Imam potrebu za pohranom veće količine podataka i problem mi je nagurati hrpu diskova u svoj PC. Tražim neko rješenje tipa Buffalo TerraStation, da je proširivo (da mogu dodavati diskove po želji - barem 8), ali opet mi ne treba sve te silne opcije koje ima Buffalo, a samo povećavaju cijenu. Drugim riječima treba mi jeftin NAS sa mogućnošću ugradnje većeg broja diskova...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kod nas baš i nije neki izbor ... a čini mi se da u SOHO kategoriji i inače nema ništa sa više od 4 diska.
Više od toga su već ozbiljna storage rješenja u 19" rackovima što baš i nije za po doma
Zašto ne složiti neki PC za to ? Današnje ploče imaju 6-8 SATA portova ... a može se dodati i kontroler PCI ili PCI-E 1x.
Za 8 diskova ti ionako treba poveće kućište.
Imam potrebu za pohranom veće količine podataka i problem mi je nagurati hrpu diskova u svoj PC. Tražim neko rješenje tipa Buffalo TerraStation, da je proširivo (da mogu dodavati diskove po želji - barem 8), ali opet mi ne treba sve te silne opcije koje ima Buffalo, a samo povećavaju cijenu. Drugim riječima treba mi jeftin NAS sa mogućnošću ugradnje većeg broja diskova...