Nadogradnja do 700 kn

poruka: 157
|
čitano: 17.129
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Dečki stvarno sorry što vas opet gnjavim, al sam naletio na ovo: http://cgi.ebay.co.uk/Micronics-ATI-Crossfire-nVidia-SLI-ATX-Power-Supply-PSU_W0QQitemZ250553778958QQcmdZViewItemQQptZPCA_UPS?hash=item3a562b430e

47$ a poštarina je cca 90 kn što mi nije puno za dat ako realno gledamo...

24 Pinski x1

P8 x1

6 Pinski x2

Sata x3

Molex x6

Floppy x2

Tropinski za ventilator x1

430W, recite šta mislite...

Sorry al imo sam vremena pa sam naletio na neš od boljeg... valjda...

Donirajte u projekt: http://milliondollarproject.tk/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Nadogradnja do 700 kn
RoyalBlood kaže...

Dečki stvarno sorry što vas opet gnjavim, al sam naletio na ovo: http://cgi.ebay.co.uk/Micronics-ATI-Crossfire-nVidia-SLI-ATX-Power-Supply-PSU_W0QQitemZ250553778958QQcmdZViewItemQQptZPCA_UPS?hash=item3a562b430e

47$ a poštarina je cca 90 kn što mi nije puno za dat ako realno gledamo...

24 Pinski x1

P8 x1

6 Pinski x2

Sata x3

Molex x6

Floppy x2

Tropinski za ventilator x1

430W, recite šta mislite...

Sorry al imo sam vremena pa sam naletio na neš od boljeg... valjda...

Ajd molim te nemoj više gledati smećasta napajanja. Izbij si to iz glave.

Napajanje je vrlo bitna komponenta, možda čak i najbitnija. O njemu ti ovise sve drge komponente.

Zato se napajanje nikad ne uzima polovno i zato se izbjegava No-name marke.

Onaj Inter-Tech Energon provjereno vrti HD 4770 crossfire, dakle malo je bolji od Fortrona PNF 400W koji to ne može.

A jednako koštaju. Samo je pitanje koliko je taj Inter-Tech kvalitetan. Bolji od Corsair CX 400W nije.

Također, može proči i LC Power 600W (i on je tu negdje s Cors CX400, no jeftiniji je).

Znaš šta uzmi za tih 50$. Uzmi si još RAM. Pa ak i ne budu radili, nikom ništa. Uz to je i manja poštarina.

Za 19" LCD skoro ti je isto HD 4670, 4730 i 4770; podjednako dobro tjeraju igre.

Jače grafe su bolje tek na večim rezolucijama.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Super, vidiš me debila, nisam se sjetio.... tnx...

EDIT: Možda si uzmem i po 1,5 $ imaju pasivce za ram...

Donirajte u projekt: http://milliondollarproject.tk/
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 18:25 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Samo da pitam, koje sve kablove ima Fortron 400W PNF? Čisto da znam radi kupovine adaptera....

Je li tih? Ne mogu nigdje naći review...

Mislio sam si to kupit sad u ponedjeljak, odmah sve sastaviti i reinstalirati windowse... da se sve što bolje "primi"

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ima ti sve kablove osim PCI-E (6-pinski onaj za grafu).

No mislim da nema potrebe da kupuješ ikakve adaptere jer uz grafičku bi trebao dobiti i potreban adapter.

Provjeri da li dobiješ uz grafu koju bi uzeo (pročitaj negdje što je sve u paketu).

Što se glasnoće tiće, recimo da je prosječan. No vjerojatno je tiši od tih koje sad imaš.

16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Eh sad, vidio sam na netu da ima 1 SATA, 4 Molexa i 1 Floppy... mene najviše brine ovaj P8, ok je ako ga ima jer inače ne bih mogao priključit grafu (nemam molexa više slobodnih)... Eventualno da kupim odmah u ADM-u za nekih 45 kn 3x Molex Muški na 2 Molex ženski, no onda se ta cijena malo i penje (sad su poskupili)...

Razmišljao sam ako bih stegnuo još malo bi li vrijedilo uzeti Fortronov BlueStorm II 400W? Čuo sam da nije loš.... (Košta niti 80 kn više,a ne bih morao kupovati ove adaptere, što znači u stvari razlika 40 kn - ima 3 SATA, 6 Molex, 6 Pinski i P4 - za njega kupim adapter...) Kablovi su oklopljeni i relativno dugi...

Eh sad, ako stegnem toliko (roditelji hvala Bogu odlučili dati svoj prilog) onda za još 30 kn više mogu uzeti CX400... Stvarno sam u nedoumici...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 14:40 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Eh sad, vidio sam na netu da ima 1 SATA, 4 Molexa i 1 Floppy... mene najviše brine ovaj P8, ok je ako ga ima jer inače ne bih mogao priključit grafu (nemam molexa više slobodnih)... Eventualno da kupim odmah u ADM-u za nekih 45 kn 3x Molex Muški na 2 Molex ženski, no onda se ta cijena malo i penje (sad su poskupili)...

Razmišljao sam ako bih stegnuo još malo bi li vrijedilo uzeti Fortronov BlueStorm II 400W? Čuo sam da nije loš.... (Košta niti 80 kn više,a ne bih morao kupovati ove adaptere, što znači u stvari razlika 40 kn - ima 3 SATA, 6 Molex, 6 Pinski i P4 - za njega kupim adapter...) Kablovi su oklopljeni i relativno dugi...

Eh sad, ako stegnem toliko (roditelji hvala Bogu odlučili dati svoj prilog) onda za još 30 kn više mogu uzeti CX400... Stvarno sam u nedoumici...

imam ti ja Bluestorma, ako te zanima što u vezi njega samo pitaj...

klikni HVALA, nije toliko teško!
17 godina

Između Fortrona BlueStorm II 400W i Corsaira CX 400W nema nikakve dvoumice, CX je toliko bolji da je to teško opisati.

Ako si u mogučnosti, definitivno uzmi njega. CX je ljepši, jači, bogatiji konektorima, ima duže jamstvo itd itd...

Ako ti PNF 400W nema dovoljno konektora, onda ti definitivno treba neko koje ima.

Pazi ovo; zamalo sam ti skoro predložio da uzmeš PNF i zadržiš jedno od napajanja koje imaš, pa da i dalje koristiš dva.

No to je nerazborito, opasno, troši puno više, ružno itd itd...

Edit:

Imam i ja Corsaira CX 400W, ako te što zanima - pitaj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 15:11 (191x7).
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Stvarno kad bolje pogledam, nema smisla uzimati BS II pokraj CX400... Još kad u sve to uračunamo i adapter...

Dakle u ponedjeljak kupujem Asrockicu a770de+, Phenoma II x2 545, Radeonku HD 4770, Corsair CX 400...

Onda dodjem doma, izvadim komp (već sam sve podatke iskopirao na Vanjski HDD), izvadim SVE (usput ću si i očistiti komp od prašine i svega...)

Sve očistim, složim i spojim, vratim komp i spojim ga na periferije...

Ubacim 7-icu i instaliram... Vratim sve podatke i onda otvorim kućište Vanjskog HDD-a i prispojim HDD bez USB adaptera direktno preko SATA na komp...

Testiram na Prime95 (da vidim je li sve stabilno prije flasha BIOS-a)

Flasham BIOS, probam unlockat i overclockat...Ponovno testiranja na Prime95... I to je to!

191x7, za tebe znam da imaš ovu ploču, pa da te pitam: ja bih flashao iz windowsa, nekako mi više ulijeva povjerenje... kako si ti flashao?

Imam Sonic Tower 2, s njim se dobije mehanizam za AM2 ploču, vrijedi li to i za moju ploču?

Koliko otprilike traje testiranje Primea95?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

191x7, za tebe znam da imaš ovu ploču, pa da te pitam: ja bih flashao iz windowsa, nekako mi više ulijeva povjerenje... kako si ti flashao?

Imam Sonic Tower 2, s njim se dobije mehanizam za AM2 ploču, vrijedi li to i za moju ploču?

ja imam ASRock matičnu, jednostavno ju flešm iz BIOSA, čas posla....

pa mislim da vrijedi zato jer je to am2+ matična ploča..meni Golden orb II bez problema radi, i tebi ce.

klikni HVALA, nije toliko teško!
17 godina

Flashao sam obatri puta iz Windowsa. Najmanji mi je problem iz dosa i biosa, no nema potrebe kad je ovako i brže i jednostavnije.

Samo valja pazit da neki program ne prekine proces flashanja kao i da ne nestane struje (nestanak struje prilikom flashanja gadan je dok se flasha na bilo koji način).

Socketi 754, 939, AM2, AM2+ i AM3 su što se tiće montiranja hladnjaka potpuno jednaki.

Razlika je samo koje procesore primaju (broj pinova/nožica).

Dakle, AM2 hladnjak bez problema ide na AM2+ ploču kad je to isto.

S Prime95 testiraš koliko hoćeš, no ne treba manje od sat vremena.

Kad otključaš, clockaš i slično - onda je bolje što duže testirati.

No ja ti preporučam da koristiš OCCT umjesto Prime95; OCCT više optereti, pogotovo ako koristiš Linpack.

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Flashao sam obatri puta iz Windowsa. Najmanji mi je problem iz dosa i biosa, no nema potrebe kad je ovako i brže i jednostavnije.

Samo valja pazit da neki program ne prekine proces flashanja kao i da ne nestane struje (nestanak struje prilikom flashanja gadan je dok se flasha na bilo koji način).

Socketi 754, 939, AM2, AM2+ i AM3 su što se tiće montiranja hladnjaka potpuno jednaki.

Razlika je samo koje procesore primaju (broj pinova/nožica).

Dakle, AM2 hladnjak bez problema ide na AM2+ ploču kad je to isto.

S Prime95 testiraš koliko hoćeš, no ne treba manje od sat vremena.

Kad otključaš, clockaš i slično - onda je bolje što duže testirati.

No ja ti preporučam da koristiš OCCT umjesto Prime95; OCCT više optereti, pogotovo ako koristiš Linpack.

Ja sam također do sad koristio OCCT, ali vidio sam da svi forsiraju taj Prime95 pa zato pitam...

Što se tiče flashanja, prekinut ću sve programe (pogotovo AV, Firewall itd.) i iskopčat ću internet, a što se tiče nestanka struje, to se može desiti i u Dosu...

16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Evo javljam vam sljedeće:

Jutros sam išao kupiti komponente i silom prilika sam morao uzeti HD 4770 od VTX3D-a (u Protisu je nestalo Gigabyteovih, pa sam išao u Instar Informatiku). Nakon toga sam u ADMu kupio sve što sam trebao i došao doma sastaviti sve. Sastavio sam sve (uh šta ima puno kabela na CX400WSmijeh) i pokrenuo. Dočekalo me jako ugodno iznenađenje: BIOS je updatean na 1.2, i ima opciju ACC... Trenutno Ninite radi svoje, kompjuter je tih kao nikad... Temperature su super...

Hvala svima, postat ću o clocku i unlocku i možda neka iskustva...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja do 700 kn

Naravno, obavezno flashaj bios na 1.40 verziju. Korisno je i dobro je.

Pogotovo ako ti jedna od otključanih jezgri ne bude stabilna, onda možeš imati x3 što s 1.20 ne možeš (nema CACC).

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Ovo je fkt brzo! U COD 6 igram na 1280*1024 sa SVIM detaljima na MAX i FPS je jako visok! Neke stvari koje sam prije kopirao cca 10 min sad su gotove za 1 min.

Isplati li se koristiti onaj smart OC (gdje se odredi postotak za OC pa on sam odredi voltažu i FSB)?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 21:13 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Ako se ne razumijes u OC bas onda ti taj Smart OC skracuje neke mukeNamigiva Btw ako ces koristit smart OC naknadno si smanji malo voltazu na procesoru jer meni ASRockica malo pretjeruje stim

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nikakv smart OC ni kerefeke. To ti nevalja koristiti.

Ako ćeš clcokati, radi to ručno, tako je najbolje. Ako ne znaš kako, nemoj nikako. Barem nemoj dok ne naučiš dovoljno literature.

Koje si win stavio? 7 64-bit?

Ako nisi, definitivno stavi Win7 64-bit.

I ažuriraj podatke pod "Moj PC".

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 21:20 (191x7).
17 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

zasto nebi probao postepeno po Smart OC-u? ako pretjera stisne 2x za redom restart na kucistu i loadaju mu se default postavke, tako sam barem ja radio dok sam prckao i isprobavao stvari u BIOSu. Jedino sam sam morao postaviti latencije, voltazu i takt RAM-a

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 21:41 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

zasto nebi probao postepeno po Smart OC-u? ako pretjera stisne 2x za redom restart na kucistu i loadaju mu se default postavke, tako sam barem ja radio dok sam prckao i isprobavao stvari u BIOSu. Jedino sam sam morao postaviti latencije, voltazu i takt RAM-a

Smart OC diže i pci frekvenciju i pci-e frekvenciju i takt memorije i HT i NorthBridge frekvenciju...

PCI i PCI-e frekvencje po mom mišljenju ne treba dizati.

Pošto je ploča AM2+, HT i NB frekvencije treba držati što bliže vrijednosti 2000 (max do 2100, nekima već i to bude nestabilno).

Napone valja ručno podešavati kao i tajminge.

Sve u svemu, za pravi OC nikako ne treba Smar OC. To je za početnike koji ne žele clockati za više od par %.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 21:46 (191x7).
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Smart OC diže i pci frekvenciju i pci-e frekvenciju i takt memorije i HT i NorthBridge frekvenciju...

PCI i PCI-e frekvencje po mom mišljenju ne treba dizati.

Pošto je ploča AM2+, HT i NB frekvencije treba držati što bliže vrijednosti 2000 (max do 2100, nekima već i to bude nestabilno).

Napone valja ručno podešavati kao i tajminge.

Sve u svemu, za pravi OC nikako ne treba Smar OC. To je za početnike koji ne žele clockati za više od par %.

Ja imam AM3 maticnu ali sumnjam da postoji razlika izmedju AM2+ i AM3 sto se tice OC-a

Meni asinkrono postavlja taktove FSB-a i PCI-E.

HT i NB mi takodjer automatski smanjuje multiplier da bude blize 2000. Probao sam vidjeti sta ce biti ako ostavim vise od 2000 i kao sto si rekao oko 2100 mi je jos stabilno, sve iznad mi pokazuje znakove nestabilnosti.

16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Znam ponešto o OCu, nisam sad neki ultra expert ali znam dovoljno. OK budem OC-o standardno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Evo da javim još stvari. VTXov HD 4770 ima na sebi Arctic Cooling Accelero L2 Pro hladnjak (recenziju imate u novom Bugu). Jako je tih čak i na 100% (gotovo nečujan) i jako dobro hladi...

GTA IV igram bez problema na max. postavkama i imam FPS 40-50 uglavnom. Meni se sviđa Smijeh

Probao sam otključati obe jezgre no ne daju mi previše stabilnosti. Uglavnom mi se sruši nakon 5-10 min. OCCT Linpack...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RoyalBlood kaže...

Probao sam otključati obe jezgre no ne daju mi previše stabilnosti. Uglavnom mi se sruši nakon 5-10 min. OCCT Linpack...

Napon cpu-a stavi 1.375V.

Napon NB-a također podigni, na 1.250V ili čak i više (1.375V)

Onda otključaj.

Ako ni tad stabilno, smanji HT i NorthBridge frekvencije na 1000.

Ako ni tad nije stabilno, probaj s tri jezgre.

Jasno, za tri jezgre probaš tako što otključaš proc u x4 i onda putem CACC isključiš jednu od jezgri.

Probaj da budu jezgre 0 1 i 2; pa ako nije tako stabilno probaj 0 1 i 3.

To je sva filozofija, ako ništa od toga ne pomogne teško da češ moći išta postići otključavajući.

16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Hvala ti, uopće se nisam sjetio ovo za napon...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RoyalBlood kaže...

Hvala ti, uopće se nisam sjetio ovo za napon...

Naravno, ne zaboravi javiti jel radi i kako radi ako radi otključano.

16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

e znači li to da na NB moram smanjiti napon? Jer mi je napon 1.500 V.... bez da sam njega dirao - ništa novog...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RoyalBlood kaže...

e znači li to da na NB moram smanjiti napon? Jer mi je napon 1.500 V.... bez da sam njega dirao - ništa novog...

Čudno. Meni je dafault 1.1V...

16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Da ga smanjim ili?

EDIT: Flashao sam BIOS (radi! :)) i koju god postavku da stavim na ACC ne mogu pod CACC odabrati niti jednu drugu opciju osim 1Core (0)....

Sad je voltaža 1.150

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 18:24 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja do 700 kn

Prvo otključaš proc. Dakl proc mora biti otključan.

Onda uđeš u bios i igraš se s CACC.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nadogradnja do 700 kn

Evo otključao sam 3. jezgru (0, 1, 2) i nije se rušio (1h OCCT Linpack)... Izgleda da je dobro...

Koji je to sad procesor jer mi pokazuje da je to sad Athlon II X3 445 (CPU-Z) ili Phenom X4 B45 s zaključanom jednom jezgrom (Windows, OverDrive i OCCT)...

Temperature su i dalje OK, (49oC) zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 11:53 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice