Program za izradu shortcuta (mrežni)

poruka: 3
|
čitano: 940
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ajde da vidim postoji li ovako nešto :)

Dakle htio bi jedan program gdje ću trpati ''shortcute'' aplikacija preko mreže na cca. 200 kompova (zato mora biti mrežna i da s upravlja s centralnog mjesta).

Znači, trebalo bi staviti shortcute (aplikacija koje su lokalno instalirane) sa centralnog mjesta i da ih korisnici ne mogu brisati, mjenjati i sl. a update (tj. novi shortcut) se stavi sa jednog mjesta (tog centralnog) {#}

Ima li tako nešto {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesu računala u domeni? Ako jesu, preko Group Policy napravi Computer Startup Script koja će ti iskopirati potrebe shortcutove s nekog mrežnog diska u X:\Users\Public\Public Desktop\

(P.S. Ova putanja je za Win7, za ranije OS-ove potraži po Netu gdje ti se nalazi Desktop za profil All users.)

Ako računala nisu u domeni, onda će ti trebati neka lokalna startup skripta (morat ćeš se šetati od kompa do kompa i podešavati ju) koja će napraviti to isto.

Na mrežnom disku napraviš folder u kojem će biti shortcutovi, staviš samo Read Only pravo za grupu Everyone (ili koju već želiš) i Read/Write za admine koji će uređivati te shortcutove i to je to.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dakle problem je jer nema domene.

Ovo šetanje i stavljanje skripti bi izbjegao jer to bi htio dobiti s tim nekim programom, dakle da instaliram program i da preko mreže pustim nove postavke (nove shortcute) svako x vremena.

Razmišljao sam i ja preko shareanog foldera ali uz svu priču imamo i novell (kojeg opet pola stavnica ne vidi jer ne rade s tim programom koji je na novellu)...

Dakle ništa od tih šema ne prolazi, mislio sam i preko browsera napraviti shortcute ali neće otvarati .exe i .bat fileove jer valjda brije da su virus...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice