Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.382.945
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
kpavl kaže...

Ideš probati? Šta bi sa MIUI (što ga mijenjaš)?

Ma nije to još dovoljno stabilno za daily usage, troši bateriju ko lud (tijekom 3 sata u džepu jakne se pregrijao i pao sam 100% na 1% baterije). 

Možeš mi reći postavke koje si koristio za undervolt?

Evo, video se uploadao napokon :)

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 22:16 (Unix).
13 godina
neaktivan

Postavke u STweaks:

ROM - Boostpulse CPU freq. = 500 mhz, I/O scheduler = row, CFS Tweaks = linux kernel defaults 
CPU - Ondemand, 200 mhz min, 1000 mhz max, CPU undervolt = -100 mV, Gentle fair sleepers je označeno, smooth scaling disabled
GPU - Mali touch boost je step 2, gpu freq. = 50 100 160 200 267, voltaže su 850, 900, 950, 1050, 1150, gpu thresholds = prvi je 85%

Koristio sam još neke različite postavke, ali ove su čisto ok. CPU undervolt sam počeo raditi prije par tjedan u SetCPU i undervoltam za -100mV do -125mV i stavim Screen of governor na conservative i max 500 mhz.

Temperatura baterije inače bude oko 28-31C. CPU temperaturu sam mjerio samo nakon igranja igrice 30 minuta i bude oko 50C.

Ako radiš čistu instalaciju preporučio bih ti:

- ROM Nuke script by hawkerpaul
- Flash ROM
- Flash gapps
- Flash Siyah
- Wipe cache/dalvik cache
- Fix permissions
- Reboot

Ako si već na RootBox i želiš staviti kernel onda:

- Kernel wipe script by hawkerpaul
- Flash Siyah
- Wipe cache/dalvik cache
- Fix permissions
- Reboot

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Dupli

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 23:06 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Hvala puno! :)

Sad sam prešao na RootBox sa MIUI, radio sam po uputama koje si naveo. Vidjet ćemo kako bude išlo :)

13 godina
neaktivan

Video snimaš sa ScreenCast?

EDIT: Nema problema. :D Ima već par ljudi koji su pratili te korake i undervoltali sve kao i ja te nemaju nikakvih problema, no ima i onih koji na stock postavkama kernela imaju problema (freezanje, sod ...).

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 23:07 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Video snimaš sa ScreenCast?

EDIT: Nema problema. :D

Yep, 30 FPS-a. {#}

17 godina
neaktivan
Tsar kaže...

PC - stručnjak kaže...
Tsar kaže...

#McNEKONTROLIK

Stavi ovaj JB jer je zadnji, pa možda donosi neka poboljšanja naspram ovih prijašnjih.

http://www.hotfile.com/dl/199201002/77745ab/I9100XWLSH_I9100XSALSA_XSA.zip.html

U čemu je razlika između LSJ i LSH ? osim što je ovaj drugi australija?

A neznam još, stavio sam ga maloprije pa ću vidit.

Vidim da mi pod osnovna verzija ne piše više XWLS8 nego XXLS9.

Nadam se da donosine neke novosti.

pozz svima

evo da se javiim i da još jednom zahvalim Tsar i sudy_freak {#} na uputama pomoću kojih sam bez beda uspio nadograditi svoj s2 sa 4.0.3 na 4.1.2 {#}ovu verziju gore iz poruke... e što se tiče pitanja koja je razlika ja koliko sam za sada skužio kamera je lošija uspoređivao sam s šogorovim koji je na 4.0.4 i jednostavno se vidi da je kamera lošija(slika je manje oštra, boje su čudnije, naravno postavke su sve podešene kako treba biti isprobano nekoliko različitih šema nezz jednostavno nije to to.. ) što se tiče te verzija australijske dobije se navigacija s njom NAVIGON aliiii uvijek ima ali...kad ju pokrenete ond odmah prijeđe na skidanje mapa i nema mogućnosti odabrati koje države/regije  kartu/mapu želiš skinuti nego samo pokaže okvir u kojem skida mapu australije cca 205 mb i kontam ok nek ju skine pa ću si ja dodatno skinuti kartu hrvatke ali mauna i to suva nema opcije za odabrati da si skineš neku drugu kartu bar je ja nisam našao... kad odeš u moje karte/my maps opcije karte tamo stoji australja i opcija za skinuti još mapu novog zelanda i to je to nema drugi karata mapa... nekužim ako netko zna kako to riješiti nek pojasni... i tipkovnica je malo drugačija u odnosu na onu s 4.0.3 to je za sada koliko sam uspio primjetiti ali ga koristim tek dva sata na 4.1.2

ako skontam još nešto budem napisao... e da i našao sam

na jubito koji u prvom dijelu takodjer detaljno pokazuje postupak za koji je i kolega Tsar napisao upute a u nastavku videa točnije od 5 min opisuje ROOT postupak e sad mi taj dio nije baš jasan zasto to raditi ako si već stavio novi software...čemu u biti taj ROOT služi osim za brisanje onog trokuta da se nevidi koliko je puta stavljan novi software ili rootan ili šta već...

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
16 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...
...

Bok.

Kod mene je stanje s kamerom suprotno, otkako sam stavio JB, slike su puno bolje, i bolja je stabilizacija.

Što se NAVIGON karti tiče, tu se nemaš što čuditi. Te karte inače koštaju preko 50$, a AU i NZ ih imaju besplatno jer valjda imaju nekakvu suradnju s tom firmom.

Tipkovnica na JB-u mi je puno bolja, pogotovo kada koristim swipe, jer gotovo uvijek pogodi.

Slobodno pobriši te AU aplikacije, jer ionako nemaš nikakve koristi od njih.

13 godina
neaktivan
Trokut se ne pojavljuje niti se mjenja broj izmjena kernela ako preko odina stavljas sluzbene samsung romove od bilo koje drzave. Ja sam se trenutno zadrzo na 4.1.2 od tree.co.uk operatera... nekako bi baterija duze drzi no vidit cemo tek je nesto vise od dan na njemu... koji sluzbeni jb je po vama najbolji? LSD, LSJ, ILI nesto drugo
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Trokut se ne pojavljuje niti se mjenja broj izmjena kernela ako preko odina stavljas sluzbene samsung romove od bilo koje drzave. Ja sam se trenutno zadrzo na 4.1.2 od tree.co.uk operatera... nekako bi baterija duze drzi no vidit cemo tek je nesto vise od dan na njemu... koji sluzbeni jb je po vama najbolji? LSD, LSJ, ILI nesto drugo

niti kod rootanja,mijenjanja roma ili kernela se ne pojavljuje trokut.... :D

13 godina
neaktivan
Ma da.. kad se s odinom ubaci kernel eto trokuta... osim ako ga ne maknes e onda motes sta os nema ga dok opet s odinom ne stavis root kernel
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ma da.. kad se s odinom ubaci kernel eto trokuta... osim ako ga ne maknes e onda motes sta os nema ga dok opet s odinom ne stavis root kernel

zato ga flashas u recoveryu. :D

16 godina
ERROR1911 kaže...
Kordy kaže...
ERROR1911 kaže...

Imama pianje zašto na moje S2 dok ga spojim s kompom i odem na kies neče se povezati stalno piše povezivanje ali se ne poveže, probao sam reinstall napraviti, restart kompa i moba ništa, imam win 7 x64 

ima li tko kakvo riješenje? 

Stock?

Original verzije od njega nije ROOT-an, znači ICS 4.0.4

Itko? 

13 godina
neaktivan

Uninstal Kies, restart komp, install kies, restart komp i ugasi internet, kada se instaliraju driveri onda spoji mobitel i to je to.

Ako tako neće, onda instaliraj neku drugu verziju drivera za galaxy s 2, meni primjerice s najnovijom nije radio, dok sa malo starijom radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kpavl kaže...

Uninstal Kies, restart komp, install kies, restart komp i ugasi internet, kada se instaliraju driveri onda spoji mobitel i to je to.

Ako tako neće, onda instaliraj neku drugu verziju drivera za galaxy s 2, meni primjerice s najnovijom nije radio, dok sa malo starijom radi.

Imaš link te starije verzije ? 

13 godina
neaktivan

Nemam, sori. Potrazi na googleu, skinio sam sa xda.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.3.2013 12:18 (kpavl).
16 godina

jeste li svi na jelly beanu? ja san skinija sve šta mi triba, ali nekako se bojin :S neznan koliko debelo mogu zasrat :S

lol
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima li neko poteskoca sa usb povezivanjem na cm10.1? sad skidam naj noviju verziju u nadi da ce biti rijesen problem.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Lp. Stavio sam JB official 4.1.2 preko odina i mogu rec zasad radi super.  Kad spojim na kies on nađe uređaj al piše da ne podržava ( normalno jer nije sluzbeni za kies ni izašao) . Zanima me kad službeni izađe dal će me prepoznat ili moram staviti neku manju verziju npr 4.0.3. pa ga onda updeatam preko kiesa do 4.1.2? I di mogu tu službenu verziju skinut?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
igstromar kaže...

Lp. Stavio sam JB official 4.1.2 preko odina i mogu rec zasad radi super.  Kad spojim na kies on nađe uređaj al piše da ne podržava ( normalno jer nije sluzbeni za kies ni izašao) . Zanima me kad službeni izađe dal će me prepoznat ili moram staviti neku manju verziju npr 4.0.3. pa ga onda updeatam preko kiesa do 4.1.2? I di mogu tu službenu verziju skinut?

Ne prepoznaje ti jer nemas CSC od tog roma. 

Meni se to popravilo već tri puta, tako što sam nakon što sa stavio rom, otišao u recovery mod i samo restart.

Onda ga prepoznaje.

12 godina
neaktivan

pozdrav

imam jedno pitanje...imam Samsung Galaxy S2 i9100,na njemu imam trenutno android 4.1.2,pa me zanima posto je za njega izasao nexus 4.2.2 dali ga je tko mjenjao i na koji nacin se to radi?  jer ja sam ga polovnog kupio sa ovim androidom...

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

skinuo i stavio preko odina  4.0.4 official T-Mobile Hrvatska, i spojio se na kies i prepoznaje me. i sad opet stavih JB 4.1.2 i ne želi, ma koliko put da ga restartam. no nema veze, kad će izać naš JB stavit ću prvo ICS 4.0.4 i onda preko kiesa updeatat. ipak thx :-)

15 godina

MIUI V5, 15 BETA testera se traži.
Ovaj put se radi o službenom (official) MIUI V5.

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

MIUI V5, 15 BETA testera se traži.
Ovaj put se radi o službenom (official) MIUI V5.

Pas mater, kud sam nasao posao pa nemam vremena za ovo.. {#} kad ovo vidim, dođe mi da dam otkaz, a nisam ni poceo kako spada raditi.. {#}

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina
neaktivan

Ako nekoga zanima, mogu mu gurnuti ispod stola (čitaj: preko PP-a) DL link za MIUI v5 (polu-official, onaj koji smo ja i sudy testirali za Xiaomi, uskoro dolazi official) . :)

S tim da to ne ide dalje, jasno :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 21:37 (Unix).
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina

Kako dobiti vise system (ROM) slobodnog prostora. Slobodno mi je samo 44mb.

Neki kazu sa se obrisu sistemske aplilacije preko titaniuma, par njih sam obrisao,  ali jos uvijek malo prostora imam.

13 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

Neki kazu sa se obrisu sistemske aplilacije preko titaniuma, par njih sam obrisao,  ali jos uvijek malo prostora imam.

Za što ti treba sistemskog prostora?

14 godina
kpavl kaže...
dinos3 kaže...

Za što ti treba sistemskog prostora?

Htio sam updateati Astro, ali mi play kaze da nema dovoljno prostora... Evo sad sam updateo drugu app i nju prode bez problema, mozda je u Astru problem.

15 godina
neaktivan
Genije a da prebaciš koju aplikaciju na sd (u ovom slučaju usb) :)
14 godina
Android kaže...
Genije a da prebaciš koju aplikaciju na sd (u ovom slučaju usb) :)

Genije sistemska particija nema nikakve veze s ove 2 koje si gore rekao. Ne znas o cemu pricas.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice