objektivno po karakteristikama iphone 4 je bolji. kao vlasnik iphonea 2g pa 3g i sad 3GS ti ga toplo mogu preporuciti. Ja bi si sad ubo' novi iPhone a muci me kakav je iPhone 5 (ili 4S ovisi kako ce ga nazvat). ako ides na iphone 4 ja bi recimo uzeo bijeli - osim kaj je sminkica rijesen je problem sa senzorom (rijesen je i prije softverski al ono sto je sigurno...). Da sam ti ja bi malo pricekao (ja budem) bar do WWDCa pa vidjet dal ce bit predstavljen novi iphone.
Imo si sva tri losa mobitela i sada preporucas jedan, doduse, dobar mobitel, ali o kojem zapravo nemas pojma nego iz iskustva sa prijasnjim kramama. Plasticnim kramama, kako se Appleovci vole izrazavati. :D
Ja imam x10 i iskreno ne znam.
iPhone jest nesto hardwareski bolji i sigurno je brzi od x10, barem trenutno dok x10 ne dobije 2.3 update.
iPhone takoder po defaultu ima bolju foto kameru od x10, iako ima manje piksela. Istina, na x10 se dade nastelati da radi bolje od iP, ali ono, samo da obavijestim.
Ali taj ekran...3.5"....
Da nikad nisam koristio x10, mozda bih uzeo iPhone4. Ali ovako...taj ekran se cini sicusnim.
Osobno bi mi bilo vrlo neugodno koristit manji ekran nakon ovoga, jedino veci.
Browsanje je isto puno ugodnije na vecem ekranu, pa i igranje, zapravo sve.
Tako da, iPhone mozda i je nesto bolji mobitel, ovako ugrubo gledano, ali meni x10 sve svoje mane nadomijesta Android OS-om, te velikim i preglednim ekranom.
Takoder moram dodati da x10 puno bolje lezi u ruci, zbog svog superiornog dizajna (lol). iP4 ima ostre staklene rubove, dok je donja strana x10 obla i ljepse sjeda u ruci.