Zopo speed 7 ne puni

poruka: 9
|
čitano: 3.013
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Zopo speed 7 ne puni

pozdrav, imam zopo speed 7 sada malo vise od godinu dana. problem je u tome spojim ga na punjac, pise da puni međutim nece ga punit nego ga prazni. ponekad par posto napuni i onda prestane. isto tako je kada je i ugasen. isprobano sa vise punjaca. ima netko ideju sta bi moglo bit? dal je do baterije ili mobitela? kako ispitat bateriju?

hvala svima na pomoci

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Zopo speed 7 ne puni

Konektor za punjenje (micro USB ženski) ti vjerovatno ne valja.

Pogledaj sa svjetiljkom jel izgleda strgano, ili ako ima nekog smeća unutra očisti iglom.

Ako ne valja, na servis s njim.

Pitanje je jel garancija pokriva to,

Bateriju ispitaš "instrumentom" (voltmetrom), da vidiš koliki je napon.

Kruha i igala...
13 godina
neaktivan

sta je moguce da ne valja a pokazuje da puni? 

garancija je istekla prije 3mjeseca...

napon mora pokazat onaj koji pise na bateriji? ako je manji onda ne valja?

9 godina
neaktivan

Konektor za punjenje vjerovatno ne valja.

Napon kad je baterija puna je oko 4.2- 4.35 V, a kad je prazna onda je oko 3V.

Otprilike nekaj ovak:

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan
Zopo speed 7 ne puni

Pogledaj da li ti neka aplikacija radi u pozadini i konstantno jede bateriju. Meni se znalo dogoditi da postavim mobitel na punjenje i nije se mogao napuniti jer je neka aplikacija radila u pozadini cijelo vrijeme i jela bateriju. Također, skini aplikaciju Ampere i vidi voltažu prilikom punjenja. Isto tako, problem može biti i do punjača. Kad mobitel postavim puniti na neki Motorolin punjač, sporo se puni i dok ga koristim baterija se prazni (premala voltaža). Kada ga stavim punit na HTC-ov punjač, baterija se brže puni i ne prazni se.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 23:22 (Marko :D).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sada kada napokon puni pokazuje mi napon 3,8V preko neke aplikacije. baterija na 20%.

sutra cu izmjerit voltmetrom koji napon daje kada nije prikljucen punjac

13 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Pogledaj da li ti neka aplikacija radi u pozadini i konstantno jede bateriju. Meni se znalo dogoditi da postavim mobitel na punjenje i nije se mogao napuniti jer je neka aplikacija radila u pozadini cijelo vrijeme i jela bateriju. Također, skini aplikaciju Ampere i vidi voltažu prilikom punjenja.

nije otvorena niti jedna aplikacija, događa se i kada je ugasen mobitel.

izmjereno preko ampere, napisao sam napon u postu iznat ovoga :)

13 godina
neaktivan
Zopo speed 7 ne puni

USB konektor je potrgan, tj nema dobar kontakt te loše puni. Nosi mobitel u servis.

0 0 hvala 0
16 godina
tonco888 kaže...

pozdrav, imam zopo speed 7 sada malo vise od godinu dana. problem je u tome spojim ga na punjac, pise da puni međutim nece ga punit nego ga prazni. ponekad par posto napuni i onda prestane. isto tako je kada je i ugasen. isprobano sa vise punjaca. ima netko ideju sta bi moglo bit? 

To je čest problem u seriji 7/Plus, raspitaj se kod prodavača mogu li to srediti izvan garancije: http://www.zopomobile.com/forum/thread-8851-1-1.html

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice