Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 639.546
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
metallic kaže...

Pozdrav. Kako asus, proizvođač moje zvučne(xonar dg) nije baš ažuran sa driverima, odlučio sam naći alternativu. S official driverima se nije najbolje iskazao, pa sam prešao na ove: http://ge.tt/7uvUU9R/v/0?c

Koliko sam skužio ovi bi trebali podržavati sve njihove xonar kartice i pritom biti bolji. {#}

Meni su ok zasad. Ako ste pobornik one; ne mijenjaj ako štima, koristite i dalje stare. Glavno da se uživa slušajući.

p.s. ne znam jel netko prije mene već stavio link, ako da, pardon. Imate li kakvih iskustava sa ovim driverima, podijelite ih. {#}

Koristim već duže vrijeme UniXonar drivere od Brainbita, mogu ti reći da nisu baš nešto puno bolji od Asusovih.

S zadnjima nikako ne mogu igrati Steam verziju Obliviona, igra crasha na prvom koraku. Također, nikako natjerati Asus kontrolni centar da se pokreće s Windowsima.

S starijim verzijama nisam imao tih problema (Oblivion nisam imao Steam verziju tako da ga nisam ni mogao probati), no nisam ni s Asusovim...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...
dkomar kaže...

Preporuka dobre USB zvučne?

Do koje cijene?

100-200€

Što misliš o kupovini stereo receivera i spajanja s onboard zvučnom preko S/PDIF ?

15 godina
Zvučne kartice - Generalni Topic

ja imam doma spojeno sa kompa preko koaksijalnog (SPIDF) na reciever i on tjera 2.1 sustav. Bookshelf zvučnici, mali subwoofer i sve to pokreće Denon reciever. to je odličan setup, koji me ispao oko cca 200-2200 kn(rabljeno). Za slušalice sad koristim Asus Xonar D2x jer kvalitetna zvučna kartica (recimo Xonar ST/STX, pa čak i ova D2x ima kvalitetnije komponente za D/A konverziju od tih entry level recievera), tako da imam rekli bi dvostruki setup. Jest da je koštalo, ali je meni i to vrijedilo. Tko god posluša moj setup (i ovaj sa slušalicama) ostane osuševljen zvukom sa PC-a.

Tako da ako ti nije problem izdvojiti novac za neki reciever, sa dobrim zvučnicima, toplo bih ti preporučio taj setup. Bit ćeš jako zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 10:43 (alengrosevic).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ako imas bolji DAC na zvucnoj nego u recieveru onda ti je besmisleno slati digitalni signal na reciever.

Ja takodjer imam setup sa opticki spojenim pojacalom i floorstanding zvucnicima jer mi je DAC u pojacalu bolji od ovog na zvucnoj. Da nije spojio bi analogne izlaze na zvucnoj sa pojacalom.

1 0 hvala 1
15 godina

sve to stoji ali onda moram kupovati adapter za splitanje signala iz Xonarice sto mi nije prakticno. Radije ovako ostavim onboardicu za recimo igre i youtube (jer oni niti ne mogu iskoristiti potencijal xonar zvucne i za njih je onboard vise nego dovoljna) dok FLAC-eve slusam preko Xonarice. Pogotovo mi je zgodno navecer dok mi dijete spava, stavim slusalice i gustam (onda i igre i muzika ide preko slusalica/xonarice). {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ista stvar i kod mene.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, naime potreban mi je savjet vezan za kupnju zvučne kartice.

Otkako sam kupio novu MBO, sa onboard karticom sam se i više nego razočarao ( VIA VT2021 ).

Stoga bih mi trebala preporuka interne zvučne kartice koja bi trebala biti PCIex sučelja, sa naravno EMI/RFI shieldom.

Broj kanala nije toliko bitan ( 7.1/5.1 ). Cijeli setup bi spajao analogno, sa naglaskom na subwoofer.

Naime, potreban mi je zasebno cutoff frequency SW/CE kanala na 30 Hz, no ukoliko postoji LPF/HPF na karticama ( nisam previše istraživao, ujedno i razlog mog posta ) koji ide i niže; nije na odmet. :)

Pretežito bih ju koristio za slušanje glazbe.

Eventualno solucija svega gore navedenoga + podrška za potjerati malo kvalitetnije slušalice, pošto ne "gejmam" na zvučnike, jel'.

Cjenovno bih išao do nekih ~ 1200 kn.

Unaprijed hvala i LP.

smell that good w**d, than you know it's us :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 14:47 (mario0ne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mario0ne kaže...

Otkako sam kupio novu MBO, sa onboard karticom sam se i više nego razočarao ( VIA VT2021 ).

Stoga bih mi trebala preporuka interne zvučne kartice koja bi trebala biti PCIex sučelja, sa naravno EMI/RFI shieldom.

Broj kanala nije toliko bitan ( 7.1/5.1 ). Cijeli setup bi spajao analogno, sa naglaskom na subwoofer.

Naime, potreban mi je zasebno cutoff frequency SW/CE kanala na 30 Hz, no ukoliko postoji LPF na karticama ( nisam previše istraživao, ujedno i razlog mog posta ) koji ide i niže; nije na odmet. :)

Eventualno solucija svega gore navedenoga + podrška za potjerati malo kvalitetnije slušalice, pošto ne "gejmam" na zvučnike, jel'.

Unaprijed hvala i LP.

? ? ?

Što će ti cutoff na subwooferu? Mnogi teže da sub ide što niže, a ti ga želiš rezati.

Ako su moje sumnje istinite, rekao bih da ti imaš problema sa nečim drugim, a ne sa zvučnom karticom. Reci u čemu je problem?
Jer, imam također VIA onboard zvučnu, VT1708S, i nema nikakvih problema sa zvukom, što sa front panela za slušalice, što na zvučnicima.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
17 godina
mario0ne kaže...

...

Unaprijed hvala i LP.

Ovakvo nešto odgovara? http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_Essence_ST/#overview

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=xonar+essence

Ako baš mora PCI-e i jeftinije (ali nema EMI shield):

Asus Xonar DX/XD: http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_DX

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=xonar+dx

ili

Xonar DSx: http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_DSX/

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=xonar+dsx

15 godina
neaktivan

Hm, da - s tim da je njegov codec prilično jači od tvojega. Trebao bi opisati u čemu je problem svakako.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
mario0ne kaže...

Naime, potreban mi je zasebno cutoff frequency SW/CE kanala na 30 Hz, no ukoliko postoji LPF/HPF na karticama ( nisam previše istraživao, ujedno i razlog mog posta ) koji ide i niže; nije na odmet. :)

Unaprijed hvala i LP.

? ? ?

Što će ti cutoff na subwooferu? Mnogi teže da sub ide što niže, a ti ga želiš rezati.

Ako su moje sumnje istinite, rekao bih da ti imaš problema sa nečim drugim, a ne sa zvučnom karticom. Reci u čemu je problem?
Jer, imam također VIA onboard zvučnu, VT1708S, i nema nikakvih problema sa zvukom, što sa front panela za slušalice, što na zvučnicima.

Isprike ako se nisam izrazio kako treba, premda sumnjam da jesam :S no nvmd. Želim da svira što je niže moguće, točnije što bliže frekvenciji tuninga kutije subwoofera. :)

Drugim riječima - subwoofer izlaz da šalje signal samo niskih i to u tom području oko 30 Hz, niže od toga nije na odmet. ;)

Moj problem je u tome što iz upravljačkih programa ne mogu narediti frekvenciju nižu od 50 Hz, i ne želim si dalje uništavati subwoofer a i uz to mi se javlja previše noise-a.

Lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 14:44 (mario0ne).
17 godina

Mario0ne, imaš li zadnji driver za VIA 2021? Ako ne, to je ovaj http://www.viaarena.com/Driver/v10_1200a.zip

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Mario0ne, imaš li zadnji driver za VIA 2021? Ako ne, to je ovaj http://www.viaarena.com/Driver/v10_1200a.zip

Vjerujem da je prisutan na računalu, čim dođem kući sa posla provjerim pa javim, hvala. ;)

17 godina
mario0ne kaže...
Isprike ako se nisam izrazio kako treba, premda sumnjam da jesam :S no nvmd. Želim da svira što je niže moguće, točnije što bliže frekvenciji tuninga kutije subwoofera. :)

Drugim riječima - subwoofer izlaz da šalje signal samo niskih i to u tom području oko 30 Hz, niže od toga nije na odmet. ;)

Moj problem je u tome što iz upravljačkih programa ne mogu narediti frekvenciju nižu od 50 Hz, i ne želim si dalje uništavati subwoofer a i uz to mi se javlja previše noise-a.

Lp

I opet mi nije jasno... naime, kaj, pa ti taj audio izlaz šalješ u nekakvo pojačalo koje taj signal pojačava i šalje na zvučnik. Ako je potrebno, cross frekvenciju podešavaš na pojačalu - ne na zvučnoj kartici. S time da ju moraš dobro podesiti da ti ne usfali onih viših baseva, ako ih fronte ne mogu odsvirati.

Inače, manje-više standard za subove je od nekakvih 30 Hz do 150 Hz, ak mu šalješ 50 Hz, neće se uništiti.
Ako imaš brum, s druge strane, to rješavaj stabilizatorima napona, jer to je jedini "šum" koji možeš na subu uhvatiti... to i tzv. "rumble" ako slušaš vinile, no sumnjam da to radiš.

Ako se pojavio visokofrekventni šum, uzrok je u pojačalu i eventualno loše oklopljenim kablovima.

Tako da, take your pick :)

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 14:47 (Father_Dougal).
13 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
mario0ne kaže...

Lp

I opet mi nije jasno... naime, kaj, pa ti taj audio izlaz šalješ u nekakvo pojačalo koje taj signal pojačava i šalje na zvučnik. Ako je potrebno, cross frekvenciju podešavaš na pojačalu - ne na zvučnoj kartici. S time da ju moraš dobro podesiti da ti ne usfali onih viših baseva, ako ih fronte ne mogu odsvirati.

Inače, manje-više standard za subove je od nekakvih 30 Hz do 150 Hz, ak mu šalješ 50 Hz, neće se uništiti.
Ako imaš brum, s druge strane, to rješavaj stabilizatorima napona, jer to je jedini "šum" koji možeš na subu uhvatiti... to i tzv. "rumble" ako slušaš vinile, no sumnjam da to radiš.

Ako se pojavio visokofrekventni šum, uzrok je u pojačalu i eventualno loše oklopljenim kablovima.

Tako da, take your pick :)

Ovakav je problem, prije sam sve spajao na stare ploče (P5Q Deluxe i P5K Premium Wi-Fi AP) i nisam imao NIKAKVIH problema, sub je radio nisko koliko on fizički može odsvirati. Imao sam šuma eventualno na vrlo visokom gainu, i to se nekada jedva zamjećivalo. Imam doma jedno homemade pojačalo o čijim sposobnostima neću puno. Ono u biti samo služi da tjera štogod spojim na njega i to je to. :D Kakav signal mu dam, takav šalje dalje. Stoga mi je bitna zvučna kartica čiji je rad što stabilniji u području koje mene zanima. Btw, osobno... 50 Hz mi pjeva i zvuči užasno. NHF, hvala na pomoći.

12 godina
neaktivan

Što mislite o E-MU 0204 USB ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mario0ne kaže...
191x7 kaže...

Vjerujem da je prisutan na računalu, čim dođem kući sa posla provjerim pa javim, hvala. ;)

Evo napravio update, no nažalost samo sam dobio par opcija više i tjt. Crossover i dalje mogu podesiti na min. 50 Hz što je opet previsoko. :)

Itko preporuku zvučne koja daje nižu freq preko crossovera, a da istu ima u računalu ili je imao mogućnost raditi s njom?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 16:25 (mario0ne).
17 godina
mario0ne kaže...
mario0ne kaže...
191x7 kaže...

Evo napravio update, no nažalost samo sam dobio par opcija više i tjt. Crossover i dalje mogu podesiti na min. 50 Hz što je opet previsoko. :)

Itko preporuku zvučne koja ide niže a da istu ima u računalu ili je imao mogućnost raditi s njom?

Na mojoj Xonar DG najniže što LFE Crossower Frequency mogu postaviti je 50 Hz. Default je 120 Hz. Je li to to što tebe zanima?

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
mario0ne kaže...
mario0ne kaže...
191x7 kaže...

Itko preporuku zvučne koja ide niže a da istu ima u računalu ili je imao mogućnost raditi s njom?

Na mojoj Xonar DG najniže što LFE Crossower Frequency mogu postaviti je 50 Hz. Default je 120 Hz. Je li to to što tebe zanima?

Upravo to kolega ;)

17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nije niti meni jasno u čemu je problem, no izgleda da je partizanski spojio cijeli sustav.

13 godina
neaktivan

Došao sam ovdje potražiti savjet, ciljano na nešto određeno. Iako od Vas nisam dobio nikakav konkretan odgovor, kolega thedream me savjetovao i našao sam upravo ono što tražim.

Ako netko voli bassirati, što dovraga nije u redu s tim?

- malo mehaničke buke ali čisto se ok sub snalazi i ako mu se da više od pola kW RMS-a na ovakvim frekvencijama. (inače kod mene doma)

Čisto subjektivna stvar kao što su žanrovi glazbe; što ću ja slušati, i na koji način.

I pobogu ovdje su na svakom koraku nekakve polemike, nije mi jasno... no dobro.

Nisam došao razgovarati o tome koliki je opseg moga znanja, došao sam da me savjetujete oko izbora zvučne kartice koja će zadovoljavati moje uslove i potrebe. Kad me bude zanimalo tuđe mišljenje o tome kako spojiti cijeli setup, onda ću se cijenjenom kolegi obratiti za savjet, no sada nisam došao po isto. O bilo kakvim raspravama što se tiče područja nacionalnosti ne želim pričati i čisto je sramotno što se uopće koriste izrazi toga tipa.

Neću nikome šutjeti pošto nemate nikakvo pravo obraćati se na taj način ovdje na forumu.

Isprike na OT.

Pozdrav, idući puta ću razmisliti prije no što pitam za savjet ovdje ;)

NHF.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 19:23 (mario0ne).
17 godina

Nitko te nije omalovažavao, niti kritizirao glazbu koju slušaš, mene pogotovo nije briga za takve stvari, davno su prošle godine kad me bilo briga što drugi slušaju :) a koliko vidim, nitko u threadu nije spominjao glazbu.
Nije mi jasno o kakvim područjima nacionalnosti pričaš, ako misliš na partizansko spajanje, i ako ne znaš što je to, onda si definitivno premlad i prebalav da se na ovako patronizirajući način postavljaš. Raspitaj se kod nekoga, jer ja ću dvaput razmisliti hoću li odgovoriti nekome s tvojim stavom. Neznanje nije isprika, a pretpostavka je majka svih zajeba.

I dalje odgovorno tvrdim da je ovo što si ti napravio amaterluk, samo i isključivo namijenjen tutnjavi, no ne i kvalitetnom slušanju glazbe i filmova. Svakoga nešto veseli, no dobar odgovor na naše pitanje "a što će ti to" bi bio "želim na subwoofer slati samo frekvencije od 30 Hz na niže", bez one besmislene priče o uništavanju zvučnika i šumu pri "visokom gainu"...

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Nitko te nije omalovažavao, niti kritizirao glazbu koju slušaš, mene pogotovo nije briga za takve stvari, davno su prošle godine kad me bilo briga što drugi slušaju :) a koliko vidim, nitko u threadu nije spominjao glazbu.
Nije mi jasno o kakvim područjima nacionalnosti pričaš, ako misliš na partizansko spajanje, i ako ne znaš što je to, onda si definitivno premlad i prebalav da se na ovako patronizirajući način postavljaš. Raspitaj se kod nekoga, jer ja ću dvaput razmisliti hoću li odgovoriti nekome s tvojim stavom. Neznanje nije isprika, a pretpostavka je majka svih zajeba.

I dalje odgovorno tvrdim da je ovo što si ti napravio amaterluk, samo i isključivo namijenjen tutnjavi, no ne i kvalitetnom slušanju glazbe i filmova. Svakoga nešto veseli, no dobar odgovor na naše pitanje "a što će ti to" bi bio "želim na subwoofer slati samo frekvencije od 30 Hz na niže", bez one besmislene priče o uništavanju zvučnika i šumu pri "visokom gainu"...

Znaš što pa već mi je dosta ovoga. Svatko skoro si ovdje daje za pravo svašta, od nadrndanih stavova pa sve do omalovažavanja na temelju godina. Puca meni ona stvar za tvoju reputaciju ovdje, staž i godine.

Nametanjem vlastitog mišljenja uz ovo gore nikome nećeš pomoći. Fino sam pitao za model zvučne i čovjek mi je odgovorio u jednom PMu te me savjetovao točno u vezi određene stavke u mojoj problematici što mi jasno govori da problem nije u meni i da to što želim mogu pronaći bez ikakvih problema.

Ti si naveo da ne razumiješ i automatski upućuješ na moje neznanje i amaterstvo.

Iz čega to zaključuješ? Na temelju posta kojeg ne razumiješ dobro?

Ako ne znaš kad ti se kaže da netko želi srezati frekvenciju na određenu vrijednost korigiranjem low-pass filtera, onda izvoli pa se malo educiraj na internetu

http://en.wikipedia.org/wiki/Low-pass_filter

a tek onda me možeš ispitivati što sam jeo za doručak; jer naveo sam da tražim savjet u vezi modela zvučne - ne kako ju spojiti!

Jel' kužiš razliku? Ili da ti probam podrobnije objasniti ?

Iskreno, takvim nerespektabilnim ponašanjem nećeš pokupiti zasluge ovdje i savjetujem ti da se ostaviš toga i prepustiš nekome sa više iskustva i znanja na tom području, te me ubuduće zaobiđeš u širem luku.

Mislim da je moja poruka bila jasna.

Pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 8:46 (mario0ne).
15 godina
neaktivan

Ako je to to što si tražio (dakle karticu, po mogućnosti što jeftiniju a da ima Bass - cutoffšto niže, bar u opciji), nadam se da će pomoći. Bar na nekoj softverskoj razini, onda bi testiranjem trebalo vidjeti objektivniji, realniji rezultat.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Cjenovno sam spreman protegnuti se do cca 1200 kn. Po vašoj preporuci ću kupiti onaj model definitivno, no ako ima opravdano skupljih modela takvih mogućnosti i to si budem upiknuo.

15 godina
neaktivan
mario0ne kaže...

- malo mehaničke buke ali čisto se ok sub snalazi i ako mu se da više od pola kW RMS-a na ovakvim frekvencijama. (inače kod mene doma)

cutoff ispod 50hz, sjebavanje suba na visim frekvencijama{#}

ako ne zelis sjebat sub onda se rade zabavi subsonic filterom

Battlelog: xXxtream_mau5
13 godina
neaktivan

Kutija je tunirana sa portom kolega, na 35 Hz. Subsonic filter mi trenutno ne treba, pošto pazim što radim a i u krajnjem slučaju gonim DVC.

U drugu ruku, za većinu materijala što slušam, ovaj tuning bez infrasonic/subsonic filtera je ok. Znamo i ti i ja da izbačaj samog zvučnika na tuniranoj frekvi nije toliko velik kao kad bi primjerice opleo sinewave ispod 20 ciklusa i nafrljio na nekih 80-90% opterećenja. E onda bih se zabrinuo :)

U skoroj budućnosti možda eventualno kao mjera sigurnosti. Sve po svojim potrebama.

( molio bih sve korisnike od kojih ne mogu dobiti konkretan odgovor - model zvučne kartice, da temu zaobiđu. Hvala. )

Pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2013 12:41 (mario0ne).
13 godina

Iako su beta, ovi driveri su me kroz par tjedana korištenja puno bolje služili od asusovih default. Ispravili su glavni problem, zvučna(DG 5.1)  napokon automatski detektira slušalice na front panel IN, čim ih maknem prebace na 2 speakers OUT.

http://ge.tt/7uvUU9R/v/0?c    {#}

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
link ne radi
Cum sapienti viro libenter diserimus
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: