Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.366.539
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam jedan problem sa svojim, sve je stock, osim što je rootan. Baterija drži više manje kao prvi dan, znam da nema jednake performanse kao u startu, ali sve je u nekim granicama. OSIM u jednoj jedinoj situaciji, kad koristim službeni app od 9gag-a. Npr. baterija je na ravnih 50%, pokrenem aplikaciju, vrtim te slike i u roku od niti 10 min, možda i manje, svjetlina ekrana mi počne varirati (kao da trepće), baterija se sroza na nulu (!), izgubi mobilni signal i ugasi se. Da se radi o nekakvom linearnom trošenju baterije, nebi se osvrtao, ali ovdje se radi o munjevitom padu, a također nije riječ o nekom "lijevom", neprovjerenom programu, niti o (barem mislim) kapacitetu kao takvome. Nisam napravio printscreen, ali krivulja grafa baterije u tom trenutku ide skoro pa okomito prema dolje, također mi uopće ne pokazuje "9gag" kao najvećeg potrošaća, već klasično: prvo ekran, pa ostalo... (iako je svjetlina ekrana skoro na minimumu). Ne kužim, u svim ostalim dijelovima dana i uvjeta, mob radi kao urica, dok ne odvrtim par slika preko ovog programa. Baterija nije nikad mijenjana, nije frka, kupit ću novu, ali ovaj ekstremno brz pad kapaciteta mi nije jasan. Inaće app-ove kontroliram koliko se da (Greenify & stuff...), tako da mi nije jasno u čemu je 'keč'... Ako tko ima kakav savjet, hvala unaprijed.

Dodatak: da stvar bude zanimljivija, jednom tako nakon što se ugasio, stavim ga na punjač i upalim, kad vidiš on se pali i stoji da ima 30-tak % baterije... a prije par sekundi se ugasio jer je "bio na nuli", ma mislim...

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 1:50 (Canis).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
d4rkd3atH kaže...
DwightSchrute kaže...
z1k4 kaže...

NeatROM verzija je 4.8 ali ja nigdje ne nalazim AdvanceS, niti na XDA stranici NeatROMa uopce nalazim da to postoji :S

Schweini7 kaže...

Također kao i kolega probao sam LITE i FULL i nigdje nema tog advances, dok ga u omegi v23 ima.

Ne vidim razloga da nemate,ja imam Lite 4.8 i evo kako to izgleda.

da al tvoj rom nije običan ti si uzeo onaj s temom od xperije Z

Ovo me toliko zivcira da nemrem vjerovat, instalirao sam i Mappz Quick Settings koji nazalost svako malo se zblesavi i kao da ga nema. Nis ako nema nekog rjesenja osim flashanja drugog roma.......

Je li netko probao novi Resurrection?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 15:11 (z1k4).
13 godina
neaktivan

Ja sam.samo zbog toga na Omegi. baš smeta kad mobile data nije drugom mjestu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Oni koji su upoznati s mojim problemom, da ih updateam. 2 mjeseca je radio mobitel kao nov, i neki dan se ugasi kada sam ga ištekao iz punjača i opet stanje ko prije. Ne da mi se više s njime zezati pa sam ga odlučio prodati {#}.

Za ostale: upo u vodu, nekon 2 mjeseca se gasio stalno, odnešen u ovlašteni servis, matična oksidirala, ovlašteni servis poništio garanciju, odenešen u neovlašteni servis, očišćena matična i sve od oksidacije, radio 2 mjeseca kao što sam naveo i sad se neželi upaliti kao ni prije.

Koliko mogu za njega traziti? 

Mobitel je kao nov, uz njega dajem 3 maskice, 7-8 folija za ekran i cijeli sadržaj kutije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
kpavl kaže...

Oni koji su upoznati s mojim problemom, da ih updateam. 2 mjeseca je radio mobitel kao nov, i neki dan se ugasi kada sam ga ištekao iz punjača i opet stanje ko prije. Ne da mi se više s njime zezati pa sam ga odlučio prodati {#}.

Za ostale: upo u vodu, nekon 2 mjeseca se gasio stalno, odnešen u ovlašteni servis, matična oksidirala, ovlašteni servis poništio garanciju, odenešen u neovlašteni servis, očišćena matična i sve od oksidacije, radio 2 mjeseca kao što sam naveo i sad se neželi upaliti kao ni prije.

Koliko mogu za njega traziti? 

Mobitel je kao nov, uz njega dajem 3 maskice, 7-8 folija za ekran i cijeli sadržaj kutije.

500-600 kn ako nemoze nikako upalit

warrior
13 godina
neaktivan

Moze upaliti, ali se ugasi ubrzo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bok. 

Ima li ikoja dobra duša u Splitu da se nađemo i da mi posudi na pola sata svoju SGS2 bateiju, samo da bi uspio promijeniti ROM.

Kao što sam prije naveo mob je bio završio u vodi, ali je očišćen i pali, samo neide dalje od boota. 

Pri kupanju je crkla baterija. 

Nabavio sam novu bateriju, ali je bila napunjena samo 20% te sam tako jedino uspio promijeniti kernel kako bi mogao ući u CWM.

Sad mi fali baterije da instaliram novi ROM i da mob napokon može raditi.

Jeli itko voljan pomoću? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mobitwl da je ispravam i da rom se nezeli dignut mora se dat napunit bez problena.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
neaktivan

Nece se puniti, bar ja tako mislim. Zato jer cim u njega ubacim bateriju, on se pocne paliti, i zaledi se nakon onoga SGS2 screena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Onda drzi tipku da paljenje dok se ne ugasibpavstavi na punjac. Ak se nece punit onda nevalja. I zas se pali kad stavis bateriju. Moj nikad sam dok ne zadrzim onaj gumb za paljenje.
16 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Onda drzi tipku da paljenje dok se ne ugasibpavstavi na punjac. Ak se nece punit onda nevalja. I zas se pali kad stavis bateriju. Moj nikad sam dok ne zadrzim onaj gumb za paljenje.

A covjece, nije se ni meni palio prije nego mu se to desilo. Sjeb*o se sustav, jbg. I oce se on puniti, ali cini mi se da se ne puni dobro, posto je mob zapne na bootu.

I da, nemoze ga se iz toga ugasiti držanjem power gumba.

15 godina

zasto mi svaki put kad ensto instaliram pise da na pocetnom zaslonu nema mjesta(i na hrv pa na eng) strasno zivcira, traje po 10-15 sekundi i nista ne mogu stisnuti u tom dijelu ekrana.

a pocetni screen mi je prazan, samo one glavne ikone imam.

znali netko u cemu je problem?

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
win4crazzy kaže...

zasto mi svaki put kad ensto instaliram pise da na pocetnom zaslonu nema mjesta(i na hrv pa na eng) strasno zivcira, traje po 10-15 sekundi i nista ne mogu stisnuti u tom dijelu ekrana.

a pocetni screen mi je prazan, samo one glavne ikone imam.

znali netko u cemu je problem?

To spada u ovu temu- http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-borbeni-komplet/53483.aspx, ali ok.

Ako koristis Novu, onda mi samo ovo pada na pamet -> Nova postavke -> Nove aplikacije -> blabla

15 godina

pa koristim s2 a ova je tema namijenjena raspravi o s2

ne koristim nova launcher, onaj obicni je, touchwiz ja mislim

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 22:22 (win4crazzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Napokon je izašla nova Omega v24 (XWLSW). Značajnih promijena (na izgled) u odnosu na v23 nema, osim što je nadograđena osnovna baza (na XWLSW) i napravljen update googleovih aplikacija. Jedino što me se posebno dojmilo i što je novost (kod ovog roma), je optimizacija memorije. Sad je stalno zauzeće RAMa oko 450 MB, dok je na prošloj verziji konstantno bilo oko 580-650 (ali to sve opet ovisi o korisničkim aplikacijama, no vidi se da je developer Omega roma dosta radio na tom "memory managementu"). Uz Apolo kernel sa Extreme UV i više slobodne radne memorije, trajanje baterije bi trebalo biti još dulje (barem u teoriji).... S prošlom verzijom, v23 + Apolo kernel, bez nekih problema sam imao 4 sata Screen ON...Danas sam stavio ovu novu pa ne mogu još reći kakva je baterija, ali mislim da neće biti velike razlike u odnosu na v23 (koju sam koristio gotovo 2 mjeseca)...

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 22:58 (simons).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Naucio sam danas PolarCell Akku 1800 mah bateriju za nas mobilni, javim dojmove kakva je naspram one sto sam narucio iz Kine.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Marko5552 kaže...

Naucio sam danas PolarCell Akku 1800 mah bateriju za nas mobilni, javim dojmove kakva je naspram one sto sam narucio iz Kine.

Imam ju vec 10-tak dana, prezadovoljan.. U odnosu na staru bat, dobio sam dobrih 4-5 sati duzi stand by.. Svaki radni dan od 6 ujutro, do navecer do 11, isprazni se tek na cca 30%, naravno na punjac preko noci i izjutra opet ista prica.. Koristenje ejdnako kao i prije..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
neaktivan
simons kaže...

Napokon je izašla nova Omega v24 (XWLSW). Značajnih promijena (na izgled) u odnosu na v23 nema, osim što je nadograđena osnovna baza (na XWLSW) i napravljen update googleovih aplikacija. Jedino što me se posebno dojmilo i što je novost (kod ovog roma), je optimizacija memorije. Sad je stalno zauzeće RAMa oko 450 MB, dok je na prošloj verziji konstantno bilo oko 580-650 (ali to sve opet ovisi o korisničkim aplikacijama, no vidi se da je developer Omega roma dosta radio na tom "memory managementu"). Uz Apolo kernel sa Extreme UV i više slobodne radne memorije, trajanje baterije bi trebalo biti još dulje (barem u teoriji).... S prošlom verzijom, v23 + Apolo kernel, bez nekih problema sam imao 4 sata Screen ON...Danas sam stavio ovu novu pa ne mogu još reći kakva je baterija, ali mislim da neće biti velike razlike u odnosu na v23 (koju sam koristio gotovo 2 mjeseca)...

Kak si imao 4 sata screena?? ja ga niti do 3 nisam mogao dbiti {#}

15 godina
neaktivan
majdo kaže...
Marko5552 kaže...

Imam ju vec 10-tak dana, prezadovoljan.. U odnosu na staru bat, dobio sam dobrih 4-5 sati duzi stand by.. Svaki radni dan od 6 ujutro, do navecer do 11, isprazni se tek na cca 30%, naravno na punjac preko noci i izjutra opet ista prica.. Koristenje ejdnako kao i prije..

Ma da, bas sam citao o njoj i vidim da ima odlicnih komentara tako da.

13 godina
neaktivan

Evo ljudi da vam javim prodo sam S2 (1500 kn) i prelazim na Nexus 4. Bilo mi je gust druziti se svama. Hvala svima :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
PC - stručnjak kaže...

Evo ljudi da vam javim prodo sam S2 (1500 kn) i prelazim na Nexus 4. Bilo mi je gust druziti se svama. Hvala svima :D

Dobra odluka, uživaj. {#}

Galaxy SII I9100
17 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje. Želio bi rootati mobitel sgs2, nisam to nikad radio, mada po svim tutorialima vidim kako se to napravi, jedino što me muči ne znam točno koji kernel staviti. Na mobu je jelly bean tmobile, sad možete mi pomoći koji kernel ide na tu verziju androida.

Hvala

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sage kaže...

Imam jedno pitanje. Želio bi rootati mobitel sgs2, nisam to nikad radio, mada po svim tutorialima vidim kako se to napravi, jedino što me muči ne znam točno koji kernel staviti. Na mobu je jelly bean tmobile, sad možete mi pomoći koji kernel ide na tu verziju androida.

Hvala

Ako hoćeš samo root onda možeš pomoću Framaroot aplikacije, ako hoćeš mjenjat kernel svi hvale Apolo kernel pa stavi njega.

17 godina
neaktivan

Znači s tom framaroot app imam root pristup. Mislio sam recimo na siyah kernel. U biti meni treba root da mogu instaliravt aplikacije koje zahjevaju root, da li je onda framaroot za to dovoljan.

Koja je razlika ukratko između tog kad bi stavio siyah kernel (ako uopće ide na moju android verziju - tmobile JB) ili framaroot.

edit: sad kad bi htio preko framaroot koju verziju trebam skinut. hoću izgubiti šta od podataka ako instaliram framaroot.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 15:47 (sage).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sage kaže...

Znači s tom framaroot app imam root pristup. Mislio sam recimo na siyah kernel. U biti meni treba root da mogu instaliravt aplikacije koje zahjevaju root, da li je onda framaroot za to dovoljan.

Koja je razlika ukratko između tog kad bi stavio siyah kernel (ako uopće ide na moju android verziju - tmobile JB) ili framaroot.

edit: sad kad bi htio preko framaroot koju verziju trebam skinut. hoću izgubiti šta od podataka ako instaliram framaroot.

Skineš nanjoviju verziju kou imaš na xda, ništa ne gubiš, to je .apk fajl. Dakle aplikacijakoju instaliraš na mob tamo odabereš nešto i stisneš i roota se mobitel, dobiješ super user app, i rootan je mož šta oš. Ako stavipš siyah kernel onda mjenjaš kernel, ovako ostaje onaj koji imaš a ima root ovalsti.

17 godina
neaktivan

Ok, ok, stavio sam framaroot uspješno se instalirala, klikno sam tamo na onaj exploit aragorn.

Jedino me još zanima, sam kad je uređaj rootan s tom apk. da li s tim gubim garanciju. Mislim ima tamo fino u aplikaciji unroot, jel kad bi to napravio onda to više nije rootan mob, a time onda i garancija ostaje. Sory ako pitam glupo, ali ne kužim se nešto najbolje u te stvari.

U biti glavni razlog za root su mi ove aplikacije koje zamrznu ostale nepotrebne aplikacije koje bezveze troše ram, skoro uvijek mi se oko 700mb ram koristi, a mob šteka ko lud. ICS je bio super spram ovog JB za SGS2

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 16:24 (sage).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Schweini7 kaže...
simons kaže...

Kak si imao 4 sata screena?? ja ga niti do 3 nisam mogao dbiti {#}

Isključio sam Fast Dormancy (Disabled). Kad se ekran ugasi, isključuje se i WiFi (u postavkama WiFi da ostane uključen stavljeno na Nikad). Flashao sam Apolo kernel, u aplikaciji Apolo Configurator odabrao pod Apolo Voltages: Extreme V0, Scheduler: row, Governor: pegasusq. Automatski sync mi je većinom ugašen, 2-3 puta na dan ručno "sinkroniziram" 2 računa (gmail, yahoo) pomoću widgeta. U pozadini još rade Face Messenger i Whatsapp. U prilogu je slika sa omege v23. Nisam još pratio ovu novu (v24) jer ne stignem... Uglavnom izdrži otprilike 4 h screen on-a. (Manja je potrošnja jer je procesor undervoltan, i u mobitelu je tvornička baterija koju sam dobio s mobitelom (1650 mAh), stara oko godinu i 2 mjeseca).

13 godina
neaktivan
sage kaže...

Ok, ok, stavio sam framaroot uspješno se instalirala, klikno sam tamo na onaj exploit aragorn.

Jedino me još zanima, sam kad je uređaj rootan s tom apk. da li s tim gubim garanciju. Mislim ima tamo fino u aplikaciji unroot, jel kad bi to napravio onda to više nije rootan mob, a time onda i garancija ostaje. Sory ako pitam glupo, ali ne kužim se nešto najbolje u te stvari.

U biti glavni razlog za root su mi ove aplikacije koje zamrznu ostale nepotrebne aplikacije koje bezveze troše ram, skoro uvijek mi se oko 700mb ram koristi, a mob šteka ko lud. ICS je bio super spram ovog JB za SGS2

Garanciju naravno gubiš, no sa odinom možeš uvijek vratit na tvornički.

E da ja ti preporučam da staviš 

PDA: I9100XWLSW

CSC: I9100XEULS5

MODEM: I9100XXMS2

Evo i LINK za download.

To je zadnji JBza mob koji su izdali build date je 16.5.2013. dok ovog t-mobile je negdje prvi mjesec ak se nevaram, tako da je vamodosta popravljeno, i ja dok sam imo SGS2 sam to vrtio i bio zadovoljan. A onda možeš rootat, stavit neki custom kernel iltako. Al svakako moja preporuka ti je da staviš ovo što sam ti dao.

Najbolje otič u recovery pa napravit full wipe pa onda u download mod i s odinom ubacit taj.

Ako imaš kakvih pitanja možeš i na pp, ili na skype da ti pomognem ako prvi put rdiš.

Odlučio sam da ču pomagat iako od danas nemam mob, ali dovoljno znam :D nexus 4 joj jedva ga čekam :D

13 godina
neaktivan

Bok, molim vas pomoc. Koristim S2 vrc god dana kupljen u oglasniku. Znaci tmobile Sim i sve pet. I jutros mi se ugasio i kad sam ga upalio trazi me da unesem kontrolnu tipku za zakljucavanje i neznam sta da radim. Ispada ko da mi je sad kodiran na neku drugu mrezu a ne tcom. Molim pomoc jer nisam bas spretan ako sam budem kopao. tnx

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
pa ako je tmobileov ili odkodiran, omda je moguve da se nesto zblesiro, preporucam iz recoverya full wipe i da odinom ubacis stock samsung JB koji sam par postova iznad linko. Javi rezultate.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice