WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.977.837
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
evo ja potvrđujem da mi na 640XL sve radi glatko, i nisam primijetio nikakvu žutu fleku na ekranu.
9 godina
neaktivan
Ja sam jednu 640XL u svibnju podigao na W10M i do sada nisam uspio proizvesti problem na njoj - sve mi radi glatko. Nisam primijetio žutu mrlju na zaslonu.
15 godina
@dadn
Kako uključiš internet za pretragu? Ne mogu naći u postavkama.

@dick_of_the_sheep
Čemu napad. Od silnog uzbuđenja nisi dobro razumio što sam rekao. Ul. grada Vukovara sam naveo kao primjer gdje piše Hrvatska. Nisam mislio da to radi ili ne.
Konkretno ulica koja nije radila je ULICA ZDESLAVA TURIĆA.
Kako kolega @Ivan(4) reče auto complete mi je dodao Zagreb i Hrvatska u nastavku.
Sad sam probao i ako maknem slovo Ć i stavim C umjesto njega, a ostavim Hrvatska, onda radi. Ako ostavim Ć moram maknuti Hrvatska inače ne radi. Ima bug. Ali evo ti probaj i ako tebi radi daj print screen. Ali ja bih rekao da na mom mobu, L930, to ne radi. Upravo probao, a jučer se app za mape updejtao. Bug nije popravljen.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
izzy007 kaže...
@dadn

@dick_of_the_sheep
Čemu napad. Od silnog uzbuđenja nisi dobro razumio što sam rekao. Ul. grada Vukovara sam naveo kao primjer gdje piše Hrvatska. Nisam mislio da to radi ili ne.
Konkretno ulica koja nije radila je ULICA ZDESLAVA TURIĆA.
Kako kolega @Ivan(4) reče auto complete mi je dodao Zagreb i Hrvatska u nastavku.
Sad sam probao i ako maknem slovo Ć i stavim C umjesto njega, a ostavim Hrvatska, onda radi. Ako ostavim Ć moram maknuti Hrvatska inače ne radi. Ima bug. Ali evo ti probaj i ako tebi radi daj print screen. Ali ja bih rekao da na mom mobu, L930, to ne radi. Upravo probao, a jučer se app za mape updejtao. Bug nije popravljen.

Kao sto sam rekao, pojedinci su ograniceni i ne zele da shvate da neko moze imat problem koji oni nemaju. Znaci ja bih sada imao za pravo reci mikulamu i dicku da lazu da im sve radi glatko i da nisu imali nikad neki problem samo zato jer sam utuvio sebi u glavu da ako ja imam problem da ga svi moraju imat, wtf?

8 godina
neaktivan
@izzy - hebiga, iz prve, bez obzira na kvačicu.

Nešto ti u postavkama ne štima, čini mi se. Možda jezin, regija, its.
10 godina
Evo,meni se pojavila žuta mrlja,a dugogodišnji sam,i to zadovoljni korisnik,windowsphona.Ona B2app ili kako se već zove mi ne pronalazi gresku na mobu i displayu.

0 0 hvala 1
17 godina
esko kaže...

Kao sto sam rekao, pojedinci su ograniceni i ne zele da shvate da neko moze imat problem koji oni nemaju. Znaci ja bih sada imao za pravo reci mikulamu i dicku da lazu da im sve radi glatko i da nisu imali nikad neki problem samo zato jer sam utuvio sebi u glavu da ako ja imam problem da ga svi moraju imat, wtf?

Sad izvrćeš stvari naopako, nije on rekao DotSu da laže jer nema bug, nego je DotS rekao njemu da laže jer kaže da je naišao na bug, a DotS ga ne vidi.

EDIT: Izvinjavam se kolegi Esko, čitanje foruma na poslu je pogubno i po produktivnost i po kvalitet postova.

DotS, ako se ne varam, opet nisi koristio autocomplete nego si uneo ručno kompletan string ulica zdeslava turića 1 zagreb hrvatska.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 16:01 (Ivan(4)).
15 godina
Meni ne radi. Postavke regije su Hrvatska. Možda nešto u mapama treba poštelati
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Meni iz prve nacrta rutu. Bez Zagreba i Hrvatske sam tražio..sa Ć kvačicom upisao i kliknuo povećalo tj tražilicu...ovo je odmah izbacio. (karta je na SD)

Kad već spominjem karte u vožnji, pod dojmom sam da su uneseni svi znakovi ograničenja brzine. Vozim 90 i iste sekunde ili 1 metar čim pokraj retrovizora prođe znak 70...alarm tuli prekoračenje. Još nisam sreo znak koji nije pokriven. (dalmacija)

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 14:39 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Trebali bi ovi s problemima se javit DOTS-u pa da im on preko team viewera sve to sredi!

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 16:17 (5220).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Raja, nakon HSa i instaliranja nekoliko aplikacija baterija kao podivljala prazni se jako brzo.
Jutros punjena sad 20%, a mogla je 2 dana. Radi se o L640. Aplikacija u pozadini nema ona se prazni po 1%.

0 0 hvala 1
16 godina
Ivan(4) kaže...
esko kaže...

Sad izvrćeš stvari naopako, nije on rekao DotSu da laže jer nema bug, nego je DotS rekao njemu da laže jer kaže da je naišao na bug, a DotS ga ne vidi.

DotS, ako se ne varam, opet nisi koristio autocomplete nego si uneo ručno kompletan string ulica zdeslava turića 1 zagreb hrvatska.

Nisam ja nista izvrnuo, procitaj post ponovo. Pokusao sam se solidarisati sa Izzyjem jer pojedinci ne shvataju problem ako ga oni sami nemaju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 15:49 (esko).
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Izvini, nisam lepo pročitao, na poslu sam pa na brzinu bacim oko na forum i onda povremeno lupetam svašta.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Oce li biti Alcatel u hr

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
@5220 - ne treba mi Team Viewer, jer i bez njega znam što je radio @izzy007 a da bi dobio problem koji je opisao.

@ivan(4) - koristio bih ja autocomplete, ali s obzirom da se nalazim u HR ne mogu dobiti format ulica, grad, država - nego sam to moram upisati ručno.

konačno,

@izzy007 - kad već imaš postavljen engleski kao jezik moba, onda nemoj pisati kvačasta slova jer ih u engleskom jeziku jednostavno nema. Ako hoćeš raditi s kvačastim slovima onda postavi hrvatski kao jezik moba. i opet će sve raditi kako treba.

0 1 hvala 0
15 godina
Uz dužno poštovanje prema svima ali meni je nezamislivo koristiti neki uređaj/mobitel na Hrvatskom jeziku. Oduvijek je bio Engleski. Ne snalazim se kad je Hrvatski.
Bitno je da smo došli do rješenja. Nije bug već je feature :)
8 godina
neaktivan
nitko ti ne brani koristiti engleski jezik, ali onda zaboravi na kvačice. Engleski jezik ne prepoznaje kvačice. Jednostavno nema kvačica u engleskom ! ! ! ! Jasno ? ? ?

I nemoj to nazivati feature, jer to nije feature nego tvoja umišljenost da na engleskom govornom području moraju razumjeti tvoje balkanske kvačice na slovima. Mogao si tako napisati i na kineskom, pa se čuditi kako te ne razumije.

Daj se skuliraj, please.
10 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
@dadn

nemaš posebnih postavki.. ili imaš uključen internet (mobilni ili wifi) na mobitelu ili nemaš... sama WK aplikacija koristi postavke telefona, i za jezik (navigaciju glasovnu) i za internet

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 10:22 (dadn).
15 godina

@dadn
Internet promet nikada ne gasim.

@dick_
Kvačice ili ne, uredno nađe ulicu ako maknem Hrvatska iz naziva. Znači tada prolaze kvačice.
Tako da app ima bug. Ali bitno je da znamo i rješenje :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 11:08 (izzy007).
14 godina
Ja ne znam u cemu je stvar, ja ne uspijevam replicirati problem kod sebe. Kako god napisao nade mi ulicu. Takoder mi je mob postavljen na EN i nema veze pisem li s kvacicama ili ne.

0 0 hvala 0
15 godina
izzy007 kaže...

@dadn
Internet promet nikada ne gasim.

@dick_
Kvačice ili ne, uredno nađe ulicu ako maknem Hrvatska iz naziva. Znači tada prolaze kvačice.
Tako da app ima bug. Ali bitno je da znamo i rješenje :)

Možda radi samo s lokalnim nazivima država, a kako je tebi postavljen engleski kao lokalni, pretpostavljam da bi trebao upisati Croatia umjesto Hrvatska?
Ali, ako je to tako, onda bi ti automatski trebao ponuditi upravo Croatia, a ne Hrvatska pa se najvjerojatnije i radi o bug-u.

15 godina
Sad sam probao sa Hrvatska i ne radi. Kliknem opciju uredi kako bih izmijenio naziv ulice, ne mijenjam ništa, opet kliknem traži i ovaj put nađe sa Hrvatska u nazivu. Auto complete ga možda muči.
Bitno je da postoji rješenje pa ako netko bude imao problema sa kartama može se igrati i probati jedno od ponuđenih rješenja.
16 godina
neaktivan
Ma muči njega sve. Imao isti problem još pred 50 stranica ove teme, prije 2mjeseca, na L640DS. Mislio sam da su riješili to do sad.Ali možda ni ja ne znam koristiti mobitel

1 0 hvala 0
15 godina
Evo opet potencijalni problemi. Imam fb messenger instaliran ali nisam već dugo dobio update. I sad gledam app traži minimalno 2GB rama. L930 ima 2GB rama ali svejedno piše da ne zadovoljava uvjete mobitel. Možda je to razlog zašto nema updejta. Kad kažu da treba imati 2GB rama dali je to slobodnog rama ili?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
Evo opet potencijalni problemi. Imam fb messenger instaliran ali nisam već dugo dobio update. I sad gledam app traži minimalno 2GB rama. L930 ima 2GB rama ali svejedno piše da ne zadovoljava uvjete mobitel. Možda je to razlog zašto nema updejta. Kad kažu da treba imati 2GB rama dali je to slobodnog rama ili?

to je stara vijest samo nisi do sad primjetio... nije razlog zašto nema updejta, ide updejt (tj instalacija) i na 512MB/1 GB uređaje bez problema jer na 650 ide ok...

btw. i meni isto na 3GB RAM pokazuje da nemam dovoljno RAM-a. isto poazuje i na 2GB uređajima. znači pokazuje na svim uređajima bez obzira koliko imaju RAM-a da nema dovoljno. to je idiot developer kod objave aplikacije u trgovini krivo postavio opcije... zato vam stalno govorim, stavite Messenger Beta iz dva razloga: ne pokazuje da treba 2 GB i što je najvažnije napravljen je samo za W10M

što se tiče zadnjeg updejta messenger aplikacije, bilo je to 11.11.2016. znači nema nikakve panike da ti aplikacija ne dobiva ažuriranje već jednostavno nisu izlazila nova (barem na službenom AU nisu izlazila)

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 16:30 (dadn).
15 godina
neaktivan

640 XL kupljen u prvom mjesecu ove godine. Dok je bio WP 8.1 rad uređaja je bio zadovoljavajući osim aplikacija FB, Messenger, Viber, InstangramBeta (ni zvanična ni Beta ne rade, tako da je svejedno koja je instalirana) koje koče ili se ruše ili ne dolaze obavijesti o pristiglim porukama i sl. Upgrade izvršen čim je izašla zvanična verzija WP 10 i od tada silni problemi: nakon upgrade-a nestali svi kontakti i "people tile" se stalno rušila (jedan primjer), zbog čega sam bila primorana uraditi hard reset no problemi su se nastavili najviše sa usaporavanjem uređaja, već spomenute aplikacije koje nisu radile kako treba, itd. Od upgrade-a do listopada bilo je još zvaničnih ažuriranja softvera i nakon svakog uprkos hard reset-u, rad mobitela je bio sve gori i gori (sporiji). Tako da sam na kraju fino vratila WP 8.1 jer mi je živce izjeo! Ni sada nije sjajna situacija (odnosi se na aplikacije) ali poenta je da radi do kupovine novog mobitela.

Challenge your preconceptions, or they will challenge you.
14 godina
odjavljen
izzy007 kaže...

Lumia 640 XL - Messenger 99.701.24366.0, modified 12/16/2016

Mobitel je na engleskom, i US regiji.

14 godina
odjavljen
jupiter981 kaže...

640 XL kupljen u prvom mjesecu ove godine. Dok je bio WP 8.1 rad uređaja je bio zadovoljavajući osim aplikacija FB, Messenger, Viber, InstangramBeta (ni zvanična ni Beta ne rade, tako da je svejedno koja je instalirana) koje koče ili se ruše ili ne dolaze obavijesti o pristiglim porukama i sl. Upgrade izvršen čim je izašla zvanična verzija WP 10 i od tada silni problemi: nakon upgrade-a nestali svi kontakti i "people tile" se stalno rušila (jedan primjer), zbog čega sam bila primorana uraditi hard reset no problemi su se nastavili najviše sa usaporavanjem uređaja, već spomenute aplikacije koje nisu radile kako treba, itd. Od upgrade-a do listopada bilo je još zvaničnih ažuriranja softvera i nakon svakog uprkos hard reset-u, rad mobitela je bio sve gori i gori (sporiji). Tako da sam na kraju fino vratila WP 8.1 jer mi je živce izjeo! Ni sada nije sjajna situacija (odnosi se na aplikacije) ali poenta je da radi do kupovine novog mobitela.

De SS od infoa uređaja, da vidimo koji firmware.

Imam već godinu dana 640XL, i na 8.1, i na 10 radi super(izuzet FB aplikacija....).

Naravno zbog RAM-a se malo češće javlja resuming... al' zanemarivo je.

14 godina
Izgleda da su bili pustili malo veci update za Messenger prije par dana pa su ga povukli ili postepeno pustaju. Neki pisu da su imali i video pozive koji su nestali kad su ponovno usli u aplikaciju tako da ce i to vjerojatno brzo stici.

http://forums.windowscentral.com/windows-10-mobile/447931-facebook-messenger-huge-update-mobile.html

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo info, Update 2 za WP 8.1 je na mobu

Challenge your preconceptions, or they will challenge you.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2016 14:41 (jupiter981).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice