Xiaomi MI3W - review

poruka: 1.470
|
čitano: 281.849
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Xiaomi MI3W - review
wave90 kaže...

Evo citam po iternetu da samo developer rom moze biti rootovan. Kako da stavim takav rom koji ima masu bagova :(

P.S. Zasto u onom njegovom bezveze recovry ima sistem on i sistem two?

Ima dva sistema da možeš bootat sa kojeg želiš, pošto možeš imati dva različita roma.

Update preko recovery moda možeš raditi samo na system 1.

Preko updater aplikacije ti updejta svaki put na drugi sistem od postojećeg.

Npr, dobio si mobitel sa originalnom verzijom roma, pa želiš staviti neki drugi prilagođen tebi. Skines taj neki rom , staviš ga u storage i preimenuješ u "update.zip".

Odeš u recovery mod, napraviš wipe, te na kraju odabereš "Install update.zip to System One".

Nakon toga rebootaš system 1 i koristiš taj rom.

I sad odeš na updater aplikaciju, options...."Select installation pack", pa opet odabereš taj (ili neki drugi) koji će ti onda updejtat na system 2, te će ti ga rebootat na system 2.

Sljedeći put će ti preko updater aplikacije staviti instalaciju na System 1. Uglavnom, od sada samo igra ping-pong updejtanjem (Syst 1 -> Syst 2 -> Syst 1 .......)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 12:25 (Babalu).
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Procitao sam da treba Wipe da se ceka 5minuta i tako je bilo. E sada se telefon upalio i ne  ih vise da diram dok mi Vi ne kazete da je izasla neka bolja verzija. I samo jos da ga rootuje.Da li je ovo ta  prava stable verzija?

Current version:  MIUI-JXDCNBD14.0

Android version:  4.3 JLS36C

Edit: Prilikom instalacije roota na ovom alternativ nacinu u rootu pise "Install update.zip to System One". Dal ovo znaci da posle instalacije roota da rebotoujem u system one i nje da koristim???? I da li je vazo koji cu system koristiti One ili two?

kiki
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 12:32 (wave90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
wave90 kaže...

Procitao sam da treba Wipe da se ceka 5minuta i tako je bilo. E sada se telefon upalio i ne  ih vise da diram dok mi Vi ne kazete da je izasla neka bolja verzija. I samo jos da ga rootuje.Da li je ovo ta  prava stable verzija?

Current version:  MIUI-JXDCNBD14.0

Android version:  4.3 JLS36C

Da.

Ali ne vidim razloga zašto ne koristite developer verzije koje samo stabilnu prilagode za nekinesku ekipu.

http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/

Hoću reći, nema nikakve razlike između tih i stabilnih verzija osim što developer verzija ima ugrađen mulitlangue pack, rootana je, te ima instalirane osnovne google aplikacije (umjesto kineskih). Neke od stvari koje ove verzije naprave:

-removed chinese yellowpage in dialer
-removed chinese Voice assistant
-removed chinese keyboard
-removed chinese GameCenter and SuperMarket
-added internationnal characters for dialer
-added Google apps
-fixed chinese strings in theme store
-few fixes here and there

13 godina
neaktivan

Zašto ne mogu naći verziju za Mi3? Ima za Hongmi, Redmi 1S, Redmi Note, ali nema za Mi3? 

12 godina
neaktivan
Puscifer kaže...

Zašto ne mogu naći verziju za Mi3? Ima za Hongmi, Redmi 1S, Redmi Note, ali nema za Mi3? 

Za WCDMA verzije ti je Cancro

xiaomi.eu_multi_cancro_4.7.4_kk-4.4.zip

Ako netko ima TD kao i ja, onda je Pisces:
xiaomi.eu_multi_pisces_4.7.4_kk-4.4.zip
13 godina
Xiaomi MI3W - review

Babalu pricas sto ne znas.. Ovi multilanguage sto ti si postao linkove, to su developer verzije ROM-a, samo je ubacen google play, i maknute kineske aplikacije, i ubaceno je vise jezika..

TO NIJE STABLE VERZIJA ROMA! Stable je jedno, developer drugo, i stable se moze rootati preko cwm-a, a u dev verziji je potrebno samo dopustiti root ovlasti, dok ovdje je zericu drugaciji postupak, i svejedno dobijes isto, a stabilniji rom, bez greski i bugova s grafikom koji su trenutno na KitKatu pa mob ne moze odvrtiti vise od 33k na antutu..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ma ok, u nekom prijašnjem postu sam napisao da su to developerske verzije ali nisu sad neke kerefeke već samo mala prilagodba. Te verzije koristim već 19 mjeseci i nemam problema. Ne skidam svaki tjedan, već kad vidim neku zanimljivost u change logu. Mislio sam da je to pogodnije (jednostavnije) nekima za neke potrebe.

11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Sad sam sve zavrsio i radi ok. Samo da li moze neko da napise kako da inastaliram google play store?

kiki
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Skini s MIUI marketa google instaler, odaberes osnono sto ti treba, sync kontakta, gplay, i ostalo sve odradi program za tebe.. LINK

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
Xiaomi MI3W - review

Kakvu tocno podrsku ima mi3 za 4g? Na netu pronalazim podatak da se to odnosi na prijenos podataka, jel ima kakva razlika izmedu toga i 4g mreze, totalni sam noob pa ako netko kuzi da ukratko objasni 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nikakvu. {#} Taj mob je za sve osim 4g jer ga ni nema

13 godina

4g iliti ga LTE ne podrzava.. Realno s obzirom ma stanje mrezne infrastrukture u Hrvatskoj po meni apsolutno bespotrebno da mi mob ima mogucnost 4g-a.. 3G, odnosno HSDPA+ ili H+ kako je oznaka pored signala dok sam u gradu na mobilnom internetu, radi perfektno jos od Galaxya S1 koji je bio moj prvi ozbiljniji Android uređaj, i osobno nisam nikad osjetio da mi fali "brzine".. 

Po meni je to fjučrs kojim se tipicni Hrvat voli pohvaliti, moj mob ima tvoj nema, ja imam 8jezgreni proc, ti 4 ili dual, jesi jadan i takve sheme.. Hahaha.. A nitko ne gleda da recimo neki dual radi bolje nego octa, bitno nek se na papiru ima, samo nek pise.. ;)

16 godina
neaktivan

Ovako razmisljam ga uzet sljedecih dana, naravno iz engleske i cijena je 309,9 $ jel to sve ili ima kakvih naknadnih placanja? I naravno koja je procedura kod kupnje?

13 godina
Xiaomi MI3W - review

ja koristim 2g radi trajanja baterije, ali vidim da se dosta polemike vodi oko toga koji chip imaš u mi3 i da jedan podržava 4g....

po meni najbitnije koliko ti single core može odraditi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
bbbmarko01 kaže...

Ovako razmisljam ga uzet sljedecih dana, naravno iz engleske i cijena je 309,9 $ jel to sve ili ima kakvih naknadnih placanja? I naravno koja je procedura kod kupnje?

Gdje iz engleske? Koja stranica, itd, poblize dealje daj.. Inace sve sto dolazi iz EU nema nikakvih dodatnih davanja, koliko je toliko je, ni carine ni PDVa nema, sve sto iz Kine ili neke druge zemlje treceg svijeta ti stize, na cijenu placas dodatno PDV samo, na elektronicku opremu nema PDV-a.

batizg kaže...

ja koristim 2g radi trajanja baterije, ali vidim da se dosta polemike vodi oko toga koji chip imaš u mi3 i da jedan podržava 4g....

po meni najbitnije koliko ti single core može odraditi

Ma jok, to je samo bilo u trenutku kada je mob najavljen, receno je da ce podrzavati LTE, naravno kad je krenuo u masovnu proizvodnju nije bilo tako, mob je stigao s cipom bez 4G-a.. Zasto, i iz kojeg razloga je to tako, to je poznato samo Xiaomi-u.. To je sva mudrost..

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 23:17 (majdo).
16 godina
neaktivan
15 godina
Xiaomi MI3W - review
ja planirao kupiti na mobicity, ali nažalost vidim da je out of stock. Nadam se da će opet biti dostupan uskoro.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Mi3 nema 4G ali MI3S ima 4G. E sad ako imas novca ne bih ti preporucio da kupis Mi3, vec budi strpljen. Jer 22 Jula zvanicno prikazuju Mi4 {#} sa svim novinama u njemu, metalnim kucistem itd... :)

kiki
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

MI3S ne postoji, to je prva stvar..

A kao drugo, MI4 nije sluzbeno najavljen, sve su to nagađanja, isto je i zadnji puta prije par mj bilo, svi pricaju stize MI4, kad na kraju stigao MiPad, Mi ruter.. Tako da sve se to svelo na rekla kazala, nemoj siriti dezinformacije, jer do 22-og kako ja ne znam, tako neznas ni ti ni ijedan obican smrtnik koji nije zaposlenik Xiaomia sto ce biti objavljeno tada..

16 godina
neaktivan

Ovako odlucio sam ga kupiti cim mi sjednu novci ovih dana, uredaj je 30.99$ + EU Warehouse (bez carine) 48$ - 4% od Western Uniona, sad me zanima ako je tko imao prigodu placati preko njih jer nemam nikakve kartice

13 godina

Ako zelis, javi mi se preko privatne por, ja cu ti pomoci da ne placas nikakve dodatne naknade i budalastine..

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 13:58 (majdo).
16 godina
Xiaomi MI3W - review

Gdje se moze nabaviti xiaomi mi3 tegra 4 verzija? Znam da nije za nase trziste tj da ce raditi samo 2g mreza kod nas ali to nije bitno.

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

U Kini

16 godina
majdo kaže...

U Kini

Jedino tamo a? Znaci cekanje 20tak dana mi ne gine?

Windows Phone FTW
13 godina

Tako je, jer apsolutno nitko (citaj webshopovi) u Europi ne vidi potrebu za narucivanjem Tegra verzije kad nece raditi full kako spada..

16 godina
Xiaomi MI3W - review

Kuzim...ma nego gdje se moze to nac jel znas neki shop di ga mogu nac ovako napamet? Jer gledam na ibuygou nema ga, i jos jedno 3 random shopa i nisam nasao. 

Pa ako znas shop koji je pouzan, bio bi zahvalan.

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DommY kaže...

Kuzim...ma nego gdje se moze to nac jel znas neki shop di ga mogu nac ovako napamet? Jer gledam na ibuygou nema ga, i jos jedno 3 random shopa i nisam nasao.

Seliš se u Kinu ili?

Ne shvaćam kako namjeravaš koristiti internet na 2G brzini, ako ti ikad išta zatreba van WiFi-ja, bit ćeš osuđen na čekanje barem minute na učitavanje najjadnije web stranice. I to sve radi "jačeg" chipseta, a upitno je uopće koliko je jači.

16 godina
assassin.st kaže...
DommY kaže...

Seliš se u Kinu ili?

Ne shvaćam kako namjeravaš koristiti internet na 2G brzini, ako ti ikad išta zatreba van WiFi-ja, bit ćeš osuđen na čekanje barem minute na učitavanje najjadnije web stranice. I to sve radi "jačeg" chipseta, a upitno je uopće koliko je jači.

Kazem nije bitan internet...igrice su bitne, tj zbog igara se kupuje mobitel. Bio bi jako zahvalan ako bi mi mogao netko naci gdje ga se moze nabaviti a da je shop provjeren :)

Hvala na savjetima, imao sam verziju WCDMA..

Windows Phone FTW
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Interesuje me zasto se zove Miui 5, a kad se pogleda verzija Miui pise npr 4.7 ili V14...A kad bude izasao Miui 6 pisace verzija 5.0. Zasto to tako? {#}

kiki
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sto vi mislite isplatili se prodat nexus 4 i uzeti jednog MI3?
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice