- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Deodoxed rootani, ovaj ROM sa linka (tutorijal)
Ako zelis instalirati 4.4.2 existenZ, dovoljno ti je skinuti taj ROM, staviti ga na sd karticu ili internu memoriju, napraviti factory reset (preporucam da napravis da izbjegnes moguce probleme), onda flashaj rom i kada zavrsis sa flashanjem si flashaj odma recovery (flashable zip skini za xperiu z):
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2261606
I onda samo kad to zavrsis wipe dalvik cache i cache i ugasi mob, onda si moras flashati sa flashtoolom kernel za 4.4.2, to je stripped file, skini ga odavde:
http://nut.xperia-files.com/download.php?dlid=QzY2MDNfMTAuNS5BLjAuMjMwX1N0cmlwcGVkLmZ0Zg==
Ako bilo gdje zapnes pitaj slobodno
Ako zelis instalirati 4.4.2 existenZ, dovoljno ti je skinuti taj ROM, staviti ga na sd karticu ili internu memoriju, napraviti factory reset (preporucam da napravis da izbjegnes moguce probleme), onda flashaj rom i kada zavrsis sa flashanjem si flashaj odma recovery (flashable zip skini za xperiu z):
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2261606
I onda samo kad to zavrsis wipe dalvik cache i cache i ugasi mob, onda si moras flashati sa flashtoolom kernel za 4.4.2, to je stripped file, skini ga odavde:
http://nut.xperia-files.com/download.php?dlid=QzY2MDNfMTAuNS5BLjAuMjMwX1N0cmlwcGVkLmZ0Zg==
Ako bilo gdje zapnes pitaj slobodno
Malo gledam i koliko se meni čini onaj link koji sam ja postavio je zapravo 4.3.
Sad skidam http://forum.xda-developers.com/xperia-z/development/rom-existenz-ultimate-1-0-0-light-dark-t2779949
To je baš KitKat ako se ne varam (trebao bi biti).
I koliko vidim pod FAQ
Q: Not Kernel or SuperUser fix to flash?
R: No all is integrated.
Q: What about the recovery?
R: Latest NUT Dual Recovery is pre-installed.
To znaći da ja netrebam flashati Kernel i recovery, ili?
Recovery onda nemoras, znaci samo kernel
ROM je uspješno instaliran, naime, nisam trebao flashati ROM, odnosno nisam mogao, prođem ja kroz taj eXstienZ install "wizard" (Aroma) i jednostavno isključim mob, zaboravivši da treba izbrisati dalvik cache i cache, ali nisam mogao ući u flashmode (vol down pri priključenju USB-a) pa sam samo uključio mob i sve savršeno radi.
Hvala na pomoći :)
Ne treba kod eXistena flashati stipped kernele jos od v7 je niaboc to sve upakirao u 1zip (kernel + su fix)
Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...
Baš i ne preporučujem da se stavi taj ROM (a i bilo koji KitKat za XZ) jer je lagavo do bola, a 4.3 je savršeno radio, neznam koji k sam išao stavljati.
Meni je existen kk radio super. Bas fluidno, baterija ok na stock kernelu, ali mi ga je shebao alnikijev xzk kernel za kk i sad sam se morao vratit na 4.3 jer mi nandroid backup cistog existena nije valjao.
Cekam doomlordov kernel i onda cu se vratiti na existen, a mozda u medjuvremenu izadje i v2
Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...
Meni nikako, sve šteka do bola, od tipkovnice do multi taskinga, a sad se sigurno neću na 4.3 vraćati, jedino ako se stvarno jako iznerviram.
I GMD Auto Hide Soft keys je na 4.3 savršeno radilo, ali na 4.4.2 trzne i dugo mu treba da se povuče gore.
Možda da probaš novi clean install napravit, jbg to je tako s tim custom romovima i kernelima, tebi lagga, meni leti, na xda neki s XzK nemaju nikakvih problema, meni radi lošije od stock i izgubio sam root...
Ne kužim se sad tolko u to kaj se može i kaj se ne može, ali evo, tu ti piše All is include in the ROM, no need to flash SuperUser fix or Kernel.
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=53328161&postcount=2
I je tako
Nakon nekoliko resetova se koliko toliko popravilo, ali gdje je to do 4.3 ...
stavio sam kitkat offiacial i vidim da su maknuli dock stage, tj funkcijske tipke na dnu su prozirne i nema ''postolja'' za dock ikone, da li e to moze nekako ukljuciti ko na 4.3 ili je to bilo pa sam ja nesto shebo a da nisam ni pimjetio.
Da li se moze ukljuciti nekkao da gore kod ikone za signal pise dal je 3g ili 2g mreza aktivna
Pozdrav!
Zanima me, jeli itko od vas slao mobitel na servis, a da nije bio na stock ROM-u? Tipa ako npr posaljem mob na servis, mob kupljen u t mobile i ima t mobile-ov softver, a ako je na njemu generic central europe (bez roota i zakljucan bootloader), hoce mi primiti garanciju?
Možda da probaš novi clean install napravit, jbg to je tako s tim custom romovima i kernelima, tebi lagga, meni leti, na xda neki s XzK nemaju nikakvih problema, meni radi lošije od stock i izgubio sam root...
Za root flašaj zadnji SuperSU v2.00 i kažu da to pomaže...
Meni je existen kk radio super. Bas fluidno, baterija ok na stock kernelu, ali mi ga je shebao alnikijev xzk kernel za kk i sad sam se morao vratit na 4.3 jer mi nandroid backup cistog existena nije valjao.
Cekam doomlordov kernel i onda cu se vratiti na existen, a mozda u medjuvremenu izadje i v2
I meni problemi, ali sam skontao zašto. E sad mi vi znalci objasnite jel to tako treba biti. Po Configuration mi piše Bootloader unlock allowed: Yes, što znači da nije otključan, ali ga mogu otključati. I ja ga otključam (preko Flashtool-a) i nakon toga piše Bootolader unlocked: Yes, što znači da je bootloader otključan. Nakon svega toga preko Flashtool-a flašam .274, rootam ga, dual recovery i nakon toga idem vratiti backup svog ROM-a (.230) koji sam napravio prije otključavanja bootloader-a. Sve prođe OK i sve šljaka OK. I sad idem instalirati po prvi put alnikijev xzk kernel za kk i nakon toga telefon se neće niti boot-ati, a sve sam napravio kako treba. Idem ponovo sve izpočetka od flašanja .274 na dalje i sve prođe OK, ali za svaki slučaj prije flešanja xzk kernela idem provjeriti u Configuration šta mi piše. Kad ono tamo Bootloader unlock allowed: Yes
Znači da sam ga opet u nekom koraku zaključao?!?! Je li to moguće? Dal to znači da nakon otključavanja moram ispočetka novi rom i i recimo xzk kernel i sve nanovo i tek tako će raditi. A da na ovaj backup prije otključavanja zaboravim?
Kad jednom otključaš BL on je otključan. Možeš ga ponovno zaključati samo ti restoreom TA particije.
Pozdrav!
Zanima me, jeli itko od vas slao mobitel na servis, a da nije bio na stock ROM-u? Tipa ako npr posaljem mob na servis, mob kupljen u t mobile i ima t mobile-ov softver, a ako je na njemu generic central europe (bez roota i zakljucan bootloader), hoce mi primiti garanciju?
Zna li netko mozda??
Kad jednom otključaš BL on je otključan. Možeš ga ponovno zaključati samo ti restoreom TA particije.
Da, sad sam skužio da sam kod restoranja izabrao Kernel image, Syste, Data i Trim Area...
To je to znači, ova Trim Area nisam iskreno imao pojma šta je...
Bootloader se može otključati i bez restora TA particije iliti DRM ključeva, preko flashtoola to obaviš bez beda, iako gubitkom DRM ključeva gubite Mobile bravia Engine 2 i sl
I ne kužim zašto želite sačuvati tu TA particiju? Što će vam? bez nje isto imate garanciju, imate sve a postoji mod za riješavanje problema sa MBE2, tako da...
Da, sad sam skužio da sam kod restoranja izabrao Kernel image, Syste, Data i Trim Area...
To je to znači, ova Trim Area nisam iskreno imao pojma šta je...
U recovery? Ne možeš nju dirati u recovery, možeš samo preko PC-a ovim - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2292598
@marko
Gdje god sam čitao o otključavanju BL-a sam pročitao da se gubi garancija (uključujući i Sonyevu stranicu dok se traži onaj kod) i onda mi je lakše ako imam neki defekt s mobom 1 klikom vratit tu particiju i zakljuačat BL. A za Flashtool nisam znao, na XDA je pisalo samo za ovu metodu
da li je neko probao novi beanstalk ?
Mislim da mi je krepao ear speaker, ali nisam siguran da li je stvarno hardverski ili je možda problem u eXistenZ ROMu i caller aplikaciji. Pa imali neki način da to provjerim?
Edit: Testirao sam preko onog "secret" menija, krepao je. Koliko dugo vrijedi garancija?
Mislim da mi je krepao ear speaker, ali nisam siguran da li je stvarno hardverski ili je možda problem u eXistenZ ROMu i caller aplikaciji. Pa imali neki način da to provjerim?
Edit: Testirao sam preko onog "secret" menija, krepao je. Koliko dugo vrijedi garancija?
Lijepo si na cisto flashaj stock ROM pa vidi jel bas do ROM-a, tko ce ga znati..
Znaći stavim stock ROM na SD karticu, wipe za novi ROM, flasham novi ROM i onda flasham stripped kernel?
ja ti osobno preporucam da si skines neki ftf firmware i preko flashtoola opalis cistu instalaciju, da budes stoposto siguran
Stavio sam onaj deodoxani i zipaligned 4.3 (10.4.1.B.0.101) i na njega sam puknul C6603_10.4.1.B.0.101_Stripped.ftf preko flashtoola.
TO! Softverski problem! Ako ništa drugo barem sam se vratio na dobar stari "iPhone-smooth" 4.3 :))