WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.023.955
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: WP8 - Općenito
x360gamer kaže...

Znam da je to devolper preview, sve je to meni jasno. Necu tu verziju jer je bugovita itd. Cekat cu rade konacnu verziju:)
Mene zanima, zasto nemam jos niti GDDR3 ? Kako tu updatati?

Pa čuj... Ovo u osnovi i je konačna verzija... Baš i nema nekih bugova. Ono što će biti konačna verzija u osnovi će biti romovi specifični za teleoperatere i proizvođače... Pošto Samsung nema specifičnosti tipa glance i sl., slobodno si stavi na svoj mob.

Ja na mojem koji je ful otključan isto nisam imao GDR3 dok nisam ušao u dev preview program...

A ovaj 8.1 ti preporučam... Ono što se ljudi bune po forumima nisu bugovi, nego dizajnerske odluke (kao npr. Xbox music koji zamjenjuje music hub - siromašniji opcijama, ali se zato može updatati neovisno o osu... dolazi ovaj tjedan update; onda stavljanje igara u app list - tu je mislim bio glavni razlog podilaženje developerima da se poveća vidljivost igara - ovak buš vidil igru samo kad ciljano ideš u games hub ili ju imaš pinanu na start... onak ju vidiš u popisu pa si pomisliš "baš bi se mogao malo igrati")

Nekakvi problemi tipa "kraće trajanje baterije" su ljudima bili prisutni samo zato jer može više programa raditi u pozadini... Ja sam si složio da mi rade točno oni koji su radili i u WP8.0 i trajanje baterije mi je +/- 5% u odnosu na prije updatea.

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
14 godina
neaktivan

Ima li za lumiu 520 windows 8.1?

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
16 godina
77ari kaže...

Ima za sve.

Windows Phone FTW
14 godina
neaktivan
DommY kaže...
77ari kaže...

Ima za sve.

Kako da skinem na mob? Kada odem pod postavke i  ažuriranje telefona ne nađe mi ništa. 

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
16 godina
WP8 - Općenito
Windows Phone FTW
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
vrati se par stranica unazad, bilo je vise puta objasnjeno
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
insomniac_cro kaže...

Prije par dana sam sa androida presao na wp8 , tj lumiu 520

Prezadovoljan sam mobom , ima par manjih mana ali za ovu cijenu BEST BUY

Razočara me media player na njemu {#} , moram koristit   dodatan softver za kopirat muziku na mob , a onda mi ne prikazuje ime izvođača (id tagovi su svi upisani)

Ima li koji player da ima folder view , tj da mogu jednostavno napravit copy-paste na sd card i pustat muziku.

Ne vidim nista u storeu , sve neka cloud based sranja {#}

Msm da je to rijeseno sad u 8.1

Imas neki osnovni file manager kad biras sto ces uploadat na web, pa mislim da bi trebalo bit i nesto za taj tvoj problem

16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Alarm mi dva jutra zaredom ne zvoni odkako sam na 8.1 {#}  Samo stoji na locksreen-u da je podešen al nikako ne zvoni...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dasoo988 kaže...

Alarm mi dva jutra zaredom ne zvoni odkako sam na 8.1 {#}  Samo stoji na locksreen-u da je podešen al nikako ne zvoni...

To je poznati Bug na wp8.1. Da bi ga riješio moraš pobrisati SVE alarme koje si stavio na WP8. Znači makni sve alarme pa ih ponovno postavi i to bi trebalo riješiti problem. Očito alarmi s wp8 ne radi dobro na wp8.1. Probaj ako do sada nisi pa javi rezultate.

15 godina
x360gamer kaže...

Kad se vec spominje Ativ S... I sam sam vlasnik istog, i vidim da neki vec imaju 8.1 na mobitelima, ja jos nisam dobio GDDR3. Pod azuriranja telefona, telefon javlja da je azuriran do kraja, tj da nema novijih nadogradnji. Kako updatati? Dali jezik igra kakvu ulogu?
S Omniom 7 nisam imao ovakvih gluposti, pogotovo jer je bila otkljucana na sve mreze (kao i Ativ S) - 1. sam dobivo sve nadogradnje.

Takoder, kako je H.D.+ besplatan? na marketplaceu pise mi 192 kn? Besplatan je za WP 82.1 verziju OSa ili?

Ovo što ću napisati već sam pisao na 70-oj stranici ove teme :)

Da bi dobio službeni GDR3 na ATIV s mobitelu trebaš napraviti sljedeće:

Potrebno je promijeniti CSC kod u mobitelu. To je kod koji određuje regiju mobitela. Bar mislim da je to :) Možeš Bingati pa ćeš brzo saznati što to točno je. Uglavnom napravi ovo što piše ispod. ATO kod uvijek prvi dobije službeni UPDATE. Tako sam ja napravio i prošlo je na ATIVs tako je i par forumaša napravilo i oni su onda dobili službeni GDR 3.  Ukoliko u popisu kodova ne vidiš ATO onda nemoj ništa mijenjati jer ovo vrijedi samo za CSC kodove koji su u popisu dolje u ovom postu.  Ovo također  vrijedi samo za Samsung uređaje. Nisam siguran da ova fora radi i na HTC ili Nokia uređajima. Znači svi koji imaju Ativ S a nemaju GDR 3 mogu probati ovaj dolje trik. Za eventualne probleme ne snosim odgovornsot :)

Uglavnom čim promijeniš CSC regiju na ATO, telefon će se resetirati te kad se ponovno pokrene provjeri ažuriranje i bit će ti dostupan GDR 3 update. SLUŽBENI GDR 3 a ne preview.

Da bi provjerili koji kod imate potrebno je napraviti sljedeće:

1: utipkati ##634# i pričekati par sekundi 

To će pokrenuti diagnostics app

2. U diagnostics app potrebno utipkati *#321647335  te će vam se tada pojaviti csc dostupni kodovi

Kod mene to ovako izgleda:

ATO

BTU

DBT ->Current CSC

ITV

XEF

XEO

Ukoliko se sa DBT (Njemačka) CSC promijeni na ATO (Austrija) te se HARD RESETIRA telefon moguće je pokrenuti nadogradnju na GDR3.

16 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
dasoo988 kaže...

To je poznati Bug na wp8.1. Da bi ga riješio moraš pobrisati SVE alarme koje si stavio na WP8. Znači makni sve alarme pa ih ponovno postavi i to bi trebalo riješiti problem. Očito alarmi s wp8 ne radi dobro na wp8.1. Probaj ako do sada nisi pa javi rezultate.

Je to je to što si naveo, sad radi odnosno zvoni {#} Tnx

16 godina
odjavljen
dasoo988 kaže...
izzy007 kaže...
dasoo988 kaže...

Je to je to što si naveo, sad radi odnosno zvoni {#} Tnx

Sreća tvoja. Samo pazi hoće li ti taj isti alarm raditi sutra, ako je naštiman na recimo radne dane. 

A moj 8x ode na još jedan hard reset; jutros uopće nije zvonio, live tile nijedan ne radi, pa se malo zblesirao, pa sam ga ugasio/upalio da bi majstor meni sa sat zakašnjenja upalio alarm. Dok je na punjaču posebno se blesavo ponaša.

Iskreno, nikad više developer preview na moj mobitel. Sa GDR3 previewom nikakvih problema, ali ovo sad je previše. Slijedeći reset koji će dobit će bit sa balkona na cestu.

Nemam 14 godina
17 godina
Danijel14 kaže...

Iskreno, nikad više developer preview na moj mobitel. Sa GDR3 previewom nikakvih problema, ali ovo sad je previše. Slijedeći reset koji će dobit će bit sa balkona na cestu.

Svi su pisali da je sto posto sigurno, ne moze biti nikakvih problema, to je oficijelni build...a sad svi pisu "pa to je  normalno, ovo je PREVIEW, DEMO, BETA, bla bla"...

Razumijem da je nesto i do firmwarea, ali ne moze sve biti do toga. Inace nikad ne uzimam te rane verzije i bete, ali upravo to sto je ovo trebao biti finalni build, odlucio sam da probam.

I jos je kod mene i dobro, samo kamera pravi probleme i donekle baterija, mada se i ona vec regulisala uglavnom.

16 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Nažalost (!) bili smo svi prezadovoljni poslom koji je MS napravio sa prvim previewom za GDR3, pa iskreno, barem meni, nije mi palo napamet da bi moglo bit ovakvih sranja.

Sad ću napravit hard reset, pa još jedan hard reset, pa ću tek onda vraćati postavke, ako upali ta strategija (iskreno, sumnjam).

Nemam 14 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
knight kaže...
Danijel14 kaže...

Svi su pisali da je sto posto sigurno, ne moze biti nikakvih problema, to je oficijelni build...a sad svi pisu "pa to je  normalno, ovo je PREVIEW, DEMO, BETA, bla bla"...

Razumijem da je nesto i do firmwarea, ali ne moze sve biti do toga. Inace nikad ne uzimam te rane verzije i bete, ali upravo to sto je ovo trebao biti finalni build, odlucio sam da probam.

I jos je kod mene i dobro, samo kamera pravi probleme i donekle baterija, mada se i ona vec regulisala uglavnom.

Sve to stoji, samo tko je probao DP za GDR3 nije imao ni najmanji problem, ali bas niti jedan, povučeni tim iskustvom svi su očekivali istu stvar i u ovoj iteraciji sto se pokazalo kao promašaj!

U subotu mi se 920ka smrzla ne reagira na touch i tipke, zvoni nemogu se javit, bas pripremio T5 šarafcinger da bateriju odspojim ali me je bug sa slabijim trajanjem baterije spasio {#}. Kad se malo napunila upalila se i sad bi rekao da je stanje malo bolje, neda mi se hard reset radit ali mislim da bi bilo dobro!

vlastoručni potpis
12 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

kod mene na 520-ici sve šljaka, odmah po intalaciji 8.1 napravio hard reset, nanovo stavio navigaciju, dobio 20-ak updateova vezanih za settingse i to je to. jedino kaj me smeta, potrošnja baterije u whatsappu...

Sa IE su napravili odličan posao, prije mi se rušio svako toliko.

cortanu sam nakratko isprobao, fino radi i raspoznaje naredbe, al za moje radnje nepotrebno

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 12:27 (stickman1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WP8 - Općenito

i meni nakon hard reseta i podešavanja/gašenja nekih opcija l520 bolje radi, ali opet je potrošnja baterije odokativno 10-20% jaca nego na wp 8.0..

Naravno novi IE je duplo bolji od starog samo još moram skontat kako funkcionira jer nekad primjetim da mi je u pozadini ostalo otvoreno par stranica po kojima sam surfao a to može biti uzrok curenja baterije,

opet mi se jednom preko noći ugasio i alarm nije zvonio ali nisam siguram jel bilo 10-20% baterije,  ugl tko želi stabilnost, pouzdanost alarma i baterije neka još ne stavlja wp8.1 nego pričeka official8.1 od proizvođača.

Ima kakve naznake kad će Nokia Cyan i kad ce HTC izbacit svoje za 8s/x ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 12:56 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Jel kad napravim to na ativ su, dal gubim garanciju?

Posto ne zelim da je izgubim, i sta ima u tom gdr3?
11 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Primjetio sam da najvise problema imaju korisnici HTC-a,a najmanje oni sa Lumiama... HTC ocito radi dublje preinake, pa samim time vise ovisi o firmwareu, tako da bi bilo najpametnije da ne stavljate DP i cekate sluzbeni update za HTC... Ja sam azurirao dvije lumie(svoju 925 i curinu 520) i na oba mobitela sve radi, jedino sto baterija na 520 traje krace, a na 925ici duze...

0 0 hvala 0
12 godina
WP8 - Općenito

moj 8x radi vez problema jedino sam primjetio da je u imeniku mali lagg.

0 0 hvala 0
17 godina
insomniac_cro kaže...

Prije par dana sam sa androida presao na wp8 , tj lumiu 520

Prezadovoljan sam mobom , ima par manjih mana ali za ovu cijenu BEST BUY

Razočara me media player na njemu {#} , moram koristit   dodatan softver za kopirat muziku na mob , a onda mi ne prikazuje ime izvođača (id tagovi su svi upisani)

Ima li koji player da ima folder view , tj da mogu jednostavno napravit copy-paste na sd card i pustat muziku.

Ne vidim nista u storeu , sve neka cloud based sranja {#}

Meni je najvise falilo to sto nisam nasao nijedan player koji bi mogao pregledavati i svirati po folderima. I jucer slucajno prckajuci po mobitelu skuzim da to moze Pocket File Manager! Cak ima i opciju da postavi folder kao tile. Kliknes i odmah svira sadrzaj foldera. I cak ima i dugme za zaustaviti izvodjenje ne samo pauzirati. Sa njim naravno i kopiram na SD karticu sto mu je bila i prvobitna namjena a sada eto i zamjenjuje player.

Btw meni DP na mojoj Lumii 625 radi bez i najmanje problema i bez ikakvih reseta. Osim ako se problemom moze nazvati to sto, cini mi se, nesto maaalo vise trosi bateriju.

15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Da li je netko od vas sa HTC 8s/8x uspio naći/dobiti/namjestiti Cortanu?

“Don’t go to men who are willing to kill themselves driving in circles looking for normality.”
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Baš sam danas pokušavao nakon prvog reseta; bilo mi je svejedno što radim na njemu. Nisam uspio dobiti cortanu, a sve sam napravio prema uputama. Btw., swipe je prezakon, na engeskom, naravno.

Nemam 14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Meni je jučer prestalo trošenje baterije na L520, valjda se sve stabiliziralo i sad sporo idu postotci, kao prije.. Sad sam upalio Cortanu, trebalo je samo prebaciti regiju i proradila je, a i dalje imam Celzije i metre. Kortana dobro prepisuje izgovoreno..

Btw, vi sa 8.1 na L520, koliko sad imate u Other?

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja 485.93 kb a na sd kartici oko 19 MB

Samobor je lepa varoš
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 18:11 (geek_boy).
16 godina
neaktivan
geek_boy kaže...

ja 485.93 kb

{#}

Early adopter
12 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Jel ima netko od vas problem s Viberom?? Od kada sam na 8.1 ne dolaze mi notifikacije,nista.. Tek kad uđem u Viber onda vidim poruke,pozive itd. A notifikacije i push su mi ukljuceni u postavkama! Također nemam Viber u onom u postavkama telefona za namjestanje melodija itd.. Jel netko zna nesto o tome??

0 0 hvala 0
12 godina
Kopite0310 kaže...

Jel ima netko od vas problem s Viberom?? Od kada sam na 8.1 ne dolaze mi notifikacije,nista.. Tek kad uđem u Viber onda vidim poruke,pozive itd. A notifikacije i push su mi ukljuceni u postavkama! Također nemam Viber u onom u postavkama telefona za namjestanje melodija itd.. Jel netko zna nesto o tome??

Bas sam ja to htio pitat al u vezi whatsapp-a! Potpuno isto ko i tebi...sve je ukljuceno, al tek kad otvorim whatsapp , tek onda mi pokaze da mi je dosla poruka! Uzasno me nervira

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 22:50 (Sandro HR Zagorje).
16 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Meni sve te notifikacije rade... Ali jednu stvar ne kužim, danas sam oper radio hard reset i prvih par sati po resetu sve radi super i nakon toga live tileovi opet ne rade....

Nemam 14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Vjerojatno jer su ti aplikacije na sd kartici! I meni su bile sve prebacene na sd pa se odjednom samo smrzne i start screen i sve mi app postanu prozirne a inace nisu i nemogu nista s mobom.sad sam ih vratio na telefon i vise mi se to ne događa. Imam sd class 4 pa je do toga vjerujem,treba kupit class 10 i miran si!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice