Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.375.484
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
shrikehyp kaže...

Poštovanje svima,

Imam S2 od T-mobilea, ali koristim tele2 sim, updateao sam na jelly bean i imam sim lock.

Kordy je gore objasnio kako rootati mobitel i unlockat sim i sve mi je jasno, samo me zanima par stvari:

- opisani postupci su za xwlsn kernel, a ja imam xwlsd - da li smijem raditi prema postupku koji je Kordy linkao ili moram skinuti neki siyah xwlsd?

- ako stavim drugi kernel, jesam li time utjecao na sam operativni sustav (ROM, šta li), jer se meni sviđa Samsungov i nemam potrebe za nekim drugim?

- nakon što rootam i napravim sim unlock s aplikacijom iz drugog Kordyijevog linka i onda napravim reset na tvorničke postavke, hoće li ave raditi kak treba?

Nisam početnik sa smartphoneima, al me nikad nije zanimalo rootanje i slično pa ne znam.

Hvala unaprijed na pojašnjenjima.

-  Radi  po  Kordyevom  postupku  samo  umjesto "Siyah-s2-v6.0b4.tar" (Step 1) stavi ovaj  file http://www.mediafire.com/?q642zb02je6l1bb

-  Ne  brini  nista,  napravi  ovo  gore ;)

-Sto je ave? Ne moras vracati na tvornicke.

17 godina
neaktivan

E tako je, hoću točno ovako kak sad mobitel radi, sa službenim Samsungovim T-mobileovim hrvatskim firmwareom, samo da se root-a, da mogu unlockat sim.

Kako da flešam tu aplikaciju iz linka? Kad odem na to vidim da zahtjeva neki Clockwork čudesa. Znam da možda davim i da je već možd objašnjeno sto puta, al proučavam već dva dana (od kad se mobitel zaključo updejtanjem) i vidim gomilu nekih firmvera ovakih onakih, siyah u kojima nešt treba podešavat, cm (valda cynanogenmod) i drugih i ne znam šta bih od tog stavio. Postupak mi je jasan, ali meni stvarno ne treba mogućnost utjecanja na mobitel, odlično mi radi sa Samsungovim touchwiz-om i nemam potrebe to mijenjat ništa.

16 godina

@shrikehyp

ja sam rootao po ovom tutorialu malo prije i uspio:

http://droidfirmwares.com/root-galaxy-s2-i9100-on-xwlsd-android-4-1-2-jelly-bean-firmware.html

ovaj kernel što je dinos3 dao link mi nije htijelo flashat

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Evo za sad.. nikakvih poteskoca na LSS sve odlicno radi. Baterija meni barem dobro drzi. Sve fluidno. E sad s ovim unlockom. Ja sa sam god probo i kako god na 4.1.2 ga nisam uspio otkljucat da radi vip. No meni to nije bitnobkad sam tmobile korisnik. A kad istekne ugovor otkljucat ce ga ht. Pa prodat. No ovako sve ok
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina

Kakva su iskustva s LSS-om?
Jeste stavili stock ili neki custom (Neat recimo?) 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja drzim sve stock. I ja prezadovoljan. I evo sad se vratio s lokacije di signal il nisam imo il 1-2 crtice edeg.. sad isto edeg al fali samo jedna crtica i net se pristojno ucita... prije nema sanse. stvarno dobro napravljeno.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
neaktivan

Ekipa, samo mala napomena: Dorimanx 8.14 ne radi dobro (ili uopće ne radi) backup preloada. Mislio sam da je ovo riješeno, ali danas sam se uvjerio da nije.
Ali, neovisno o tome, meni je taj kernel odličan (definitivno među najboljima). Rješenje je raditi backup i  restore Philzovim kernelom pa se naknadno prebaciti na Dorimanx ili da koristite skriptu za backup/restore preloada od Hawkerpaula...

P.S. U onom changelogu LSN->LSS piše da nema nekih velikih promjena što se tiče kernela. Pitam se kako je moguće da Samsung nije pokrpao bootloop koji se događa ako izvadite bateriju dok mob radi. Svaki put kad stavim "novi" stock rom, obavezno izvadim bateriju dok mob radi kako bi vidio hoće li se to događati.... Nezgodno je (za nekoga tko se ne razumije) ako mu mob uđe u bootloop, a očito je jedino rješenje promijena kernela ili se vratiti na ICS (gdje je prisutan exynos exploit).... Ako ste slučajno isprobali koji stock JB za kojeg znate da nema bootloopa, molio bi da javite :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
simons kaže...

Ekipa, samo mala napomena: Dorimanx 8.14 ne radi dobro (ili uopće ne radi) backup preloada. Mislio sam da je ovo riješeno, ali danas sam se uvjerio da nije.
Ali, neovisno o tome, meni je taj kernel odličan (definitivno među najboljima). Rješenje je raditi backup i  restore Philzovim kernelom pa se naknadno prebaciti na Dorimanx ili da koristite skriptu za backup/restore preloada od Hawkerpaula...

P.S. U onom changelogu LSN->LSS piše da nema nekih velikih promjena što se tiče kernela. Pitam se kako je moguće da Samsung nije pokrpao bootloop koji se događa ako izvadite bateriju dok mob radi. Svaki put kad stavim "novi" stock rom, obavezno izvadim bateriju dok mob radi kako bi vidio hoće li se to događati.... Nezgodno je (za nekoga tko se ne razumije) ako mu mob uđe u bootloop, a očito je jedino rješenje promijena kernela ili se vratiti na ICS (gdje je prisutan exynos exploit).... Ako ste slučajno isprobali koji stock JB za kojeg znate da nema bootloopa, molio bi da javite :)

Sto je tocno u /preload-u?

Ja sam na Supernexusu I Doriu, i preporodio sam se... Svakako preporuka AOSP ROMa koju developa Admin Sammobilea.

17 godina
odjavljen

Jedan dobar feature koji je trenutno dio Slim ROM-a, radi se o proximity sensoru koji je poslužio kao gumb za slikanje: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xhYju0rOVH8

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 20:44 (Kordy).

0 0 hvala 4
12 godina
neaktivan

@dinos3
Pored sistemske particije na kojoj su glavni dijelovi roma, postoji još jedna skrivena particija koja se zove preload. Na samsungovim stock romovima ta particija sadržava samsungove aplikacije (game hub, samsung store...). Naravno, koristi se ona i u custom romovima. Osim samih aplikacija, moguće je spremiti i dijelove roma (symlink sistemskih app). Nema neke mudrosti oko nje...sve je oko toga da se dobije na prostoru.
Evo na xda ima tutorijal za one što razvijaju romove kako je koristiti: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2030594

Što se tiče dorimanxa, recovery koji dolazi sa kernelom (vjerojatno) nije namješten kako treba i kad se pokrene backup roma (koji treba i nju spremiti), dogodi se neka pogreška (u pozadini dok on radi backup - ne obuhvati i /preload) i kasnije, kada se napravi restore, mobitel zapne u bootloopu (nedostaje ili dio ili svi podaci sa /preload particije)...

14 godina
dinos3 kaže...
simons kaže...

Sto je tocno u /preload-u?

Ja sam na Supernexusu I Doriu, i preporodio sam se... Svakako preporuka AOSP ROMa koju developa Admin Sammobilea.

Vidim da ima zaineresiranih za ROM,

Super Nexus je full preuzet source sa zadnje 4.2.2 objave iz Googla i bez ikakvih promjena kao npr CM i on je to optimizirao na S2.

Svakako preporuka nakon sto sam se pokido na Biftoru, Neatu, Omegi AOKP, i sluzbenom AOKPu. Stvarno sam se isflashao ovih dana ;)

Evo jedan citat iz OPa iz njegovog ROMa "This will turn your Samsung Galaxy S II into a Nexus 4" ;)

simons kaže...

@dinos3
Pored sistemske particije na kojoj su glavni dijelovi roma, postoji još jedna skrivena particija koja se zove preload. Na samsungovim stock romovima ta particija sadržava samsungove aplikacije (game hub, samsung store...). Naravno, koristi se ona i u custom romovima. Osim samih aplikacija, moguće je spremiti i dijelove roma (symlink sistemskih app). Nema neke mudrosti oko nje...sve je oko toga da se dobije na prostoru.
Evo na xda ima tutorijal za one što razvijaju romove kako je koristiti: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2030594

Što se tiče dorimanxa, recovery koji dolazi sa kernelom (vjerojatno) nije namješten kako treba i kad se pokrene backup roma (koji treba i nju spremiti), dogodi se neka pogreška (u pozadini dok on radi backup - ne obuhvati i /preload) i kasnije, kada se napravi restore, mobitel zapne u bootloopu (nedostaje ili dio ili svi podaci sa /preload particije)...

Aha, bas sam primjetio da mi je 2 puta failao backup.

Jednom bootloop na restoreu, a drugi put boota i stalno System UI FC.

14 godina

ljudi imam problema sa sgs2,kad uključim opciju data  mob se resetira nakon 1 min i kao baterija je prazna...kad stavim na punjač vidim da mi baterija i nije prazna, pa sad nemam pojma šta se dešava!? sad imam orginalni rom od t-mobile a prije sam koristio  alliance rom...znači mob se ne ruši na wlan,samo kad je uključen data...mobitel imam kod sebe god i pol dana i još imam garanciju...šta da radim? Lp

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ja drzim sve stock. I ja prezadovoljan. I evo sad se vratio s lokacije di signal il nisam imo il 1-2 crtice edeg.. sad isto edeg al fali samo jedna crtica i net se pristojno ucita... prije nema sanse. stvarno dobro napravljeno.

reci mi koji kernel koristiš, stock ili ... ?

BTW do sad sam koristio nordic DNF u kombinaciji sa speedmod 5-7 kernelom i to mi je bila odlična kombinacija

17 godina
neaktivan

baterija naglo pada,telefon nije rootan,ne vidim ništa posebno u task manageru da se vrti..gore je jelly bean
pomoć..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
seneka kaže...

baterija naglo pada,telefon nije rootan,ne vidim ništa posebno u task manageru da se vrti..gore je jelly bean
pomoć..

Ista priča!

Preko noći (noćas) mi je pocuclao 24% baterije.

Nemam pojma više ništa. 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina

meni se znalo to par puta desit, samo ga ugasim i ponovno upalim i opet bude normalno

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
seneka kaže...

pomoć..

Instaliraj BetterBattery Stats i vidi šta ti cijedi bateriju,može bit puno toga,npr Media Scanner koji je poludio...  Isto tako,skini GetRil da uskladiš RIL sa modemom.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 14:46 (DwightSchrute).
17 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...

meni se znalo to par puta desit, samo ga ugasim i ponovno upalim i opet bude normalno

problem je u tome što to ovdje ne funcionira,tnx anyway

15 godina

Saša (salesale) je stavio novi V4.7 Lite ROM baziran na LSS-u.
Skidam ga pa ću probati.

Ako me ne bude zadovoljavalo, idem na AOSP SuperNexus (kao nekada) {#} 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

pomoć..

hvala na odgovorima,zaboravio sam reći da telefon nije nadograđen na jb preko kiesa,već kad je vip pustio upgrade preko telefona
što je u najmanju ruku čudno,jer ako se ne varam rečeno je da će se na jb ići samo preko kiesa,,i da ,telefon nije moj pa su i informacije ovako šture
ja ću svoj ostaviti na ics-u..
ako netko ima još kakvu ideju..

14 godina
sudy_freak kaže...

Saša (salesale) je stavio novi V4.7 Lite ROM baziran na LSS-u.
Skidam ga pa ću probati.

Ako me ne bude zadovoljavalo, idem na AOSP SuperNexus (kao nekada) {#} 

SuperNexus  {#}

Ugasi proces ''Mediji'' i proces ''Mediji'' iz predmemorije. I vidi onda kako ce stvari stajati... (oni se nece ponovno palit, jedino ako restartiras mobitel. Onda opet isto napravi)
Meni je bio cpu na 1200mhz/49% iskoristenosti i tak negdje pola sata i ja gledam sta je sad, odem na bateriju ono mediji 70% pojedili ovi ostali oko 5,10% baterije . Ugasim ta 2 procesa i ono 100mhz/5%. Reko tu si pticooo {#}
I tako na par ROM-ova.
Msm da je sale ili tako netko cak izbacio fix za svoj ROM da da popravi taj Medija high usage.

15 godina
dinos3 kaže...

Meni je bio cpu na 1200mhz/49% iskoristenosti i tak negdje pola sata i ja gledam sta je sad, odem na bateriju ono mediji 70% pojedili ovi ostali oko 5,10% baterije . Ugasim ta 2 procesa i ono 100mhz/5%. Reko tu si pticooo {#}
I tako na par ROM-ova.
Msm da je sale ili tako netko cak izbacio fix za svoj ROM da da popravi taj Medija high usage.

Misliš na ovo?

Ako nađeš to saletovo, linkaj.

Ja sam sada na Neat-u FULL LSS-u.

Prekinulo mi se skidanje Lite-a.

To ću sutra staviti. 

14 godina
neaktivan

Mislim da se vraćam na JellyBam nakon mjesec dana patnje sa RootBoxom. Svaki put kad bi došao do <35% baterije, zamrznuo bi se, morao bih izvaditi bateriju i onda bi level baterije pao za nekih 15-20%. Onda kad bi došao do nekih 5%, opet bi se zamrznuo i nakon reboota se vratio sa 15-20% više. 

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sudy_freak kaže...
dinos3 kaže...

Meni je bio cpu na 1200mhz/49% iskoristenosti i tak negdje pola sata i ja gledam sta je sad, odem na bateriju ono mediji 70% pojedili ovi ostali oko 5,10% baterije . Ugasim ta 2 procesa i ono 100mhz/5%. Reko tu si pticooo  {#}
I tako na par ROM-ova.

Misliš na ovo?

Ako nađeš to saletovo, linkaj.

Ja sam sada na Neat-u FULL LSS-u.

Prekinulo mi se skidanje Lite-a.

To ću sutra staviti.

Da.

Evo http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=40177845&postcount=45479

17 godina
neaktivan

Pozdrav! Postoji li neki mod sličan Jkay modu? Čekao sam da izađe za JB, ali izgleda da je Jkay ipak odustao od razvoja za S2. Posebno me zanima Quick launch panel, ona traka sa shortcutima ispod Quick settingsa. Razmišljam da instaliram Alliance rom 7.3, ima li netko iskustva s njim? Vidim da se ne spominje u zadje vrijeme. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
štojedosadnaovaregistracija kaže...

Pozdrav! Postoji li neki mod sličan Jkay modu? Čekao sam da izađe za JB, ali izgleda da je Jkay ipak odustao od razvoja za S2. Posebno me zanima Quick launch panel, ona traka sa shortcutima ispod Quick settingsa. Razmišljam da instaliram Alliance rom 7.3, ima li netko iskustva s njim? Vidim da se ne spominje u zadje vrijeme. Hvala.

Ja sam prije mj dana koristio 7.2 ili koja je vec verzija prije bila. I nisam nikakvih problema imao. Ako hoces Sammy base, eto preporuka ;)

17 godina
odjavljen
Glasajte za cm10.2 podršku: http://xplod.fr/poll/#
Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
14 godina
Kordy kaže...

Done!

A zbog cega CM jos nije presao a 4.2.2?

17 godina
odjavljen
dinos3 kaže...
Kordy kaže...

Done!

A zbog cega CM jos nije presao a 4.2.2?

CM je na 4.2.2 (cm10.1) već odavno. cm10.2 će biti JB 4.3 koji bi trebao biti predstavljen 15.5 (za tjedan dana).

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 12:31 (Kordy).
15 godina
neaktivan

jel netko probao ovaj SentinelROMhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2268064 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice