WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.978.372
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
dadn kaže...

nova ažuriranja na W10M

Jel to ima equalizer u muzičkom playeru na WM 10 ?

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 14:05 (Haker_x).
15 godina
Haker_x kaže...
dadn kaže...

nova ažuriranja na W10M

Jel to ima equalizer u muzičkom playeru na WM 10 ?

Ne. Equalizer je u settingsima kao i dosad.

Swedish latin super funk.
15 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Ali ga uglavnom ima za razliku od WM 8.1, a vidim ubacili su i sound recorder, fino vala, itekako se isplati čekati final build bez bugova pa da se odradi update :)

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 15:57 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Meni se više nije dalo čekati pa sam na L930 stavio zadnji .36 build.
Do sad sam imao 8.1.2
To je bila najveća greška. 8.1.2 nikada nije bio službeni update. Sve je radilo puno lošije. Aplikacije su se jedva pokretale. Uglavnom se rušile. Nisam imao Lumiu već Loadmiu ili još bolje Resumiu.
Nakon updejta na W10 preporod. Sve radi odlučno. Iz action centra se na klik na poruku otvori aplikacija, a ne kao do sada prvo Loading pa Resuming pa krepa. Outlook mail je bolji u odnosu na stari stock mail app. Baterija je valjda ok. Nakon sat surfanja u Edgeu sa 94% na 74%
Novi skype video radi. Tko bi rekao. Stari je bil smeće. Čak i zvoni kad netko zove. I nakon pola sata razgovora baterija se smanjila za par postotaka. Stari je ubijao bateriju. I telefon se nije niti zagrijao.
Ne bih više mogao koristiti 8.1 verziju jer je jednom riječu zastarjela. Vidi se da w10 ima bolje Apije za aplikacije jer ove imaju više mogućnosti u odnosu na stare. WhatsApp radi savršeno. Facebook također radi ok al to ne koristim previše. Viber je tradicionalno spor sa sync poruka koje dođu. Ali radi.
Uglavnom drastično poboljšanje u odnosu na 8.1
Od bugova koje sam uočio. Nemam zvuk na snimljenom videu. I ne mogu instalirati hrv tipkovnicu.
Druge stvari nisam skužio za sada.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Meni se više nije dalo čekati pa sam na L930 stavio zadnji .36 build.
Do sad sam imao 8.1.2
To je bila najveća greška. 8.1.2 nikada nije bio službeni update. Sve je radilo puno lošije. Aplikacije su se jedva pokretale. Uglavnom se rušile. Nisam imao Lumiu već Loadmiu ili još bolje Resumiu.
Nakon updejta na W10 preporod. Sve radi odlučno. Iz action centra se na klik na poruku otvori aplikacija, a ne kao do sada prvo Loading pa Resuming pa krepa. Outlook mail je bolji u odnosu na stari stock mail app. Baterija je valjda ok. Nakon sat surfanja u Edgeu sa 94% na 74%
Novi skype video radi. Tko bi rekao. Stari je bil smeće. Čak i zvoni kad netko zove. I nakon pola sata razgovora baterija se smanjila za par postotaka. Stari je ubijao bateriju. I telefon se nije niti zagrijao.
Ne bih više mogao koristiti 8.1 verziju jer je jednom riječu zastarjela. Vidi se da w10 ima bolje Apije za aplikacije jer ove imaju više mogućnosti u odnosu na stare. WhatsApp radi savršeno. Facebook također radi ok al to ne koristim previše. Viber je tradicionalno spor sa sync poruka koje dođu. Ali radi.
Uglavnom drastično poboljšanje u odnosu na 8.1
Od bugova koje sam uočio. Nemam zvuk na snimljenom videu. I ne mogu instalirati hrv tipkovnicu.
Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

Ali ga uglavnom ima za razliku od WM 8.1, a vidim ubacili su i sound recorder, fino vala, itekako se isplati čekati final build bez bugova pa da se odradi update :)

imaš ekvalizator i na 8.1...

10 godina
neaktivan
izzy007 kaže...

jesi li nakon nadogradnje napravio hard reset? to ti je uvjet da bi riješio neke probleme... 

15 godina
neaktivan
dadn kaže...
Haker_x kaže...

Ja ga nigdje ne mogu naći u postavkama. Možda se mora skinuti ? Po tvom screenshootu to je MS aplikacija koja dođe uz windows

15 godina
@dadn
Nisam napravio hard reset. Prijavio se u insider app u slow ring. Ponudio mi .29 verziju a ne .36.
Prvo sam instalirao .29 , a odmah nakon toga .36
Niti jednom nisam napravil hard reset. Mobitel mi radi odlično. Pogotovo mi se sviđa što mogu pomoću transparentnosti dobiti ikone, a ne tajlove. S pločicama mi ekran izgleda neuredno. Ovako izgleda puno bolje. Ali to je moje mišljenje i ne mora se svidjeti drugima. Konačno mi je proradio i stream glazbe iz OneDrivea. Sad mogu vidjeti pjesme u grove aplikaciji. To sa 8.1 nisam nikako mogao poštelati.
10 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
@dadn
Nisam napravio hard reset. Prijavio se u insider app u slow ring. Ponudio mi .29 verziju a ne .36.
Prvo sam instalirao .29 , a odmah nakon toga .36
Niti jednom nisam napravil hard reset. Mobitel mi radi odlično. Pogotovo mi se sviđa što mogu pomoću transparentnosti dobiti ikone, a ne tajlove. S pločicama mi ekran izgleda neuredno. Ovako izgleda puno bolje. Ali to je moje mišljenje i ne mora se svidjeti drugima. Konačno mi je proradio i stream glazbe iz OneDrivea. Sad mogu vidjeti pjesme u grove aplikaciji. To sa 8.1 nisam nikako mogao poštelati.

radi on dobro i bez hard reseta ali neke bugove i problemi se riješavaju hard resetom... jednostavno se mora napraviti hard reset kad nadograđuješ sa 8.1 na 10.. poslije samo nadograđuješ bez hard reseta

16 godina
izzy007 kaže...

Pogotovo mi se sviđa što mogu pomoću transparentnosti dobiti ikone, a ne tajlove. S pločicama mi ekran izgleda neuredno. Ovako izgleda puno bolje.

Kako se to moze posloziti, mozes objasniti ukratko, gdje se ide u postavkama

10 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
dadn kaže...
Haker_x kaže...

Ja ga nigdje ne mogu naći u postavkama. Možda se mora skinuti ? Po tvom screenshootu to je MS aplikacija koja dođe uz windows

instaliraj SysApp Pusher i potraži "audio" pod system...

16 godina
kran kaže...
izzy007 kaže...

Pogotovo mi se sviđa što mogu pomoću transparentnosti dobiti ikone, a ne tajlove. S pločicama mi ekran izgleda neuredno. Ovako izgleda puno bolje.

Kako se to moze posloziti, mozes objasniti ukratko, gdje se ide u postavkama

Settings - personalisation - Start, podesi slider za Tile transparency (naravno, ukoliko imaš W10)

12 godina
Haker_x kaže...
dadn kaže...
Haker_x kaže...

Otvori postavke i na dnu otvori dodatke i tu ti je.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
WindowsPhone - Općenito

evo jedan jako dobar review, od michael fishera s pocketnow, također se obazire i na one koji govore da je windows još nedovršen os.
uglavnom pogledati obavezno

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dadn kaže...

instaliraj SysApp Pusher i potraži "audio" pod system...

Ma to kralju :)

12 godina
WindowsPhone - Općenito

ima li kakvih novosti o tome kad će izac wp10, nesto se govorkalo da je trebalo izaci u ovo vrijeme

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Del_Boy97 kaže...

ima li kakvih novosti o tome kad će izac wp10, nesto se govorkalo da je trebalo izaci u ovo vrijeme

ništa od ove godine... Microsoft (Gabe Abul) je rekao da je insider build .36 zadnji u ovoj godini i do slijedeće nema ništa, a službeni je odgođen za prvi mjesec...

10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

za W10M

Device Diagnostics HUB

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/device-diagnostics-hub/9nblggh58t2h

Monitor CPU + MEMORY (RAM) + GPU real-time usage
Monitor DISK I/O real time usage
Network Download and Upload real time speed
Get a List of every device and driver available within the phone
Get a List of active system processes with CPU and RAM usage (Private Working Set)
Get a collection of every app installed (With settings and hidden)
Check ever WiFi network available
Restart or shutdown the phone

Da bi aplikacija radila, morate uključiti developer mod u "postavke - ažuriranje i sigurnost - Za razvojne inženjere"

obilježite "Način rada za razvojne inženjere" i "Uključite daljinsku dijagnostiku putem USB veze i lokalne mrežne veze"

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Može mala pomoć

Konačno se dokopao novog telefona Lumia 950XL,

Prebacio contacte sa Nokia N8 pomoću "transfer mx data" ali mi se contacti ne prikazuju, pokaže mi ako nazovem broj, onda povuće podatke, ali ako idem gledat pod People nema niti jednog contacta.

Na onedrive su isto svi contacti i svi zapisi sa calendara ali mi se ne prikazuju na telefonu.

Svaka pomoć dobrodošla, da nemoram nosit okolo N8 u svrhu imenika :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zmalamuth kaže...

Može mala pomoć

Prebacio contacte sa Nokia N8 pomoću "transfer mx data" ali mi se contacti ne prikazuju, pokaže mi ako nazovem broj, onda povuće podatke, ali ako idem gledat pod People nema niti jednog contacta.

Na onedrive su isto svi contacti i svi zapisi sa calendara ali mi se ne prikazuju na telefonu.

ja nikad nisam imao problema sa prebacivanjem kontakata sa starih telefona na Lumije ali nikad nisam koristio taj "transfer my data"... ja obično prebacim kontakte u VCF i onda ih uvezem na people.live.com, uredim kako želim i Lumia ih povuče sama sa računa...

15 godina
neaktivan
dadn kaže...
Zmalamuth kaže...

Može mala pomoć

ja nikad nisam imao problema sa prebacivanjem kontakata sa starih telefona na Lumije ali nikad nisam koristio taj "transfer my data"... ja obično prebacim kontakte u VCF i onda ih uvezem na people.live.com, uredim kako želim i Lumia ih povuče sama sa računa...

VCF?

10 godina
neaktivan
Zmalamuth kaže...

VCF?

vcf fajl sa kontaktom (kontaktima)... izvezeš kontakte u vcf (npr u Nokia Suite)...ako imaš npr jako puno kontakata, zna biti tlaka uvoziti jedan po jedan na MS računu (ili me je nekad znao taj uvoz zezati), pa ja ih onda uvezem na google računu odjednom sve... i onda ih izvezem u jednu fajlu za outlook i tu fajlu učitam na people.live.com

15 godina
Neznam jer netko vec spominjao ovdje... Al veliki popusti su na edigitalu (molim samo bez pisanja iskustva o doticnima) na Nokia opremu - fatboy, dt 901, prijenosni power bank...
Vrijedi pogledati, jer su cjene odlicne! Nekadasnji (pre)skupi fatboy od 600 kn, sad je malo vise od 160 kn. Meni se svida Nokia power bank u tradicionalnom lumia-nokia kockastom dizajnu, za niti 40 kn :) !
Neznam samo kolika je postarina, jer bi ovo definitivno narucio...
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Evo ekipa da se privremeno pohvalim. Tati je sestra za rođendan uzela Galaxy Grand Neo Plus (pazi imena!), a ja sam sebi uzeo L640. Moram priznati da u usporedbi sa Lumijom, ovaj Galaxy Grand Neo Plus nikako ne parira. Znači, ima slabiju rezoluciju, o ekranu da ne govorimo, procesor i slično. Najgore je zapravo to što je cijena moje Lumije i tog, usudio bih se reći šrokteksa od Samsunga, jednaka. No, imao sam (otac je imao :) ) problem da se Wi-Fi gasio sam od sebe, naravno, nije pomogao ni factory reset ni stavljanje najnovijeg softvera i slično. Nakon tog problema smo dobili potpuno novi Galaxy uređaj, isti model i isto sve, no primjetio sam da se na tom mobitelu i dalje pojavljuje isti problem. Sad, moguće da je to do moje Wi-Fi mreže, ma da sumnjam jer ja na Lumiji nisam nikad imao takvih problema. Nego, da pređem na stvar, zašto ovo pišem. Probat ću opet zamijeniti ovaj uređaj zbog istog problema, pa ako mogu dobiti povrat novca, uzet ću Lumiju 640 i tati. Broj malih aplikacija otac nije ni primjetio, začudio se kako moja Lumija puno fluidnije radi, i sviđa mu se najviše što je sve ugrađeno od uredskih paketa (Office, Adobe Reader i slično). Tako da se stvarno uskoro nadam da ću prebaciti i još jednog Androidaša na Windows platformu. Čisto ako će nekome pomoći, evo specifikacija i Grand Nea i L640: 480 x 800 pixela (cca 186 ppi) vs 720 x 1280 pixela  (cca 294 ppi), Spreadtrum SC8830 (nikad čuo za ovaj procesor?) vs Snapdragon 400, 2100 mAh vs 2500 mAh, itd, itd. Da dam i malo osobni osvrt na ovo: Osobno smatram da Galaxy Grand Neo Plus u ovom slučaju nije opravdao svoju cijenu od 1100 kuna za koliko sam i kupio Lumiju koja je po specifikacijama u odnosu na Samsung, zvijer. Također smatram da uz sav taj bloatware koji Samsung nudi, nikakvu nadogradnju OS-a, zapelo na 4.4.4 sa kojim je i došao, uređaj ne vrijedi ovih novaca. Jedini razlog za koji smatram zašto ljudi kupuju ovaj uređaj je zato što misle da mogu dobiti kvalitetan i dobar uređaj za ovu cijenu, no nažalost, osobno sam se uvjerio na 2 primjerka ovog modela, da nije tako. Sad, jesam li ja možda nešto krivo radio, možda nešto čačkao po postavkama ili sam dobio čak 2 uređaja sa istom tvorničkom greškom, iskreno u to ne bih htio ulaziti i gledati tko/što je u ovom uređaju krivo radio/radilo. Također, naveo bih prednost za starije osobe da je dosta pregledan, tj.tekst i ikonice su dosta velike. Eto, isprike što sam razdužio, i nadam se da ću dovesti još jednog Androidaša u ove Windows vode. Sve najbolje povodom nadolazećih blagdana

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 21:33 (alen4430).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
x360gamer kaže...
Neznam jer netko vec spominjao ovdje... Al veliki popusti su na edigitalu (molim samo bez pisanja iskustva o doticnima) na Nokia opremu - fatboy, dt 901, prijenosni power bank...
Vrijedi pogledati, jer su cjene odlicne! Nekadasnji (pre)skupi fatboy od 600 kn, sad je malo vise od 160 kn. Meni se svida Nokia power bank u tradicionalnom lumia-nokia kockastom dizajnu, za niti 40 kn :) !
Neznam samo kolika je postarina, jer bi ovo definitivno narucio...

A zasto ''molim samo bez pisanja iskustva o doticnima''? Hoces da budes dobar i da sa svima podijelis ''odlicne ponude'' a da pri tome strpas pod tepih da je extreme digital vjerovatno najgora it trgovina u regiji? Prije nego bilo sta naructie iz te smecarske it trgovine procitajte ponesto o njima u temi Extreme Digital - iskustva.

14 godina
WindowsPhone - Općenito

dokad traju odmori ovima iz microsofta

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

valjda do ponedjeljka

L.P

0 0 hvala 0
12 godina