Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 203.278
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava

Ha čuj, kamera ko kamera je ok, uvijek je pri vrhu, ali dok drugi idu naprijed sa inovacijama u samom softveru ovi autistično odbijaju to čak iako su to trendovi. Gdje su nekad izrazito dominirali sad zaostaju (low-light) samo iz razloga što se nisu prilagođavali nego lupaju foru o nekakvom BIONZU kao magičnom koprocesoru za slike. A prava je istina da je upravo taj BIONZ problem zbog kojeg nema ni RAWa ni brzo okidajućih fotki, bursta i odličnog lowlighta. Ostalo je više manje ok, senzor je sam po sebi odličan, fokus je odličan, tek ove godine ih je samsung stigao ali šta ti vrijedi fokusirat u 0.03 kad mu treba 2 sekunde da okine, procesuira i spremi. K tome si još limitiran na automatiku pa postavke ne možeš sam odabrati u potpunosti.

18 godina
bubimir13 kaže...

Ha čuj, kamera ko kamera je ok, uvijek je pri vrhu, ali dok drugi idu naprijed sa inovacijama u samom softveru ovi autistično odbijaju to čak iako su to trendovi. Gdje su nekad izrazito dominirali sad zaostaju (low-light) samo iz razloga što se nisu prilagođavali nego lupaju foru o nekakvom BIONZU kao magičnom koprocesoru za slike. A prava je istina da je upravo taj BIONZ problem zbog kojeg nema ni RAWa ni brzo okidajućih fotki, bursta i odličnog lowlighta. Ostalo je više manje ok, senzor je sam po sebi odličan, fokus je odličan, tek ove godine ih je samsung stigao ali šta ti vrijedi fokusirat u 0.03 kad mu treba 2 sekunde da okine, procesuira i spremi. K tome si još limitiran na automatiku pa postavke ne možeš sam odabrati u potpunosti.

Ma što se tiče hardvera, tu su u vrhu, al badava sve to kad ne možeš te blagodati iskoristit, jer nemaš s čim, a to je softver kak se spada, slično ko da imaš bwm al bez kotača, možeš se sjest u njega i na mjestu vrtit volan i pravit se da voziš...

Soni se pravi blesav, sva sreća da drugi proizvođači znaju iskoristit potencijal sonijevog senzora pa su rezultati vrhunski...

Ovaj nadolazeći model XP serija je isti drek, copy-paste i još stave manje batku, jer navodno s820 manje troši, a da ne velim da će kamera bit isti vrag ko i na Z5..

Nek se radije drže mid segmenta, neg prebace senzor iz Z5 i naravno postojeći softver, kad bolje ne mogu napravit, a ne, imaš flagšip sa fotićem koja je srednja žalost..

A ovaj 6.0, pa mislim stvarno, čekaš tolko vremena da doleti MM, umjesto da su se odmah prebacili na 6.0.1..

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2016 19:16 (zvonac).
12 godina
neaktivan

Vele japanci da je kvaliteta slika porasla, šta god to značilo.

A 6.0.1 vjerujem da će u Travnju kad bi trebala doći nadogradnja sa Staminom. Ili je ovo samo za japanske operatere pošto oni imaju uvijek izmjenjene verzije, pa tako nisu dobili nadogradnju na novi UI aplikacije kamere u 11. mjesecu kad smo mi dobili. Ko će ga znat

14 godina

de mi reci, da li ja mogu kako znati koji je kod mene tacno firmware, mislim, ovaj što imam na telefonu, da li taj isti mogu naći na xperifirmwareu.

telefon je kupljen kod operatera, tj bhtelecoma, i gledao sam u postavkama kad ideš preko određenog broja, da je sim free, dali to znači da ipak neću ovisiti o operateru?
ako budem ovisio, htio bih da ranije flešam mm update, ako ga sony izbaci u našem životnom vijeku, i kasnije ako se budem htio vratiti recimo na ovaj od operatera, da li taj isti mogu naci na xperifirmwareu?

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ukucaš *#*#7378423#*#* i pod service info - software info i Customization version i Active customization ti je naveden 1298-(broj)_Rxx pa ga pronađeš u xperifirmu.

Ali najvjerojatnije čim uploadaju novi soft na xperifirmu će izbrisat stari pa ti za svaki slučaj skini sad .200 verziju.

12 godina
neaktivan
12 godina
neaktivan

Eo ga, krenuo MM!!

Zasad još nije došao u sve regije, al čim stigne na CE1 ili na Baltik odma ga skidam 

14 godina

tresla se gora rodio se miš

zbog kamere sam ga najviše i očekivao, al dosadilo mi više pisati o kameri

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Točno.

Koliko čujem, nema nekih osobitih promjena i bit će 6.0 za sada. Izgleda da su previše ljudi otpustili pa im nema tko radit na softveru...

15 godina

Iako nemam Z5, imam Z3, pa me baš zanima što će te kako Android 6.0 Marshmallow odraziti na Xperia Z3. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sa kamerom naučiš živit i radit, osim nekih par nerviranja u automatskom modu, uspijem dobit veoma dobre rezultate, čak i na 1/1 brzini zatvarača iz ruke. Kad porade na tome, a hoće sigurno, bit će to još bolje, samo se nadam da su već sad ispravili plave markere na tamnim mjestima što je rezultat napuhivanja ISO vrijednosti u low lightu i post processinga. Ako su to isrpavili i ispravili da se manual camera ne ruši, onda će sve šljakat 

A za Z3, mislim da će to bit u 4. nadogradnja negdje, jer sad izlazi za Z5 bez STAMINAe uz naznaku da će posebna nadogradnja sa STAMINAom doći u 4. mjesecu, tad bi mogla bit verzija 6.0.1., ne mogla već će i vjerojatno biti. Jer na Z3 seriji sad kreće beta testing pa računam da je to to mjesec dana da se uklone sve greškice.

Inače čitam, inicijalna iskustva su vrlo pozitivna, fali ono za adaptive storage izgleda, ali je telefon brži i glađi.

15 godina
bubimir13 kaže...

Sa kamerom naučiš živit i radit, osim nekih par nerviranja u automatskom modu, uspijem dobit veoma dobre rezultate, čak i na 1/1 brzini zatvarača iz ruke. Kad porade na tome, a hoće sigurno, bit će to još bolje, samo se nadam da su već sad ispravili plave markere na tamnim mjestima što je rezultat napuhivanja ISO vrijednosti u low lightu i post processinga. Ako su to isrpavili i ispravili da se manual camera ne ruši, onda će sve šljakat 

A za Z3, mislim da će to bit u 4. nadogradnja negdje, jer sad izlazi za Z5 bez STAMINAe uz naznaku da će posebna nadogradnja sa STAMINAom doći u 4. mjesecu, tad bi mogla bit verzija 6.0.1., ne mogla već će i vjerojatno biti. Jer na Z3 seriji sad kreće beta testing pa računam da je to to mjesec dana da se uklone sve greškice.

Inače čitam, inicijalna iskustva su vrlo pozitivna, fali ono za adaptive storage izgleda, ali je telefon brži i glađi.

čekamo, čekamo i nadamo se 

14 godina

koliko se čeka na ostale regije?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Može bit danas, može bit do kraja tjedna a može bit i do kraja mjeseca, nema nekih pravila. Al računaj kroz dan-dva-tri bi to trebalo bit dostupno za većinu regija ako su tako naumili. Jer Z5 je sad već na nekoliko regija, Z5 Premium isto, samo je Z5c na 2 operatera u Austriji i Irskoj i customized Singapur, što je neobično jer obično operateri među zadnjima uvode...

15 godina
neaktivan

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jozinekov engleski mi para uši, al lik je povezan sa Sonyjevcima tako da uvijek ima neku ekskluzivu. Ovdje nije zadovoljan jer nema ''ništa novo osim launchera''. Stock korisnicima je i launcher dovoljan, a saznao sam i da camera2 API sada radi bez greške, osim što nema RAWa, pojedini korisnici javljaju da su oduševljeni brzinom i da ima naznaka boljitka u bateriji.

Dok sam ne isprobam muke neću vjerovat...

14 godina
bubimir13 kaže...

Može bit danas, može bit do kraja tjedna a može bit i do kraja mjeseca, nema nekih pravila. Al računaj kroz dan-dva-tri bi to trebalo bit dostupno za većinu regija ako su tako naumili. Jer Z5 je sad već na nekoliko regija, Z5 Premium isto, samo je Z5c na 2 operatera u Austriji i Irskoj i customized Singapur, što je neobično jer obično operateri među zadnjima uvode...

to je već preoptimistično, dobro su nam ikako izbacili MM, očekujem bar krajem ovog mjeseca, tad bi otprilike svi trebali biti na MM

12 godina
neaktivan

bit će do kraja tjedna, ne vjerujem da će dulje im trebat za europu. Pogotovo ne Z5. Z5 compact je već malo druga priča...

12 godina
neaktivan

Stavio MM na Z5c prek flashtoola, singapursku unbranded verziju, nikakvih problema, i već prčkam po njemu koji sat. Ukupan dojam je da je to sad totalno drugi uređaj. Problema sa multitaskom nikakvih bez obzira na 2GB, sve uber fluidno, jebenica, popravili su camera2 API i sad u 3rd party appsima radi sve, ISO, WB, ekspozicija i shutter speed, iako ograničen na 1/10 maksimum i 3200 ISO. Nema STAMINAe, al baterija zasad ok drži, još nije to to za potpuni dojam, i rekao bi da je kvaliteta slike povećana blago.
E i da, popravili su u potpunosti autobrightness bug a i fingerprint je u nativnom APIju sad i još bolje i brže radi.

I'm a happy bunny zasad.

14 godina

ja sam mislio sinoć flashati firmware od taiwana ili rusije, jer valjda su oni s najmanje bloata, medjutim odustao sam, pričekaću da izbace za Central Europe kako se već zove

obavezno javi utiske baterije, i ako ti nije teško kad ideš na spavanje, postavi alarm, i vidi da li ce te probuditi, jer sam čitao kod nekih na LG g4, Marshmallow odnosno Doze umrtvi telefon, pa te alarm ne probudi, a kad otkljucas telefon, samo vidiš obavijest da si propustio isti.

Alarm je meni od velikog značaja, navikao sam da me budi u zadnjih 10 godina, a ne bih volio da i Xperije pogodi ovaj problem što sam naveo

Ako ne dođe update do ponedeljka najdalje, onda ću i ja morati flashati. I još se nadam da Sony neće na ovome stati, da ćemo i u skorije vrijeme vidjeti još koji update.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ok, budem, javim ti ujutro to za alarm, ako se poigram možda bude još i kasnije večeras.

Uglavnom, ja sam ti prvo flashao na Singapursku customized verziju LP firmwarea, .200 oznaka, i onda preko PCC-a regularno napravio update, tako da mogu zadržat sve korisničke podatke (ne ide mi se u banku), što ako bi direkt flashao na neku drugu verziju direkt na MM morao bi napravit reset. Zasad je ok sve, nema nekih nervirajućih bugova, i još se ne mogu načudit brzini, ovo je fakat ko nov uređaj skroz...

Vidim da smo ja i ti jedini aktivni korisnici Z5 serije, pa ako još netko ima kakvih pitanja neka puca :)

P.S. Neki vele kak je to mala nadogradnja, ništa značajno ovo ono, al zasad ja vidim totalno promjenjenu strukturu unutrašnju, puno pažnje se daje ponašanju aplikacija i u postavkama ima mali milijon podpostavki...

12 godina
neaktivan

Neki screenshoti UIa i dijelova postavki

BTW. oko sat i pol sam ga ostavio sa alarmom i svirao je, eh sada, još ću ga ostavit preko noći čist da vidim jel Doze se upalio u tih sat vremena pa je ionako svirao, ili je svirao zato što se Doze nije niti upalio. Uglavnom, unutar postavki je moguće maknut optimizaciju baterije nad aplikacijom pa to znači da je oslobođena Doze-a

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 21:46 (bubimir13).

0 0 hvala 1
14 godina

Hajmo reći, otprilike za godinu dana u ovo doba bi se trebali i osladiti Android N apdejtom

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Reklamiraju poboljšanje kamere ovo koje smo mi već dobili onim camera UI redizajnom, a u top 5 fičra su ugurali i da ćemo dobiti bolje stickere, bateriju ni spomenuli. Sve me zanima šta bu od toga

Nulla dies sine linea
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni je poboljšanje kamere vidljivo jer sam imao velikih problema sa tim plavim mrljama po crnom cijelu slike, sada to nije toliko izraženo ili ih uopće nema. U aplikaciju kamere je tek nešto malo dirano koliko znam, čisto na temelju oznake vezije aplikacije koja je drukčija nego ona što je došla kao zaseban update u studenom. Nadam se da će bit još nekakvih novosti oko kamere.

Drugo, stickeri su u aplikaciji za poruke, fora, ali ih ne koristim u sms-u pa mi ne trebaju.

Bateriju ne spominju pošto još rade na njoj, inicijalno koliko sad pratim, baterija bi mogla biti bolja nego na LP, potrošenih oko 15% i 1:20 SoT-a to miriši na dobar rezultat. S tim da imam dosta social media aplikacija, IM i igrica. Ostavim preko noći da vidim koliko će pojest.

16 godina
neaktivan

I jel te probudio alarm? Kakav je battery drain prek noći? sve oči su sad uprte u tebe

Nulla dies sine linea
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo stanja:

Alarm je uredno odzvonio, 2 puta, uz snooze 

Baterija prije spavanja 61%, nakon alarmova i snooza, i nekoliko IM poruka koje nisam gledao preko noći i u trenutku buđenja je bila 58%. Ja bi rekao da je to zadovoljavajuće ali pokušt ću smanjit na 1% nekim cakama 

Inače potrošnja je da je na tih 58%, uz IM poruke, korištenje fotoaparata sa gps lokacijom (mislim da to najviše srče) i igranja bila oko 2:20 SoT-a.

Kako vam se čini?

16 godina
neaktivan

Čini se kao da bi mogao izgurati 4, možda 5h sot, no treba vidjeti kad se skroz isprazni i još par ciklusa 100-20%. Jel još uvijek postoji onaj battery saver?

Nulla dies sine linea
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ma nek sve goni u honduras, evo i ja čekam da se skine ruski firmware, pa pucam flash. ako ne bude valjalo, vratim se na stari lollipop

0 0 hvala 0
14 godina

ipak ništa od flashanja i marshmallowa, nece pa nece, imam osjećaj da me koči windows 8.1, al opet, drugima je radilo bez problema.

ne preostaje mi ništa nego čekati da postane dostupan mm za moju regiju

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice