Znači imam el. motor od 7,5kw koji vuče 14,5A . Sada bi ja na njega spojio ovakav ampermetar.
Šta mi još treba, čuo sam da treba biti neka premosnica ili transformator. Ako netko zna bio bih zahvalan. hvala
Znači imam el. motor od 7,5kw koji vuče 14,5A . Sada bi ja na njega spojio ovakav ampermetar.
Šta mi još treba, čuo sam da treba biti neka premosnica ili transformator. Ako netko zna bio bih zahvalan. hvala
mislim to je moj ujak nes tak radio i mislim da ti treba transformator, ispravite me ak grijesim!
A jel znaš možda kakav, i gdje ima za kupit.
7.5 kW da vuče samo 14 A? Jel to sigurno tak? Nekak mi čudno...
Da, to je malo čudno... formula za snagu je P=UxI što bi bilo ovdje U=P/I => U=7500/14 => 535V....... Taj elektro motor da proizvodi 7.5kW i da troš 14A treba mu 535 volti napon.
ajde daj potraži po tehničkim forumima na googleu... ideš na google.com i upišeš how to make ampermetar(ili meter)... ne vjerujem da će google zašutiti...
možda ti se moj odgovor čini drzak, ali daj zaključi što bi dobio kao odgovor na ovom forumu? savjete?
prema sadašnjim odgovorima, sve su to neka rekla kazala...
na google upiši elektronika uđi u prvu stranicu koju ti izbaci i tamo na forumu postavi pitanje.
Ovdje ćeš teško dobiti kvalitetan odgovor.
edit. vidio sam da su kolege prije mene spomenule da treba transformator. Pa ako bi bili ljubazni da meni laiku objasnite što je to transformator, kako izgleda i čemu služi.
Transformator je statički električni uređaj u kojem se električna energija iz jednog ili više izmjeničnih krugova koji napajaju primarne namote transformatora prenosi u jedan ili više izmjeničnih krugova napajanih iz sekundarnih namota transformatora s izmijenjenim iznosima jakosti struje i napona, te nepromijenjenom frekvencijom.
Transformator je statički električni uređaj u kojem se električna energija iz jednog ili više izmjeničnih krugova koji napajaju primarne namote transformatora prenosi u jedan ili više izmjeničnih krugova napajanih iz sekundarnih namota transformatora s izmijenjenim iznosima jakosti struje i napona, te nepromijenjenom frekvencijom.
e pa ZNAM I ja sta je transformator al mi se nije dalo pa sam samo sa wp c/p
Za šta ti služi taj ampermetar
e pa ZNAM I ja sta je transformator al mi se nije dalo pa sam samo sa wp c/p
ako već ideš spajat triba ti strujni transformator (te na njegovu sekundaru spajaš ampermetar)
inče bi ti izgoria
ako već ideš spajat triba ti strujni transformator (te na njegovu sekundaru spajaš ampermetar)
inče bi ti izgoria
Evo mene,bas sam stigao s posla, el. motor je 7,5 Kw - 14,5A, trofazni. Ja ga spajam na zvjezda- trokut sklopku, ima zastitnu od 14A.
E sada kada je u praznom hodu on ne vuce 14A,nego manje jel tako, A kada je opterecen vuce vise ampera.
Ja ne znam koliko do onda kada zastitna skopka izbaci. Ja bi taj motor opteretio na 12-13A da tako radi.
Evo mene,bas sam stigao s posla, el. motor je 7,5 Kw - 14,5A, trofazni. Ja ga spajam na zvjezda- trokut sklopku, ima zastitnu od 14A.
E sada kada je u praznom hodu on ne vuce 14A,nego manje jel tako, A kada je opterecen vuce vise ampera.
Ja ne znam koliko do onda kada zastitna skopka izbaci. Ja bi taj motor opteretio na 12-13A da tako radi.
Treba ti strujni trafo npr. 50/5 A i izmjenični ampermetar sa pomičnim svitkom 0-5 A kao i preklopka za odabir faze mjerenja koja je namijenjena za ampermetar (ovo je opcija).
Važno je da je jedan mjerni izvod strujnog trafa uzemljen! Ukoliko se otvori sekundar mjernog trafa indicira se visoki napon pa se spajanje nikako ne smije raditi pod naponom!
Taj ampermetar neće izdržati opterećenje pri pokretanju jer je na startu motora ogromna struja a ampermetar ima zaštitnu sklopku koja izbaci iz kruga ampermetar.
Taj ampermetar neće izdržati opterećenje pri pokretanju jer je na startu motora ogromna struja a ampermetar ima zaštitnu sklopku koja izbaci iz kruga ampermetar.