WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.016.776
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: WP8 - Općenito
Franjo15 kaže...

Dolazi mi u petak L920, pa do sada sam se ganjao s 800, i odličan je mob, ne bi ga mjenjao, da eto nema više podrške i sad neke stvari više ne rade kako su trebale raditi. 

Pa na ovom novom 8WP, koje postavke imate, HR vjerojatno neću gledati kao jezik, a regionalne postavke? Koje držite, i imate neke tipove što napraviti u početku. A i aplikacije koje su dobre.

Jer ipak razlika je ogromna s 7.8 na WP8+ 

Regija je na US kao i jezik zbog Cortane a format na hrvatski da mi datum i vrijeme budu u nasem obliku.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Znači US radi cortane, da nju moram svakako probati. 

I tražim si sad nosač za bike za 920, s tim da imam ramu na sredini većeg promjera, pa onda se sužava Φ na standard. 

Ovaj mi se čini onako, čudan i nekako loš:
http://www.ebay.com/itm/Cycling-Bike-Bicycle-Mount-Holder-Stand-Kit-Cradle-for-Nokia-Lumia-920-/281075145161?pt=US_Mounts_Holders&hash=item41716259c9

Ovaj na sličnu foru ali čini mi se čak lošiji od ovog gore
http://www.ebay.com/itm/Motorcycle-MotorBike-Bicycle-Handlebar-Mount-Bracket-Holder-For-NOKIA-Lumia-920-/181149468429?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item2a2d59870d

I našao sam iz DE, čini se čak ok:
http://www.ebay.com/itm/Fahrrad-Halterung-fur-Nokia-Lumia-920-Halter-Motorrad-Bike-Fahrradhalter-Handy-/281133799425?pt=DE_Handy_PDA_Halterungen&hash=item4174e15801

Pa jel tko koristi kakav pa da da neku preporuku, je da sam malo otišao u offtopic, ali držati ću se i teme. 

Koje sve aplikacije koristite, užasno mi fali neka za pregled potrošnje prometa na mobu. To za WP7 nikako nije bilo. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 11:13 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mastermax kaže...

Mi na Nokijama jos nemamo Cyan update koji donosi sluzbeni WP 8.1 i prilagodeni firmware... Zapravo je dan danas Cyan kao neki trac, svi su culi za njega,al nitko ga nije vidio... U nekim regijama je navodno izasao,al po forumima ga nitko nema...Navodno bi po europi trebao izac krajem ovog tjedna,al otom potom... Sa druge strane pak juzeri Samsunga i HTC-a neznaju ni dal ce dobit, a kamo li da znaju kad ce dobit... I sad sa trece strane, Microsoft zavrsava svoj prvi veliki update WP 8.1, kojega ironicno koristi oko 8% WP juzera, a ti juzeri su vecinom u DP programu... Shebana je to kolotecina, i ocito nema skidanja sa DP programa, ako se zeli bit u toku sa Microsoftom...

WP 8.1 Developer Preview je sluzbeni update. Microsoft ga je izdao ali ostalo ovisi o proizvodjacima mobitela. Lumia 630 ima WP 8.1 sa Lumia Cyan, kao i 930 koji je izasao u prodaju prije par dana. Posto je Nokia u vlasnistvu Microsofta, update bude 100% dostupan za sve Nokije sa WP 8. Sada je znaci samo stvar proizvodjaca, a na prvom mjestu operatera. Iskreno, ne znam sto se zalite. Mobitel super radi i ovako. Ja sam instalirao WP 8.1 i sasvim sam zadovoljan. iPhone mozda dobije regularno update ali zato taj update nikako ne valja na starijim modelima. 4 i 4S uopce ne vrte dobro iOS7, tako da gdje je tu logika sto se tice tog updatea. iPhone 5 dobro radi, ali zato iOS8 bude vjerojatno vec stekao.

Enjoy The Silence
16 godina

OK. Poslovni subjekti su dobili svoj token. Sad spamati Zagrebačka banka d.d. stranicu na Storeu i pratiti kad će se pojaviti za građane. Ajde da se nešto pokrenulo s mrtve točke.

17 godina
neaktivan

Moze li jedan savjet decki Lumia 930 ili 1520 i jedna i druga imaju manje-vise iste performanse jedino mi sad prevaguje velicina ekrana?

http://www.downloadmoreram.com/
16 godina
SPLICO212 kaže...

Moze li jedan savjet decki Lumia 930 ili 1520 i jedna i druga imaju manje-vise iste performanse jedino mi sad prevaguje velicina ekrana?

Pa da, ubiti to su isti telefoni, 930 je umanjena 1520..ja bi isao na 930 sigurno. 6" mi je previse za mobitel. Jos jedan + je sto 930 dolazi sa wp8.1.

Windows Phone FTW
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Gdje se najjeftinije može proći kod uzimanja l1520? A da je u RH i da je firma kvalitetna

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skank da li su ispeglane one bolesti na 1520?

14 godina
DommY kaže...
SPLICO212 kaže...

Pa da, ubiti to su isti telefoni, 930 je umanjena 1520..ja bi isao na 930 sigurno. 6" mi je previse za mobitel. Jos jedan + je sto 930 dolazi sa wp8.1.

s tim da lumia 1520 ima glance, sad nisam siguran da li radi double tap to wake na 930

glance je super stvar, ko se navikne jednom na to, tesko kasnije moze bez toga

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
17 godina
odjavljen
SPLICO212 kaže...

kamera čeka cyan a touchu fali još malo.. iako, kad zašteka, onda je to skoro pa uvijek u nekoj app (neke više neke manje) :/... čudno je to ali ako moram reći je ili nije - onda nije. iako, nije frustrirajuće i da se normalno radit sa telefonom...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan

Znam za glance jer sam rijesio Lumiu 920 i tako da mi treba drugi Phone a jedino mi Wp ulazi u obzir.

14 godina
WP8 - Općenito

ma koji god kupis neces pogrijesiti

razlika ti je u velicini i izradi, pa sta vise volis

ja bih isao na 1520, to je telefon koji mi se strasno svidja, govorio sam i ranije, zbog njega bih i pregorio tih 6 inchi, samo me malo i koci kamera, jer sam trenutno na lumiji 1020

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...
SPLICO212 kaže...

kamera čeka cyan a touchu fali još malo.. iako, kad zašteka, onda je to skoro pa uvijek u nekoj app (neke više neke manje) :/... čudno je to ali ako moram reći je ili nije - onda nije. iako, nije frustrirajuće i da se normalno radit sa telefonom...

Gle daj mi usporedbu sa 920, i da biras dali bi isao na 930 ili na 1520 opet?

17 godina
odjavljen

ne znam... kad uzmem neki drugi mobitel u ruke čini mi se kao da neku igračku držim. navika je gadna stvar. razum mi govori 930 ali navika 1520. dakle, 930, ipak... malo manji ekran ostalo sve isto zapakarino u super lijepo kučište. definitivno 930 :D

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Ja bi uzeo 1520, nije mi bitno što je 6'', mobitel je super izrade, sviđa mi se što je fablet... tako da sam na tvome mjestu, uzeo bi l1520

0 0 hvala 0
17 godina
WP8 - Općenito

Ajde Skank napisi malo detaljnije te neke bolesti telefona jer mislim da cu uskoro dati svoju 1020 i uzeti 1520. Jbg ionako pretezno nosam tel u ruksaku pa sad je li 4.5 ili 6 inca ionako nece vaziti {#}

A citao sam da ima tih nekih boljki na telefonu pa me zanima otprilike koje su najcesce, kada se javljaju pa nadam se da ti nije mrsko malo opsirniji komentar dati {#}

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dr. Vicko kaže...

Ajde Skank napisi malo detaljnije te neke bolesti telefona jer mislim da cu uskoro dati svoju 1020 i uzeti 1520. Jbg ionako pretezno nosam tel u ruksaku pa sad je li 4.5 ili 6 inca ionako nece vaziti {#}

A citao sam da ima tih nekih boljki na telefonu pa me zanima otprilike koje su najcesce, kada se javljaju pa nadam se da ti nije mrsko malo opsirniji komentar dati {#}

1. dakle touch, nekad swipe prepozna kao tap i to najčešće u nekoj app (na start screenu bih se i usudio reči da mi se nikad ne događa) npr magnify... nije toliko često ali zna zapilat. druge app više ne nego da.. ne mogu reći da je problem rješen ali znam da ima veze sa glance screenom jer ako je on ugašen onda touch radi super. glance je uzročnik i sljedečeg problema:
  2. prox sensor nekad prestane raditi i tada je potrebno restartati telefon...  doduše ako želiš da ti prox sensor oper proradi. a ako želiš trajno rješit problem onda ugasiš glance
  3. nekad nakon što upališ zaslon, brightness bude postavljen prenisko i treba mu malo vremena da se normalizira. rješava se jednostavnim gašenjem i ponovnim paljenjem zaslona.
  4. low light slike na auto postavkama su zrnaste... ako se poigraš onda je super ali nekad nemaš vremena ili volje za poigrat se...

to je u to od problema, barem onih kojih ja imam.

17 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

ako niste znali pushbullet je dostupan za wp... cool stvar

Moj PC  
0 0 hvala 3
14 godina
odjavljen
skank666 kaže...
Dr. Vicko kaže...

1. dakle touch, nekad swipe prepozna kao tap i to najčešće u nekoj app (na start screenu bih se i usudio reči da mi se nikad ne događa) npr magnify... nije toliko često ali zna zapilat. druge app više ne nego da.. ne mogu reći da je problem rješen ali znam da ima veze sa glance screenom jer ako je on ugašen onda touch radi super. glance je uzročnik i sljedečeg problema:
  2. prox sensor nekad prestane raditi i tada je potrebno restartati telefon...  doduše ako želiš da ti prox sensor oper proradi. a ako želiš trajno rješit problem onda ugasiš glance
  3. nekad nakon što upališ zaslon, brightness bude postavljen prenisko i treba mu malo vremena da se normalizira. rješava se jednostavnim gašenjem i ponovnim paljenjem zaslona.
  4. low light slike na auto postavkama su zrnaste... ako se poigraš onda je super ali nekad nemaš vremena ili volje za poigrat se...

to je u to od problema, barem onih kojih ja imam.

Ovaj 4. problem ima WP8 a ne hardver mobitela.... Meni se to isto zna dogoditi na Ativu S, al mi ne smeta :3

15 godina
protjeran
skank666 kaže...

Ocjena: 2.7

Komentari većinom: trash

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
17 godina
odjavljen
EZY-E kaže...
skank666 kaže...

Ocjena: 2.7

Komentari većinom: trash

beta je ali meni sa sada radi jako dobro... probaj. ;D

15 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Kupih si Lumiicu 920 kao sekundarni uredaj uz Z1, sve u svemu brz mobac, odlicno napravljen, kamera je ok, sve u svemu sam zadovoljan, moze mi netko reci kako da stavim 8.1 WP na njega? 

Novi sam u svijetu Windows phone-a pa budite njezni

Preporuka aplikacije za muziku? vrijeme?

Hvala 

0 0 hvala 0
16 godina
MARKOZD15 kaže...

Kupih si Lumiicu 920 kao sekundarni uredaj uz Z1, sve u svemu brz mobac, odlicno napravljen, kamera je ok, sve u svemu sam zadovoljan, moze mi netko reci kako da stavim 8.1 WP na njega? 

Novi sam u svijetu Windows phone-a pa budite njezni

Preporuka aplikacije za muziku? vrijeme?

Hvala 

Kako instalirati DP

Za muziku app MUSIC+, iako ga ne koristim, cini mi se dobar. kad koristim koristim defaultni xbox music...

Vrijeme - amazing weather hd, placa se ako se ne varam, mislim da bi trebao imati trial...ja sam ga ulovio na akciji bio je free

Windows Phone FTW
15 godina
WP8 - Općenito

zasto koristiti strane aplikacije za vrijeme kada mozes koristiti domacu CroWeather koja siguran sam daje bolje i tocnije rezultae?!

i neznam zasto se ljudi zale na default music player. Meni je cist ok.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 8:18 (Gam3r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gam3r kaže...

zasto koristiti strane aplikacije za vrijeme kada mozes koristiti domacu CroWeather koja siguran sam daje bolje i tocnije rezultae?!

i neznam zasto se ljudi zale na default music player. Meni je cist ok.

Ne možeš prematati kad prstom potegneš po onoj crti koja prikazuje koliko je pjesme odsviralo, tj koliko je još ostalo, a to sam mogao na nokiji 5800 xm, sad na l520 ne mogu, to mi je najveća mana (npr kod nekog megamix-a koji traje 1h,25min, moraš dobrih 5min prematati da dođeš do pola megamix-a), jer sam se priviknuo koristeći tri i pol godine 5800xm...{#}

Nokia lumia Nokia lumia
Nokia 5800 xm Nokia 5800 xm
15 godina
WP8 - Općenito

to je popravljeno u 8.1. dev verziji. Moze se to raditi.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
WP8 - Općenito

Možeš prematati već neko vrijeme.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
WP8 - Općenito

I meni fale neke stvari sa moje 5700XM. Recimo oni popisi za reprodukciju "Zadnje dodano", "Najčešće slušano" i slično.. Ali dobro, ipak je ono bila XpressMusic Nokia. A i ide na bolje ovaj player sa updateovima.

HTC 8X :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

tip razvija app i sluša prijedloge pa mu pomognite... http://forums.wpcentral.com/developer-spotlight/293763-musicnow.html

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

@Elles D.

@Gam3r

To nisam znao, nisam stavio dp wp8.1, čekam official wp8.1 da dođe sa svim dodacima od strane Microsoft-a i Nokie zajedno, a koliko vidim, većinu stvari koje mi trenutno smetaju su popravili u wp8.1, samo nikak dočekat update... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice