Alternativa photoshopu

poruka: 15
|
čitano: 7.499
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Alternativa photoshopu
pitanje

Tražim neku freeware alternativu photoshopu, te da po mogućnosti ima isti raspored naredbi ko i photoshop.

Hvala.

Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alternativa photoshopu

Hmm, jedino mi na pamet pada GIMP.

http://www.gimp.org/

Sad, za raspored naredbi ne znam... Probaj

"Tako je" - povikse seljaci i slozno glavama razbise zid

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alternativa photoshopu

Na GIMPu se mogu ručno namjestiti tipkovničke kratice koje želiš.

Probaj i shell za njega zvan Gimpshop, sučelje će biti sličnije Photoshopu.

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Alternativa photoshopu
niki kaže...

Na GIMPu se mogu ručno namjestiti tipkovničke kratice koje želiš.

Probaj i shell za njega zvan Gimpshop, sučelje će biti sličnije Photoshopu.

Slažem se. Gimpshop je definitivno to što mu treba jer su autori cilljali na to da sučelje bude slično photoshopu.
CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
2 godine
Alternativa photoshopu
Ispricavam se na refreshu stare teme no imam isto pitanje. Ne želim više plaćati Adobe licencu te tražim besplatnu alternativu. Dali je u 2025 i dalje najbolja alternativa GIMP?

Hvala.
Vamonos carajo hijos te putas!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Alternativa photoshopu

Iskreno GIMP nikad nije bio prava alternativa Photoshopu. Prije bih rekao da je GIMP više konkurencija Paintu nego Photoshopu, barem što se tiče korisničkog iskustva i mogućnosti za profesionalni rad. Ako tražimo ozbiljnu alternativu Photoshopu, mislim da Affinity Photo ide u puno boljem smjeru i puno je bliže onome što nudi Adobe, pogotovo za one koji rade ozbiljniju obradu fotografija ili dizajn. GIMP je ok za osnovne stvari i za one koji ne žele plaćati licencu, ali za profesionalni rad ipak bih preporučio Affinity ili Adobe.

2 godine
Alternativa photoshopu

Evo već nekoliko dana rokam po Affinity 2 i mogu reći da treba doooosta dosta privikavanja i ponovnog učenja. Photoshop mi je ležao a ovdje je ipak podosta stvari drukčije. 

0 0 hvala 0
2 godine
Alternativa photoshopu

Odustajem. Za nešto što mi je u PS trebalo 30 sekundi da odradim ovdje mi treba 10 min.

Može li mi itko objasniti kako da iz svih mogucih kuteva racunala obrisem podatke o starim verzijama PS kako bih uspio isponova instalirati PS.

Uvjek mi javlja licenca istekla i tako u krug.

0 0 hvala 0
16 godina

-teško.

-to je igra 'mačke i miša'.. adobe zna, zna kako se štiti interes.. fix-uputu koja danas radi sutra možda ne, novo mjesto-način.. zato ljudi plaćaju licencu, ne bez razloga, pogotovo kad je to posao+vrijeme.

-za kućne je moguće sve free.. za komercijalu teško.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
2 godine
Alternativa photoshopu

Ok di onda jebeno nac jebenu licencu za CC2015? Platit ću je nabijem je na k,

0 0 hvala 0
16 godina

-nigdje.. tj adobe ti klasično prodaje novo, ne desetljeće staro.

-ili možeš možda pronaći 'alternativni' izvor, no hoće li raditi i koliko dugo.. ovisi, 'možda', često rade kraće vrijeme.. stvar sreće a tad je zanimljivije igrati loto :)

-jer adobe zna.. kao i razlog zašto je sve danas postalo CC.. cloud, online, ne lokalno-jednokratno prođeš key i to je to.. nekad bilo, više ne.

-ali, pošto je to starija verzija i ako imaš malo sreće + iskustva u pretraživanju-biranju ''boljih dobavljača'' imaš pristojnu šansu naći neku kombinaciju koja može raditi ok, trajno-duže.. problem je kao u svakoj drugoj igri na sreću, znati, pogađati.. a sve loše rezultira stanjem koje već imaš.. tek kad pribaviš 'ok verziju' vidiš da radi, no ne mora sutra.. uz zgodnu prednost u ovom slučaju kad koristiš starije.. adobe će ih logično manje štititi, primarno novije.. pa se šanse za trajnije riješenje povećavaju kako je verzija softa-paketa starija.. osim što tad možda nemaš neki novi fičer i opet krećeš u lov mačke-miša.. :)

17 godina
Alternativa photoshopu

ako je nekome CS2 dovoljan (da da znam, release je bio 2005.), ima ovdje kompletno legit verzija sa legit serijskim brojem.

ne, nije piratluk i da Adobe ga je sam izbacio prije puno godina jer su ugasili aktivacijske servere za CS2 (i starije) i zbog toga su dali offline key kojem ne treba nikakav internet za provjeru.

u medjuvremenu su ga maknuli iz svog repozitorija ali internet pamti :)

https://www.techspot.com/downloads/3689-adobe-photoshop-cs2.html

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2025 12:32 (nixass).
Moj PC  
1 0 hvala 5
14 godina
imba_kewl kaže...

Evo već nekoliko dana rokam po Affinity 2 i mogu reći da treba doooosta dosta privikavanja i ponovnog učenja. Photoshop mi je ležao a ovdje je ipak podosta stvari drukčije. 

Ja imam identican problem.

Daleko od toga da je Affinity los SW, ali u Photoshopu napravim sve 10x brze, to je cinjenica. Ipada mi kao da izmisljaju toplu vodu na svakom koraku, razlika u cijeni je neusporediva, ali bogami su i "performanse".

Korsitm GIMP na poslu, mislim da je daleko kompleksniji od Painta jako je koristan, ali daleko od nekakve (polu)profesionalne upotrebe.

16 godina
Alternativa photoshopu

-dodatni info.. za bilo koji soft-licencu, po isteku supporta, +10god itd.. nema više zaštite, legalnost.. (za firme) nema npr računa kojim bi se dokazivala kupnja, pravno istek bilo koje obveze takvog dokazivanja pa čak i knjigovodstveno-porezne knjige, bankovne liste itd.. kao za zastaru nekog kaznenog djela. .. no ako bi inspektor tražio i dalje postoji problem jer ne postoji neki konkretan članak-text-pravilo kojim bi to objasnili, kao što postoji za npr zastaru komunalnih računa 1god... moguće natezanje-uvjeravanje pa bolje izbjeći, mada ni inspektorata već duže vrijeme nema.. a za kućne je sporedno.

-no problem sa softom (bilo koji, os, app, igra..) je što zastarjeva, postane beskoristan ili neki noviji fičer postane razlog za noviji soft.. mada teoretski neko računalo može beskonačno-vječno raditi neki posao..

-pa tako više ne morate dokazivati valjanost licence za npr win-xp ili sedmicu.. photoshop, bilo što starije od grubo 10god..

-uz dodatnu razliku da stari soft ima staru zaštitu tj noviji u doba interneta imaju online, dok su starij imali key-sn i ako radi to je to.. bez online servera-aktivacije, koji kad se isključi više nemamo kako aktivirati (osim alternativni server).. pa tako npr prastari photoshop npr 7 radi bez problema.. do navedenog cs2 .. tj prelaz online, win-apps.. kao i promjena za cc pakete..

-kad se traži 'alternativni' izvor, postoje razni, kvalitetni koji rade i oni koji možda rade, možda fixaju sve potrebno, .. no često ne fixaju sve i počnu ograničenja kao demo trial.. naravno, za noviji soft je veći problem, stariji u tome ima prednost što su fixevi možda 100% + vlasnik kao adobe više nema fokus na toj zaštiti nego brine za novije.. malo bolje šanse da staro radi trajnije.

-problem je zastarjevanje, mogući problemi kompatibilnosti os-driver-app ili dx90c-redist za igre i sl. i mada za drivere nije problem kao cijena ili legalnost, problem je što ih nema ili ih je teže pronaći..

-zgodno riješenje je virtualizacija, resursi današnjih prosječnih računala su dovoljni da to radi glatko i vrti npr xp-7+photoshop.. teoretski vječno. .. no kome je to potrebno ili korisno :) čak kad je free i radi..

-dobar dio alata za kućne je free, kao i online.. i juzer koji to ne koristi često realno nema potrebu tražiti-probavati.. a onaj koji radi i koristi već ima neku licencu.. primjenjivo samo za neke specifične potrebe i to više iz navike pa juzer koji godinama radi u starijem softu ne mora učiti-tražiti po novim menijma potrebno + pogotovo ako mu novi fičer nije potreban.. no to je tek promil promila juzera i vjerojatnije da takav juzer već za to zna ako mu je bilo potrebno-zanimljivo, ne tek sad čitanjem ovog posta .. :) ostali jednostavno preskoče temu...

0 0 hvala 0
9 godina
Alternativa photoshopu

Ja podržavam GIMP za amaterske radove, open source je i čak sam im donirao, samtram to humanitarnim troškom.

Ali brate svaki put kad nešto radim, moram učiti i ispitivati chatGPT, neintuitivan je da boli glava.

Pogotovo mi je žao što ni u novoj verziji 3.0 nema postojeći autoselect. To bi bilo korisno za 90% radova.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2025 14:42 (EricCartman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice