WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.016.581
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: WP8 - Općenito
kratos091 kaže...

Na mojoj staroj Nokiji mi se to pokazivalo, Vodafone logo. Iako nije bila zaključana, ali ok, kažeš da to nema veze.
Na HTC-u ništa... 

Idi u postavke,dodaci+informacije,dodatne informacije, i ako imas pod "mobile operator" tri nule, znaci da nije brandiran...

17 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

ako se tko još premišlja u vezi wp8.1 evo jedan citat:

As I noted yesterday in our unboxing and walkthrough video, the Lumia 930 ships with build 12397 of the Windows Phone 8.1-operating system. For those keeping track, build 12397 is the same version as the current Preview for Developers, which, of course, means that what you have is not a beta release.

što je cyan:

Double tap to wake – Most Lumias already have this function, but the Lumia Icon on Verizon does not. It looks like Nokia figured out a way to enable it with the Cyan firmware as the Lumia 930 has this ability. There is still no Glance though due to lack of display memory.

• Equalizer now works through the speaker – The graphic equalizer found under Settings > Audio on non-Cyan devices is limited to just headphone usage. Nokia has finally expanded this to the phone's speaker too, letting users have fine-grained control over music. Update: the EQ does not work through Bluetooth devices.
  • Dolby Headphone is now Dolby Virtual Surround – Also under Audio is Dolby Virtual Surround which is explained as "Surround sound enhancement for headphones enabled only for 5.1 audio". Functionally, the two may be the same, but it does add some new features like…
  • Dolby dialog enhancer – "Improves the dialog clarity for movies," which is pretty self-explanatory
  • Record audio for videos in Dolby Digital Plus 5.1 – On the Lumia 930 (and possibly Lumia 1520, Lumia Icon) users can optionally choose to record audio for videos with Dolby's new 5.1 technology. Dolby Digital on the Lumia 930 represents the first time achieving this in a smartphone, and it should prove to be impressive
  • Brightness Profile – Users can set the default average brightness for their phone. Unlike the Lumia 630, which has controls for all three levels (low, medium and high), the Lumia 930 has a single slider. My guess is this sets the median, default brightness
  • Color Profile – With Lumia Cyan there are now three presets (Standard, Vivid and Cool) in addition to Advanced, which lets the user modify three settings, including color temperature, tint, and color saturation via sliders
  • Motion data – Part of SensorCore, Motion data lets users enable or disable the collection of movement information for apps like Bing Health & Fitness or Active Fitness, which can act as a pedometer to count steps. Motion data is only available for the Lumia 630, Lumia 635, Lumia 930, Lumia Icon, Lumia 1520 and devices with the modern Snapdragon chipsets
  • Bluetooth 4.0 LE – Some Windows Phones had Bluetooth 4.0 LE enabled with Update 3 last year, but the Preview for Developers disabled it due to changes made by Microsoft to the stack. Lumia Cyan re-enables this feature for things like Nokia Treasure Tag or smartwatches. Official apps for smartwatches and other connected devices are coming later this summer once Cyan achieves a larger rollout.
  • Living Images – Also announced earlier, Nokia's Living Images briefly records a second or two before the photo gets taken. When viewing the image through Nokia Camera or StoryTeller, users can see the image animated, giving life to the memory
  • USB Settings – Currently hidden on devices with Preview for Developers, the USB settings are finally enabled with Lumia Cyan, bringing two options for users including "Ask me before using USB data connection" and "Notify me when I connect to a slower charger."
  • Miracast support – Found under Settings > Project my screen, certain Lumias are getting full support to wirelessly stream content, or mirror the phone's display on Miracast devices such as PCs and TVs. You can watch my demonstration of this on the Lumia 630
  • New Camera algorithms – For the Lumia Icon, Lumia 1520 and Lumia 930, its 20 MP PureView camera is improved. Changes include "much better low-light performance," "better colors," continuous auto-focus, better video quality and improved RAW quality. Continous autofocus works by autofocusing the image when the camera launches (and assuming the user does not use tap to focus). If the user steps back or forward, the camera continually adjusts without the need to manual refocus saving time and removing one extra step.
  • Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
    Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 21:34 (skank666).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    12 godina
    protjeran
    WP8 - Općenito

to se vec naglasavalo po izlasku DP inacice... Ali FirmWare je to sto cini razliku... Meni je najbitnije da ce bit slider za rucno postavljanje osvijetljenja zaslona, a zive slike i slicne sitne fore, nisu mi od nekog znacaja... Jedino mi je smjesno ovo sa neprekidnim autofokusom i "izlikom" da za to treba quad core proc, kad istu stvar imaju i androidi sa duplo slabijim hardwarom od L925...

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina
    odjavljen

je ali vidiš da još ima ljudi koji misle da je to "beta"...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
    16 godina
    MasterPeace kaže...
    kratos091 kaže...

Na mojoj staroj Nokiji mi se to pokazivalo, Vodafone logo. Iako nije bila zaključana, ali ok, kažeš da to nema veze.
    Na HTC-u ništa... 

Idi u postavke,dodaci+informacije,dodatne informacije, i ako imas pod "mobile operator" tri nule, znaci da nije brandiran...

Nema tog kod mene, ili se ne zove tako.. Ovo "dodaci+informacije" je kod mene "o telefonu", ako je to to. Tu  piše Naziv, Model, Softver, Verzija OS-a, ... . Ali nemam to "mobile operator". 
    Što je ovo "IMS: nije registrirano" ? 

HTC 8X :)
    Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 21:55 (kratos091).
    12 godina
    protjeran
    kratos091 kaže...
    MasterPeace kaže...
    kratos091 kaže...

Na HTC-u ništa... 

Nema tog kod mene, ili se ne zove tako.. Ovo "dodaci+informacije" je kod mene "o telefonu", ako je to to. Tu  piše Naziv, Model, Softver, Verzija OS.a:, ... . Ali nemam to "mobile operator". 

Trebalo bi jos dolje bit "dodatne informacije" i onda se to pokaze.. Na primjer sa lijeve strane je moja L925 za slobodno trziste, a na slici desno curina brandirana L520...

Ne brandiran uredaj Ne brandiran uredaj
    brandiran uredaj brandiran uredaj
    Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 22:02 (MasterPeace).
    16 godina
    WP8 - Općenito

Nope, nema tog kod mene... A ništa, vidjet ću kad puste update, ako budu operateri zadržavali.

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    12 godina
    protjeran
    kratos091 kaže...

Nope, nema tog kod mene... A ništa, vidjet ću kad puste update, ako budu operateri zadržavali.

Vjerovatno nije brandiran ako nema Vodafon logo za vrijeme paljenja i gasenja...Ocito je VIP stavio samo SIMlock, a to bi znacilo da ces dobit OTA update kad i svi sa uredajima za slobodno trziste..

16 godina
    WP8 - Općenito

Ne znam ni jeli lockan, nisam nikad isprobao.

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina
    neaktivan
    MasterPeace kaže...
    kratos091 kaže...
    MasterPeace kaže...
    kratos091 kaže...

Na HTC-u ništa... 

Nema tog kod mene, ili se ne zove tako.. Ovo "dodaci+informacije" je kod mene "o telefonu", ako je to to. Tu  piše Naziv, Model, Softver, Verzija OS.a:, ... . Ali nemam to "mobile operator". 

Trebalo bi jos dolje bit "dodatne informacije" i onda se to pokaze.. Na primjer sa lijeve strane je moja L925 za slobodno trziste, a na slici desno curina brandirana L520...

ja sam svoju lumiu 1020 kupio prek t-mobilea i nije mi brandiran, pod mobile operator mi piše 000-33 i nigdje se prilikom upotrebe ne pojavljuje t-mobileov znak, tak da ni t-mobile ne brandira sve lumie

15 godina
    MasterPeace kaže...
    dax-lax kaže...
    Znači nikad. Možda bolje da ga debrandiram.

Ti mozes otkljucati mobitel(uklonit SIMlock) da bi mogao stavit bilo ciju SIM karticu, al ne mozes ga "debrandirati"... I kad ga otkljucas i dalje ti se prilikom paljenja i gasenja mobitela pokazuje logo operatora kod kojeg si kupio uredaj, i dalje ti je uredaj brandiran... Brandirani uredaj se rade posebno od onih za slobodno trziste, i rade se iskljucivo za tog operatora, zato ces i dalje update dobit kad ga odobri operator... Jedino Tele2 kod nas ne brandira, vec samo stave SIMlock(a cesto ni to) zato ce Tele2 korisnici dobit kad i mi koji imamo uredaj za slobodno trziste.. Ako te tjesi, i T-mobile i VIP ce pustit update, za sve WP8 uredaje koje imaju u ponudi... Kad ce to biti, ne zna se...

Mobiteli se debrandiraju od davnih dana. Stavlja se genuine debrandirani flash gore. Iskreno, ne znam kako se to s lumiama radi i dali se uopće da napravit ali na svim symbian nokiama sam to radio uspješno. Sad sam uvudio da ni moja L925 nije zaključana ni brandirana iako je kupljena u tm-u

14 godina
    neaktivan
    WP8 - Općenito

WP 8.1 je u pitanju, Nokia Lumia 630 dual sim. Interesuje me, imao sam prije ovog a lumia 520 i u isti box su mi dolazile poruke sa facebooka i sms poruke. Da li ovo se moze nastimati i na 630? Sve sam pokusavao. I nigdje mi ne dolaze notifikacije, niti prikazuje da sam onnline na fb. Kod 520 sam automatski bio online cim imam wi fi, nisam ni morao ulaziti ni na jednu aplikaciju fb ili massenger. Pomoc?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 16:31 (Anderson8).

0 0 hvala 0
    12 godina
    protjeran
    dax-lax kaže...
    MasterPeace kaže...
    dax-lax kaže...
    Znači nikad. Možda bolje da ga debrandiram.

Ti mozes otkljucati mobitel(uklonit SIMlock) da bi mogao stavit bilo ciju SIM karticu, al ne mozes ga "debrandirati"... I kad ga otkljucas i dalje ti se prilikom paljenja i gasenja mobitela pokazuje logo operatora kod kojeg si kupio uredaj, i dalje ti je uredaj brandiran... Brandirani uredaj se rade posebno od onih za slobodno trziste, i rade se iskljucivo za tog operatora, zato ces i dalje update dobit kad ga odobri operator... Jedino Tele2 kod nas ne brandira, vec samo stave SIMlock(a cesto ni to) zato ce Tele2 korisnici dobit kad i mi koji imamo uredaj za slobodno trziste.. Ako te tjesi, i T-mobile i VIP ce pustit update, za sve WP8 uredaje koje imaju u ponudi... Kad ce to biti, ne zna se...

Mobiteli se debrandiraju od davnih dana. Stavlja se genuine debrandirani flash gore. Iskreno, ne znam kako se to s lumiama radi i dali se uopće da napravit ali na svim symbian nokiama sam to radio uspješno. Sad sam uvudio da ni moja L925 nije zaključana ni brandirana iako je kupljena u tm-u

Može se, al istog momenta se gubi garancija... Od Lumia, mislim da T-Mobile brandira samo L520...

Anderson8 kaže...

WP 8.1 je u pitanju, Nokia Lumia 630 dual sim. Interesuje me, imao sam prije ovog a lumia 520 i u isti box su mi dolazile poruke sa facebooka i sms poruke. Da li ovo se moze nastimati i na 630? Sve sam pokusavao. I nigdje mi ne dolaze notifikacije, niti prikazuje da sam onnline na fb. Kod 520 sam automatski bio online cim imam wi fi, nisam ni morao ulaziti ni na jednu aplikaciju fb ili massenger. Pomoc?

Microsoft je izbacio tu opciju sa WP 8.1, a L630 dolazi sa predinstaliranim WP8.1..

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 18:09 (MasterPeace).
    14 godina
    neaktivan
    WP8 - Općenito

Znaci nista mi ne moze pomoci? MOgu li kako nastimati da mi facebook messenger radi stalno? Da sam online stalno i da mi dolaze zvukovi za poruke?

0 0 hvala 0
    16 godina
    Da, mozes, instaliraj messenger za facebook.
    Windows Phone FTW
    14 godina
    neaktivan
    DommY kaže...
    Da, mozes, instaliraj messenger za facebook.

Instalirao sam, ali cim izadjem sa messengera vise nisam online na fb?

Imam jedno pitanje :

Da li mogu instalirati WP 8.0 na telefonu na kojem je instaliran wp 8.1 ? 

17 godina

online si samo ljudi vide oznaku mobitela, poruke ti stuzu cim ti netko s fb posalje znaci isto ti je kao prije. Na 630 ne bi bilo pametno stavit 8.0 i sumljam da se moze.

14 godina
    neaktivan

Ali ne. Poruke mi ne stizu kad mi neko posalje. Evo recimo na kompjuteru sam na fb na profilu od supruge i saljem sebi poruke, i ne pristigne mi nikakva notifikacija nit ista. Moram uci na fb na mob refreshat i tek onda vidim. Dok na Lumiji 520 odmah stigne notifikacija u box gdje su sms poruke i preko preko facebook messengera.

Ova Lumija 630 je sr.anje zesce :(

17 godina

nesto ti onda nije dobro podeseno

14 godina
    odjavljen
    WP8 - Općenito

ako ti je baterija u save modu onda nećeš primati notifikacije

0 0 hvala 0
    16 godina
    neaktivan
    WP8 - Općenito

Znači nemam automatski da mi štima vrijeme. 

Na 8.1 sam imam DP, frend ima isto ko i ja 920, on ima ovu opciju ja nemam, na istoj smo verziji. Je da je njegov kupljen u HR, moj u DE, ali mislim da to ne bi trebalo imati veze.  

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina

regija ti nije na hrv, logicno

17 godina
    WP8 - Općenito

Jel postoji kakva informacija kada bi trebao izac sluzbeni 8.1 update za malo starije mobitele (l920)?

Cekam taj update vec dugo i mogu rec da sam postao nemiran, ne znam isplati li se cekati jos za update ili da instaliram DP?

Inace imam skandinavsku l920.

- Psiho246
    Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2014 12:12 (Psiho246).
    Moj PC  
    1 1 hvala 0
    17 godina

stavi dp, meni na 920 radi odlično, cyan update kontam nece još mjesec dana na 920

12 godina
    protjeran
    Psiho246 kaže...

Jel postoji kakva informacija kada bi trebao izac sluzbeni 8.1 update za malo starije mobitele (l920)?

Cekam taj update vec dugo i mogu rec da sam postao nemiran, ne znam isplati li se cekati jos za update ili da instaliram DP?

Inace imam skandinavsku l920.

Nema nista nakon onih par navodnih regija u kojima je izasao za L925 i L625... Najbolje da instaliras DP, napravis Hard Reset i sa DP cekas sluzbeni... Trebao bi izac krajem ovog mjeseca, al otom potom... Isto se bilo govorilo za šesti mjesec, a kako je krenulo, mogli bi cekat i do sljedece godine...

14 godina
    neaktivan
    WP8 - Općenito

Mogu li instalirati WP 8.0 na telefonu na kojem je defaultni sistem 8.1?

0 2 hvala 0
    12 godina
    protjeran
    WP8 - Općenito

Ne Može... L630 dolazi sa predinstaliranim WP8.1 i totalno je ne kompaktibilna sa starijom inacicom WP8...samo je na starijim nokijama (koje su dosle sa WP8) moguce instalirat WP8.1DP i vratit na WP8(sa Nokia Recovery tools),

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    13 godina
    WP8 - Općenito

kako na wp 8.0 dok ste na mobu i netko vas traži nečiji kontakt uć u imenik i izdiktirat ga?

svaki put kad uđem u imenik dok pričam samo vrati na razgovor...

help.{#}

uBlowMeBro?
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    14 godina
    Start - people i nades, nema problema
    14 godina
    neaktivan
    MasterPeace kaže...

Ne Može... L630 dolazi sa predinstaliranim WP8.1 i totalno je ne kompaktibilna sa starijom inacicom WP8...samo je na starijim nokijama (koje su dosle sa WP8) moguce instalirat WP8.1DP i vratit na WP8(sa Nokia Recovery tools),

A ludila :( Nista onda mjenjam mobitel :(

E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice