Sony Xperia Z

poruka: 3.343
|
čitano: 988.660
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Sony Xperia Z

O brzini se ne moras brinut,jako je brz. Baterija ovisno sto radis,dont go too wild,ali uz prosjecno koristenje se naviknes.

Ekran je losiji od konkurencije dosta,ima slab kontrast,na suncu se ne vidi nista jer nije ips,te kutevi gledanja su losi.

Staklo nije gorilla nego imas dva tvornicka protectora koja ako maknes ne gubis jamstvo nego shvatis zasto su tamo. Ekran postanje puno neugodniji na dodir i krhkiji. Odnio sam ga na servis i zamjenjen je ekran a nisam imao foliju tako da ne, ne gubis jamstvo. 

Preporuka je da stavis maskicu odmah na njega a ispred neku kvalitetniju foliju jer se stvarno ove tvornicke lako grebu. Sa ostalim nemas brige

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Sony Xperia Z
Mane ovog uredjaja su ekran ispod konkurencije, folije lose kvalitete (nije folija nego asf ali isti k), te slabiji zvucnik

Ja sam imao JDC ekran koji je dosta dobar i bio sam prezadovoljan, a ima i Sharp ekran koji je brat bratu los, ali kad puknes kernel sa gamma korekcijom na njega, mozes puno popraviti kontrast i boje, vidiljivost na suncu je prosjek, izmedu amoleda i ips-a

Sto se tice brzine, mobitel radi kao stroj, odlicno optimiziran na 4.3 androidu i nemas brige oko toga, meni ne trzne ni sa 20ak aplikacija otvorenih

Baterija je dobra, npr skinem ga sa punjaca u 8h ujutro, 3g/wifi, auto sinkronizacija google računa i microsoft racuna, fb, messenger i whatsapp, koristenje google+ i 9gag, nba game time, oko 9h navecer mi javlja upozorenje, uz 4 ipo sata do 6h on screena ovisno o koristenju

Kada igram igre najcesce on screen time od 4h do 4 ipo, ispod 4h nećeš sigurno imati

Uglavnom ja sam bio prezadovoljan mobitelom, nisam ga nosio u masci uvijek, padao mi i sa maskom i bez nje, zaradio samo jednu crtiću koja se jedva vidi, problem sa folijama sam rijesio stavljanjem xtremeguard folije na njega, a problem sa zvučnikom je rijesen stavljanjem purexaudio mode-a koji dosta pojaca glasnocu, a pogotovo zvuk iz 3'5mm jacka

Uglavnom ovo mi je bio mobitel s kojim sam bio najzadovoljniji, meni je osobno JDC ekran dobar, a Sharp los, no vecini korisnika ce biti dosta

Proporucam ga, malo igranja sa rootom i bit ces prezadovoljan (4.3, root, xposed, greenify itd)
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

O brzini se ne moras brinut,jako je brz. Baterija ovisno sto radis,dont go too wild,ali uz prosjecno koristenje se naviknes.

Ekran je losiji od konkurencije dosta,ima slab kontrast,na suncu se ne vidi nista jer nije ips,te kutevi gledanja su losi.

Staklo nije gorilla nego imas dva tvornicka protectora koja ako maknes ne gubis jamstvo nego shvatis zasto su tamo. Ekran postanje puno neugodniji na dodir i krhkiji. Odnio sam ga na servis i zamjenjen je ekran a nisam imao foliju tako da ne, ne gubis jamstvo. 

Preporuka je da stavis maskicu odmah na njega a ispred neku kvalitetniju foliju jer se stvarno ove tvornicke lako grebu. Sa ostalim nemas brige

A sta je bilo sa ekranom da je mjenjan?

Btw imas prijedlog za masku, i kavi su se pokazali glass screen protectori?

E da kako ide sa navigacijom jer je full hd ekran, ima li igo my way za 1920x1080?

p.s. moj previd, mislio sam da je gorilla, ali sony kaze shatter proof & sctratch resistan

15 godina
odjavljen
Masku sam ja uzeo obicnu od 40kn u tele2 i odlicna je, radi svoj posao kako treba
Tempered glass je odlican, jedan lik je nedavno na google plus objavio sliku note 3 modela kako mu se razbio, al imao je tempered glass protector, samo ga skinuo i ekran ko nov

Inace XZ ima dragontrail, mrvicu jači od Gorilla glass 2, alikad skines foliju, ne klizi prst najbolje, jer nema oleophobic coating, tako da najbolje ostavi tvornicku i naljepi preko nje neku (tako sam ja i sve je super bilo), il skini tvornicku i najljepi drugu (gubis Sony logo)

Navigaciju ne koristim pa ti neznam reci
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
neaktivan

A sta je bilo s tvojim ekranom da je mjenjano, ako sam dobro shvatio?

13 godina
Sony Xperia Z

Kad malo jace pritisnes ekran na tom mjestu idu crne mrlje ko da npr na laptopu stiskas ekran. Nakon kaj su zamjenili ista stvar samo u manjoj mjeri. To je defekt kod samog modela i kad sam nosio u smartson jos jednu xperiu reko je da je to tak. I na onoj izlozenoj xperii z ista stvar samo se jace vidi.

Sony Xperia Z SCREEN PROBLEM:

Nesto kao ovo

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 9:43 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Normalna stvar s tim modelom, ne zamaraj se oko toga

Ekran je dosta izdrzljiv, dragontrail staklo je odlicno ali nema oleophobic coating i teze prst po njemi klizi
*Sony Xperia Z1 Compact*
16 godina
maks0806 kaže...

Kad malo jace pritisnes ekran na tom mjestu idu crne mrlje ko da npr na laptopu stiskas ekran. Nakon kaj su zamjenili ista stvar samo u manjoj mjeri. To je defekt kod samog modela i kad sam nosio u smartson jos jednu xperiu reko je da je to tak. I na onoj izlozenoj xperii z ista stvar samo se jace vidi.

Sony Xperia Z SCREEN PROBLEM:

Nesto kao ovo

ovom na videu se javljaju mrlje i kad ne stišče ekran. zašto bi netko namjerno jako stiskao ekran?

Potpis!
13 godina
Sony Xperia Z

Sta je najbolje uopce ne treba jako,ali to se pojavlja kad se stisne na ekran.

Na videu lik lagano savija mob i to se pojavlja. Kod xperie z1 se puno manje doduse. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Novi eXisten je prva liga!

Jako fino radi (uopće ne zastajkuje), čak bolje nego 4.3, dobrodošao je lagani redizajn UI-a, baterija je ok (1.5h s 65% ostalo uz nekoliko reboota zbog Xposeda, ne mogu ju uspoređivati s onim kaj sam imal na 4.3 jer je to bilo na fino poštelanom custom kernelu, a tu mogu samo frekvencije promijeniti, ali za sad je jako dobro, btw - s Play services nemam problema, hibernirao sam ju totalna).

Danas sam baš čital da Doomlord radi na novom kernelu za KK, možda danas izađe, s tim će ovo biti prava pila

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

ne mogu nazalost da pokrenem novi existenz nzm sta je u pitanju dolazim sa beanstalka uradio cistu instalaciju kako je naznaceno u instrukcijama ali nece

atila2602

0 0 hvala 0
16 godina
atila2602 kaže...

ne mogu nazalost da pokrenem novi existenz nzm sta je u pitanju dolazim sa beanstalka uradio cistu instalaciju kako je naznaceno u instrukcijama ali nece

uspio sam rijesiti problem pri doalsku sa aosp romova morate jednom flashati cistom instalacijom a zatim ponovo flasati bez ikakvog wipe i onda mount system 

atila2602
14 godina
Sony Xperia Z

Ekipa dali postoji app koja bi zablokirala touch? Znači ovako kad recimo skočim u vodu s mojom Z1 onda mi zna nekad prestat snimat video :S pa me zanima dali postoji app koja bi blokirala touch i deblokirala s pomoću neke tipke? Kao npr. da blokira touch kad ja s fizičkom tipkom stisnem snimanje recimo,dali postoji išta tako?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ima small app touch block, ono kad udjes u multitasking
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
MARKOZD15 kaže...
Ima small app touch block, ono kad udjes u multitasking

Ček ček nekužim kako funkcionira ta app? I gdje se uopće može skinuti?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Sad sam na 50% baterije i 3h SOTa, ali neznam u ćemu je problem sa tim Android OS drainerom. 

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Skini si wakelock detector, ako imas root access..pa vidi sto ti draina bateriju

Baci screenshot ovdje (iz wakelock detectora)
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Skinuo sam ga i ne vidim ništ, fejs mi najviše draina, ali niti to nije značajno.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Mozes staviti ss? I jesi li na kitkatu?
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Vidim da se App lock gubi, ali ako ga hibrniram onda neće raditi. Na 4.3 sam. 

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ovaj device monitor sam ja sebi osobno izbrisao, ako ti se zblesira mob samo ga restartaj i nece ti više wakelockove raditi, ostalo je sve u granici normale
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Ma hibernirao sam taj device monitor, a reset ne pomaže.

Hvala za sad, pa ću vidjeti kako će dalje biti.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ma izbrisi ga skroz, nepotrebna ti je ta aplikacija stvarno, ja ga sebi uvijek maknem (i na Z, na Z1c i na Z1)

Cudno je da ti android sustav toliko koristi
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
Sony Xperia Z

Čemu služi taj device monitor?

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Vrag zna, radi pun k wakelockova, ja ga izbrisao i radi ko i prije brisanja a ne radi mi wakelockove, tako da mozete slobodno maknuti
*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z
Nije mozda za pracenje statusa baterije?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Nope, prati mi sada kao i prije
*Sony Xperia Z1 Compact*
16 godina
Sony Xperia Z

evo ovde imate sve servise i koji za sta sluzi http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1089470

atila2602

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Ako apdejtam preko Sony PC Companiona, ako se ne varam mob će se zbrickati ili neću više imati root, nešto na tu foru.

Trenutno sam na 4.3, ali bih prešao na eXistenZ 4.4.2 (koliko čujem svi problemi su riješeni na tom ROMu koje stock 4.4.2 ima).

Ako se ne varam ja bih trebao čistu instalaciju, ali ne razumijem što se tu podrazumijeva.

I'm just a noob :P

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice