WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.029.033
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
roach kaže...

Problem je sto nemam nikakvu opciju kada udem u aplikaciju, isto je s ugasenon stednjom baterije i s upaljenom.

EDIT: Probao sam i factory resert i resertiranje mobitela, izvadio sam i bateriju i opet stavio i dalje je isto.

Ako imaš bilo koji Lumia uređaj probaj  Lumia Software Recovery Tool..

Ja imam problem sam Lumia kamerom i od Microsoft podrške su mi preporučili da to isprobam...

Nažalost nisam našao vremena zadnjih dana da s ovom probam riješiti proble..

Ako budeš radio s Toolom javi rezultat..

EDIT

I da napomena i ovaj alat briše sve sa uređaja.. tako da napravi backup prvo..

Smrt u penziji
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 10:23 (geothia).
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Sličan problem sam imao samo što su meni bili pozivi skoro na 100%, a nisam nikako telefonirao.. hard reset mi je riješio problem 

www.wpnovosti.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
majstorSZ kaže...

@markot-Možeš samo promijeniti na englesku tipkovnicu, na njoj su malo šira slova pa je ugodnije tipkati

Aha, to je već malo ok, smo što si mu zamjenili ¨z¨i y¨

14 godina
neaktivan

Ako ti to smeta, onda stavi njemačku tipkovnicu ali samo isključi predviđanje unosa (ako ti bude smetalo)

www.wpnovosti.com
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Jel ima tko postavke za vip internet postavke WP8.1

Ovi nemaju automatske da šalju poslali mi preko sms-a al ne rade

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
WindowsPhone - Općenito

Nika 735, Denim, 8sec za pokrenit Lumia kameru. UŽAS!

Stock kameru od wp pokrece u ispod 1sec.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@Hrvoje.RH- Evo ih: LINK

www.wpnovosti.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 12:48 (majstorSZ).
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Hvala

Idem pokušat

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
guls kaže...

Gluposti. Lumia 930 ima jedan od najboljih ekrana na tržištu, a i sam uređaj je odličan. Aplikacije rade neusporedivo bolje nego na android ekvivalentima. Iz prve ruke, osobno s4 i s5 isprobani. 

Ali na kraju se sve svede na igru koliko tko love ima i koji brand preferira. Sve se to ipak lagano može staviti u isti koš.

Koje aplikacije?

14 godina
thebatman kaže...

Nika 735, Denim, 8sec za pokrenit Lumia kameru. UŽAS!

Stock kameru od wp pokrece u ispod 1sec.

nešto vjerojatno ne šljaka, probaj je reinstalirat. meni na 730 običnu otvara instant, kod lumia kamere ima malo odstojanje, možda sekundu.

Ne predaj se nikad osim kad moraš!
15 godina
neaktivan
Kao vlasnik 930 moram nesto rec na nedavne komentare...
Ekran los zbog drukcije matrice? Na 440 ppi ic to komentirat? Uozbiljite se ljudi...
Kamera losa? Svakako losija od 1020, al sad s denimom hdr, 4k video i brzina paljenja - ne bih se slozio.
Baterija je ok, niti bolja niti losija od prosjeka klase. Ionako je xiaomi 10400 na putu 😊

Vidim cesto se komentiraju problemi android flagshipova, htc kamera, xperia ekran, samsung plastika, lag, itd. Po meni 930 nema tih mana i drukcije bi pjevali da je na androidu...
...i tako dalje
16 godina
apoteka kaže...
Kao vlasnik 930 moram nesto rec na nedavne komentare...
Ekran los zbog drukcije matrice? Na 440 ppi ic to komentirat? Uozbiljite se ljudi...
Kamera losa? Svakako losija od 1020, al sad s denimom hdr, 4k video i brzina paljenja - ne bih se slozio.
Baterija je ok, niti bolja niti losija od prosjeka klase. Ionako je xiaomi 10400 na putu 😊

Vidim cesto se komentiraju problemi android flagshipova, htc kamera, xperia ekran, samsung plastika, lag, itd. Po meni 930 nema tih mana i drukcije bi pjevali da je na androidu...

Također mi nije jasno koji je problem sada odjednom s mobitelom. Nema Glance? So what... double tap to wake mi je dovoljan. Ekran je izvrstan, po komentaru osobe koja redovito kupuje iPhone i trenutno ima 6icu, bolji, iako ja osobno ne vidim neke razlike. Baterija mi izdura od ujutro do navečer, bez obzira na teror mobitela (ne koristim ga za gaming pa zato vjerojatno). Kamera, da srede šum tijekom noćnog snimanja bi bila idealna, mada, ne znam zašto svi u mobitelima očekuju DSLR kvalitetu slika, nema šanse da se i jedan mobitel približi pravom fotoaparatu (osim eventualno 1020, ali neću komentirati jer je nisam osobno koristio). 

Sve u svemu, mobitel je izvrstan. Ništa nije nikada savršeno i treba gledati omjer uloženo / dobiveno kod svakoga, a 930 je u tom slučaju, s obzirom na cijenu uređaja, ima najbolji omjer. 

15 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Evo pokusao rijesiti problem s trajanjem baterije Lumia Software recovery tool-om i "Osobe" ne cucajlu vise bateriju toliko. 

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Ja kad pogledam šta mi z1 compact daje i šta flagship wp daje to je onda dosta velika razlika.

Na xperiji: 60 fps (ogromna razlika naspram 30 fps, ako ti je kamera bitna više nećeš ni gledati mobove sa 30 fps), veliku većinu toga šta mi ne pašem modam (npr. zvuk je bio pretih, pojačao sam ga za najmanje duplo,  količina basa mi se ne sviđa-pojačam ga, lolipop još nemam ali sam uzeo od njega što mi se sviđa, nešto od system appova troši bateriju-isključim to, ne sviđa mi se bilo šta-promjenim to, poželim neki feature od nekog drugog moba-skinem ga), material design mi izgleda puno više premium od modern ui-a, google 360 panorama je dosad najbolja panorama koju sam vidio, igre su puno kvalitetnije na androidu kao i aplikacije.

Jednostavno wp ne nudi ništa (osim fluidnosti) što neki android flagship ne nudi + puno više.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 15:45 (EZY-E).
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Nekome se ne da kupovati poluproizvod pa da sve mora podešavati i modati na njemu, volim kada kupim mobitel upalim ga i on radi i mogu što želim, ne moram nikakav root raditi niti instalirati nekakve aplikacije za praćenje resursa i slično.

Uglavnom svakom svoje.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
12 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Da, da. To obilježje Androida, ta fluidnost. 
Forumaš pohvali fluidnost androida i onda u google ukuca: "uredjaj xxx + custom rom". 

kao što je rekao sirka666, kad kupim uređaj želim da kupim potpun uređaj a ne da kada ga kupim da tražim romove i strahujem od update-a.

10 0 hvala 0
14 godina
bik kaže...

Koje aplikacije?

Sve koje rabim. Sve radi brže i podmazanije. Pogotovo se razlika osjeti nakon nekakvih mjesec pa nadalje dana rada. Hoćeš social aplikacije, bankarstvo, komunikacijski alati, poslovni alati, mail klijenti, cloud operacije, vpn... osim vibera, kojeg ionako ne rabim.

A po 930 pljuju samo oni koji si ju ne mogu priuštiti. U principu, "ona ženska je kurvetina" obično znači "daje svima ali ne i meni" :)

i da, nije dobro da se sad ovo pretvori u wp vs android svađu. nikamo ne vodi ova rasprava, svi imamo svoje favorite. wp flagshipovi se znaju, kao i androidovi. svatko svome stadu, molio bih lijepo.

Fuck me I am famous.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 16:08 (guls).
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Maloprije mi došao update za L920  ne znam da li je to Denim ili nešto drugo s obziorm da ne mogu više otvoriti extras+info samo me izbacuje nakon update-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Uvijek takve stvari vode u svađu, jebiga tako je to na forumima. Ne od moje strane, ali uvijek uspijem raspizdit kolege s kojima raspravljam.

Ja sam pak na androidu od samih početaka, tj verzije 1.6. Uvijek me nervirala sporost samog sustava i sposobnost urušavanja samog u sebe pod teretom lošeg handlanja 'smeća". Nikad nisam imao instalaciju up and running dulje od 3-4mj da nekaj nije pošlo po krivu. OK, mogu ja trošiti vrijeme i čistiti OS, no nemam vremena za to, pogotovo zato što WP je u stanju raditi mjesecima bez ikakvih lagova. Evo ženin HTC 8x je već godinu i pol na prvoj instalaciji. Ni traga lagovima, a mob je pun do vrha samih sranja.

Facebook na androidu ne radi dobro godinama. Zašto? Zato što je kao prvo spor, evo, tu je na stolu igrom slučaja jedan lenovo, listam zid i fb šteka i šteka i vuče se ko krepana mačka, a još je gore otkad su uveli live video pregled dok scrollaš zid, pa se dogodi da ti zascrollaš, a on zašteka i otvori ti neki random link na kojem si tad imao prst, užasno nervirajuće, pogotovo ako otvoriš nekakvo smeće koje kasnije moraš par minuta zatvarati i vraćati se na feed. Kao drugo često se događa rušenje same aplikacije, jednostavno dođe poruka Facebook je prestao reagirati, zatvori ili pošalji izvješće. Kao treće, smeće-cache-logovi od tog istog facebooka raste i do pola gige na kartici. Aj ti kao aplikacija hendlaj pola gige cachea na mobilnoj platformi, teško je, stoga nije ni čudo da tako loše radi. Notificationi kasne, evo sinoć žena išla gledati neke bildere golaće u green gold, šalje poruku u 4:00 dođi po mene tad i tad. Naravno da notification nije došao. Došao je tek onda kada je poslala poruku u 4:15 di si više, smrzavam se čekajući. Facebook je bio dobar onda kada nije bio toliko nakrcan s opcijama. A to je MS fb app. Nemaš breg opcija, pretpostavljam, jer nisam napredan korisnik, no sve ono što meni treba on ima. A to je da notification dođe, da brzo radi, da je real time scroll i feed. Nema štekanja, nema mučenja, nema kašnjenja. Možda ne može napraviti online video call s posluženim čajem i keksima, ali za ono što treba 99% populacije radi savršeno i puno bolje nego bugoviti android app.

Nadalje što se bankarstvo tiče, ista stvar, koristim mpbz (za druge neću govoriti jer me ne interesiraju), osim što se aplikacija crashala, qr skeniranje nije radilo. wp app radi odlično, stabilno i vizualno je barem duplo bolji i brži, sve radi uredno, logira se u sekundi u app, plaćanja su super brza, jedino čekam učitavanje predloška 2-3 sekunde. Meni prihvatljivo. Što se tiče pristupa web aplikaciji banke, mislim da se sa IE to može uredno odraditi (nemam lumiju ovdje, no mislim da je to bilo ok sa zabom i mtokenom), samo namjestiš desktop prikaz i sve je ok. Sve je ionako java pisano.

Mail klijent je podjednako dobar, premda na androidu nikako ne prihvaća ssl od mog mail servera. Kada smo uzimali službene uređaje za firmu, gledali smo androide jer su bili cost effective, no na kraju nitko nije mogao imati exchange na standardnom mail klijentu, pa smo kupili 3rd party app koji je jedini radio uredno. WP uredno importa certifikat i slaže exchange. Android tu još mora puno žganaca popapati.

Što se kamere tiče, ova kamera uredno kenja 920 i 925, ima breg testova online, samo treba guglati. Navodno su noćne fotke nešto lošije nego na prethodnicima, no te detalje vjerojatno primjećuje samo Lupino. Druga najjača lumia kamera je u tom uređaju (nakon 1020) i ne znam koja kamera osim panasonica koji je tek izašao može posrati ovu u klasi mobilnih uređaja.

Kaj se hardvera tiče, ok, slažem se, ima jačih uređaja, no ipak je 930 izašla sredinom prošle godine i kao takvu ju treba gledati. Naravno da će nekakav iphone 6 plus ili galaxy s5 imati puno bolje rezultate u sintetičkim testovima. A i što se korisnika tiče, koliko gledam ljude oko sebe i u firmi, svima bi najobičniji dual core snapdragon bio i prejak za njihove potrebe. Tako da sve te hardverske specifikacije i sintetičke testove treba gledati s dozom zadrške, no opet, kao relevantan podatak onome koji to treba. A takvih je 15 u HR :) ironija, jel.

Nije ni meni cilj nikoga pljuvati, ali volim takve rasprave rezati u startu jer prvo ne vode ničem osim po prstima od moderatora, a drugo, svakome njegovo. Android ima svoje prednosti, wp ima svoje, dva svijeta, nekompatibilna među sobom. Meni s androida jedino fali onaj browser koji prikazuje flash, ne mogu se sjetiti kako se zvao, fluffy ili puffy ili neki bog, znam da sam kupio taj app, bio je odličan. Toga na wp recimo nema, a sve bi dao da ga mogu nabaviti. Sa wp sam se preporodio, vjerujem da bi i sa iOS-om na zadnjoj generaciji uređaja, jer mi se čini kao trenutno najkompletnija platforma. 

Fuck me I am famous.
Moj PC  
9 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Zato je Windows strava

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Nestade mi post, no dobro.. :)  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jedna stvar mi nedostaje na WP naspram androida koliko god banalna bila - a to je da mi mobitel kaže koliko je još vremena preostalo do trenutka kad će se budilica oglasiti.

Zna možda netko neki workaround ili 3-rd party aplikaciju?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
WindowsPhone - Općenito

.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
18 0 hvala 2
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Šta mislite da u WPXu bude uz podešavanje zvona za aplikacije(FB, skype, e-mail) da se još može podesiti kako će vibrirati mobitel 

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
guls kaže...

Facebook na androidu ne radi dobro godinama. Zašto? Zato što je kao prvo spor, evo, tu je na stolu igrom slučaja jedan lenovo, listam zid i fb šteka i šteka i vuče se ko krepana mačka, a još je gore otkad su uveli live video pregled dok scrollaš zid, pa se dogodi da ti zascrollaš, a on zašteka i otvori ti neki random link na kojem si tad imao prst, užasno nervirajuće, pogotovo ako otvoriš nekakvo smeće koje kasnije moraš par minuta zatvarati i vraćati se na feed. Kao drugo često se događa rušenje same aplikacije, jednostavno dođe poruka Facebook je prestao reagirati, zatvori ili pošalji izvješće. Kao treće, smeće-cache-logovi od tog istog facebooka raste i do pola gige na kartici. Aj ti kao aplikacija hendlaj pola gige cachea na mobilnoj platformi, teško je, stoga nije ni čudo da tako loše radi. Notificationi kasne, evo sinoć žena išla gledati neke bildere golaće u green gold, šalje poruku u 4:00 dođi po mene tad i tad. Naravno da notification nije došao. Došao je tek onda kada je poslala poruku u 4:15 di si više, smrzavam se čekajući. Facebook je bio dobar onda kada nije bio toliko nakrcan s opcijama. A to je MS fb app. Nemaš breg opcija, pretpostavljam, jer nisam napredan korisnik, no sve ono što meni treba on ima. A to je da notification dođe, da brzo radi, da je real time scroll i feed. Nema štekanja, nema mučenja, nema kašnjenja. Možda ne može napraviti online video call s posluženim čajem i keksima, ali za ono što treba 99% populacije radi savršeno i puno bolje nego bugoviti android app.

Nadalje što se bankarstvo tiče, ista stvar, koristim mpbz (za druge neću govoriti jer me ne interesiraju), osim što se aplikacija crashala, qr skeniranje nije radilo. wp app radi odlično, stabilno i vizualno je barem duplo bolji i brži, sve radi uredno, logira se u sekundi u app, plaćanja su super brza, jedino čekam učitavanje predloška 2-3 sekunde. Meni prihvatljivo. Što se tiče pristupa web aplikaciji banke, mislim da se sa IE to može uredno odraditi (nemam lumiju ovdje, no mislim da je to bilo ok sa zabom i mtokenom), samo namjestiš desktop prikaz i sve je ok. Sve je ionako java pisano.

Mail klijent je podjednako dobar, premda na androidu nikako ne prihvaća ssl od mog mail servera. Kada smo uzimali službene uređaje za firmu, gledali smo androide jer su bili cost effective, no na kraju nitko nije mogao imati exchange na standardnom mail klijentu, pa smo kupili 3rd party app koji je jedini radio uredno. WP uredno importa certifikat i slaže exchange. Android tu još mora puno žganaca popapati.

Što se kamere tiče, ova kamera uredno kenja 920 i 925, ima breg testova online, samo treba guglati. Navodno su noćne fotke nešto lošije nego na prethodnicima, no te detalje vjerojatno primjećuje samo Lupino. Druga najjača lumia kamera je u tom uređaju (nakon 1020) i ne znam koja kamera osim panasonica koji je tek izašao može posrati ovu u klasi mobilnih uređaja.

Kaj se hardvera tiče, ok, slažem se, ima jačih uređaja, no ipak je 930 izašla sredinom prošle godine i kao takvu ju treba gledati. Naravno da će nekakav iphone 6 plus ili galaxy s5 imati puno bolje rezultate u sintetičkim testovima. A i što se korisnika tiče, koliko gledam ljude oko sebe i u firmi, svima bi najobičniji dual core snapdragon bio i prejak za njihove potrebe. Tako da sve te hardverske specifikacije i sintetičke testove treba gledati s dozom zadrške, no opet, kao relevantan podatak onome koji to treba. A takvih je 15 u HR :) ironija, jel.

Nije ni meni cilj nikoga pljuvati, ali volim takve rasprave rezati u startu jer prvo ne vode ničem osim po prstima od moderatora, a drugo, svakome njegovo. Android ima svoje prednosti, wp ima svoje, dva svijeta, nekompatibilna među sobom. Meni s androida jedino fali onaj browser koji prikazuje flash, ne mogu se sjetiti kako se zvao, fluffy ili puffy ili neki bog, znam da sam kupio taj app, bio je odličan. Toga na wp recimo nema, a sve bi dao da ga mogu nabaviti. Sa wp sam se preporodio, vjerujem da bi i sa iOS-om na zadnjoj generaciji uređaja, jer mi se čini kao trenutno najkompletnija platforma. 

Koje si to androide do sad koristio?

Ako su bili tipa lenovo onda se ni ne čudim.

Istina da na svkom androidu ima štekanja ali ako pametno biraš to štenjake će biti minimalno. 

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Da se i ja malo ubacim u ovu raspravu WP vs Android....

Trenutno koristim dva moba Lumiu 1020 i xperiu Z ultra. Oba moba su bili kao flagshipovi kad su izasli na neki nacin i oba moba su trenutno po specifikacijama na obje platforme kao neki malo bolji srednji segment. I da odmah kazem da je rad na xperiji (citaj androidu) mnogo ljepsi, bolji i ugodniji. 

Sto se tice fluidnosti OS-a nema nikakve razlike. Oba telefona otvaraju aplikacije brzo i trenutno, nemam stekanja niti na jednom. Naravno WP radi bolje na slabijim uredjajima i uspijeva zadrzati tu fluidnost i na slabijem hardweru. Medjutim nakon sto pokrenete neku aplikaciju razlike pocinju da se drasticno primjecuju. Jednostavno aplikacije na androidu su bogatije za sazdrzaj i opcije. Najbolji primjer je famozna FB Messenger aplikacija. Na androidu imate onaj baloncic koji iskoci i jednostavno je chatati i recimo surfati netom u isto vrijeme bez potrebe za konstantnim multitaskingom. 

Sama FB aplikacija i nije toliko bolja na androidu osim sto ima bolje uradjen preglednik slika i prikazuje mi bolje home screen, na WP mi uvijek pretezno ucitava obavjesti grupa i raznik stranica, slabo kada pokaze neki post ili objavu od raje.

Youtube ne vrijedi ni komentirati. 

Viber je do skoro bio znatno losiji na WP ali su ga popravili u zadnje vrijeme ali idalje kada ga koristim na Lumiji poruke cesto kasne dok na Androidu nemam tih problema, nikada. 

OStale aplikacije koje ja koristim, Whatsapp, Shazam, Skype itd rade skoro isto barem po meni.

Notification centar na androidu i WP je nebo i zemlja, Ovdje niti grupise poruke od iste osobe, nema opcija recimo da automatski izaberete call back u notifikacijama na propusten poziv i itd. 

Da ne spominjem silne mogucnosti personalizacije na Androidu.

Stvar koja po meni je miljama bolja od androida je tipkovnica. Jednostavno isprobao sam ih jedno desetak na androidu i niti jedna mi ne pruza brzinu koju ima tipkovnica na Lumiji. Swiftkey jeste super bogata opcijama i dizajnoma ali nekako mi je tromija od one na Nokiji. 

Multitasking je po meni uradjen odlicno na WP i dosta je boli nego onaj na Androidu.

Poenta svega je Android je dosta vise user friendly i kada koristite istovremeno oba uredjaja jednostavno osjetite razliku. Drugacije je kada se sa jednog predje na drugi tada bude malo tesko dok se ne navikne na novi uredjaj ali ovako se svaki dan vide razlike.

Naravno tesko je porediti ove dvije platforme jer Android se nalazi na ogromnom broju raazlicitih uredjaja sa razlicitim konfiguracijama. WP je jos uvijek nesto poput iOS-a i ja sam poprilicno ubijedjen da situacija ne bi bila ovakva da se nalazi na 20-ak razlicitih cipseta, da svaki proizvodjac stavi neku svoju verziju sa razlicitim dodatcima. Po meni jos jedna vrlo vazna stvar. Veliki broj ljudi koji stave stock andorid sa nekim custom ROM-om nemaju nikakvih problema ni na slabijim uredjajima i tada sve radi savrseno.

Ni WP ne bi bio tako fluidan da svaki proizvodjac isporucuje neku svoju verziju.

2 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Ponavljate se u nedogled. Čovjek je poviše lijepo objasnio, svak neka bira po svom ukusu.

Jedno je sigurno ko amen u očenašu, sviđalo se to nekom ili ne.  Čisti android bez smeća radi bezprijekorno (Moto G i još par).  Jadna majka dječici koja iskamče od roditelja 1000kn za prepaid paket,pa im oni kupe Samsung od 900kn.  Instaliraju Viber i FB...dalje ne ide. I mogu na kiosku kupit onaj čunga-lunga lolipop jer drugi im neće doć OTA putem.

Zato je WP NAJBOLJI izbor za jeftin uređaj. AMEN!

Taj klinac može instalirat sve što poželi i sve će mu radit. Budite humani i educirajte sirotinju koja se često zaleti i unesreći sa jeftinim androidima.  Primjer pravog izbora je ova L535. (osim one zavrzlame sa traljavim ekranom u DS verziji).

Ne komentiram flagship uređaje jer ih ne koristim. Ali kao što čovjek reče...dosta je tu zavisti i jala, pa se trkelja bezveze o flagship uređaju, dok se u ruci drži neka plastika od 1500kn.

Meni nikad nije palo na pamet bilo što napisat na temi gdje se spominje iphone ipad i ostala jabučarija.  Nemam, ne koristim i nemam iskustva.

p.s.

MS je uvidio gdje će cvjetat cvijeće. Udri po sirotinji u indiji i pakistanu sa mega-uber jeftinim Lumijama.  Pa svaki dan neka nova u Bug vijestima.  Zašto?  Pa zato što ta jeftina govanca RADE! I to dobro rade.  Tu je ta posrana Fluidnost koja nekima kopa oči kad se spomene.

To je rješenje, Paki kupi Lumiu za 600kn i vrti 40 aplikacija bez problema. 

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
12 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Zašto je ova tema pretvorena u WP vs Android?

6 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Usporedbe vam idu iz jedne krajnosti u drugu... Dr.Vicko; Jesi li svijestan da si usporedio neusporedivo? Da si usporedio uredaj koji ima sada već prastari Snapdragon S4(čak nije ni pro varijanta), sa moćnim Snapdragonom S801? Ajd usporedi fluidnost i brzinu rada sa L1020 i SGS S4mini(koji ima podjednak SoC), iznenadio bi se koliko je u toj situaciji WP fluidniji i brži... Što se appova tice, to nije krivica MS-a, nego developera koji traljavo naprave iste...

5 0 hvala 0
17 godina
skyhawk10 kaže...

Usporedbe vam idu iz jedne krajnosti u drugu... Dr.Vicko; Jesi li svijestan da si usporedio neusporedivo? Da si usporedio uredaj koji ima sada već prastari Snapdragon S4(čak nije ni pro varijanta), sa moćnim Snapdragonom S801? Ajd usporedi fluidnost i brzinu rada sa L1020 i SGS S4mini(koji ima podjednak SoC), iznenadio bi se koliko je u toj situaciji WP fluidniji i brži... Što se appova tice, to nije krivica MS-a, nego developera koji traljavo naprave iste...

Naravno da sam svjestan ali S4 mini nikada nije bio flagship dok oba ova kada su izsali su bili i trenutno su cjenovno veoma slicni barem kod mene u BiH i uporedio sam ih i zbog toga, a i zbog cinjenice da ih oba koristim skoro svaki dan. 

Isto tako sam napisao da WP ce uvijek raditi brze na slabijem hardweru ali da je iskustvo rada na androidu mnogo bolje od WP zbog aplikacija i to je cinjenica svidjala se netkome ili ne.

I ne bih se slozio da MS nema udjela u toj krivici. Kada su krenuli sa WP koliko se ja sjecam cak su i naplacivali licencu za svakki uredjaj i naravno da nisu u startu bili dobro prihvaceni i zbog toga. Da nisu usli u posao sa Nokiom daj boze da bi bili i ovdje gdje su sada. 

Fokusiranje na jeftine modele jeste dobra strategija da se poveca broj korisnika ali korisnika koji nemaju ili ne zele da trose novac na aplikacije i automatski ti developeri i nisu zainteresovani toliko za razvoj tih aplikacija. Zasto appovi rade najbolje na IOS-u ???

Izbacivanje flagshipova koji u startu budu skuplji od Android flagshipova iako pretezno imaju mrvicu losiji (citaj tariji) hardwer. 

Ja mislim da je MS itekako kriv za svu situaciju sa WP pa i za kvalitetu appova...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice