Mrežna pohrana podataka (za po doma)

poruka: 5
|
čitano: 2.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Mrežna pohrana podataka (za po doma)

Imam potrebu za pohranom veće količine podataka i problem mi je nagurati hrpu diskova u svoj PC. Tražim neko rješenje tipa Buffalo TerraStation, da je proširivo (da mogu dodavati diskove po želji - barem 8), ali opet mi ne treba sve te silne opcije koje ima Buffalo, a samo povećavaju cijenu. Drugim riječima treba mi jeftin NAS sa mogućnošću ugradnje većeg broja diskova...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Mrežna pohrana podataka (za po doma)

Kod nas baš i nije neki izbor ... a čini mi se da u SOHO kategoriji i inače nema ništa sa više od 4 diska.

Više od toga su već ozbiljna storage rješenja u 19" rackovima što baš i nije za po doma Osmijeh

Zašto ne složiti neki PC za to ? Današnje ploče imaju 6-8 SATA portova ... a može se dodati i kontroler PCI ili PCI-E 1x.

Za 8 diskova ti ionako treba poveće kućište.

17 godina
neaktivan
Nemoraš čak ni kupovat komp iskoristi neki stari
17 godina
moderator
southy kaže...

Imam potrebu za pohranom veće količine podataka i problem mi je nagurati hrpu diskova u svoj PC. Tražim neko rješenje tipa Buffalo TerraStation, da je proširivo (da mogu dodavati diskove po želji - barem 8), ali opet mi ne treba sve te silne opcije koje ima Buffalo, a samo povećavaju cijenu. Drugim riječima treba mi jeftin NAS sa mogućnošću ugradnje većeg broja diskova...

Ja bih ti preporučio WD My Book World - ja sam prije koji mjesec platio 1500 kn za 500 GB. Ima i većih modela (1000 GB) koji imaju dva diska od kojeg jednog možeš mijenjati (pa staviti veći). No, to nije sve - ima USB sučelje na koje možeš spojiti USB disk pa tako dodatno povećati kapacitet.

Doduše, nije moguće staviti osam diskova što tražiš, što mi je apsurdno, no valjda imaš razloga...

Domagoj
17 godina
Paolo2612 kaže...
Nemoraš čak ni kupovat komp iskoristi neki stari
   Da, samo tu je onda drugi problem ... stare makine su obično IDE/ATA (malo novije imaju i 2x SATA-I), 100MBit mrežna ... (modernim diskovima je i 1GBit već usko grlo).
Osobno bih najrađe uzeo neku modernu mATX/ATX ploču sa int.grafikom i prema potrebi dodao još kontrolera.
Ako je već za po doma, to može ujedno biti i HTPC (ako buka i hlađenje više diskova nije problem).
Bio sam ograničen prostorom, pa sam na kraju uzeo mali NAS, D-Link DNS-323 (2 SATA-II diska, 1GBit, ftp i print server ...) i zadovoljan sam (osim brzinom, moglo bi to i brže Osmijeh)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice