Sms problem

poruka: 5
|
čitano: 2.215
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sms problem
pitanje

Evo,,imam mobitel SE G900 i kad pišem poruku na 70 znakova mi prebacuje na dvije poruke...

Znam da je limit 160 znakova po poruci. Imam Tele2 konck out tarifu....ako je u tome problem...ali nebi trebao biti....

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Sms problem

Ja imam SE W800 i i imao sam isti problem dok nisam isključio pisanje hr slova (dzcsc umjesto đžćšč) unutar sms poruke. Valjda đžćčš gutaju više mjesta.....

17 godina
Sms problem

Hrvatska slova jedu više mjesta ;)

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Sms problem

Budući da 160 znakova nije predviđeno za hrvatske kodiranje, koristi se 80 znakova, isključi hrvatska slova pod Opcije-Opcije pisanja-hrvatska slova- isključi

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 2GB RAMA (DDR2-667 2x512mb+1gb) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
16 godina
neaktivan
Sms problem
prihvaćeno rješenje

Dva načina kodiranja SMS poruka:

1.     7-bitni GSM Alphabet kod, koji nema znakove č, ć, đ, š i ž. Kratka poruka može sadržavati do 160 znakova, a duga poruka se naplaćuje kao niz kratkih SMS poruka od 160 znakova

2.     16-bitni Unicode kod, koji ima znakove č, ć, đ, š i ž, ali kratka poruka može sadržavati do 70 znakova. Duga poruka se naplaćuje kao niz kratkih poruka dužine 56-70 znakova. Kako se kod nekih modela uređaja Unicode kodiranje uključuje automatski prilikom upisivanja "posebnih" znakova, jedini način da se izbjegne slanje poruka od najviše 70 znakova je nekorištenje tih znakova.

Hello World!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice