Stavljane sifre na hard disk

poruka: 16
|
čitano: 13.970
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

imam prjenosni wd-ov hard disk 500gb i cesto ga sestra zna posuditi bez mog znanja i dopustenja. dojadilo mi je da mi svi koriste hard disk, pa me zanima dali postoji neki programcic koji bi mogao ubaciti gore, pa da svaki put dok ustekam hard disk pita da unesem sifru?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Stavljane sifre na hard disk
Bitlocker ako imas Win7, ili TrueCrypt. Doduse, oni imaju malo ozbiljniju zadacu od ovoga sto trazis, no mogu dobro posluziti.
15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Bitlocker ako imas Win7, ili TrueCrypt. Doduse, oni imaju malo ozbiljniju zadacu od ovoga sto trazis, no mogu dobro posluziti.

Ako ima Win7 Ultimate s tim da će mu HDD prepoznati samo na OS-u na kojem ga je zaključao.

MIslim da ga neće moći koristiti na drugim računalima iako nisam siguran.

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
15 godina
neaktivan
Da, Ultimate i Enterprise, ako se ne varam, zaboravio sam na to. Ako kriptiras USB disk, pita te sifru, ako kriptiras interni onda mozes staviti da se koristi samo na tom racunalu. Bar mislim. Nek' malo procita upute u Winsima, mislim da sve pise tamo, a i uvijek se moze dekriptirati i vratiti da bude obican disk, tako da nije neki problem.
15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Da, Ultimate i Enterprise, ako se ne varam, zaboravio sam na to. Ako kriptiras USB disk, pita te sifru, ako kriptiras interni onda mozes staviti da se koristi samo na tom racunalu. Bar mislim. Nek' malo procita upute u Winsima, mislim da sve pise tamo, a i uvijek se moze dekriptirati i vratiti da bude obican disk, tako da nije neki problem.

Samo što dekriptiranje trajeeee.... i trajee.... :D

Ja sam jednom enkriptirao i dekriptirao 1TB HDD na kojem je bilo oko 300GB podataka.

Trebalo mi je nešto više od 7 sati da enkriptira i još malo više da dekriptira..

16 godina

budem pokusal, pa da vidimo. jer imam na kompu 7cu, a na laptopu xp, tak da nebu bas i neka korist ako ga nemogu otvoriti na laptopu

0 0 hvala 0
17 godina
maga kaže...

budem pokusal, pa da vidimo. jer imam na kompu 7cu, a na laptopu xp, tak da nebu bas i neka korist ako ga nemogu otvoriti na laptopu

Bitlocker na XPu radi samo kao read-only, i to kroz poseban programčić.

Za tebe je TrueCrypt, kojeg moraš imati instaliranog na oba sustava, osim u traveller modu.

Pročitaj upute prije nego što išta započneš, i ne zaboravi šifru!

Ako je na disku NTFS, možeš ga enkriptirati i NTFS enkripcijom (EFS), no ne zaboravi eksportirati enkripcijski ključ i spremiti ga na sigurno - u slučaju reinstalacije sustava, nećeš moći pročitati ništa na disku bez njega.

Također DOBRO prouči upute da ne bi bilo "upomoć, imena datoteka su mi zelena ali ne mogu otvoriti niti jednu, a baš sam nedavno reinstalirao windowse..."

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan
@Plahi: Znam, nedavno ja isao da vidim kako izgleda sve to skupa s enkripcijom jer ju nikad nisam koristio, i razmisljam hocu probati s USB-om od 4 GB ili s USB diskom od 250 GB i rekoh, ajmo staviti disk ne sjetivsi se da ce to zaista dugo trajati. Kad je krenuo sam shvatio da bas i nece skoro, otisao spavati i do ujutro je bio gotov :D
17 godina

Eto od mene jedno pitanje na temu kriptiranja, imam vanjski disk koji je cijeli preko mreže sheran. E sad bih na njemu odvojio jednu mapu koja bi bila privatna tako da ju samo ja nogu otvarat/čitati.

Trebam neki jednostavni postupak, ako je moguće prilikom pristupanja preko mreže da me pita za šifru a na lokalnom računalu da je stalno dostupan.

Na Win7 sam ako to što pomaže.

15 godina
neaktivan
Kristyans kaže...

Eto od mene jedno pitanje na temu kriptiranja, imam vanjski disk koji je cijeli preko mreže sheran. E sad bih na njemu odvojio jednu mapu koja bi bila privatna tako da ju samo ja nogu otvarat/čitati.

Trebam neki jednostavni postupak, ako je moguće prilikom pristupanja preko mreže da me pita za šifru a na lokalnom računalu da je stalno dostupan.

Na Win7 sam ako to što pomaže.

SKini program Folder Lock pro, instaliraj ga na glavni OS i moći ćeš zaključavati foldere.

15 godina
neaktivan

A možeš i tako da zipaš taj folder koji želiš zaključati i onda staviš pass na njega.

Onda svaki put moraš upisati pass kad želiš raspakirati, ili vidjeti što je sve u arhivi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Plahi kaže...

A možeš i tako da zipaš taj folder koji želiš zaključati i onda staviš pass na njega.

Onda svaki put moraš upisati pass kad želiš raspakirati, ili vidjeti što je sve u arhivi.

To mi ne odgovara, želim folder koristiti kao i svaki drugi ali da mu se ne može pristupiti preko mreže bez autorizacije. Imam umreženo 10-ak računala ( mojih 5 susjeda i ja jer jedino ja imam dostupan ADSL) pa bih odvojio folder kao privatni ali da svi mogu i dalje pristupati ostatku diska.

15 godina
neaktivan
Kristyans kaže...
Plahi kaže...

To mi ne odgovara, želim folder koristiti kao i svaki drugi ali da mu se ne može pristupiti preko mreže bez autorizacije. Imam umreženo 10-ak računala ( mojih 5 susjeda i ja jer jedino ja imam dostupan ADSL) pa bih odvojio folder kao privatni ali da svi mogu i dalje pristupati ostatku diska.

Pa da. Folder će biti tamo i svi će ga moći vidjeti, ali samo ti ćeš mu moći pristupiti.

16 godina
odjavljen

Win7 kažeš? Bar je to lako. Desni klik na folder - Sharing - Security. Pročitaj ovo, sve će ti biti jasno.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Win7 kažeš? Bar je to lako. Desni klik na folder - Sharing - Security. Pročitaj ovo, sve će ti biti jasno.

Hvala, to je to, trebao sam maknuti da folder nasljeđuje "Permissions" od cijelog diska tako da za njega mogu postaviti posebno pravilo o dostupnosti, tu sam se svaki put gubio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 18:39 (Kristyans).
16 godina

-enkripcijom i dodatnim alatima samo (manje više nepotrebno) kompliciranje. Kriptiranje je rješenje, kad je to stvarno potrebno, ovako je samo pitanje kad će doć do problema pa ni 'vlasnik' neće moći do dvojih podataka.

-Za osnovnu zaštitu, dovoljno je postaviti admin-user permissionse, dok je za slučaj noobova dovoljno i hidanje foldera.

Kristyans kaže...
..

-pripazi, share i permissioni su dvije odvojene stvari. Share se odnosi sam na mrežu (preko admina može i bez share, tj adminshare). Permissioni su konkretna zaštita.

-potrebno je oboje podesiti (najkonkretnije, makneš sve ostale permissione osim admin / owner)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 18:52 (ihush).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice