Evo,,imam mobitel SE G900 i kad pišem poruku na 70 znakova mi prebacuje na dvije poruke...
Znam da je limit 160 znakova po poruci. Imam Tele2 konck out tarifu....ako je u tome problem...ali nebi trebao biti....
Evo,,imam mobitel SE G900 i kad pišem poruku na 70 znakova mi prebacuje na dvije poruke...
Znam da je limit 160 znakova po poruci. Imam Tele2 konck out tarifu....ako je u tome problem...ali nebi trebao biti....
Ja imam SE W800 i i imao sam isti problem dok nisam isključio pisanje hr slova (dzcsc umjesto đžćšč) unutar sms poruke. Valjda đžćčš gutaju više mjesta.....
Hrvatska slova jedu više mjesta ;)
Budući da 160 znakova nije predviđeno za hrvatske kodiranje, koristi se 80 znakova, isključi hrvatska slova pod Opcije-Opcije pisanja-hrvatska slova- isključi
Dva načina kodiranja SMS poruka:
1. 7-bitni GSM Alphabet kod, koji nema znakove č, ć, đ, š i ž. Kratka poruka može sadržavati do 160 znakova, a duga poruka se naplaćuje kao niz kratkih SMS poruka od 160 znakova
2. 16-bitni Unicode kod, koji ima znakove č, ć, đ, š i ž, ali kratka poruka može sadržavati do 70 znakova. Duga poruka se naplaćuje kao niz kratkih poruka dužine 56-70 znakova. Kako se kod nekih modela uređaja Unicode kodiranje uključuje automatski prilikom upisivanja "posebnih" znakova, jedini način da se izbjegne slanje poruka od najviše 70 znakova je nekorištenje tih znakova.