Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.583.570
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
sudy_freak kaže...
dinos3 kaže...

Sudy kazes da so na MIUI, i bio si dosta ROMova probao i nigdje nije bio izuzetak da je baterija jako dobra.

Kako je tu? Razmisljam da probam, a i nije bas da imam vremena za eksperimentiranje pa pitam tebe.

Na sljedećem punjenju ću vam više reći.

Cca 4 sata screen ona za cijeli dan.
Ništa posebno, ništa posebno loše.
Deep sleep se čini ok u odnosu na ostale Samsung based ROM-ove.

Meni je najbitnije sada da je to koliko toliko stabilno - što i jest.

Oduvijek me (to svi znate) privlačio taj MIUI look, i stvarno je V5 najljepši ROM ikad viđen na S II-ici (po mom mišljenju, jel).

Ukombinirao sam MIUI 3.5.17 s DorimanX-om 8.20.
Solidno, kao što rekoh. {#}

Ako ti se flasha, slobodno probaj ovu novu .24 verziju.
Ja ću ju preskočiti vjerojatno.

Jel on jos u beti?

15 godina

Ma momci, uopće se ne zamaram time.
Ni na što mi ne utječe, tako da nije bitno.

Što se MIUI-a tiče, nije više BETA. Sada je službeno pušten od Xiaomi-a i može se preuzeti na miuiandroid.com.
Tamo sve piše.
Ali, ne možete trenutno na stranicu, izgleda je down

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo da vam javim za Tele2 4.1.2.

Nisam ga bas puno stigao cackati, ali po ovome koliko vidim odlicno radi. Ne zagrijava se mobitel, ne steka, baterija jako dobro izdrzi (bila mi je na 72% kada sam ga stavio na kies, negdje oko 18 h. Evo sada mi je na 32%, slusao muziku oko 3 sata, koristio watsapp i skype za poruke i jedno 1 sat surfanja na Operi, nekoliko poziva i 10-ak sms-ova i par mailova (gmail))

Screen time je preko 4 sata (zasad). Svjetlina ekrana je negdje na 45%. Vremenska prognoza je postavljena za autoupdate svakih 1 sat.

Baš cu ga provjeriti kada napunim mobitel na 100%, kako ce izdrzati.

Uglavnom, zasad sam prezadovoljan. Vidim da neki na T-mobile verziji imaju poteskoca.

P.S. I PlayStore je radio i skidao dosta jer sam stavljao sve nove aplikacije (pobrisao sam sve prije nego sam stavio 4.1.2)

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Što se MIUI-a tiče, nije više BETA. Sada je službeno pušten od Xiaomi-a i može se preuzeti na miuiandroid.com.
Tamo sve piše.
Ali, ne možete trenutno na stranicu, izgleda je down

Samo da uhvati slobodnog vremena od posla i odmah cu ga flashati, vec sam lud od preobicnosti ofišl samija.. :D 

Sudy javi dojmove baterije kroz koje punjnje ako se zadrzi kod tebe na mobu koji dan MIUI.. ;)

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 16:31 (majdo).
14 godina
protjeran

off topic

Mene stvarno zaboli Žila Miki za TD-ove isto kak i za TU-ove, ali ove idijote koji lupaju TD bez veze (kao u proteklih desetak postova), bi po meni moderatori trebali sankcionirati.

daniel
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

off topic

Mene stvarno zaboli Žila Miki za TD-ove isto kak i za TU-ove, ali ove idijote koji lupaju TD bez veze (kao u proteklih desetak postova), bi po meni moderatori trebali sankcionirati.

I moderatori su nemoćni.
Ne znaju ni oni koji imbecilomoronodebil to radi. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
neaktivan
Ja bi danas s NEE LSS mogao na tele 2 ipak je za hr. No i da danas sam skoro prodo s2 za 1500 no posto ne mogu produzit ugovor a ni love nemam za novi odusto od prodaje. Da tmobile da ko prije 6 mj prije isteka produzenje u pon bi xperiu z imo.. ali sto je tu je.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
odjavljen

Dobio i SGS2 I9100P(verzija s NFC) update na Jelly Bean, međutim potreban je manualni update(s Odinom). Flashao prije 3h i mogu reći da sam kupio novi mob ;).

http://www.ibtimes.co.uk/articles/469924/20130522/galaxys2-i9100p-official-android412-xxlsq-jellybean-update.htm

skOOrvy
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ja bi danas s NEE LSS mogao na tele 2 ipak je za hr. No i da danas sam skoro prodo s2 za 1500 no posto ne mogu produzit ugovor a ni love nemam za novi odusto od prodaje. Da tmobile da ko prije 6 mj prije isteka produzenje u pon bi xperiu z imo.. ali sto je tu je.

nakon što sam vidio mob uživo preskočio bi ga, po veličini je negdje u rangu note2, mob je ogroman
s4 uživo izgleda manje od s3, čak djeluje kao da ima manji ekran, bio je crni s4 kraj bijelog s3, s3 djeluje kao plastična igračka, po mome mob je malo previše popljuvan nego što zapravo je, s4 je zapravo umanjena verzija note2

usput lik očito td-a cijelu ovu temu, dijete očito nema život, kada uđe u pubertet možda se smiri

OT:

stavio sam dorimanx 9.20 na sentinel rom baterija mi se dosta popravila, samo što mi je nakon toga 2 puta se zblokao na nekih 20-30 sek

14 godina
neaktivan

Što je točno MIUI za SGS2? Samsungov službeni rom, na kojemu je TW UI zamjenjen s MIUI sučeljem?

Meni juš uvjek nije jasno što je točno MIUI, kompletno sučelje ili custom ROM.

Jer po logici je custom rom baziran na samsung stock.

Ali opet to je samo sučelje, pa sam ja zbunjen oko toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PC - stručnjak kaže...

Što je točno MIUI za SGS2? Samsungov službeni rom, na kojemu je TW UI zamjenjen s MIUI sučeljem?

MIUI za bazu ima Samsungov stock firmware.
Kernel koristi također Samsungov.
Driveri za kameru i ostali driveri su isto Samsungovi, zato je tu Samsung Camera.apk.

Izmijenjen je Launcher, odnosno MIUI Home. A i cijeli framework OS-a je izmijenjen.

Ako hoćeš AOSP MIUI, ima i takvih.
Jedan od njih je Moviestar-ov koji je isto navodno jako dobar.

Sutra javim dojmove o MIUI-u V5. 

14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
PC - stručnjak kaže...

MIUI za bazu ima Samsungov stock firmware.
Kernel koristi također Samsungov.
Driveri za kameru i ostali driveri su isto Samsungovi, zato je tu Samsung Camera.apk.

Izmijenjen je Launcher, odnosno MIUI Home. A i cijeli framework OS-a je izmijenjen.

Ako hoćeš AOSP MIUI, ima i takvih.
Jedan od njih je Moviestar-ov koji je isto navodno jako dobar.

Sutra javim dojmove o MIUI-u V5. 

I nešto mi nije jasno s kineski stranica MIUI v5 3.5.24 je 332 mb dok s engleskih 200 i nešto, u čemu je razlika?

I hoče li tko prevodit na hrvatski sučelje?

15 godina
PC - stručnjak kaže...

I nešto mi nije jasno s kineski stranica MIUI v5 3.5.24 je 332 mb dok s engleskih 200 i nešto, u čemu je razlika?

Ovaj engleski je obrađen, recimo za europsko "tržište".
Izbačene su neke stvari.
Također, u engleskom su izbačeni GAppsi (odvojeno se instalira).

Ako ima zainteresiranih, možda bismo mogli.
Unix ima iskustva s tim, on je V3 prevodio.
Bila je ovdje ekipa koja je to radila. 

14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
PC - stručnjak kaže...

Ovaj engleski je obrađen, recimo za europsko "tržište".
Izbačene su neke stvari.
Također, u engleskom su izbačeni GAppsi (odvojeno se instalira).

Ako ima zainteresiranih, možda bismo mogli.
Unix ima iskustva s tim, on je V3 prevodio.
Bila je ovdje ekipa koja je to radila. 

Bilo bi lijepo kad bi se složila ekipa koja bi prevela MIUI v5, ja sam baš skino s kineski a da vidim što če se pojavit ... haha... jer ovaj s eng sam probo :D

13 godina
odjavljen

Da se i ja malo uključim u raspravu.

Ovako, jučer sam odradio manual update Jelly Beana s Odinom na SGS2 ali i9100P verziju, znači to je model mobitela koji je zadnji dobio update na 4.1.2.

Prvi dojmovi, pa, čak i nakon prvog punjenja baterija se čini obečavajuća( na ics sam morao  puniit 2X dnevno), sama fluidnost i response sustava je puno bolja nego na ICS-u, novih funkcija ko u priči.

Največi problem koji sam imao na ICS-u 4.0.3 je bilo gašenje mobitela, znači u 8h bi se znao sam od sebe ugasit u džepu nekoliko puta{#} što malo zna bit poprilično annoying, za sada na 4.1.2 se nisam susreo s tim problemom.

Vidim da se raspravlja o MiUI sustavu, što me vraća u stare dane hakiranja :D xperie X10 i tripanravena i ostale kompanije(nostalgija).

Da MiUI je kineska verzija android sustava sučeljem slična iPhoneu(netko je več nešto napisao o tome, jel? ;) ).  Iako koristi dosta istih drivera i fajlova kao official android OS, dosta se razlikuje(googlay),1.  samim time što je sami framework poprilično olakšan, da bi služio u svrhu fluidnosti, pa sve .apk lijepo rade + MiUI launcher, malo je source i kompilacija drugačija,  zauzeće rama je manje, bolji su rezultati na benchmark testovima itd(znači govorim o 2.3.4 verzijama MiUI, ali vjerojatno je isto i sa ovim novijim), samim time i izbačene su sve googleove i službene aplikacije(razlika u size MiUI-a i standardnih ROM-ova), što potvrđuje naknadno instaliranje gappsa. Ako netko želi nešto novo na mob, svakako preporučujem MiUI.

Nisam imao priliku koristiti ICS i Jelly Bean MiUI, pa može li mi netko potvrditi dali nakon par dana korištenja pojavi battery drain? 

skOOrvy
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
skorvy kaže...

Da MiUI je kineska verzija android sustava sučeljem slična iPhoneu(netko je več nešto napisao o tome, jel? ;) ).  Iako koristi dosta istih drivera i fajlova kao official android OS, dosta se razlikuje(googlay),1.  samim time što je sami framework poprilično olakšan, da bi služio u svrhu fluidnosti, pa sve .apk lijepo rade + MiUI launcher, malo je source i kompilacija drugačija,  zauzeće rama je manje, bolji su rezultati na benchmark testovima itd(znači govorim o 2.3.4 verzijama MiUI, ali vjerojatno je isto i sa ovim novijim), samim time i izbačene su sve googleove i službene aplikacije(razlika u size MiUI-a i standardnih ROM-ova), što potvrđuje naknadno instaliranje gappsa. Ako netko želi nešto novo na mob, svakako preporučujem MiUI.

Nisam imao priliku koristiti ICS i Jelly Bean MiUI, pa može li mi netko potvrditi dali nakon par dana korištenja pojavi battery drain? 

Drago mi je pozdraviti jednog advanced kolegu koji očigledno zna o mobitelu koji ima.

O prvom dijelu tvog posta neću, jer smo vjeruj mi, sve to već puno puta pričali.
O lošem ICS-u i možda još lošijem JB-u.

Nadovezat ću se na citirano.

Ovo sve što si napisao, u principu je vrijedilo za MIUI V3 [GB], jer je to definitvno najbolji OS (ROM, kako hoćete) koji je ikada bio na mojoj S2ici.

V4 (ICS) verzija je bila tako loša i neoptimizirana, ali to nije bilo toliko zbog samog Xiaomija, nego zbog Samsunga jer su kaskali s driverima, a i S2 u to vrijeme više nije bio Android flagship jer ga je naslijedio S3, jel.

Tako da sam V4 u širokom luku (kao i većina ekipe) zaobilazio.

Što se tiče samog V5, mogu reći da je ovo vizualno najljepši, ali stvarno oku najljepši MIUI ili ROM (kako hoćete) ikada (naravno, neograničeno sam subjektivan, ali jbga).

IZGLED/GUI:

• Animacije su tako dobro zamišljene, Folder view na samome launcheru je genijalan.
  • Sve to lijepo funkcionira, ali u principu, to ipak nije to.
  • Neke animacije malo štucaju, otvaranje aplikacija malo zatrza, itd.

LAUNCHER/MIUI HOME:

• Napomenuo bih da je najveći napredak V4>V5 u prvome redu na fluidnosti launchera.
  • Tranzicija između zaslona je bolesno fluidna, nikakvog trzanja nema.
  • Sam izgled launchera nije nešto drastično mijenjan. Osim ranije spomenutog Folder viewa.

LOCKSCREEN:

• Lockscreen radi super. I stvarno to i je tako.
  • Sjetite se samo onog lagga koji na V4 verziji nije nikada riješen.
  • Zatim onoga čudnovatog prikaza, prvo Homescreen wallpapera na mjestu Lockscreena i tako dalje.
  • Od funkcija, nije ništa previše dodano novoga. Mislim da čak ništa značajno nije dodano. To je isti, onaj 4-way s V4.

STABILNOST:

• Random FC i ostale gluposti koje utječu na samu stabilnost ne postoje. Ili ih ja nisam još susreo.
  • ROM je stabilan, sve što ja koristim radi, Wi-Fi, Bluetooth, ostalo sve, jel.
  • Definitivno ga se može označiti kao Daily use!

OPTIMIZIRANOST:

• E tome bih najviše mjesta posvetio, a ujedno i najveći naglasak stavio na optimiziranost.
  • V5 je gladan RAM-a, naporsto ne mogu vjerovati koliko je zauzeće RAM-a.
  • Niti jedan MIUI nije toliko crpio RAM-a, ali koliko se sjećam, niti jedan drugi ROM ikada nije toliko crpio.
  • Stvarno ne znam zašto, sve sam pobrisao što ne koristim, glavnina aplikacija nema Autostart, ali opet je loše.
  • Sreća, ne odražava se na stabilnost i fluidnost samog ROM-a.
  • Ipak je naša S2ica još hardverski jaka sa svojih 1 GB RAM-a.
  • Iskreno se nadam da će veći naglasak u sljedećim nadogradnjama (svakog petka, jel) baš na tome.

BATERIJA:

• Jako zanimljivo područje.
  • U nekoliko navrata, pokaže se super. Pa onda krene odjednom naglo crpiti, preko noći nekada pojede 2-4%, a neku noć mi je 35% i tako.
  • Ima dobar wakelock, ali ne znam što ga uzrokuje. Trenutno zbog faksa nemam vremena ze zezati s tim, ali svakako hoću, jer se planiram zadržati na V5-ici.
  • Sve u svemu, cijeli dan će izdržati sigurno!

Napretka za V5 još ima, svakako.
I sumnjam da će isti izostati, jer je ipak još S2 zajednica velika i neće Xiaomi iznevjeriti korisnik. 

13 godina
odjavljen

Pozdrav sudy_freak.

Sad baš nemam volje a ni vremena eksperimentirat s ROM-ovima, čak trenutan JB koji imam nisam ni rootao{#}.

Znači kažeš da je stvar s driverim riješena, to je bitan napredak, znam koliko nam je to prije stvaralo problema u modanju .apk-a ROMa.

Šta sam htio reći, no uglavnom, dobar review MiUI-a {#}.

Stvar s RAM-ima, moguče da je to po cijenu fluidnosti OS, jer systemski fajlovi +sys apk se učitaju u memoriju i tamo ostanu, kasnije se to riješavalo raznoraznim skriptama itd kako bi se ugasili ti neki pojedini servisi(remove from memory after blabla) ili se njihov rad sveo na minimum, tako nešta već sam zaboravio.

Dali wifi veza puca?

Baterija, to je ono što me zanima, jer kao i u prošlim verzijama MiUI-a, nakon instalacije i 2-3 punjenja tj dan-dva korištenja bat počela drastično padat, nikad nisam uspio otkriti uzrok, jedino nakon što bih otišao u system recovery i očistio cache i ostalo svašta nešto bi se koliko toliko vratilo na normalu ali i dalje nije to bilo to, tako da mislim da je problem na malo višoj razini. Trebao bih probati falshati MiUI da vidim, ovako napamet samo baljezgam.

skOOrvy
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
skorvy kaže...

Stvar s RAM-ima, moguče da je to po cijenu fluidnosti OS, jer systemski fajlovi +sys apk se učitaju u memoriju i tamo ostanu, kasnije se to riješavalo raznoraznim skriptama itd kako bi se ugasili ti neki pojedini servisi(remove from memory after blabla) ili se njihov rad sveo na minimum, tako nešta već sam zaboravio.

Dali wifi veza puca?

Baterija, to je ono što me zanima, jer kao i u prošlim verzijama MiUI-a, nakon instalacije i 2-3 punjenja tj dan-dva korištenja bat počela drastično padat, nikad nisam uspio otkriti uzrok, jedino nakon što bih otišao u system recovery i očistio cache i ostalo svašta nešto bi se koliko toliko vratilo na normalu ali i dalje nije to bilo to, tako da mislim da je problem na malo višoj razini. Trebao bih probati falshati MiUI da vidim, ovako napamet samo baljezgam.

Moguće da je to, jer vjerojatno aplikacije, bilo sistemske, bilo korisničke ostaju u nekom kvazi cacheu koji se očito ne prazni.
Zato je Task Manager, iako prazan, poprilici napunjen, tj. RAM je zauzet.

Ima da par fora kako se prebjegne tome, ali iskreno nemam se vremena s tim sada zezati (ali pretpostavljam da hoću).

Najbitnije mi je otkriti što mi uzrokuje wakelock, a po svemu sudeći, ono još od ICS-a famozni Media scanner.

Wi-Fi veza je stabilna i dosta dobra. Dobro se ponaša i nisam primjetio pucanje.

S baterijom, kao što sam rekao, nisam istestirao do kraja, ali ono, solidno je, što drugo. 
Kad uhvatim više vremena, svakako ću probati maksimalni screen on izmjeriti i ostale gluposti vezane za bateriju.

Sve u svemu, kao što rekoh, ostajem na V5-ici!
Preporučujem svakako, ako ništa barem probati.

p.s. hvala ti! {#} 

13 godina
odjavljen

Super, WIFI mi je jako bitan na mobu!

U vezi wakelock problema, dali si instalirao gapps?

skOOrvy
15 godina
neaktivan
Sudy, radi li ti USB OTG, MHL?
15 godina
Android kaže...

E vidiš, na to nisam računao.

USB OTG mogu probati, ali koliko se sjećam, iako je MIUI Samsung baza, ne radi ni jedno ni drugo.
Nemoj me držati za riječ. 

18 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...
Android kaže...

E vidiš, na to nisam računao.

USB OTG mogu probati, ali koliko se sjećam, iako je MIUI Samsung baza, ne radi ni jedno ni drugo.
Nemoj me držati za riječ. 

Ako ne radi USB OTG, probaj skinuti "StickMount" aplikaciju od Chainfire-a.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
16 godina
neaktivan

0 1 hvala 1
14 godina
neaktivan

pozdrav, nije me dugo bilo...nekako sam se bio skrasio sa Rootboxom 3.9.1 i nisam imao potrebe nista mijenjati. vidim da se sad naveliko prica o miui V5, pa me zanima jel netko probao Asnetov? i koji kernel upariti s njim? takoder dosao je Rootbox 4.0 al me nekako strah mijenjati dok mi tamo sve radi,pa jel netko probao kakav je?{#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bok svima,imam problem stalno mi se na ekranu pokazuje "slanje" i tako svakih par sekundi.{#}

A drugi problem je stalno gubljenje mreže,bila sam u centru,dali su mi drugu karticu ali ništa...Jednostavno se izgubi signal i više ću poludit sa tim.Ako zna netko šta napraviti molim za pomoć jer ja nemam pojma.... TNX

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bizzy kaže...

Bok svima,imam problem stalno mi se na ekranu pokazuje "slanje" i tako svakih par sekundi.{#}

A drugi problem je stalno gubljenje mreže,bila sam u centru,dali su mi drugu karticu ali ništa...Jednostavno se izgubi signal i više ću poludit sa tim.Ako zna netko šta napraviti molim za pomoć jer ja nemam pojma.... TNX

Jel mobitel root-an,stavljani drugi ROM? Ovako na prvu čini mi se problemi sa modemom,što bi se dalo riješiti flashanjem novog modema.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
14 godina

.

warrior
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 21:38 (Pacoo).
14 godina
bizzy kaže...

probaj ovo

http://www.njuskalo.hr/mobiteli-oprema/pojacivac-signala-univerzalni-sve-mobitele-usa-dostava-akcija-oglas-6695050

warrior
13 godina
neaktivan

Ovako... Najprije, pzdrav svima.

Kupio sam Galaxy S2. 

Trenutno je na njemu neka verzija ICS-a, 4.0.4. 

i9100XXLQ6

IMM76D.XWLPW

E sad, na sammobile pronasao sam dvije verzije 4.1.2 (TELE2 i T-Mobile), mislio sam staviti TELE2 4.1.2. 

U mobitelu je trenutno kartica od Vip-a, inace, mobitel je sim free, bio je otljucan kada je kupljen.

Aktualizacije mi ne pronalazi ni preko kies-a... niti kad provjerim aktualizacije na samom mobu preko wifi-a... 

Zanima me da li ce mobitel biti zakljucan (na tele2) kada preko odina napravim upgrade na 4.1.2. TELE2??

Hvala unaprijed.

P.S. Jos sam primjetio da mi bateriju "sisa", i to dobrano, medijski posluzitelj...

Imam i S3, njemu najvise trosi bateriju zaslon, pa pozivi, standby, i onda android system... 

Dok mi je na S2 izmedju svega ubacen taj medijski posluzitelj... 

Sto je to? I kako to rjesiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
slobodno si upucaj taj tele2 preko odina, neće ti se zaključati, ot je samo software, ništa više

to je bio neki bug sa medijskim poslužiteljom pa je cuclao kao lud

samo mislim da prvo moraš kernel mjenjati, da je ovaj što je došao sa 4.0.4 imao bag pa bricka mob, malo pretraži ovu temu, bilo je govora o tome
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice