WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.049.751
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: WindowsPhone - Općenito

Bok kolege. Dugogodišnji sam korisnik Android platforme i meni je super no sad kupujem novi mob i dilema mi je da pređem na WP platformu čisto zato što mi je super ponuda Lumia 640 s obzirom na cijenu i ono što nudi. Sad se bliži i WP 10 tako da se očekuje još bolji WP pa me zanima sad neko objektivno mišljenje oko toga. Kako rade standardne aplikacije tipa FB, Viber, Gmail i slične popularne i googlove aplikacije. Googlov sam čovjek godinama i ne vidim razloga niti želje da se to mjenja, a koliko sam čitao ima aplikacija i na Windowsu koje mi to omogućuju. Znam da WP radi puno bolje i laganije nego Android ali mi to nije faktor prevelik jer je i Android sad dobar te ako bi uzeo Android mob onda bi imao 2GB rama i dobar CPU. Minus WP su nedostatak aplikacija i to što odbijaju surađivat s Googlom čije usluge koristi cijeli svijet (to ako sam dobro shvatio na moblinoj platformi jer znam da na desktop računalima rade uredno). Dakle, ne mogu ja sad čitat 300 strana foruma nego mi recite ukratko kako radi WP i kako rade aplikacije, pogotovo one koje emuliraju googlove servise.

17 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Imam Ativ S, ne Lumiu

A yebi ga onda, snalazi se. (sorry, znam da sam okrutan, ali gdje piše da su Insider buildovi uopće predviđeni za išta drugo osim Lumia i jednog HTC-a?)

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 13:41 (kizo2703).
17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Bok kolege. Dugogodišnji sam korisnik Android platforme i meni je super no sad kupujem novi mob i dilema mi je da pređem na WP platformu čisto zato što mi je super ponuda Lumia 640 s obzirom na cijenu i ono što nudi. Sad se bliži i WP 10 tako da se očekuje još bolji WP pa me zanima sad neko objektivno mišljenje oko toga. Kako rade standardne aplikacije tipa FB, Viber, Gmail i slične popularne i googlove aplikacije. Googlov sam čovjek godinama i ne vidim razloga niti želje da se to mjenja, a koliko sam čitao ima aplikacija i na Windowsu koje mi to omogućuju. Znam da WP radi puno bolje i laganije nego Android ali mi to nije faktor prevelik jer je i Android sad dobar te ako bi uzeo Android mob onda bi imao 2GB rama i dobar CPU. Minus WP su nedostatak aplikacija i to što odbijaju surađivat s Googlom čije usluge koristi cijeli svijet (to ako sam dobro shvatio na moblinoj platformi jer znam da na desktop računalima rade uredno). Dakle, ne mogu ja sad čitat 300 strana foruma nego mi recite ukratko kako radi WP i kako rade aplikacije, pogotovo one koje emuliraju googlove servise.

Ne odbija to MS nego Google ne želi svoje app na WP.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Google drzi monopol i to je razlog zasto nezele napraviti nijednu WP aplikaciju. Takoder su ogranicili APIove kako bi developeri odustali od ove platforme, no to im bas i ne uspjeva.

@zvonac

Mobitel funkcionira kako treba, nekad se osjeti malo loadinga, sekundu-dvije, nista vise. Danas se malo poceo cudno ponasati, restartirao sam ga i valjda ce sadsa sve biti ok.

Lumia 930 se moze naci jeftino na njuskalu, no mislim da ti je bolje sacekati najnoviji flagship koji ce biti skuplji no barem bi baterija trebala duze trajati i manje se pregrijavati, to mi je na 930tki uzasno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Minus WP su nedostatak aplikacija i to što odbijaju surađivat s Googlom čije usluge koristi cijeli svijet (to ako sam dobro shvatio na moblinoj platformi jer znam da na desktop računalima rade uredno). Dakle, ne mogu ja sad čitat 300 strana foruma nego mi recite ukratko kako radi WP i kako rade aplikacije, pogotovo one koje emuliraju googlove servise.

Nije MS taj koji odbija saradnju vec papanski google koji odbija izdati ijednu svoju aplikaciju za WP...cak i kad je MS napravio neki kvazi youtube app, Google je trazio da se ona ugasi. Za gmail mozes koristiti MS outlook koji je po meni bolji od gmaila. za youtube imas boljih alternativa od standaradne yt android app. Facebook app je losiji na WP od Androida i nju razvija microsoft a ne facebook. Viber je losiji na WP a Whatsapp je isti kao i na Androidu.

14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Imam filing da će sljedeći biti Note 4

1 0 hvala 0
15 godina

A dobro, nije mi bitno tko što odbija kad je tako kako je nego kako to sve skupa radi.

16 godina
Dex.pwn kaže...
WackyZG kaže...
@dex: . Windows recovery tool i reinstall softwarea (pokusaj si samo prvo napraviti backup da ti bude lakse poslije) Kazu da to rijesava problem

Imam Ativ S, ne Lumiu

Uppps... srry, zaboravio. Ako ga uspiješ upaliti, probaj hard reset: 

1. Make sure your phone is charged (put it on charger to be sure)
  2. Press and hold the volume down + power buttons until your phone vibrates and restarts
  3. As soon as the Nokia logo appears, press the following buttons one at a time in a sequence:
    Volume up
    Volume down
    Power
    Volume down

(naravno, Nokia u tekstu zamijeni za Samsung)

18 godina
WindowsPhone - Općenito

Ma lumija 930 je kandidat za wp10, bar dok ne dođe 940, a to kod nas ne bu prije zime (11-12mj. znači kraj godine, a ne bi me čudilo i sljedeće godine 1.mjesec)

Jer kolko gledam desetka donosi dost dobrih stvari...

Ček kad wp10 izlazi na scenu, kaj ne bi trebala skup sa dekstop winsima ugledat svjetlo dana?

Zadnji build je ili 10166 ak se ne varam...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 17:11 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
zvonac kaže...

Ma lumija 930 je kandidat za wp10, bar dok ne dođe 940, a to kod nas ne bu prije zime (11-12mj. znači kraj godine, a ne bi me čudilo i sljedeće godine 1.mjesec)

Jer kolko gledam desetka donosi dost dobrih stvari...

Ček kad wp10 izlazi na scenu, kaj ne bi trebala skup sa dekstop winsima ugledat svjetlo dana?

Zadnji build je ili 10166 ak se ne varam...

Zadnji build koji je došao na mobitele je 10166 i tu se izjednačio sa WIn 10 za desktop, ali nije on još gotov. Microsoft je sve snage prvo stavio na Win 10 desktop, kako napokon više ne bi propuštali "back to school" prodaju (do sada su im OSevi uvijek na jesen izlazili, ne u ljeti). Win 10 za telefone će se tek sada zahuktati i navodno... ako je vjerovati špekulacijama i tračevima... ući u stable (RTM) u rujnu. 

17 godina
Da li neko koristi xiaomi mi band uparen sa nekim win phoneom? Funkcionira?
Najbolji program za zaradu na internetu -> https://outloud.us/landingpage/8192
16 godina
Procurila cortana za android. Potpuno identicna W10 verziji.
Nemam vise rjeci za ovako glupe poteze M$!
S cim oni misle uspjeti i osvojiti trziste, ako i one aplikacije radi kojih ljudi prelaze na WP (here maps, cortana..) sve prebace na konkurenciju.

A ista konkurencija nece, ne napraviti, negoi ne dozvoliti da sam M$ napravi najobicniju youtube aplikaciju.

Mozda su glupi toliko i sami protiv sebe rade, vide da nece uspjet pa da bar ogrnu nesto para s najboljim wp aplikacijama...a mozda su tolko hrabri da daju sve konkurenciji jer znaju da ce ih W10 pomest sve.

Nadam se da je ovo 2.
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Evo video, jučer mi se zabloko, ne reagira.

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Nema budućnosti za wp, barem one daleke.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Moj PC  
0 9 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Moj jutros bio u dzepu dok sam starome pomagao i bio upaljen net.. Dosla neka notifikacija i istiskao se on u dzepu tako da je usao u kontakt kojeg nisam koristio preko godinu dana, usao je u facebook i objavio dvije poruke na zidu hh i huu (ovo ne kuzim kak je uspio), otvorio mi tapatalk kojeg nemam u plocicama, i poslao curi sms hhh.

Sto dalje sve si razmisljam da je bila greska ici na WP. Tih gluposti nisam na Androidu imao ali opet WP je fludniji.. Dvosjekli mac.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 14:15 (BlackDwarf).
Moj PC  
0 2 hvala 0
18 godina
neaktivan
BlackDwarf kaže...

Moj jutros bio u dzepu dok sam starome pomagao i bio upaljen net.. Dosla neka notifikacija i istiskao se on u dzepu tako da je usao u kontakt kojeg nisam koristio preko godinu dana, usao je u facebook i objavio dvije poruke na zidu hh i huu (ovo ne kuzim kak je uspio), otvorio mi tapatalk kojeg nemam u plocicama, i poslao curi sms hhh.

Sto dalje sve si razmisljam da je bila greska ici na WP. Tih gluposti nisam na Androidu imao ali opet WP je fludniji.. Dvosjekli mac.

to kao argument protiv WP je smiješno.

18 godina
WindowsPhone - Općenito

Dal garancija vrijedi ako ima samo jamstveni list a nema računa, sa udarenim štambiljom od Mobisa?

Ma gledam Lumije 930..

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Wolverine kaže...
BlackDwarf kaže...

to kao argument protiv WP je smiješno.

Zasto bi bilo smijesno? Na taj nacin moze slati poruke i mrdat po postavkama a da korisnik nije  svjestan.  Neki modeli imaju da se namjesti osjetljivost ekrana ali na l630 toga nema. 

Do toga dolazi jer se kroz notifikacijski centar moze uci u sto god stigne i u postavke. Nema u postavkama nacina da se to onemoguci a lock na sifru ili sto vec nije rjesenje zbog vise korisnika koji koriste mobitel. 

Argumenti za koristenje wp su i dalje tu ali iritiraju te musice koje su konstantno tu. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 15:44 (BlackDwarf).
15 godina

Provjereno imao istu situaciu, i da vrijedi @zvonac

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 20:24 (sale03).
16 godina
BlackDwarf kaže...

Imao si ti srece da on nije nesto drugo poslao u sms-u. Zamisli da ti je porucio kontejner poklopaca za tegle preko ebaya. Imao si pravo srece :)

18 godina
WindowsPhone - Općenito

166 vrtim na lumiji 930, bome jako dobro radi i mogu rec, ovi winsi bi mogli bit iznenadjenje..

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 22:11 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Dex.pwn kaže...

Evo video, jučer mi se zabloko, ne reagira.

treba biti hrabar i uzeti wp telefon van lumia serije

tebi naklon

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 3:02 (Indestructible).
14 godina
odjavljen
Haha, što bi trebo bit hrabar? Pa mob ko mob, volim Samsung zbog ekrana ;)
18 godina
WindowsPhone - Općenito

---------------------------------------

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 8:55 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kojeg vbi vi uzeli?  lte verziju sam nasao za 1299 kn, ds za 1220 kn

16 Lumia 640 lte
4 Lumia 640 ds
16 godina

Pa zavisi što je tebi bitnije. Ako nemaš potrebu za dvije SIM kartice, uzmi LTE, razlika u cijeni je zanemariva...

HTC 8X :)
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Jel se moze kupovat u trgovini paypalom? Ne mogu nac tu opciju.

0 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Jel neko narucivao silikonski/plasticni oklop ili 9h tempered glass sa ebaya za L640 xl. Ako ste zadovoljni moze link. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Crofarmer kaže...

Jel se moze kupovat u trgovini paypalom? Ne mogu nac tu opciju.

Ne može, ali ako ti operater podržava Carrier billing (poput VIPa), možeš preko njega kupovati, pa ti skine s računa za bon ili ti stavi na račun od pretplate. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice