Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 638.505
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
1.7. i kupovina grafe vani

Vani je 780 tka 700 kn jeftinija neg' kod nas, o ponudi modela da ne pričam...EVGA npr. ....Kod nas je nema ni za lijek...

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: 1.7. i kupovina grafe vani

FX-9590 Pre-Order $880  kad dođe kod nas nema šanse da ga nađemo ispod 1000$

www.mmo-balkan.com/forum
14 godina
BlueMax kaže...
volegradele kaže...

Pay Pal,sve Ok, ima to već dugo i koristim,za sitnice!

Nek mi se javi prvi koji će kupi hig-end komp u Njemačkoj,častim ga pićem!!

Ja sam na svom racunalu sa kupovinom u Njemackoj ustedio 350-400€. Sve osim monitora, tipkovnice i kucista. Da sam i to kupio ustedio bi dodatnih 100-150€.

Za koji dan mi je rodjendan i pocastit cu se dobrim fotoaparatom kojeg ce mi donijeti prijateljica koja dolazi na ljetovanje.

Kod nas kosta 4.600kn (615€)a u Njemackoj je 400€.

Pice? Ne treba, hvala. Ako ces nastaviti kupovati kod nasih otimaca trebat ce ti svaka kuna :)

Kad kupiš on line hig.end računalo dobivaš i marendu uz piče.4.600 kn dođe jedna grafika!!

Da imam nekog u Njemačkoj ili da se nađem tamo možda bih kupio koju komponentu,to je već malo drugćije!!

A ovo što govorite o lihvarstvu naših trgovaca,pa kako možeš uspoređivat Njemačku sa preko 80 milijuna ljudi i nas sa nešto više od 4!!

Uglavno tresla se brda rodija se miš.svi nešto laju na misec!!

AUDIOFIL
14 godina
DarthMarkus kaže...

Vani je 780 tka 700 kn jeftinija neg' kod nas, o ponudi modela da ne pričam...EVGA npr. ....Kod nas je nema ni za lijek...

ima XFX,Saphire,MSI,Gigabyt,Asus,VTX,Gainward,Palit,POV.. i garant da imamo i EVGA naša bi se neko i reka kako kod nas nema kupit neku treću marku!!!

AUDIOFIL
16 godina
neaktivan

Što su odma svi pametni, ne kažem da nije jeftinije, ali ako je 50 kuna jeftinije, onda mi se baš i ne zeza s tim, a kolko sam primjetio, stvari koje mene zanimaju su jeftinije cirka 200 kn na 3000 kn, što je ušteda ali nije bog zna kakva, sad svi tu pametuju, kao kak da uzmeš kod nas nešto divlje košta 1000 eura a tam je 800 eura, je sve to ok, ali 1000 eura nisam potrošio od kad sam živ da tak kažem, jedva skupim 1000 kn da nešto kupim, i kad pogledam cijene, "overboard" je 70 kuna jeftinije, po meni je zasad jedina prednost što se mogu uzet stvari koje nisu bile dostupne kod nas, i neke stvari koje su zeru jeftinije, jedino ako se naleti na neku akciju pa onda se nešto piknit al to je sve u domeni sreće!?

EDIT: Za ove što imaju rođu, frendicu, itd u nekoj od povoljnijih zemalja u EU, pa štede kupovinom tamo već duže vrijeme, molim da se uozbilje, nemamo svi dotične navedene tamo, isto tako neki od nas možda nemaju ni vozačku a kamoli auto a nemaju ni Matu Rimac za frenda pa da nas časom odbaci do Njeme na struju, tak da, ako se malo cijene slanja paketa ne smanje, mislim da neću puno kupovat preko granice, naravno ovo je samo moje mišljenje i komentar, ne kažem da se ne treba kupovat preko granice, svako ko je u boljoj prilici, zašto ne, svaka ušteda je dobra, i ja ću vjerovatno ako naletim na neke akcije možda nešto i kupit, zasad, ipak ništa!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 17:54 (Ivsa).
Moj PC  
4 4 hvala 0
13 godina
protjeran

Pa tko kaze da ce netko uzimati 200kn jeftinije? Jer tih 200kn pokrije postarinu i na istom si. Aj kupi 1 ili vise komponenata za koju ustedis od 500 do 1500kn pa onda pricaj..

www.mmo-balkan.com/forum
16 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Pa tko kaze da ce netko uzimati 200kn jeftinije? Jer tih 200kn pokrije postarinu i na istom si. Aj kupi 1 ili vise komponenata za koju ustedis od 500 do 1500kn pa onda pricaj..

Ja ne kužim, jel ja pričam Turski ili šta, mogu te nešto pristojno pitat, bez preseravanja, itd, koliko si puta potrošio više od 2000 kn pri jednoj kupovini?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
DeathBringer12 kaže...

Ja ne kužim, jel ja pričam Turski ili šta, mogu te nešto pristojno pitat, bez preseravanja, itd, koliko si puta potrošio više od 2000 kn pri jednoj kupovini?!

Perilica Šuđa, Rublja, Frižider, Štednjak, Klima, Graficka 2 puta, Kompjuter cijeli 4 puta? i tako dalje da nenabrajam...

Nisu svi 15 godina i imaju buđete od 3000 kuna za PC.

14 godina

Pa ja baš zbog toga što imam buđet veći od 3 000 kn i neću kupovat u Švabiji,tu i tamo ako nešto ne nađem u HR i ako stvarno naleti dobra prilika,ali sad da sam poletio prema Eu nisam,ovdje večina samo mlati praznu slamu,kao što sam rekao prvi koji kupi hig-end PC online u DE častim marendom i pičem!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 18:56 (volegradele).
Moj PC  
3 1 hvala 1
13 godina
protjeran
Ivsa kaže...
DeathBringer12 kaže...

Sto se tice kompjutera njega kupim svake 3-4 godine, a u među vremenu promjenim 2 graficke za koju izdvojim za svaku najmanje 2500kn

www.mmo-balkan.com/forum
16 godina
neaktivan
Mew kaže...
Ivsa kaže...
DeathBringer12 kaže...

Perilica Šuđa, Rublja, Frižider, Štednjak, Klima, Graficka 2 puta, Kompjuter cijeli 4 puta? i tako dalje da nenabrajam...

Nisu svi 15 godina i imaju buđete od 3000 kuna za PC.

OK, naravno to ste sve odjednom kupili ili možda u cijelom životnom tijeku, te će se navedno rijetko ponovit jer ako već posjedujete sve navedeno, nekako mi se čini da u slijedećih 5 godina nećete baš puno kupovat, mislim, što vam više treba?!

Da, ne nemaju svi 15, neki imaju i manje, neki imaju 30 i više, a neki su kao ja između, i isto tako kao ja, hoće da si sami priušte život a ne da žive od staraca, iako to ladno mogu, ja jednostavno komentiram svoju situaciju, ko je koliko mi se čini više manje neki prosjek u Hrvatskoj, a ovdje su svi navalili kao da sjede na 10000 kn sam su čekali da uđemo u EU pa da idu u šoping!?  

13 godina
protjeran

Ivsa tko ti je kriv sto ljudi kupuje neke stvari jeftinije? Čak i prije eu, ljudi su poput mene narucivali robu sa neta i opet prolazili jeftinije nego ovdje. Sad je eu zašto to neiskoristiti? Samo zato jer neki nežele živiti od staraca, jer neki nemoraju kupiti novi komp jer im je sadasnji dobar. Postavlja se pitanje zašto netko neće uštediti preko 1200kn kupovinom cijelog komp vanka. Zato jer nemaju paypal? Jer se boje? Jer nežele iskorištavati starce?  Zaboli me za ikoga ovdje, ako ja mogu uštediti to ću i učiniti.

www.mmo-balkan.com/forum
16 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Ivsa tko ti je kriv sto ljudi kupuje neke stvari jeftinije? Čak i prije eu, ljudi su poput mene narucivali robu sa neta i opet prolazili jeftinije nego ovdje. Sad je eu zašto to neiskoristiti? Samo zato jer neki nežele živiti od staraca, jer neki nemoraju kupiti novi komp jer im je sadasnji dobar. Postavlja se pitanje zašto netko neće uštediti preko 1200kn kupovinom cijelog komp vanka. Zato jer nemaju paypal? Jer se boje? Jer nežele iskorištavati starce?  Zaboli me za ikoga ovdje, ako ja mogu uštediti to ću i učiniti.

Upravo u ovo što si napisao i je poanta, ja sam kupovo i preko neta i preko oglasnika i na sve žive načine, sigurno nisam ništa preplatio, upravo zbog tog i govorim ovo, svi tu pričaju o nekim uštedama itd, ja sam i dosad tako prolazi, pa mi je malo sva ova buka oko EU kupovine smješna, ovo ostalo stoji, kažem ko može uštedit nek uštedi, pa to je prva stvar koju ja napravim, samo kažem da s obzirom da dosadašnji način kupovine, baš i ne vidim tu neku prednost kod EU!?

PS: Da, ne želim iskorištavat starce, mislim da su dovoljno napravili za mene, ako si približno mojih godina, možda bi mogao malo o tom razmislit?! 

14 godina
odjavljen

Tko god misli išta naručivati-neka pričeka još barme tjedan dan da carina proradi kako spada.

Ja se već tjedan natežem oko jedne pošiljke iz Mađarske.

Ugl,izvadite si EORI broj prije nego idete išta kupovati.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

A tu su podaci o tome EORI broju.

http://www.carina.hr/e_carina/EORI.aspx

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Baš gledam cijene kod nas po web shopovima i ne da nisu pojeftinili nego su opet malo poskupili !!!

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Baš gledam cijene kod nas po web shopovima i ne da nisu pojeftinili nego su opet malo poskupili !!!

Ma to su im zadnji trzaji dok ne dođe hrpa jeftinih shopova iz Eu-a onda neka drže gaće.

Meni je sada nekako izuzetno privlačan švapski ebay.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 15:58 (Pranja).
16 godina
neaktivan

i onda žele biti konkurentni s drugima, ma sramota koliko su pohlepni ali sve će im se to obiti o glavu kad konkurencija bude jeftinija od njih pa se promet počne smanjivati.

14 godina

Evo još jedna patka , odnosno cijene u ITA - dakle referentna 780 je 1000 kn jeftinija nego kod nas...

Dakle Istriani moji, blago vama...

A evo za nas slavonce dobra stara Mađa tkđ jeftinija...

Ovo je za mene više stvar principa - dakle zato sam otvorio ovu temu...Čisto da nas ne levate više koje-kakvi HG shopovi i Linksovi sa 100%{#} maržama i robom koja po kontroli kvalitete ne bi trebala ni bit na tržištu....

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 17:11 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Evo još jedna patka , odnosno cijene u ITA - dakle referentna 780 je 1000 kn jeftinija nego kod nas...

Ovo je za mene više stvar principa - dakle zato sam otvorio ovu temu...Čisto da nas ne levate više koje-kakvi HG shopovi i Linksovi sa 100%{#} maržama i robom koja po kontroli kvalitete ne bi trebala ni bit na tržištu....

Jel vrše dostavu u HR? Kad pogledam, u ITA je još jeftinije nego u DE.  http://www.mrelettronica.it/home/art1/12130/78591/245609/Radeon-HD-7970---3-GB-GDDR5---PCI-Express-3-0--GV-R797TO-3GD-.html - 355E = 2660KN a kod nas nije ispod 3000 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=10933. Ili ja nešta dobro ne gledam?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 18:08 (Vrale89).
14 godina

Ma neznam to sam na blef otvorio...Čisto me zanimalo....

Baš kako je kolega rekao - svi mi volimo jest njem govna, ali ima i drugih zemalja u EU...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

S obzirok da je Grčka u većem qrcu nego mi-imaju dobre cijene: http://www.e-shop.gr/default.phtml

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
DarthMarkus kaže...

Aj provuci je na American u 4-5 rata!??

AUDIOFIL
15 godina
Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odvojite si malo vremena pa usporedite cijene HR-HUN-DE. Ja sam se prilično iznenadio. Apsolutno sve je jeftinije u Mađi, Njemačka je od Mađe skuplja možda 10%, ali opet puno jeftinije nego kod nas.

Evo samo nekoliko primjera (ja sam na blef odabirao artikle):

Ja sam, kao što rekoh, komponente odabirao na blef, nisam slagao konfiguraciju. To ću neki drugi put. Ovo je samo dio liste koju sam sastavio (ima oko 15-16 stavki).

Moj PC  
7 0 hvala 1
15 godina

dali je legalno kupovati izvana i onda prodavati na njuskalu ispod cijene?

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
win4crazzy kaže...

dali je legalno kupovati izvana i onda prodavati na njuskalu ispod cijene?

Jest.

14 godina
DarioGTI kaže...

Odvojite si malo vremena pa usporedite cijene HR-HUN-DE. Ja sam se prilično iznenadio. Apsolutno sve je jeftinije u Mađi, Njemačka je od Mađe skuplja možda 10%, ali opet puno jeftinije nego kod nas.

Evo samo nekoliko primjera (ja sam na blef odabirao artikle):

Ja sam, kao što rekoh, komponente odabirao na blef, nisam slagao konfiguraciju. To ću neki drugi put. Ovo je samo dio liste koju sam sastavio (ima oko 15-16 stavki).

Znači dobro sam potrefio ??? Kladim se da se nać još jeftinije jel je ovo jedini search koji sam napravio(u Mađi, odnosno Budimpešti)...

Luxemburg npr ima pdv od 15 posto, ali to je već krajnost s moje strane tako da to ignorirajte...

15 godina

Dostavlja li Hardverker u RH?

Šalalallalalalalallalaa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam da li Hardverker ima dostavu za HR, nisam to ni tražio (meni od Osijeka do Budimpešte ima kilometara nešto malo manje, zapravo skoro isto, kao do Zagreba).

Moram pronaći neki IT-shop u Pečuhu, to mi je bliže {#}

Upravo sam im poslao email u vezi dostave, pa ću prosljedit što mi kažu.

Moj PC  
5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice