumentira u njegovu "stranu") onda ubojstvo nije u redu.
Razlog?
Sve sto se dogadja se dogadja s razlogom, te se dogadja po bozjem planu (koji je na kraju krajeva moralno dobar). (Nemojte opet s ovim "odakle ti bozji plan" itd, vec sam linkao stranicu na bible.org u kojoj se bozji plan potvrdjuje u bibliji, kao i svecenici i svi ostali duznosnici crkve). Znaci da je svako ubojstvo moralno opravdano od strane samog boga, te je nuzno za njega u ostvarivanju njegovog "divine"plana. Ista stvar vrijedi za silovanja,pedofiliju (koje u svecenika ima ohoho), mucenja itd.
Ajmo reci da bozji plan ne postoji (po bibliji postoji, ponavljam), i dao nam je slobodnu volju te se ne mijesa u nas svijet zbog tog.
Znaci ne mijesa se u silovanja s namjerom da ih sprijeci (a moze, sjetite se da govorite da je svemoguc) kako se ne bi uplijetao u izbor i slobodnu volju silovatelja, iako ce zena koju siluje imati trajna psihicka ostecenja, mozda ce zatrudnjeti itd. Cijeli jedan zivot unisten (kazete da nas sve voli) samo da se silovatelju odrzi pravo slobodnog izbora, iako je po ogromnoj vecini ljudi silovanje moralno lose. Znaci li to da ljudi u prosjeku imaju vise morala od tog vaseg imaginarnog prijatelja?
Isto tako, komicno mi je kako govorite "zasto vjerujete u znanstvene teorije i metode"koje imaju dokaze i jedna drugu potvrdjuju ili suradjuju (nikad ne negiraju), te govorite da smo mi "nasjeli" na njih, dok vi vjerujete u nadnaravne stvari napisane u jednoj jedinoj knjizi u kojoj ima toliki broj kontradikcija da bi posramile obitelj covjeka koji ju je napisao do 5. koljena? Tko je tu nasjeo na gluposti? Kome vjerovati? Ljudima kao npr. dr. Hawkingu (za njega skoro citav svijet zna) koji cijeli svoj zivot proucava svemir ili nekog tipa koji je pogledao 2 videa na youtubeu i slusao svecenika na vjeronauku? Ako vise vjerujete ovom drugom, onda se dobro zapitajte sto ste radili cijeli svoj zivot. Al jako dobro.

Uopće se ne želim opterećivati tim, ali da postoji neki smisao svega, pa nadam se da postoji.