Danas sam dobio sms prijevaru od +385955507388 sa sadržajem: "Cestitamo! Osvojili ste nagradu od 150 kuna. Preuzmite ju slanjem sms poruke teksta "GRAB POKLON" na broj 88108 "
Znači ako pošaljete ključnu riječ na taj broj dobivat ćete sms sa nekim sadržajem koji će se naplačivati od 2kn pa sve do 40kn po sms. Najćešće stižu u razmacima od po nekoliko minuta, i to dva do tri dana zaredom. Nakon toga bi nastupila pauza, pa bi krenuli ponovno.
Ako ste kojim slučajem poslali ključnu riječ na taj broj a sada želite prekinuti tu uslugu ima više načina:
1. Slanjem poruke STOP -Najčešce ne djeluje
2. Zvati na broj 01/6388-160 TELEKOMUNIKACIJSKE USLUGE D.O.O.
3. Kontaktirati NTH Media Riječ je o tvrtki koja se potpisuje za navedene usluge SMS na broj 88108
4. Kontaktirati vašeg mobilnog operatora ili otići u njihovu najbližu poslovnicu i ispuniti obrazac za deaktivaciju navedenih usluga.
Kako spriječiti buduće pokušaje pokušaje prijevare:
1. Ne ostavljati vaš broj mobitela na aplikacijama /web stranica / forumularima
2. Odjaviti se iz imenik.tportal / imenik.hr / vipnet.hr.imenik Kako? Kontaktirati vašeg mobilnog operatora ili otići u njihovu najbližu poslovnicu i ispuniti obrazac za brisanje podataka iz navedenih imenika T-com
3. Prilikom sklapanja pretplate ne označiti dvije stavke u ugovoru.
Prva stavka te pita je li hoćeš biti u imeniku. Druga te pita je li želiš da ljudi mogu po broju doći do tvojih podataka.
4. Prijavite broj od kud je došao sms mobilnom operateru u ovom slučaju sam prijavio navedeni broj u tele2 preko emaila. Možete još prijaviti HAKOM-u ili udruzi potrošača.
Više informacija na link link2
Edit: Dobio sam odgovor od tele2 da su poduzeli odgovarajuće mjere.

no bez obzira na necije neznanje/nepaznju/ili nekaj trece to bi se trebalo drasticno kazniti kome to uopce padne na pamet! neznam samo tko to dopusta uopce da se radi...

pa tko će ti dati novac iz
Sve da i imam,otkud mi