Smartphone? OS? who, what?!?!

poruka: 76
|
čitano: 11.504
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ova tema se pretvara sve više u kategoriju "Sto baba - kilavo dijete".

Mišljenje na forumu ima svatko, i svatko gura svoje što bi trebao uzeti. No samo ti znaš odgovor. Materijala dovoljno imaš za izabrati. Imaš par izuzetno korisnih postova od nas koji smo koristili sve uređaje i mislim da su ti najbolja orjentacija.

Jedino ti nisam napomenuo za Symbian, a evo sad ću ti reć i moje mišljenje o njemu.

Symbian (N8) - Njega bi uzeo jedino da mi treba fotoaparat. Bez pramca - najbolji mobilni fotić na tržištu. Što se tiče OS-a, trude se održat ga na životu (update Anna, Belle). Super je to OS, samo malo zaostaje za iOS-om i Androidom. Nekako mu fali nešto.. N8 sam imao prilike samo vidjeti, no ne i koristiti pa ti više ne mogu reći ;)

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Smartphone? OS? who, what?!?!

ajda da malo zagrebem i ispod površine, sad kad imam dojam da sam ovladao terijom, a uostalom naslov teme to i traži - OS!

skonto sam koji imaju, čemu služe i koji proizvođači, koji modeli itd.

Sad me zanima što u biti znači to famozno rootanje koji mobove dovodi u "puni pogon"?

Bazno je pitanje u biti upgrade OS-a, recimo ako kupim mob sa symbian annom i onda izđe (odnosno izašao je) bella i sad želim bellu - kolika je to komplikacija za upgrde? I što to znači za mobitel?

Jeli to znači npr ako imam Iphone 3 i onda ga upgradam sa IOS 4 da će on u konačnici biti isto kao Iphone 4??

isto vrijedi za androide itd, a sve skupa me buni zašto je MeeGo toliko zeznut ako nikad ni ne izađe nova verzija

14 godina
neaktivan

aj mi napisite koji da ja mob uzmem i koji je OS najbolji za mene...svakako zelim svaki dan pregledavati na mobu internet,mail, facebook i to, bitna mi je fluidnost da sve radi bez stekanja....igre mi nisu toliko bitne ali volio bih zaigrati angry birds, friut ninju i te poznate igre bez stekanja...svida mi se windows phone 7...android bas nebi jer mi se neda i nemam zivaca se zezati oko custom ROM-ova i tih sranja...svida mi se omnia 7, ali zanima me samo jel ona dobiva nadogradnju na windows phone 7.5 MANGO... ili da ipak uzmem nexus s od andorida....

hvala unaprijed

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ajde redom.

1. Root - http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/faq-android-flash-custom-rom-root/113178.aspx

Tu ćeš naći ama baš sva početnička pitanja za Android. Super korisna tema ;)

Ukratko - root ti je kao na tvom PC-u kad imaš Admin ovlasti. Možeš instalirat što god želiš i gdje god želiš ;)

2. Upgrade OS-a je vrlo jednostavna stvar. Spojiš mob sa kompom, instaliraš program ovisno o proizvođaču i stisneš update. Ništa komplicirano

3. Svaki update nosi niz poboljšanja, zakrpa, najčešće je mobitel optimiziraniji, brže radi...

4. To ti je kao da imaš staru Opel Vectru i u nju staviš motor iz Insignije. Da li imaš Insigniju? Pa i ne baš..

iOS4 je isti na iPhonu 3 i 4, isto kao što je i motor isti u Vectri i Insigniji, ali to ne znači da će isto raditi. Razlika je velika u hardveru između iPhona 3 i 4, tako da će na četvorci sve puno bolje i brže raditi. A neke aplikacije ni ne mogu na trojku nego samo na četvorku ;)

Ovo pravilo vrijedi i za Androide.

5. Što se tiče upgradea softvera za MeeGo. Zeznuto je jer ako MeeGo ima nekih bugova - oni nikad neće bit ispravljeni. Ako sve super radi, onda ti ni neće to toliko smetati ;)

16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Ova tema se pretvara sve više u kategoriju "Sto baba - kilavo dijete".

Mišljenje na forumu ima svatko, i svatko gura svoje što bi trebao uzeti. No samo ti znaš odgovor. Materijala dovoljno imaš za izabrati. Imaš par izuzetno korisnih postova od nas koji smo koristili sve uređaje i mislim da su ti najbolja orjentacija.

Jedino ti nisam napomenuo za Symbian, a evo sad ću ti reć i moje mišljenje o njemu.

Symbian (N8) - Njega bi uzeo jedino da mi treba fotoaparat. Bez pramca - najbolji mobilni fotić na tržištu. Što se tiče OS-a, trude se održat ga na životu (update Anna, Belle). Super je to OS, samo malo zaostaje za iOS-om i Androidom. Nekako mu fali nešto.. N8 sam imao prilike samo vidjeti, no ne i koristiti pa ti više ne mogu reći ;)

De objasni se malo...Za nesto sto si samo vidio a nisi koristio ni minute tvrdis da je najbolji mobilni fotoaparat...isto kao da bi ja rekao kako je mercedes najudobniji auto ali eto nisam nikad sjeo u njega...

14 godina
EchoOne kaže...

Ajde redom.

1. Root - http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/faq-android-flash-custom-rom-root/113178.aspx

Tu ćeš naći ama baš sva početnička pitanja za Android. Super korisna tema ;)

Ukratko - root ti je kao na tvom PC-u kad imaš Admin ovlasti. Možeš instalirat što god želiš i gdje god želiš ;)

2. Upgrade OS-a je vrlo jednostavna stvar. Spojiš mob sa kompom, instaliraš program ovisno o proizvođaču i stisneš update. Ništa komplicirano

3. Svaki update nosi niz poboljšanja, zakrpa, najčešće je mobitel optimiziraniji, brže radi...

4. To ti je kao da imaš staru Opel Vectru i u nju staviš motor iz Insignije. Da li imaš Insigniju? Pa i ne baš..

iOS4 je isti na iPhonu 3 i 4, isto kao što je i motor isti u Vectri i Insigniji, ali to ne znači da će isto raditi. Razlika je velika u hardveru između iPhona 3 i 4, tako da će na četvorci sve puno bolje i brže raditi. A neke aplikacije ni ne mogu na trojku nego samo na četvorku ;)

Ovo pravilo vrijedi i za Androide.

5. Što se tiče upgradea softvera za MeeGo. Zeznuto je jer ako MeeGo ima nekih bugova - oni nikad neće bit ispravljeni. Ako sve super radi, onda ti ni neće to toliko smetati ;)

Za MeeGo stiže update u ovom kvartalu!

A za ovo gore što se tiče updatea, Symbiane uopće ne moraš spajat sa komp. da bi updateao već sve možeš samo preko mobitela jednostavno.

16 godina
neaktivan
5220 kaže...

... i donosi:

• kontrole svirača glazbe na lock ekranu
  • zatvaranje aplikacija povlačenjem prema dolje (kao na webOSu) postaje defaultna postavka
  • podršku za čitanje NFC tagova
  • opća poboljšanja upotrebljivosti

Nije puno, ali neke veseli. :)

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
14 godina
neaktivan
hrx kaže...
5220 kaže...

... i donosi:

• kontrole svirača glazbe na lock ekranu
  • zatvaranje aplikacija povlačenjem prema dolje (kao na webOSu) postaje defaultna postavka
  • podršku za čitanje NFC tagova
  • opća poboljšanja upotrebljivosti

Nije puno, ali neke veseli. :)

a s obzirom da se ne spominje nikakvi debugiranje rekao bi da je MeeGo izgleda odličan

15 godina
neaktivan

meego je najbolji os trenutno

jedino sto nema velik broj aplikacija

podrska je do 2014., koliko znam, a dotad ces promijenit jos baren 2 mobitela

vruće je...
16 godina
neaktivan

Ispravljanje bugova smješteno je pod "opća poboljšanja upotrebljivosti". Našao sam stranicu na kojoj se navodi više detalja o updateu, a ovdje je review s istog sitea (sa istim zaključkom kao i tona drugih recenzija - N9 s MeeGoom je nevjerojatan uređaj).

EDIT: Hrvatska i Srbija su izbačene s liste u kojima je N9 dostupan - bile su na izvornoj službenoj listi, ali se ne nalaze na novoj službenoj listi (od 13. 10.). Slovenija, Austrija i Mađarska su još uvijek na listi, a možda bude dostupan u Italiji, budući da postoji talijanski službeni N9 web site.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 16:34 (hrx).
13 godina
neaktivan
malina22 kaže...

De objasni se malo...Za nesto sto si samo vidio a nisi koristio ni minute tvrdis da je najbolji mobilni fotoaparat...isto kao da bi ja rekao kako je mercedes najudobniji auto ali eto nisam nikad sjeo u njega...

I ti možeš tvrdit da je Veyron najbrži auto jer ide preko 400 kmh, a nisi ga vozio ni probao ići preko 400?

Nije to neka posebna nauka da vidiš koji je fotić najbolji.

Vidio sam slike sa N8. Ima ga prijatelj. Nisam vidio bolje slike na mobitelu.

+xenon bljeskalica. Na danjem svjetlu konkurencija možda i postoji, ali čim se malo smrači - konkurencija ne postoji.

Reci slobodno ako znaš za bolji fotić na mobitelu od N8. Nabaci koji link na neku usporedbu..

Ukoliko si upravu, ja ću se ispričati na svojoj brzopletosti.

14 godina
neaktivan
hrx kaže...

EDIT: Hrvatska i Srbija su izbačene s liste u kojima je N9 dostupan - bile su na izvornoj službenoj listi, ali se ne nalaze na novoj službenoj listi (od 13. 10.). Slovenija, Austrija i Mađarska su još uvijek na listi, a možda bude dostupan u Italiji, budući da postoji talijanski službeni N9 web site.

au jebote pa to je stvarno loša vijest

nadam se da će netko demantirati

14 godina
neaktivan
erazmo kaže...
hrx kaže...

au jebote pa to je stvarno loša vijest

nadam se da će netko demantirati

Posalji mail nokiji sa pitanjem da li ce se to mozda promijeniti, da ne bi džabe čekao.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
14 godina
neaktivan

poslo sam mail tmobilu za n9, n8, omniu, lumiu i radara pa su mi odgovorili da posjetim njihovu stranicu i provjerim što imaju u ponudi..

jebote ko da je netko nepismen pa mu to prvo nije palo na pamet

upravo zato sam i pito jer tih mobova nema na njihovoj stranici a na tportalu su u raznim navratima najavljivani i mislim da ih imaju, bar neke

štoviše nemaju ni jedan sa wp7

morat ću ipak do centra, uzet papirić i čekat u redu da bi mi neki prištavi službenik reko da nema pojma što ga pitam i da on tu samo radi

14 godina
neaktivan
erazmo kaže...

poslo sam mail tmobilu za n9, n8, omniu, lumiu i radara pa su mi odgovorili da posjetim njihovu stranicu i provjerim što imaju u ponudi..

jebote ko da je netko nepismen pa mu to prvo nije palo na pamet

upravo zato sam i pito jer tih mobova nema na njihovoj stranici a na tportalu su u raznim navratima najavljivani i mislim da ih imaju, bar neke

štoviše nemaju ni jedan sa wp7

morat ću ipak do centra, uzet papirić i čekat u redu da bi mi neki prištavi službenik reko da nema pojma što ga pitam i da on tu samo radi

Ja ti kazem da posaljes mail NOKIJI i pitas hoce li se mjenjati lista za update na nokiji n9.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
14 godina
neaktivan

danas mi je javljeno iz t-mobile-a da će im u ponudu doći HTC Radar početkom prosinca, a Nokia n9 negdje kroz siječanj 2012.

Ostali za koje sam pitao: Lumia 800, n8, Samsung Omnia, Lg Optimus 7 uopće neće biti u njihovoj ponudi

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice